Про хід виконання рішення районної ради від 30. 12. 2010р.№28-ІІ/10 «Про Програму розвитку фізичної культури і спорту в Коломийському районі на 2011-2015 роки»


Скачати 89.27 Kb.
Назва Про хід виконання рішення районної ради від 30. 12. 2010р.№28-ІІ/10 «Про Програму розвитку фізичної культури і спорту в Коломийському районі на 2011-2015 роки»
Дата 12.11.2013
Розмір 89.27 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Спорт > Документи
про хід виконання рішення районної ради від 30.12.2010р.№28-ІІ/10 «Про Програму розвитку фізичної культури і спорту в Коломийському районі на 2011-2015 роки».
Районною державною адміністрацією, управлінням освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, а також педагогічними колективами шкіл району проводиться значна робота щодо впровадження в життя вимог Законів України «Про охорону дитинства», «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про фізичну культуру і спорт», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та Концепції фізичного виховання в системі освіти України, Національної доктрини розвитку фізичної культури і спорту в районі.

Під керівництвом райдержадміністрації в районі функціонують фізкультурно-оздоровчий спортивний комплекс «Прикарпаття», фізкультурно-спортивні товариства «Колос» і «Спартак», Коломийська районна дитячо-юнацька спортивна школа та ДЮСШ ФСТ «Колос», федерація футболу.

В ДЮСШ «Колос» займаються 654 учні, працює 6 відділень спорту. Тренери-викладачі відділення футболу працюють в селах Турка, П’ядики, Підгайчики, Лісний Хлібичин, Сопів та селищі Гвіздець, відділення волейболу – в селах Великий Ключів, Сопів, відділення боксу – в селі Ворона, відділення легкої атлетики – м. Коломия.

В Коломийській районній ДЮСШ управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації працює 20 тренерів-викладачів, функціонує 48 груп, в яких займаються 664 учні. В закладі працює 1 тренер вищої категорії, 1 тренер І категорії, 1 заслужений тренер України та 14 тренерів ІІ категорії.

Вихованці тренерів ДЮСШ складають основу збірних команд району в обласних юнацьких та молодіжних іграх, та обласних змагань в залік Спартакіади школярів.

Вагомих успіхів добиваються вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл області.

Чемпіонкою Європи в бігу на 800 м. стала легкоатлетка Анастасія Ткачук, яка була четвертою і на чемпіонаті світу 2012 року у Барселоні.

Вихованка ДЮСШ управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Ірина Винник з села Ворона стала чемпіонкою Європи 2012 року з боксу у Польщі, а Іванна Лутчак з села Годи-Добровідка посіла третє призове місце.

Марія Ільчишин з села Слобода на спортивних іграх школярів України в Одесі посіла ІІІ місце у змаганнях з вільної боротьби.

На Всеукраїнських сільських спортивних іграх з вільної боротьби в м. Скадовськ Херсонської області вихованці ДЮСШ «Колос» посіли третє призове місце.

Чемпіонами обласної ради «Колос» в трьох вікових групах стали юні футболісти та спортсмени з вільної боротьби, легкої атлетики, волейболу.

ІІ місце на чемпіонаті області з волейболу посіла жіноча команда ДЮСШ «Колос», а Коломийська районна організація ФСТ «Колос» на обласних змаганнях стала переможцем огляду-конкурсу на кращу постановку спортивно-масової та фізкультурної роботи в Івано-Франківській області.

На чемпіонаті України з лижних перегонів серед юніорів, які проходили на НСБ «Тисовець» вихованці ДЮСШ Палійчук Василь та Слободян Дмитро в естафеті зайняли V місце, а Костів Василь зайняв ІІІ місце.

В змаганнях І туру дитячо-юнацької гандбольної ліги в Коломиї та змаганнях ІІ туру в Івано-Франківську команда юнаків зайняла ІІІ місце, а команда дівчат – ІІ.

Вже стали традиційними змагання Всеукраїнського турніру з гандболу пам’яті Олімпійського чемпіона Валерія Гассія. Змагання проходили з 24 по 27 жовтня 2012 р. у ФОСК «Прикарпаття». Взяли участь команди з Хуста, Чернівців, Волочиська, смт. Іванівка (Одеська обл.), Городенки та дві команди Коломийської районної ДЮСШ. У фіналі перша команда нашої ДЮСШ (тренер Данило І.І.) двома м’ячами поступились команді, учасниці Всеукраїнських змагань м. Волочиськ.

На змаганнях ІV спортивних ігор школярів області з плавання, які проходили в м. Долина Верстюк Катерина на дистанціях 100 та 200 м батерфляєм стала чемпіонкою, а на дистанції 50 м – завоювала срібло, Жупанська Валерія на дистанції 100 м брасом зайняла ІІІ місце, а на 50 м – ІІ місце, Тимків Ігор на дистанції 100 м батерфляєм посів ІІІ сходинку, а 200 м – завоював срібло.

Тренерами ДЮСШ управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації організовано і проведено зональні та фінальні змагання районної спартакіади школярів та районних змагань на призи клубу «Шкіряний м’яч».

Найбільш масовими змаганнями є спартакіада сільських та селищних рад, яка проходить у два етапи: перший етап - сільські та селищні змагання, другий етап - фінальні змагання серед переможців сільських змагань.

В чемпіонаті району та області з футболу приймали участь 62 команди, в чемпіонаті району - 56 команд, в чемпіонаті області – 6 команд; в чемпіонаті району з футзалу – 52 команди; в чемпіонаті району з волейболу -18 команд, в чемпіонаті області - дві чоловічі команди та одна серед ветеранів області.

За результатами чемпіонату району з футболу в І лізі переможцем стала команда с. Турка, срібним призером – команда с. Жукотин, бронзовим – с. Струпків. Переможцем команд серед ІІ ліги стала команда с. Молодятин, ІІ місце – команда с. Мала Кам’янка, ІІІ місце-команда с-ща Печеніжин. Володарем Кубка Коломийського району 2012 р. стала команда с. Турка.

За результатами чемпіонату району з волейболу в І лізі (12 команд) переможцем стала команда с. Воскресинці, срібним призером – команда «Динамо», бронзовим – с-ща Гвіздець. Переможцем команд серед ІІ ліги (6 команд) стала команда с-ща Печеніжин, ІІ місце – команда с. Турка.

Спортсмени села Турка стали переможцями обласної спартакіади «Краще село області», а на Всеукраїнських змаганнях «Краще село» команда з Турки посіла ІІ місце з міні футболу.

У вересні 2012р. відбувся Всеукраїнський Олімпійський урок та Олімпійський тиждень з нагоди Дня фізичної культури і спорту (по школах), районний конкурс на кращий малюнок зі спортивної тематики, уроки фізичної культури на тему:

- «Спорт і фізичне виховання - утвердження здорового способу життя та зміцнення миру»;

- «Олімпійський урок».

В період з 05 по 08 червня 2012 року в м. Скадовську Херсонської області проводились змагання з легкої атлетики та вільної боротьби серед учнів ДЮСШ під девізом «Хто ти, майбутній Олімпієць?», присвячені Року спорту та здорового способу життя та ХХХ літнім Олімпійським іграм 2012 року в м. Лондон (Великобританія). У змаганнях з легкої атлетики взяло участь 6 учнів Коломийської ДЮСШ «Колос». Учні посіли ІІ, ІV,V місця. У змаганнях з вільної боротьби взяло участь 8 учнів Коломийської ДЮСШ «Колос». Учні посіли І, IV місця.

Команда Коломийського району взяла участь в ІІ етапі Всеукраїнського фестивалю «Мама, тато, я – спортивна сім’я».

У 2013 році було проведено 60 спортивних заходів. Команди району прийняли участь у обласних, Всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Основні з яких є:

  1. Участь у чемпіонаті України з боксу серед юніорів, який відбувся у м. Харків.

  2. Участь команд ФОСК «Прикарпаття», в кубок України з міні-футболу.

  3. Проведення І етапу Всеукраїнської спартакіади серед збірних команд державних службовців у Коломийському районі - прийняли участь 170 учасників.

  4. Участь у XІ обласній спартакіаді серед команд державних службовців облдержадміністрації, райдержадміністрацій та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади – команда Коломийського району зайняла ІІ місце.

  5. Проведення Олімпійського дня в Коломийському районі - прийняли участь 1345 учасників.

  6. Змагання серед сільських, селищних рад з настільного тенісу - прийняло участь 75 учасників.

  7. Участь у обласних змаганнях «Покутські спортивні забави», присвячених 800-річчю м. Тлумача.

  8. Чемпіонат району з волейболу серед жіночих команд району, присвячених Дню 8 березня.

  9. Чемпіонат району з волейболу серед чоловічих команд.

  10. Участь у Чемпіонаті області з боксу серед молоді, який відбувся у м. Івано-Франківськ.

  11. Участь у дитячо-юнацьких спортивних іграх області серед юнаків та дівчат 1996- 1997 р.н. - прийняли участь 31 особа.

  12. Участь у чемпіонаті області з важкої атлетики серед юнаків та дівчат, який відбувся у ФСК «Локомотив» м. Коломия - прийняло участь 10 осіб.

  13. Проведення першості області ФСТ «Спартак» серед юнаків та дівчат з дзюдо.

  14. Районні змагання патріотичної науково-пізнавальної програми «Чорний ліс-2013» виграли учні Гвіздецької ЗОШ І-ІІІ ст.

Над реалізацією завдань щодо фізичного виховання учнів у районі працює 96 учителів фізичної культури.

Аналіз кадрового забезпечення учителів фізичної культури

Всього вчителів по району

Кваліфікаційна категорія

Педагогічне звання

“Вчитель-методист”

Педагогічне звання

“Старший вчитель”

спеціаліст

ІІ

І

Вища

96

26

(27%)

17

(18%)

16

(17% )

37

(39%)

3

(3%)

22

(23%)

Освіта вчителів

Всього


Вища

Середня спеціальна

К-сть учителів

%

К-сть учителів

%

96

86

89,6%

10

10,4 %

Дані таблиці показують досить високий потенціал педагогічних працівників щодо підвищення професійної майстерності. Спостерігається також тенденція до успішної роботи щодо підвищення кваліфікації рівня вчителів, оволодіння ними методами та прийомами, які дають можливість розв’язувати сучасні завдання фізичного виховання. Ефективно працює районне методичне об’єднання вчителів фізичної культури (голова методичного об’єднання району Конюк І.М.).

Відповідно до вимог спланована та проводиться позакласна та позашкільна робота з фізичного виховання. В школах наявні кутки, які відображають стан реалізації комплексу «Козацький гарт», розвиток олімпійського руху в Україні та світі, фотостенди кращих спортсменів та активістів школи, на видному місці розміщені грамоти, кубки та нагороди за високі спортивні досягнення.

Щорічно проводиться районна Спартакіада школярів, в програму якої входить 7 видів спорту (легка атлетика, футбол, волейбол, баскетбол, гандбол, лижні перегони, настільний теніс), а також проводяться районні зональні та фінальні змагання на призи клубу «Шкіряний м’яч» в чотирьох вікових групах, спортивно-масовий захід «Олімпійське лелеченя». Також у районі щорічно проводиться І та ІІ етапи фізкультурно-оздоровчого патріотичного фестивалю «Нащадки козацької слави» та «Старти надій».

Учні загальноосвітніх шкіл району брали активну участь в ІV Спортивних іграх школярів області з 14 видів спорту. В результаті Коломийський район в загальнокомандному заліку посів почесне ІІІ місце, поступившись командам м. Івано-Франківська та м. Калуша.

Одним з важливих питань сьогодення є навчання учнів плаванню.

Управлінням освіти, молоді та спорту райдержадміністрації створено оптимальні умови щодо навчання учнів шкіл району плаванню. На базі Коломийської районної дитячо-юнацької спортивної школи у с. Турка є басейн. У 2012-2013 навчальному році навчанню плаванням було охоплено учнів початкових класів.

Головним чинником, який впливає на якість проведення фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи є навчально-матеріальна база, яка поступово покращується. Особливо слід відзначити добру роботу управління, молоді та спорту райдержадміністрації, який спільно з органами місцевого самоврядування за останні три роки відкрили 11 спортивних майданчиків із синтетичним покриттям. На стадії завершення будівництво спортивних майданчиків із синтетичним покриттям в Матеївецькій та Дебеславцівській ЗОШ І-ІІ ст.

Згідно програми цільових екологічних інвестицій Кіотського протоколу завершені роботи по заміні вікон та утеплення фасадів, в тому числі спортивних залів у Іванівецькій ЗОШ І-ІІІст., Товмачицькій ЗОШ І-ІІІст., Турківській ЗОШ І-ІІІст., Підгайчиківській ЗОШ І-ІІІст., Отинійській ЗОШ І-ІІІст., Ковалівській ЗОШ І-ІІІст., П’ядицькій ЗОШ І-ІІІст., Мишинській ЗОШ І-ІІст.

Тільки спільними зусиллями районної ради та районної державної адміністрації можна досягнути подальшого покращення стану та розвитку матеріально-спортивної бази, залучення різних груп населення до систематичних занять фізичною культурою і спортом, створення умов для розвитку індивідуальних здібностей спортсменів та учнів у нашому районі.

Начальник управління освіти,

молоді та спорту райдержадміністрації Ігор Мартинюк

Схожі:

Інформація про хід виконання рішення районної ради від 30. 12. 2010р.№28-ІІ/10...
Ни «Про охорону дитинства», «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про фізичну культуру і спорт», «Про забезпечення санітарного...
Довідка про хід виконання програми «Цукровий діабет» в Коломийському районі на 2010-2013 роки
Повідомляємо що, згідно рішення Коломийської районної ради 29 липня 2010р було прийнято цільову програму «Цукровий діабет» на 2010-2013роки...
УКРАЇНА ЛУГИНСЬКА РАЙОННА РАДА ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Про хід виконання рішення шостої сесії районної ради VІ скликання від 25. 05. 2011 року №59 «Про Комплексну програму профілактики...
ЛУГИНСЬКА РАЙОННА РАДА ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Про хід виконання рішення 16-ї сесії районної ради «Про комплексну довгострокову Програму розвитку земельних відносин та охорони...
Інформація «Про хід виконання рішення районної ради від 24. 07. 2008р....
Про хід виконання рішення районної ради від 24. 07. 2008р. №716-ХІХ/08 Про програму розвитку освіти Коломийщини
«Про хід виконання рішення районної ради від 24. 07. 2008р. №716-ХІХ/08...
Про хід виконання рішення районної ради від 24. 07. 2008р. №716-ХІХ/08 Про програму розвитку освіти Коломийщини
«Про хід виконання рішення районної ради від 24. 07. 2008р. №716-ХІХ/08...
Про хід виконання рішення районної ради від 24. 07. 2008р. №716-ХІХ/08 Про програму розвитку освіти Коломийщини
РАЙОННА ПРОГРАМА розвитку фізичної культури і спорту в Добровеличківському...
Закону України „Про фізичну культуру і спорт”, Указу Президента України від 2 серпня 2006 року №667 „Про національний план дій щодо...
Довідка на засідання чергової сесії районної ради
України про культуру, Закону України «Про бібліотеки та бібліотечну справу», Закону України «Про місцеве самоврядування», рішення...
Інформація про хід виконання рішення районної ради від 14. 06. 2012...
Х/12 «Про Програму оптимізації процесів оподаткування та приведення у відповідність до затверджених норм Центру з обслуговування...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка