Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка Туристсько-спортивний клуб «СПЕЛЛЕРС» Звіт по діяльності туристсько-спортивного клубу «СПЕЛЛЕРС» у 2009 році


Скачати 164.32 Kb.
Назва Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка Туристсько-спортивний клуб «СПЕЛЛЕРС» Звіт по діяльності туристсько-спортивного клубу «СПЕЛЛЕРС» у 2009 році
Дата 19.04.2013
Розмір 164.32 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Спорт > Документи


Полтавський національний технічний

університет імені Юрія Кондратюка

Туристсько-спортивний клуб «СПЕЛЛЕРС»

Звіт по діяльності

туристсько-спортивного клубу «СПЕЛЛЕРС»

у 2009 році


www.spellers.org.ua
Полтава – 2009 р.

розділ 1. інформація про туристсько-спортивний клуб «спеллерс»

Туристсько-спортивний клуб «СПЕЛЛЕРС» Полтавського національного технічного університету існує з 2006 року. Протягом всього терміну існування членами клубу було здобуто численні грамоти й нагороди з різних видів туризму, пройдено багато туристських походів, накопичено велику матеріально-технічну базу. Але розвиток саме спортивного туризму, стрімке підвищення теоретичних і практичних знань, здобуття спортивних розрядів та великого туристського досвіду припадає на 2009 рік.

Зараз клуб «СПЕЛЛЕРС» налічує понад 30 членів. Більша частина – це студенти Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, а також викладачі, співробітники і випускники цього вузу. Крім того, клуб «СПЕЛЛЕРС» дуже зацікавив студентів, викладачів, випускників інших вузів, які теж активно приймають участь у житті та розвитку клубу і теж являються його членами. Завдяки активній участі у змаганнях, кубках, чемпіонатах та спортивних походах, майже всі члени клубу, на даний момент, є спортсменами-розрядниками з різних видів туризму.

Основні напрямки діяльності: пішохідний туризм, велосипедний туризм, водний туризм, парапланеризм, парашутний спорт.
розділ 2. Короткий опис діяльності клубу «спеллерс» в 2009 році

2009 рік для туристсько-спортивного клубу «СПЕЛЛЕРС» Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка виявився досить результативним в плані організації і проведення походів та заходів зі спортивного туризму, отримання загальної та спеціальної туристської підготовки, здобуття спортивних розрядів та великого туристського досвіду.

З другої половини 2009 року туристсько-спортивний клуб «СПЕЛЛЕРС» активно співпрацює з Полтавською обласною федерацією спортивного туризму (ОФСТ), про що свідчать грамоти та подяки за активний розвиток туризму в Полтавській області. Окремі туристи клубу «СПЕЛЛЕРС» являються членами Полтавської ОФСТ і займають посади в президії та комісіях федерації. Це свідчить про досить високий рівень підготовки туристів, велику довіру і повагу до клубу «СПЕЛЛЕРС» серед міської та обласної туристичної спільноти. В результаті цього клуб «СПЕЛЛЕРС» є одним з небагатьох туристських клубів Полтавської області, які мають право і яким під силу організовувати змагання, кубки та чемпіонати міського та обласного рівня.

Завдяки постійним тренуванням і теоретичним та практичним заняттям, клуб «СПЕЛЛЕРС» вийшов на всеукраїнський рівень і являє собою сильну конкурентноспроможну команду, яка гідно представляла і надалі буде представляти університет, Полтаву і область на змаганнях високих класів з різних видів туризму. За 2009 рік майже всім членам клубу присвоєно спортивні розряди з різних видів туризму, підтвердженням чому є розрядні залікові книжки та довідки, а деякі члени клубу здобули почесне право виступати керівниками спортивних туристських походів в різних видах туризму І і ІІ категорій. Найбільшого розвитку в клубі за 2009 рік набули пішохідний та велосипедний туризм, а також парапланерний та парашутний спорт.

З другої половини 2009 року на базі туристсько-спортивного клубу «СПЕЛЛЕРС» проводяться регулярні заняття та семінари з велосипедного і пішохідного туризму, які направлені на підвищення загальних і спеціальних знань з даних видів туризму та забезпечують широкий огляд особливостей проведення туристських походів та змагань. Також на базі клубу проводяться заняття з парашутного та парапланерного спорту, які забезпечують як теоретичні, так і практичні знання та навички володіння засобами та спорядженням для даних видів спорту (парашутний та парапланерний тренажер, робота зі справжнім спорядженням, регулярні виїзди на польоти та стрибки). Керівниками даних занять розроблені комплекси лекцій, тестів та іншого пізнавального матеріалу (плакати, стенди).

За 2009 рік туристсько-спортивним клубом «СПЕЛЛЕРС» зібрано велику матеріально-технічну базу особистого і групового спортивно-туристського інвентаря (карабіни, мотузки, страхувальні системи, палатки, велосипеди, пара плани, суддівський інвентар та багато іншого). Джерелом надходження даних матеріальних цінностей стало добровільне надання в користування членами клубу «СПЕЛЛЕРС» вищезгаданих речей, а також їх спільне придбання та створення.

Членами клубу розроблено клубну символіку, і зараз ведеться робота по створенню єдиниї клубної уніформи та прапорів. Завдяки цьому стрімко підвищеться престиж та авторитет клубу «СПЕЛЛЕРС», зросте підтримка глядачів на змаганнях всеукраїнського та обласного рівнів. Зараз, крім того, єдина форма команди – це жорстка вимога суддів на всеукраїнських змаганнях, а її наявність опосередковано впливає на результат команди.

Великим досягненням клубу «СПЕЛЛЕРС» стало створення та запуск клубного сайту www.spellers.org.ua, на якому відтепер є можливість розміщувати інформацію про клуб та про плануємі і проведені заходи (звіти, фото-, відео-матеріали). Структура сайту побудована таким чином, що навіль людина, яка не має досвіду роботи з інтернетом, зможе отримати повну вичерпну інформацію про діяльність клубу «СПЕЛЛЕРС». Також, завдяки сайту, стала можливою співпраця з іншими туристськими клубами, обмін досвідом та планами на майбутнє.

На базі клубу зараз знаходиться велика кількість фото-, відеоматеріалів, звітів про походи, з якими кожна зацікавлена особа може ознайомитися, і на основі яких послідуючі групи туристів можуть вивчати особливості пройдених клубом походів.

З осені 2009 року члени клубу «СПЕЛЛЕРС» активно співпрацюють з активістами центру студентського дозвілля, допомагають в організації та проведенні дискотек.

Туристсько-спортивний клуб «СПЕЛЛЕРС» протягом 2009 року приймав участь у таких заходах:

  • Змагання з техніки пішохідного туризму в закритих приміщеннях в м. Кременчуці (6-8 березня);

  • Обласні змагання з техніки водного туризму – організатор Полтавська обласна федерація спортивного туризму (10-12 квітня);

  • Крос-похід по Миргородському району – організатор Миргородська станція юних туристів (21-26 червня);

  • Перші обласні змагання з техніки велосипедного туризму – організатор туристсько-спортивний клуб «СПЕЛЛЕРС» спільно з Полтавською обласною федерацією спортивного туризму (3-5 липня);

  • Обласні змагання з техніки пішохідного туризму – організатор Полтавська обласна федерація спортивного туризму (17-19 липня);

  • Комплексні обласні змагання по видах туризму, присвячені Дню туризму – організатор Полтавська обласна федерація спортивного туризму спільно з туристсько-спортивним клубом «СПЕЛЛЕРС» (25-27 вересня);

  • Відкриті обласні змагання з техніки водного туризму в Донецькій області (3-4 жовтня);

  • Кубок України з техніки велосипедного туризму – організатор федерація спортивного туризму України (7-11 жовтня).

  • Перший чемпіонат Полтави з парапланеризму – організатор туристсько-спортивний клуб «СПЕЛЛЕРС» (28 жовтня).

Також туристсько-спортивний клуб «СПЕЛЛЕРС» організував і успішно пройшов такі походи:

  • Пішохідний похід вихідного дня по Полтавській області (18-19 квітня);

  • Пішохідний похід І категорії складності по АР Крим (2-9 травня);

  • Пішохідний похід по Карпатам (початок серпня);

  • Велосипедний похід вихідного дня Полтава-Більськ-Котельва-Полтава (7-8 червня);

  • Велосипедний похід вихідного дня Полтава-Кишеньки-Полтава (20-21 червня);

  • Велосипедний похід І категорії складності по Полтавській області (1-8 серпня);

  • Велосипедний похід ІІІ категорії складності Полтава-Алушта (1-7 жовтня).


розділ 3. Детальний розгляд проведених заходів

Змагання з техніки пішохідного туризму в закритих приміщеннях в м. Кременчуці

З 6 по 8 березня 2009 року в м. Кременчуці на базі ЗОШ №26 проходили змагання з техніки пішохідного туризму в закритих приміщеннях, які складались з двох частин – особисті та командні. Особисті, в свою чергу поділялись на дві категорії – клас А і клас Б. Дистанція змагань складалась з таких етапів: маятник, колода, жердини, навісна переправа через річку, навісна переправа через яр, підйом та спуск спортивним способом, скельна ділянка. Клас А особистих змагань більш складний, тому що майже всі етапи проходяться із самонаведенням. Особливо цікавим етапом для всіх учасників була скельна ділянка, тобто скеледром, адже для подолання даного етапу потрібні фізичні навички справжнього альпініста, а також вміння бездоганно користуватись спеціальним альпіністським спорядженням.

Команда туристсько-спортивного клубу «СПЕЛЛЕРС» брала участь у командних змаганнях, та в особистих класу Б. Загалом виступили непогано – в особистому заліку учасники команди клубу «СПЕЛЛЕРС» посіли друге і третє місця серед юнаків та друге серед дівчат. Також цікавим було те, що на змаганнях був організований вечір самодіяльності, на якому всі бажаючі змогли показати свої артистичні здібності, а такж послухати виступи місцевих бардів.
Обласні змагання з техніки водного туризму

Обласні змагання з техніки водного туризму проходили в період з 10 по 12 квітня 2009 року поблизу дамби в с. Нижні Млини Полтавського району на лівому березі ріки Ворскла. Змагання командно-особисті, складалися з двох етапів: слалом і крос. Слалом – це проходження підвішених над порогами, перекатами та хвильорізами воріт на швидкість і правильність. Крос – це перегони між різними екіпажами (видами суден) на «рівній воді» на невеликій дистанції. Туристи клубу «СПЕЛЛЕРС» виступали на дистанціях слалом та крос на «катамарані-двійці», «катамарані-четвірці», «байдарці-двійці» в особистому та командному заліку. В результаті цього екіпаж «катамарана-четвірки» клубу «СПЕЛЛЕРС» посів ІІ місце в особистому заліку. Всім членам команди присвоєно ІІІ спортивний розряд з водного туризму.
Крос-похід по Миргородському району

Ще одним заходом, в якому прийняв участь туристсько-спортивний клуб «СПЕЛЛЕРС» став «Миргородський марафон», який проходив з 21 по 26 червня 2009 року в Миргородському районі Полтавської області. Це багатоденні змагання із техніки пішохідного туризму (ТПТ), крос-похід, в якому кожна команда повинна пройти певну відстань та подолати етапи, які траплятимуться на шляху. На початку команди отримують карти з маршрутом та перелік усіх етапів

Цього разу маршрут мав такий вигляд: старт с.Велика Обухівка – краєзнавчий об’єкт «Землянка» – с.Малий Перевіз – с.Куйбишево – с.Баранівка – с.Великий Перевіз – смт.Шишаки – фініш с.Яреськи.

Перелік етапів:

1-й день: Орієнтування на місцевості; Орієнтування в заданому напрямку; Краєзнавчий об’єкт «Землянка»;

2-й день: Краєзнавчий об’єкт «Осика»; Краєзнавчий об’єкт – музей М.В. Гоголя у с.Вел.Сорочинці; Навісна переправа через річку; Паралельні мотузки через річку; Спуск спортивним способом; Траверс; Крутопохила навісна переправа через річку; Брід;

3-й день: Підйом спортивним способом; Навісна переправа через яр;

4-й день: Спуск потерпілого.

Організатором цих змагань була Миргородська станція юних туристів. Змагання входять в залік обласної спартакіади ТПТ.

Для команди клубу «СПЕЛЛЕРС» ці змагання були надзвичайно цікавими, бо в подібному заході, а точніше крос-поході, клуб брав участь вперше. Впродовж цих чотирьох днів учасники не тільки удосконалили власну техніку пішохідного туризму, але й побачили багату природу Миргородського району, також було надбано навички в орієнтуванні та організації подібних заходів, які в майбутньому клуб «СПЕЛЛЕРС» планує організовувати.
Перші обласні змагання з техніки велосипедного туризму

В період з 3 по 5 липня поблизу с. Нижні Млини Полтавського району на лівому березі ріки Ворскла проходили перші обласні змагання з техніки велосипедного туризму, головним організатором яких був туристсько-спортивний клуб «СПЕЛЛЕРС». Метою змагань була пропаганда здорового способу життя та популяризація велосипедного туризму.

Змагання складалися з двох дистанцій – велоралі та фігурне водіння велосипеду, проходили в особистому заліку, клас складності дистанцій – ІІІ. Дистанція велоралі – це проходження маршруту по пересічній та сильнопересічній місцевості з елементами орієнтування на місцевості та з подоланням природних перешкод (брід, переправа через річку, піщана дільниця, підйоми, спуски та ін.) і додаткових етапів (швидкісна дільниця, рух за азимутом та ін.). Дистанція «фігурне водіння» – це подолання смуги перешкод довжиною понад 100 м, яка складається зі штучно встановлених елементів (гойдалка, вісімка, колія, змійка та ін.).

Клубом «СПЕЛЛЕРС» було проведено велику роботу по підготовці ділянки змагань, по розповсюдженню інформації про змагання, по залученню спонсорської допомоги, по висвітленню заходу на телебаченні і по проведенню змагань. В результаті цього на змагання прибуло більше 40 учасників різних вікових груп (в порівнянні з іншими змаганнями на Полтавщині, це досить велика кількість учасників). Переможцям змагань було вручено кубки, грамоти, цінні подарунки (велокомп’ютери та іншу велоатрибутику), а також присвоєно спортивні розряди.

Члени клубу «СПЕЛЛЕРС» під час змагань працювали на посадах суддів, про що отримали відповідні довідки. В Полтавській ОФСТ роботу клубу по організації і проведенню змагань відзначили як високопрофесійну і таку, що відповідає всім вимогам Правил змагань зі спортивного туризму, а особливо активних членів клубу відзначили грамотами.
Обласні змагання з техніки пішохідного туризму

В період з 17 по 19 липня 2009 року поблизу с. Нижні Млини на правому березі річки Ворскла проводились обласні змагання з техніки пішохідного туризму. Змагання складалися з двох частин: особисті та командні і полягали у проходженні складної за рельєфом ділянки (глибокий яр, обриви, завали з дерев та ін.) із застосуванням спеціального туристського спорядження (мотузки, карабіни, страхувальні системи та ін.). Учасники команди клубу «СПЕЛЛЕРС» виступили успішно і посіли призові місця в особистому заліку. Всім учасникам присвоєно ІІІ спортивний розряд з пішохідного туризму.

Комплексні обласні змагання по видах туризму, присвячені Дню туризму

З 25 по 27 вересня 2009 року неподалік с. Нижні Млини на правому березі річки Ворскла проводилися обласні комплексні змагання по видах туризму присвячені Дню туризму. Види туризму, по яких проводилися змагання: велосипедний, пішохідний та водний. Організатор – Полтавська ОФСТ спільно з туристсько-спортивним клубом «СПЕЛЛЕРС» (члени клубу організовували і проводили велосипедну частину змагань). Всього у змаганнях приймало участь 9 команд.

Змагання проходили у вигляді естафети: старт учасника на велосипедному етапі, по проходженні якого він передає естафету групі пішохідних туристів, які по закінченні пішохідного етапу передають естафету другому учаснику на велосипедному етапі, який по його закінченні передає естафету групі на водному етапі. Водний етап полягав у проходженні воріт, підвішених над водою, трьома екіпажами по-черзі: «катамаран-четвірка», «байдарка-двійка» та «катамаран-двійка».

Клуб «СПЕЛЛЕРС» представив на змаганнях дві команди «Спеллерс-1» та «Спеллерс-2». Команда «Спеллерс-1» посіла І місце на велосипедному етапі, ІІ місце на водному етапі і ІІІ місце в загальному заліку, за що отримала грамоти, кубок та цінні подарунки, а деякі учасники виконали чергові спортивні розряди. Також цікавим було те, що по закінченні змагань відбувся вечір самодіяльності, на якому всі учасники мали змогу показати свої таланти. Команда клубу «СПЕЛЛЕРС» і з цим завданням впоралась успішно, за що отримала окрему нагороду.

Запорукою результативного виступу на змаганнях були численні заняття і тренування, а також співпраця з іншими туристичними клубами, які надавали в користування необхідний для тренувань інвентар (зокрема катамарани, байдарки).

Члени клубу «СПЕЛЛЕРС», які були задіяні в підготовці, організації та проведенні (суддівстві) змагань (зокрема велосипедного етапу) отримали відповідні довідки про суддівство та високу оцінку організаторів і учасників.
Відкриті обласні змагання з техніки водного туризму в Донецькій області

3 та 4 жовтня 2009 року в Донецькій області проводились змагання з техніки водного туризму. Учасники туристсько-спортивного клубу «СПЕЛЛЕРС», спільно з членами інших полтавських туристсько-спортивних клубів представляли на змаганнях Полтавську область. Змагання складались з таких етапів: слалом та рятувальні роботи.

Не зважаючи на несприятливі погодні умови та холодну воду, члени команди в особистому заліку посіли призові місця: Катамаран-четвірка – I місце, Байдарка-двійка – II місце, Каяк – II та III місця, Змішаний екіпаж – ІV місце.
Кубок України з техніки велосипедного туризму

Кубок України з велотуризму проходив з 7 по 11 жовтня 2009 року в с. Малий Маяк Алуштинського району, АР Крим. Команда туристсько-спортивного клубу «СПЕЛЛЕРС» вирушила на змагання. Причому кубку України з велотуризму передував велосипедний похід ІІІ категорії складності за маршрутом Полтава-Алушта (описаний далі). Тобто з Полтави до місця змагань команда діставалась на велосипедах при повному спорядженні.

Змагання особисто-командні з дистанціями IV класу складності, складались з двох етапів: комплексної дистанції та дистанції велоралі. В свою чергу, комплексна дистанція складалась з дистанції велотріалу, дистанції фігурного водіння та дистанції велокрос. Велоралі – маршрут, протяжністю понад 40 км з природними перешкодами та додатковими етапами (ремонт, азимут, швидкісна дільниця, правила дорожнього руху та ін.), причому 2/3 частини маршруту проходили по гірським тропам та серпантинам з загальним набором висоти понад 600 м. Дистанція велотріал – подолання смуги природних (рівчаки, каміння та ін.) та штучних (сходи, містки) перешкод. Фігурне водіння – це подолання смуги перешкод довжиною понад 100 м, яка складається зі штучно встановлених елементів (гойдалка, вісімка, колія, перенос предмету та ін.). Велокрос – це подолання ділянки довжиною понад 2 км з штучними перешкодами з якомога більшою швидкістю.

Обов’язковою умовою змагань був вантаж, закріплений на задньому багажнику велосипеду, вагою 12 кг. Результати визначались за сумою місць, які посіла команда на комплексній дистанції та дистанції велоралі. Команда клубу «СПЕЛЛЕРС» набрала 11 очок, тобто розділила 4 місце ще з трьома командами. Загалом же, в кубку України приймало участь 10 команд з Полтавської, Харківської, Донецької, Вінницької, Дніпропетровської, Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької областей. Також команда клубу «СПЕЛЛЕРС» мала можливість взяти участь у загальних зборах з питань розвитку велотуризму в Україні, що відбулись по закінченні змагань.
Перший чемпіонат Полтави з парапланеризму

Перший чемпіонат Полтави з парапланеризму на точність приземлення відбувся 28 жовтня 2009 року на парадромі «дальня Абазівка» організатором яких був туристсько-спортивний клуб «СПЕЛЛЕРС». Основна мета змагань – це популяризація парапланерного спорту та розвиток навичок користування парапланерним спорядженням. Змістом змагань було приземлення в коло діаметром 0,5 м. Старт проходив з гори висотою 35 м. Після взльоту потрібно було розрахувати маршрут заходу на посадку та швидкість польоту, щоб потрапити в ціль. При цьому необхідно було врахувати вітер, висхідні потоки та інших пілотів, що знаходились у повітрі. Загалом змагання пройшли успішно, всі учасники і глядачі залишилися задоволеними.
4. Детальний розгляд проведених походів

Пішохідний похід вихідного дня по Полтавській області

З 18 по 19 квітня 2009 року група туристів туристсько-спортивного клубу «СПЕЛЛЕРС» у складі 14 чол. вирушла у пішохідний похід вихідного дня за маршрутом Н. Санжари-Полтава. Даний похід був організований з метою тренування, здобуття та закріплення знань, вмінь та навичок по застосуванню спеціального туристського спорядження та особливостей проживання в похідних умовах. Також цей похід був чудовою можливістю фізично потренуватися (в плані пішохідного туризму) та випробувати якість туристського спорядження перед пішохідним походом І категорії складності по АР Крим.
Пішохідний похід І категорії складності по АР Крим

В період з 2 по 9 травня група туристів туристсько-спортивного клубу «СПЕЛЛЕРС» у складі 17 чол. здійснила пішохідний похід І категорії складності по АР Крим. Похід мав на меті спортивні та оздоровчі цілі. Нитка маршруту: м. Бахчисарай – г. Чуфу Кале – г. Тепе-Кермен – плато Мангуп-Кале – Чорноріченський каньйон – каньйон Узунджа – водоспад «Серебряний» – Великий каньйон Криму – Ай-Петрінська яйла – м. Алупка. Загальна протяжність маршруту – 130 км (без врахування коефіцієнту рельєфа).

В поході група здобувала практичні навички застосування спеціального туристського спорядження, узагальнювала знання із загальнотуристської підготовки, вивчала особливості подолання локальних природних перешкод (гірські річки, виходи з каньйонів). Також на маршруті зустрічалось декілька печер, завдяки чому окремі члени групи під наглядом керівника походу змогли ознайомитися з елементами спелеотуризму.

Детальніше ознайомитися з особливостями проходження маршруту можна за матеріалами звіту по даному походу, який зберігається на базі клубу «СПЕЛЛЕРС».

По закінченні походу всі учасники отримали відповідні довідки і спортивні розряди з пішохідного туризму.
Велосипедний похід вихідного дня Полтава-Більськ-Котельва-Полтава

З 7 по 8 червня 2009 року група туристів туристсько-спортивного клубу «СПЕЛЛЕРС» здійснила велосипедний похід вихідного дня за маршрутом Полтава-Більськ-Котельва-Полтава загальною протяжністю близько 200 км. Похід мав на меті оздоровчі, тренувальні та пізнавальні цілі. Нитка маршруту проходила переважно по лісовим, піщаним, польовим та сільським дорогам. Також на маршруті (поблизу с. Диканька) зустрічались важкопрохідні ділянки (болота, яри, густий ліс з кустарником).
Велосипедний похід вихідного дня Полтава-Кишеньки-Полтава

З 20 по 21 червня 2009 року група туристів туристсько-спортивного клубу «СПЕЛЛЕРС» здійснила велосипедний похід вихідного дня за маршрутом Полтава-Кишеньки-Полтава загальною протяжністю більше 230 км. По дорозі група відвідала одну з не багатьох в Україні піраміду в с. Комендантівка. Похід мав на меті оздоровчі та пізнавальні цілі. Нитка маршруту проходила переважно по дорогам з твердим асфальтованим покриттям.

Велосипедний похід І категорії складності по

Полтавській області

В період з 1 по 8 серпня 2009 року група туристів туристсько-спортивного клубу «СПЕЛЛЕРС» у складі 10 чол. здійснила велосипедний похід І категорії складності по Полтавській області за маршрутом: Полтава – Білики – Кобеляки – Світлогірське – Комсомольськ – Кременчук – Свердловка – Світловодськ – Максимівка – Градизьк – Глобино – Біляки – Велика Багачка – Шишаки – Диканька – Полтава, загальною протяжністю 540 км. Похід мав на меті спортивні, оздоровчі та пізнавальні цілі. Всі учасники на практиці ознайомилися з характерними для велотуризму особливостями (їзда в колоні, подолання спусків, підйомів, піщаних та важкопроїжджих ділянок на велосипеді та ін.)

По закінченні походу всім учасникам присвоєно ІІІ спортивний розряд з велосипедного туризму.

Детальніше ознайомитися з особливостями проходження маршруту можна за матеріалами звіту по даному походу, який зберігається на базі клубу «СПЕЛЛЕРС».
Велосипедний похід ІІІ категорії складності Полтава-Алушта

В період з 1 по 7 жовтня 2009 року група туристів туристсько-спортивного клубу «СПЕЛЛЕРС» у складі 4 чол. здійснила велосипедний похід ІІІ категорії складності за маршрутом: Полтава – Кременчук – Дніпродзержинськ – Дніпропетровськ – Запоріжжя – Мелітополь – Джанкой – Сімферополь – Алушта, загальною протяжністю понад 800 км. Похід мав на меті спортивні цілі, а також планувався таким чином, щоб по закінченні походу, група могла взяти участь у кубку України з велосипедного туризму. Маршрут проходив здебільшого по дорогам з твердим асфальтовим покриттям. Через малу кількість похідних днів, групі доводилось долати за день від 100 до 130 км. Всі учасники здобули практичний досвід з подолання великих відстаней та особливостей руху по дорогам в гірській місцевості на велосипеді при повниму спорядженні.

По закінченні походу всім учасникам присвоєно ІІ спортивний розряд з велосипедного туризму.

Детальніше ознайомитися з особливостями проходження маршруту можна за матеріалами звіту по даному походу, який зберігається на базі клубу «СПЕЛЛЕРС».




Схожі:

Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка...
Економіка і підприємництво” (спеціальність „Економіка підприємства” спеціалізація „Економіко-правове резулювання діяльності підприємства”...
Щодо працевлаштування випускників 11-А класу
Полтавський нафтовий геологорозвідувальний технікум Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка
ОБЛАСНИЙ КОНКУРС НА КРАЩИЙ НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНИЙ МАТЕРІАЛ ТУРИСТСЬКО-...
...
ОБЛАСНИЙ КОНКУРС НА КРАЩИЙ НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНИЙ МАТЕРІАЛ ТУРИСТСЬКО-...
...
Національний Технічний Університет України “КПІ”
Кожна група наприкінці роботи складає звіт. Звіт повинен бути набраний на комп’ютері та представлений або у роздрукованому, або в...
Національний Технічний Університет України “КПІ”
Кожна група наприкінці роботи складає звіт. Звіт повинен бути набраний на комп’ютері та представлений або у роздрукованому, або в...
Міністерство освіти і науки України Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича

К. М. Ситника Допущено Міністерством освіти і науки України
Рецензенти: д-р техн наук, проф. /. М. Астрелін (Національний технічний університет України «КПІ»), д-р техн наук, проф. О. Я. Лобойко...
Навчально-методичний посібник для самостійного вивчення дисципліни...
Рецензенти: Валюх З. О., д філол н., проф. (Київський національний лінгвістичний університет); Григор’єва О. О., к філол н., доц....
Міністерство освіти і науки України Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича
Типізуюче порівняння ситуацій (випадків) як засіб тлумачення і заповнення прогалин
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка