Про порядок демонтажу та евакуації тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності у м. Кременчуці


Скачати 60.1 Kb.
Назва Про порядок демонтажу та евакуації тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності у м. Кременчуці
Дата 14.04.2013
Розмір 60.1 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи


Версія від 14.02.2013


Додаток

до рішення міської ради
Положення

про порядок демонтажу та евакуації тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності у м. Кременчуці.
1. Загальні положення

1.1. Положення розроблене відповідно до Конституції України, Земельного кодексу України, Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Закону України «Про місцеве самоврядування», Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Правил благоустрою території міста Кременчука, затверджених рішенням Кременчуцької міської ради Полтавської області від 01.11.2011, п. 2.30, п. 2.3 Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України за №244 від 21.10.2011 «Про затвердження порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності» з метою покращення стану благоустрою у м. Кременчуці Полтавської області.

1.2 В положенні використовуються наступні терміни:

евакуація – комплекс заходів, які передбачають відокремлення рухомого майна, від місця його розташування та транспортування до місця його подальшого зберігання;

демонтаж – розбирання на окремі частини рухомого майна, зняття його з місця установки;

тимчасова споруда торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності (надалі – тимчасова споруда) – одноповерхова споруда, що виготовляється з полегшених конструкцій з урахуванням основних вимог до споруд, визначених технічним регламентом будівельних виробів, будівель і споруд, і встановлюється тимчасово, без улаштування фундаменту;

паспорт прив’язки тимчасової споруди – комплект документів, у яких визначено місце встановлення тимчасової споруди на топографо-геодезичній основі М 1:500, схему благоустрою прилеглої території;

пересувна тимчасова споруда - споруда, яка не має закритого приміщення для тимчасового перебування людей, у якій може бути розміщене торговельне обладнання, низькотемпературний прилавок, лоток, ємність, торгівельний автомат, інші пристрої для сезонної роздрібної торгівлі та іншої підприємницької діяльності;

стаціонарна тимчасова споруда – споруда, яка має закрите приміщення для тимчасового перебування людей і зовнішньому контуру площу до 30 кв.м.

типові тимчасові споруди – види тимчасових споруд, виконані за проектами повторного використання.

2. Порядок демонтажу та евакуації тимчасових споруд
2.1. Управлінням контролю за станом благоустрою та екологічної безпеки виконавчого комітету Кременчуцької міської ради (далі – управління) на підставі заяв, звернень, доручень міського голови або заступників міського голови проводяться обстеження щодо дотримання законодавства при розміщенні тимчасових споруд.

2.2. Тимчасова споруда підлягає демонтажу, а відповідна земельна ділянка приведенню в належний стан з відновленням її благоустрою у наступних випадках:

припинення дії строку паспорта прив’язки;

анулювання паспорта прив’язки;

відсутність паспорта прив’язки;

вразі самовільного розміщення тимчасової споруди;

розміщення тимчасової споруди з відхиленням паспорта прив’язки;

закінчення терміну дії документації для встановлення тимчасової споруди;

в інших випадках передбачених законодавством.;

При проведенні обстеження посадові особи управління повинні мати при собі службове посвідчення.

2.3. Управлінням у разі проведення обстеження тимчасової споруди надаються запити до компетентних органів стосовно наявності документів щодо розміщення тимчасової споруди.

2.4. Компетентні органи зобов’язані надати всю наявну та запитувану у них інформацію, а також надати копії документів у разі необхідності, у строк встановлений управлінням.

2.5. У разі розміщення тимчасових споруд з порушенням чинного законодавства така споруда вважається самовільно встановленою.

Демонтажу підлягають тимчасові споруди:

- самовільно встановлені;

- на які закінчився термін дії відповідного рішення виконавчого комітету.

- при відсутності правовстановлюючих документів на розміщення

тимчасових споруд.

Власнику надається припис щодо проведення демонтажу та евакуації тимчасової споруди власними силами у 10-денний термін.

2.6. У разі, якщо власнику не можливо вручити припис за місцем розташування тимчасової споруди або відмов в отриманні припису, управління доводить вимоги припису до відома через офіційне видання Кременчуцької міської ради газету «Вісник Кременчука» та офіційний сайт Кременчуцької міської ради.

2.7. У разі не виконання припису про демонтаж та евакуацію тимчасової споруди, протягом 10-х календарних днів з дня випуску газети управління готує проект рішення щодо демонтажа та евакуації тимчасової споруди.

2.8. У випадку невиявлення власників тимчасової споруди та відсутності інформації наданих управлінню компетентними органами щодо розміщення тимчасової споруди облік безхазяйного майна здійснюється в порядку, встановленому Положенням про облік і використання безхазяйного майна та відумерлої спадщини у м. Кременчуці, що затверджене рішенням виконавчого комітету міської ради від 01.04.2011 № 265.

2.9. Демонтаж та евакуація тимчасової споруди проводиться за рішенням виконавчого комітету міської ради.

Управління доводить до відома громадськості та зацікавлених осіб зміст даного рішення через офіційне видання Кременчуцької міської ради газету «Вісник Кременчука» та офіційний сайт Кременчуцької міської ради.

2.10. Демонтаж та евакуацію тимчасової споруди здійснює підприємство, якому рішенням виконавчого комітету Кременчуцької міської ради буде доручено виконати вищевказані роботи.

2.11. У разі виявлення підключення тимчасової споруди до мереж електро- та водопостачання, перед здійсненням заходів евакуації та демонтажу управління запрошує представників обслуговуючих відповідних мереж для відключення тимчасових споруд від зазначених мереж.

2.12. Якщо розмір вага, конфігурація, тощо тимчасових споруд не дозволяє провести демонтаж та евакуацію в цілісному стані, підприємство проводить розділення тимчасової споруди на конструктивні елементи. При цьому відповідальними особами підприємства складається відповідний акт.

2.13. Управління сприяє виконанню вищевказаного рішення, а саме: повідомляє листом або телефонограмою Кременчуцьке міське управління МВС України про дату, час, та місцезнаходження тимчасової споруди, яка підлягає демонтажу та евакуації.

2.14. Охорону громадського порядку при здійсненні заходів з демонтажу тимчасових споруд забезпечує Кременчуцьке МУ УМВС України в Полтавській області.

2.15. Під час демонтажу та евакуації тимчасової споруди представником підприємства складається акт проведення демонтажу та евакуації, у якому розписуються всі присутні, при відсутності власника тимчасової споруди під час процедури демонтажа робиться відмітка в акті.

2.16. При наявності майна всередині тимчасової споруди майнові суперечення вирішуються згідно чинного законодавства.

2.17. Акт проведення демонтажу та евакуації складається у трьох примірниках, один з яких надається власнику тимчасової споруди, другий примірник залишається у підприємства, третій примірник направляється до управління. У разі відсутності власника при проведенні демонтажу примірник акту надсилається йому поштою, рекомендованою кореспонденцією за останньою відомою адресою.

2.18. Приведення об’єкту благоустрою у належний стан після здійснення заходів з евакуації та демонтажу (асфальтування, озеленення, відновлення покриття, тощо) здійснюється власником тимчасової споруди у разі відсутності власника або його відмови, роботи по відновленню благоустрою здійснює зазначене в рішенні підприємство та складає кошторис понесених витрат, який є підставою для відшкодування витрат власником тимчасової споруди.

2.19. При необхідності підприємство залучає працівників Кременчуцького відділу ДАІ УМВС України в Полтавській області, для забезпечення безпечного транспортування тимчасової споруди.

3. Порядок врегулювання майнових питань
3.1. У випадку, якщо власник тимчасової споруди не виконав вимоги припису (не виконав демонтаж та евакуацію власними силами) такі дії відповідно до частини першої статті 347 Цивільного кодексу України будуть свідчити про відмову власника від права власності на тимчасову споруду. У такому випадку право власності на тимчасову споруду, від якого власник відмовився на підставі статті 336 Цивільного кодексу України переходить до територіальної громади м. Кременчука з моменту евакуації майна підприємством.

3.2. Евакуйована тимчасова споруда зберігається підприємством (яке несе відповідальність за збереження тимчасової споруди, за фактичну наявність тимчасової споруди) у визначених ним місцях. Підприємство не несе відповідальності за погіршення тимчасової споруди через об’єктивну відсутність спеціальних приміщень або належних умов зберігання (погодні умови, тощо).

3.3 В ході проведення робіт по демонтажу та евакуації тимчасової споруди, підприємство складає кошторис понесених витрат, який є підставою для відшкодування витрат власником тимчасової споруди.

Перший заступник

міського голови А.М. ПОГРІБНИЙ


Схожі:

АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ до проекту рішення Кременчуцької міської ради
«Про затвердження Положення про порядок демонтажу та евакуації тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності у м....
РОЗМІЩЕННЯ ТИМЧАСОВИХ СПОРУД ДЛЯ ПРОВАДЖЕННЯ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
Тимчасовий Порядок розміщення на території м. Нікополя тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, (далі Порядок)...
Порядок розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності
Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, керуючись пунктом 2 статті 28 Закону України «Про...
На виконання вимог ст ст. 13. Закону України «Про засади державної...
«Про затвердження порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності у м. Шпола». Згаданим порядком...
ПОРЯДОК розміщення тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного...
Про затвердження Порядку розміщення малих архітектурних форм для провадження підприємницької діяльності” з метою упорядкування розміщення...
До рішення міської ради від
Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України за №244 від 21. 10. 2011 «Про...
Місць розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності

СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
УІ «Про Порядок розміщення тимчасових споруд та тимчасовий порядок, щодо встановлення договору особистого сервітуту під тимчасовими...
Правила розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької...
Правила розроблені відповідно до вимог чинного законодавства відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»...
Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення Кременчуцької міської ради
Про затвердження Правил розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м. Кременчука
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка