|
Скачати 26.11 Kb.
|
Методичні рекомендації щодо організації та проведення ярмарків з продажу населенню сільськогосподарської продукції. За даними Держкомстату особистими селянськими господарствами виробляється 98 відсотків картоплі, 86% овочів, 85% плодів і ягід, 80% молока. Водночас, селянин в сучасних умовах здебільшого не має доступу на ринки збуту сільськогосподарської продукції. Переважна більшість ринків є приватизованими і продавці на цих ринках працюють па власника ринку, навіть, якщо офіційно ця співпраця не оформлена. Відповідно, селянам, які не працюють на адміністрацію ринку пропонується викупити оптом продукцію для перепродажу продавцями ринку за завищеними цінами, або, в іншому випадку створюються максимально дискомфортні умови, які унеможливлюють подальшу самостійну роботу на ринку. Водночас, у випадку оптового продажу продавцям ринку не вирішується проблема забезпечення населення с/г продукцією за доступними цінами. Тому вирощена продукція реалізовується здебільшого восени на ринках міст, на вулицях, коли ціни на неї дуже низькі через велику пропозицію на ринку та без належного контролю за якістю. Для забезпечення доступу селян до ринків збуту сільськогосподарської продукції, вирощеної на присадибних ділянках, контролю за якістю продукції, створення цивілізованих умов для її продажу та зниження цін для кінцевого споживача пропонується щотижневе у вихідні та святкові дні організовувати та проводити ярмарки з продажу сільськогосподарської продукції) всіх районах міста. Передбачати проведення таких ярмарок варто на центральних площах міст або у найбільш зручних та пристосованих для цього місцях, на спеціально відведених майданчиках, з урахуванням можливості підвезення сільськогосподарської продукції вантажним і легковим автотранспортом. Для мешканців міста створювати зручні умови проїзду міським транспортом до місця проведення ярмарку та знаходженням поблизу достатнього місця для парковки легкових автомобілів. Торгівельні місця мають бути обладнані збірно-розбірними конструкціями, мати привабливий естетичний вигляд. У зручному для покупців місці доцільно розташовувати контрольні ваги. І Рекомендується забезпечувати охорону громадського правопорядку території ярмарку, чергування лікарів швидкої допомоги, гаряче харчування для учасників ярмарки, контроль за дотриманням норм і вимог санітарного стану території. При можливості необхідно обладнати пост контролю безпеки якості продукції та правил торгівлі. На ярмарках можуть реалізовуватися харчові продукти, не заборонені для реалізації, за умови наявності відповідних документів, що підтверджують безпеку такої продукції. Для залучення до участі у ярмарках місцевих та з сусідніх регіонів сільськогосподарських товаровиробників, особистих селянських і фермерських господарств, організацій споживчої кооперації рекомендується постійно проводити роботу з головами сільських та селищних рад щодо укладення взаємовигідних угод про співпрацю з сільськогосподарськими товаровиробниками, особистими селянськими і фермерськими господарствами, організаціями споживчої кооперації, закріплення їх за районами міста, надання своєчасної інформації про місце і час проведення ярмарків. Передбачити можливість транспортного сполучення між сільськими районами та місцями проведення ярмарок, оформляти території на яких проводяться ярмарки, у передсвяткові дні організувати культурно-мистецькі заходи за відповідною тематикою. З метою зацікавлення покупців у придбанні продукції рекомендується доводити інформацію щодо проведення ярмаркових заходів через засоби масової інформації міст і районів регіону, розміщення зовнішньої реклами в місцях, прилеглих до проведення ярмарків, транспорті, трансляції та публікації рекламних оголошень на радіо, телебаченні. |
МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ щодо організації Матеріали до серпневих конференцій педагогів області (методичні рекомендації щодо організації навчально-виховного процесу в закладах... |
Методичні рекомендації щодо організації та проведення виховної роботи... |
Методичні рекомендації щодо організації с истем и діловодства в загальноосвітньому... Методичні рекомендації щодо організації системи діловодства в загальноосвітньому навчальному закладі |
Методичні рекомендації щодо організації дозвілля та зайнятості учнів на період осінніх канікул Пошукові та науково-дослідницькі роботи супроводжуються відповідними додатками у формі таблиць, схем, малюнків, фотографій, а також... |
МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ З ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ «УЧИТЕЛЬ РОКУ 2014» Для ознайомлення та відповідного реагування надсилаємо лист Міністерства освіти і науки України від 09. 10. 2013 №1/9-705 щодо методичних... |
Загальні методичні рекомендації щодо організації навчально-виховного... З метою організованого переходу на новий Державний стандарт базової і повної загальної середньої освіти Міністерство освіти і науки... |
Методичні рекомендації щодо організації та проведення конкурсу дитячого малюнку “ Статтею 43 Конституції України гарантовано, що кожен має право на належні, безпечні і здорові умови праці |
Методичні рекомендації щодо організації та проведення у Харківській області конкурсу Статтею 43 Конституції України гарантовано, що кожен має право на належні, безпечні і здорові умови праці |
Методичні рекомендації щодо організації та проведення конкурсу дитячого малюнку “ Статтею 43 Конституції України гарантовано, що кожен має право на належні, безпечні і здорові умови праці |
Методичні рекомендації шодо проведення семінарських та практичних... Методичні рекомендації щодо проведення семінарських і практичних занять з кримінального процесу для студентів інституту фінансово-економічної... |