УКРАЇНА ЛУГИНСЬКА РАЙОННА РАДА ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ


Скачати 60.81 Kb.
Назва УКРАЇНА ЛУГИНСЬКА РАЙОННА РАДА ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Дата 25.04.2013
Розмір 60.81 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи


УКРАЇНА




ЛУГИНСЬКА РАЙОННА РАДА ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ



РІШЕННЯ




Одинадцята сесія VI скликання
від №
Про хід виконання рішення шостої сесії районної ради VІ скликання від 25.05.2011 року № 59 «Про Комплексну програму профілактики злочинності у Лугинському районі на 2011 – 2015 роки»

Заслухавши інформацію начальника Лугинського РВ УМВС України в Житомирській області Старовойта В.М. про виконання вимог «Комплексної програми профілактики злочинності в Лугинському районі на 2011-2015 роки», відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендацій постійної комісії районної ради з питань регламенту, депутатської етики і місцевого самоврядування, законності, правопорядку і прав людини районна рада

ВИРІШИЛА:


  1. Інформацію начальника Лугинського РВ УМВС України в Житомирській області Старовойта В.М. взяти до відома.

  2. РВ УМВС України в Житомирській області, управління і відділам райдержадміністрації:

2.1.Звернути увагу на проблемні питання по виконанню даної програми та забезпечити виконання її вимог.

2.2.Рекомендувати сільським, селищним радам активізувати роботу щодо взаємодії з Лугинським РВ УМВС України в Житомирській області та розглянути стан виконання програми на сесіях сільських, селищних рад.

2.3.Управлінням та відділам райдержадміністрації продовжити роботу щодо перевірки неповнолітніх в неблагополучних сім’ях та проведення рейдів по місцях відпочинку молоді на території району.


3.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань регламенту, депутатської етики і місцевого самоврядування, законності, правопорядку і прав людини (Давиденко Л.Л.).

Голова районної ради В.Ю. Денисовець

Протягом 2011 року працівниками районного відділу в районі проводилась відповідна робота з виконання вимог «Комплексної програми профілактики злочинності в Лугинському районі на 2011-2015 роки». Так, за дванадцять місяців 2011 року до районного відділу надійшло 1091 заява, повідомлення громадян, що на 4,3 % менше ніж в 2010 році за аналогічний період (2010 рік – всього 1140 заяв і повідомлень громадян про вчинені злочини та правопорушення). В порядку ст. ст. 97, 430 КПК України прийнято рішення по всіх заявах та повідомленнях, з них порушено 118 кримінальних справ на 130 злочинів (11,1% від числа вирішених матеріалів), в 2010 році було порушено 67 кримінальних справ на 82 злочини. З вищенаведених даних вбачається, що в 2011 році на 58,5 % стало більше кваліфікованих злочинів в порівнянні з 2010 роком, не дивлячись на те, що надійшло менше в цілому заяв і повідомлень від громадян, що природно впливає на завантаженість працівників районного відділу.

Керівництвом районного відділу взято на особистий контроль питання виконавчої дисципліни працівниками райвідділу в частині оперативного розгляду заяв та повідомлень про злочини, що вчинені або готуються, якість проведення перевірочних дій під час розгляду та вирішення матеріалів кримінального характеру, для недопущення випадків скасування прокуратурою району на додаткову перевірку постанов про відмову в порушенні кримінальної справи, ретельно перевіряються відмовні матеріали перед затвердженням постанови про відмову в порушенні кримінальної справи, з метою встановлення дійсних обставин правопорушення проводяться зустрічі з потерпілими, заявниками.

В 2011 році значно зросла злочинність у сферах майнових відносин, громадського порядку, дотримання правил дорожнього руху, поводження із зброєю, що характерно для всієї країни в зв’язку із складним матеріальним становищем. Протягом 12 місяців 2011 року було зареєстровано 12 злочинів (2010 рік – 12), пов’язаних з наркотиками, 51 майновий злочин (крадіжки), порівняно з 2010 роком – 40.

З метою покращення роботи по розкриттю злочинів розроблено план та робочі заходи щодо попередження, недопущення та розкриття злочинів майнового характеру. Питання попередження та розкриття злочинів майнового характеру щомісяця розглядаються на оперативних нарадах при начальнику РВ, а також на таємних оперативних нарадах з участю працівників оперативних служб райвідділу. З метою недопущення та попередження скоєння злочинів корисливого спрямування у тому числі крадіжок ВРХ, з магазинів та торгових точок, встановлення осіб, що їх скоюють розроблено розпорядження по райвідділу та проведено обстеження об’єктів торгівлі та тваринницьких ферм, будинків культури, сільських рад та інших об’єктів де зберігаються товарно-матеріальні цінності.

З метою розкриття злочинів минулих років, які залишаються нерозкритими з урахуванням штатних змін, поновлено накази про створення слідчо-оперативних груп.

Територія Лугинського району згідно розпоряджень УМВС та розпоряджень райвідділу постійно відпрацьовується, як у денний та нічний час на предмет виявлення осіб, які скоюють злочини майнового характеру. Створено та діють постійні пересувні групи у складі працівників ДАІ, працівників КР та ДІМ.

Викликає запенокоєння дитяча злочинність. Так, за 2011 рік на території району неповнолітніми та за їх участю було скоєно 12 злочинів, 2010 рік – 7. В зв’язку з цим постійно проводиться профілактична робота щодо попередження злочинів та правопорушень, розповсюдження наркотичних засобів серед неповнолітніх. За 2011 рік проведено 67 (минулий рік 56) рейдів спільно зі службами РДА, педагогічними колективами та батьківськими комітетами по місцях відпочинку молоді, неблагополучних сім'ях, з них 37 рейдів-відпрацювань шкіл району. Проводилися рейди по виявленню неповнолітніх осіб, які займаються бродяжництвом та жебракуванням. Систематично проводиться робота по правовому вихованню учнівської молоді з метою профілактики скоєння нею злочинів та правопорушень, здійснюються виступи перед учнями та батьками. Спільно із ССД Лугинської РДА проводяться заходи що до виявлення фактів продажу пива дітям, його розпивання, та виявлення дітей у заборонений вечірній час.

З метою недопущення подальшого росту злочинності серед неповнолітніх району проводиться цілеспрямована профілактична робота з підлітками, які перебувають на обліку. По загальноосвітніх школах району проводились профілактичні виступи серед учнів на правову тематику, із учнями шкіл проводяться екскурсії на базі РВ УМВС, де їм показується матеріальна база райвідділу, спецтехніку та спецзасоби, розказується про роботу міліції, та показується ІТТ, камери затриманих, доводиться відповідальність за скоєння злочинів та правопорушень, що є свого роду профілактикою.

Лугинським РВ УМВС постійно здійснюються заходи по профілактиці наркоманії та ранньому виявленню осіб, які вживають наркотичні засоби. З метою виявлення осіб, що втягують до вживання наркотиків неповнолітніх із залученням працівників шкіл та РДА проводяться рейди по закладах відпочинку, місцях збору молоді.

Одним з проблемних питань залишається пияцтво та алкоголізм. Аналіз причин та умов скоєння злочинів на протязі останніх років підтверджує той факт, що саме зловживання алкоголем призводить до непоправних наслідків.

Алкоголізм є постійною причиною виникнення сімейно-побутових конфліктів. До райвідділу в середньому надходить 1-3 повідомлень за добу вказаного змісту, тому працівниками районного відділу на протязі 2011 року посилено заходи щодо застосування відносно вказаних осіб мір адміністративного (86 протоколів за 176 КУпАП) та кримінального законодавства (8 фактів за ст. 203 КК) та притягнення винних до відповідної відповідальності.

Охорона громадського порядку в смт. Лугини та районі організована по принципу патрульних дільниць та здійснюється згідно зонального принципу, дільничними інспекторами міліції та співробітниками інших галузевих служб.

З урахуванням стану оперативної обстановки на даний час патрулювання здійснюється з 19.00 год. до 24.00 год., а також за рахунок особистого часу з 19.00 год. до закриття закладів масового відпочинку громадян. Протягом вказаного періоду працівниками РВ за різного роду вчинені адміністративні правопорушення затримано та доставлено до РВ УМВС більше 150 громадян.

Працівниками районного відділу й надалі в своїй службовій діяльності будуть вживатись всі відповідні заходи, направлені на боротьбу із злочинністю на території району та з метою недопущення порушення законних прав і свобод громадян, а в разі порушення – притягнення винних до передбаченої чинним законодавством відповідної відповідальності та відшкодування заподіяних збитків.

Дякую за увагу!

Начальник Лугинського РВ УМВС

України в Житомирській області

майор міліції В.М. Старовойт
вик. Богуш Д.С.

Схожі:

УКРАЇНА ЛУГИНСЬКА РАЙОННА РАДА ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Відповідно до статей 43, 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», районна рада
УКРАЇНА ЛУГИНСЬКА РАЙОННА РАДА ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Розглянувши пропозиції постійних комісій та відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» районна...
УКРАЇНА ЛУГИНСЬКА РАЙОННА РАДА ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ РІШЕННЯ
Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи подання районної державної адміністрації, районна рада
УКРАЇНА ЛУГИНСЬКА РАЙОННА РАДА ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Відповідно до статей 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійних комісій районної...
УКРАЇНА ЛУГИНСЬКА РАЙОННА РАДА ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Відповідно до статей 43,60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійних комісій районної...
УКРАЇНА ЛУГИНСЬКА РАЙОННА РАДА ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Заслухавши та обговоривши звіт голови районної ради Денисовця В. Ю., відповідно до ч. 17 ст. 55 Закону України «Про місцеве самоврядування...
УКРАЇНА ЛУГИНСЬКА РАЙОННА РАДА ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Відповідно до статей 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та враховуючи рекомендації постійних комісій районної...
УКРАЇНА ЛУГИНСЬКА РАЙОННА РАДА ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Відповідно до статей 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійних комісій районної...
УКРАЇНА ЛУГИНСЬКА РАЙОННА РАДА ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Відповідно до статей 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійних комісій районної...
УКРАЇНА ЛУГИНСЬКА РАЙОННА РАДА ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Відповідно до статей 43,60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійних комісій районної...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка