Порядок розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності


Скачати 121.45 Kb.
Назва Порядок розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності
Дата 09.05.2013
Розмір 121.45 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Спорт > Документи
Проект

УКРАЇНА

РІШЕННЯ

Синельниківської міської ради

Вісімнадцята сесія VІ скликання
Про Порядк розміщення

тимчасових споруд

для провадження

підприємницької діяльності
Розглянувши пропозиції відділу архітектури та містобудування міської ради щодо затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, керуючись пунктом 2 статті 28 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», пунктом 42 частини першої статті 26 та статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада ВИРІШИЛА:
1. Затвердити Порядок розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності (додається).
2. Проведення організаційних заходів щодо виконання цього рішення покласти на відділ архітектури та містобудування міської ради (Штурман Г.Б..), а контроль – на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Яковіна В.Б.


Міський голова Д.І. ЗРАЖЕВСЬКИЙ


Додаток 1

до рішення міської ради
Порядок

розміщення тимчасових споруд для провадження

підприємницької діяльності
Загальні положення

Порядок розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності (далі - Порядок) розроблений на підставі статті 28 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» і призначений для використання при вирішенні питань розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності (далі – ТС).
Тимчасова споруда торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності - одноповерхова споруда, що виготовляється з полегшених конструкцій з урахуванням основних вимог до споруд, визначених технічним регламентом будівельних виробів, будівель і споруд, і встановлюється тимчасово, без улаштування фундаменту.
ТС поділяються на стаціонарні, пересувні та типові.
Стаціонарна ТС – споруда, яка має закрите приміщення для тимчасового перебування людей, і по зовнішньому контуру має площу до 30 кв. м (кіоск, павільйон тощо).
Пересувна ТС – споруда, яка не має закритого приміщення для тимчасового перебування людей, у якій може бути розміщене торговельне обладнання, низькотемпературний прилавок, лоток, ємність, торговельний автомат, інші пристрої для сезонної роздрібної торгівлі та іншої підприємницької діяльності тощо;
Типові ТС – види ТС, виконані за проектами повторного використання.
ТС можуть розміщуватися на землях державної, комунальної та приватної форм власності з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм.

Холодильне та інше обладнання, що розміщується поряд зі стаціонарною ТС, необхідне для забезпечення санітарних заходів чи дотримання вимог санітарних норм, не потребує отримання будь-якого дозволу, якщо такий не передбачено законодавством. При цьому загальна площа, що займає таке обладнання не може перевищувати 25% площі цієї ТС, а обладнання має розміщуватися в межах земельної ділянки, що надана у власність, користування (оренду) або договору сервітуту для розміщення ТС.

Розміщення ТС усередині приміщень будинків та споруд здійснюється на частині їх площі залежно від функціонального призначення та бажаного місця розміщення ТС на підставі договору оренди з власником приміщення будинку, споруди за погодженням з органами державного нагляду, необхідність отримання яких передбачено законами України.

Розміщення ТС на територіях зі спеціальним режимом використання (землі природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного призначення, оздоровчого, рекреаційного, лісогосподарського та історико-культурного призначення, водного фонду, охоронні, санітарно-захисні зони, зони санітарної охорони, зони особливого режиму використання земель, інші території, спеціальний режим використання яких визначено законодавством) відбувається у відповідності з положеннями відповідних спеціальних законів та нормативно-правових актів за погодженням з відповідними органами державного нагляду, необхідність отримання погоджень яких передбачена законами України.

Розміщення ТС на території ринку, як підприємства торгівлі, визначаються планувальною документацією території цього ринку або проектною документацією його споруди, погодженою та затвердженою в установленому законодавством порядку.

Для розміщення групи ТС розробляється окрема схема розміщення такої групи ТС з прив'язкою кожної окремої ТС, а також з відображенням благоустрою прилеглої території та інженерного забезпечення (на топографо-геодезичній основі, М 1:500).

Комплексна схема розміщення ТС в межах вулиці, мікрорайону (кварталу), району, населеного пункту – текстові та графічні матеріали, якими визначаються місця розташування ТС, розроблені з урахуванням вимог будівельних, санітарно-гігієнічних норм, а також існуючих містобудівних обмежень, вимог щодо охорони навколишнього природного середовища та раціонального використання територій, охорони історико-культурної спадщини, земельно-господарського устрою.
10. Комплексна схема розміщення ТС розробляється за рішенням міської ради підприємством, установою, організацією, які мають ліцензію на розроблення містобудівної документації та затверджується розпорядженням виконавчого органу відповідної ради. Розроблення комплексної схеми розміщення ТС здійснюється за рахунок місцевих бюджетів та інших джерел, не заборонених законодавством.
11. Порядок провадження сезонної торгівлі (в тому числі розміщення ТС під час проведення ярмарок, державних та місцевих святкових, урочистих масових заходів на строк проведення таких заходів, але не більше п’яти діб) здійснюється у порядку, встановленому органами місцевого самоврядування.
12. При розміщенні ТС ураховуються всі наявні планувальні обмеження.
Порядок отримання паспорту прив’язки ТС
Заявник, який має намір встановити ТС звертається до виконавчого органу міської ради з відповідною заявою про наміри розміщення ТС.
14. До заяви додаються:
- нотаріально засвідчена копія документу, яким підтверджується зайняття заявника підприємницькою діяльністю;
- документ, що засвідчує право власності, користування земельною ділянкою або договір сервітуту;
- графічні матеріали із зазначенням бажаного місця розташування ТС, виконані на топографо-геодезичній основі М 1:500;
- ескізи фасадів ТС у кольорі М 1: 50.
Цей перелік документів є вичерпним.
Подана заява реєструється у встановленому порядку.
15. Відповідність намірів щодо місця розміщення ТС будівельним нормам, комплексній схемі розміщення ТС (у разі наявності) визначає відділ архітектури та містобудування міської ради протягом 10 робочих днів з дня реєстрації відповідної заяви.

При відповідності намірів щодо місця розміщення ТС будівельним нормам, комплексній схемі розміщення ТС (у разі наявності) відділ архітектури та містобудування міської ради протягом 10 робочих днів готує паспорт прив’язки ТС.
17. Для підготовки паспорту прив’язки ТС заявник додатково надає відділу містобудування та архітектури технічні умови щодо інженерного забезпечення та схему розміщення ТС. Технічні умови щодо інженерного забезпечення ТС замовником отримуються самостійно.

18. Паспорт прив’язки ТС готується за формою, наведеною у додатку 2 до цього Порядку протягом 10 робочих днів.
19. Паспорт прив’язки включає:
- схему розміщення ТС, виконану на топографо-геодезичній основі у масштабі М 1:500 з нанесеними на неї наявними містобудівними обмеженнями;
- документ, що засвідчує право власності, користування земельною ділянкою або договір сервітуту;
- реквізити замовника;
- технічні умови щодо інженерного забезпечення ТС;
- ескізи фасадів ТС у кольорі М 1: 50 (для стаціонарних ТС).
20. Схему розміщення ТС виготовляє підприємство, установа, організація, які мають ліцензію на виконання проектних робіт на підставі договору, укладеного із суб’єктом господарювання, з урахуванням проектних рішень, розроблених відповідно до технічних умов щодо інженерного забезпечення.
21. Паспорт прив’язки погоджується відділом архітектури та містобудування міської ради та підписується керівником (заступником) виконавчого органу міської ради.
22. Паспорт прив’язки видається на безоплатній основі.
23. Паспорт прив’язки ТС підлягає реєстрації у відділі архітектури та містобудування міської ради.
24. Встановлення ТС без паспорту прив’язки забороняється.
25. Подовження терміну дії паспорту прив’язки ТС можливо за рішенням виконавчого органу місцевої ради за умови відсутності додаткових містобудівних обмежень, що виникли за період експлуатації ТС або змін у містобудівній документації на місцевому рівні.
26. Строк функціонування ТС може бути продовжено на підставі документа, що посвідчує продовження права на відповідну земельну ділянку, або продовження договору сервітуту без переоформлення паспорта прив’язки. Переоформлення паспорта прив’язки при продовженні строку функціонування ТС та його перереєстрації може здійснюватись у разі змін, які відбулися у містобудівній документації на місцевому рівні, будівельних нормах, розташуванні існуючих будівель і споруд, інженерних мереж або з ініціативи суб'єкта господарювання.
27. Паспорт прив’язки ТС є підставою на встановлення ТС.
28. Відхилення від паспорту прив’язки ТС не допускається.
29. Відновлення благоустрою при встановленні ТС обов’язково.
30. Після розміщення ТС замовник (суб’єкт господарювання) подає до виконавчого органу міської ради письмову заяву-декларацію встановленої форми, у якій декларує, що він виконав вимоги паспорту прив’язки.
31. Паспорт прив’язки ТС виготовляється у двох екземплярах. Один екземпляр зберігається у замовника ТС, другий – у відділі архітектури та містобудування міської ради
32. Дія паспорту прив’язки ТС може бути зупинена за таких умов:
- необхідність проведення планових ремонтних робіт на земельній ділянці, на якій розміщена ТС - з обов’язковим попередженням власника ТС за 3 місяці та пропозицією щодо альтернативного місця розміщення такої ТС;
- необхідність проведення аварійних ремонтних робіт на земельній ділянці, на якій розміщена ТС - без попередження;
- складення трьох протоколів про адміністративне правопорушення за статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення;
- недотримання вимог паспорту прив’язки ТС при її встановленні;
- не встановлення ТС протягом трьох місяців з моменту отримання паспорту прив’язки ТС;
- виявлення недостовірних даних, що використовувались при підготовці паспорту прив’язки ТС.
33. Підставою для відмови у наданні паспорту прив’язки є:
- невідповідність намірів розміщення ТС будівельним нормам, комплексній схемі розміщення ТС;
- подання неповного пакету документів;
- подання недостовірних даних;
- неможливість встановлення ТС через наявні обмеження.
Відмова у видачі висновку з інших підстав не допускається.
34. У разі припинення дії паспорту прив’язки ТС така ТС підлягає демонтажу. Демонтаж ТС здійснюється за рахунок замовника.
35. Рішення про демонтаж самовільно встановлених ТС приймається виконавчим органом міської ради за поданням відділу архітектури та містобудування міської ради.
36. У разі, якщо ТС перешкоджає проведенню реконструкції або ремонту існуючих інженерних мереж, вулиці, дороги, будівель і споруд, ТС тимчасово переноситься в інше місце.
У такому випадку виконавчий орган міської ради надсилає суб'єкту господарювання повідомлення із визначенням нового місця та строку тимчасового розміщення ТС на період здійснення зазначеного ремонту, але не пізніше ніж за три місяці до запланованого перенесення. Це повідомлення є підставою для тимчасового розміщення ТС на період здійснення ремонту чи реконструкції. Тимчасове місце розміщення ТС визначається відділом архітектури та містобудування міської ради.
Перенесення ТС на інше місце можливе також у разі внесення змін до містобудівної документації на місцевому рівні, зміни будівельних норм, зміни у розташуванні існуючих споруд та інженерних мереж, які унеможливлюють розташування ТС у місці її знаходження.
37. Власники ТС зобов'язані підтримувати належний експлуатаційний стан ТС та відповідного технологічного обладнання, що використовується разом з ТС.
38. При намірах замовника ТС змінити її естетичний вигляд, замовник звертається до відділу архітектури містобудування міської ради з письмовою заявою та пропозиціями. Відділ архітектури та містобудування розглядає надані пропозиції і матеріали впродовж 10 робочих днів та за відсутності аргументованих заперечень погоджує внесення змін до паспорта прив'язки у частині ескізів фасадів ТС. Внесення змін до паспорта прив'язки здійснюється підприємством, установою, організацією, які мають ліцензію на виконання проектних робіт.
39. При зміні власника ТС або при намірах замовника змінити призначення ТС (в межах переліку, передбаченого пунктом 3 цих Правил) місце розташування ТС може бути переглянуто за загальною процедурою, передбаченою цими Правилами.
40. Режим експлуатації ТС встановлюється міською радою.
41. Замовник несе персональну відповідальність відповідно до законодавства за порушення умов паспорта прив’язки ТС.

Міський голова Д.І. ЗРАЖЕВСЬКИЙ


Додаток 2

до рішення міської ради

ПАСПОРТ ПРИВ'ЯЗКИ

_________________________________________

(назва ТС)

_________________________________________

(адреса земельної ділянки)
Документ, що засвідчує право власності або користування земельною ділянкою або договір сервітуту __________________________________________________________
Замовник __________________________________________________________________
(назва або ПІБ. реквізити замовника)
Примірник № *) ______________
Реєстраційний № _____________
Паспорт прив’язки виданий ________________________________________________________________________________
(керівник або заступник виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, районної державної адміністрації)

____________________ _____________________ ____________________
(посада) (підпис) (прізвище, ініциали)
М.П.
Дата видачі ____ ____________ 20____ року
*) Паспорт прив’язки складається у 2-х примірниках. Перший примірник надається замовнику, другий примірник зберігається у спеціально уповноваженому органі архітектури та містобудування, який видав паспорт прив’язки.
Ескізи фасадів ТС у кольорі М 1: 50 (для стаціонарних ТС)

М 1:50
Місце креслення
Реквізити замовника:
____________________________________________________________________
ПІБ (ПІБ керівника юридичної особи-субєкта господарювання)

Юридична адреса:__________________________________________________________________;
Контактний телефон________________________________________________________________.
СХЕМА РОЗМІЩЕННЯ ТС
Площа земельної ділянки згідно з документами на землекористування ____ га
М 1:500

Місце креслення

Експлікація:

місце розташування ТС;

червоні лінії;

лінії регулювання забудови;

наявні містобудівні обмеження;

місця підключення до інженерних мереж.
Умовні позначення:
____________________________________________________________

ПОГОДЖЕНО:
Керівник органу архітектури та містобудування________________________
(повна назва органу) архітектури та містобудування
М.П.
________ _____________________
(підпис) (прізвище, ініциали)
Дата складання ____ ____________ 20____ року

Заява-декларація
Заявник (суб’єкт господарювання)________________________________
Цією заявою-декларацією повідомляю, що вимоги паспорту прив’язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності виконані у повному обсязі.
_____________________________________________________________
(прізвище, ініціали суб’єкта господарювання або керівник юридичної особи-суб’єкта господарювання, підпис, дата, печатка)

Схожі:

РОЗМІЩЕННЯ ТИМЧАСОВИХ СПОРУД ДЛЯ ПРОВАДЖЕННЯ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
Тимчасовий Порядок розміщення на території м. Нікополя тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, (далі Порядок)...
Про порядок демонтажу та евакуації тимчасових споруд для провадження...
Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України за №244 від 21. 10. 2011 «Про...
На виконання вимог ст ст. 13. Закону України «Про засади державної...
«Про затвердження порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності у м. Шпола». Згаданим порядком...
ПОРЯДОК розміщення тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного...
Про затвердження Порядку розміщення малих архітектурних форм для провадження підприємницької діяльності” з метою упорядкування розміщення...
Місць розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності

Правила розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької...
Правила розроблені відповідно до вимог чинного законодавства відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»...
СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
УІ «Про Порядок розміщення тимчасових споруд та тимчасовий порядок, щодо встановлення договору особистого сервітуту під тимчасовими...
Правила розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької...
Версія з урахуванням пропозицій, що були надані на засіданні робочої групи 08. 04. 2011
Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення Кременчуцької міської ради
Про затвердження Правил розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м. Кременчука
РОЗМІЩЕННЯ МАЛИХ АРХІТЕКТУРНИХ ФОРМ ДЛЯ ПРОВАДЖЕННЯ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
Нікополя малих архітектурних форм для провадження підприємницької діяльності, (далі Порядок) розроблений з урахуванням Порядку розміщення...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка