УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ


Скачати 45.5 Kb.
Назва УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ
Дата 29.04.2013
Розмір 45.5 Kb.
Тип Керівництво
bibl.com.ua > Спорт > Керівництво


ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ


УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ

вул. Рислянда, 2-а, м. Луганськ, 91005, Україна,

тел./факс (0642) 58-58-25

E-mail: guon@ukrpost.ua Код ЄДРПОУ 02141791

04.11.2011 № 2 / 02 - 19

На №___________ вiд ___________

Начальникам управлінь

(відділів) освіти міських рад

та райдержадміністрацій


Управління освіти і науки направляє витяг з Положення про ХVІІ Обласний фестиваль дружин юних пожежних – рятувальників для відповідної роботи.

Мета фестивалю: навчання підростаючого покоління правилам безпечної поведінки, навичкам діяти індивідуально та колективно в різних життєвих та надзвичайних ситуаціях; розвиток руху ДЮПР; виявлення творчих здібностей у дітей та юнацтва.

Завдання фестивалю: залучення школярів до вивчення правил безпеки життєдіяльності та їх пропаганди серед населення; виховання у дітей та юнацтва почуття відповідальності за збереження від вогню національного багатства і навколишнього середовища; навчання дітей і підлітків діям в екстремальних ситуаціях; залучення батьківської, педагогічної та творчої громадськості до навчання підростаючого покоління навичкам поводження в умовах надзвичайних ситуацій тощо.

Учасники фестивалю: дружини юних пожежних ЗОШ. Склад команди: 6 підлітків віком від 10 до 16 років.

Керівництво фестивалем: Головне управління МНС України в Луганській області, УОН, обласне управління ДПТ, управління у справах сім’ї, молоді та спорту, Луганський обласний центр підтримки молодіжних ініціатив, „Лугарі”.

Для керівництва фестивалем на місцях постановою відповідних організацій створюються оргкомітети.

Умови конкурсної програми: Проводяться міські (районні), зональні змагання і обласний фінал.

Міський (районний) етап – до 1 березня 2011 року. Про дату проведення за 14 днів повідомити „Лугарі” (т. 58-06-56).

Зональний етап проводиться у квітні 2011 року. Начальникам Новоайдарського, Марківського та Брянківського відділів освіти, Ровеньківського управління освіти спільно з підрозділами МНС: створити оргкомітет; про місце проведення і готовність проведення зонального етапу повідомити відділ середньої освіти за 7 днів. На зональний етап змагань команди привозять протокол, підписаний директором школи і завірений печаткою. У ньому вказують склад дружини-переможця: П.І.Б., вік, № школи, місто (район).

Обласний етап проводиться у квітні - травні 2011 року. У фіналі беруть участь команди, які посіли 1 місця на зональних змаганнях, а також команда - переможець відкритого Луганського міського фестивалю ім. Кужельного. Вік членів команди не повинен перевищувати 16 років. До обласного оргкомітету до 20 квітня 2011 року командам надати сценарій тематичних виступів ДЮП, оформлений альбом про роботу дружини протягом усього року (інакше команди до фіналу не допускаються).

Конкурсна програма.

1. Конкурс „Візитка”. Проводиться у формі візитної картки, КВК іншої, обраної самостійно, і має на меті ознайомити учасників фестивалю з членами команди, її діяльністю з профілактичної роботи щодо запобігання та навчання однолітків правилам поводження під час виникнення надзвичайних ситуацій, яку вони проводили протягом року. Час виступу – 3 хвилини. Представляється без використання додаткових сценічних декорацій. Критерії оцінювання: пожежно-рятувальна тематика, повнота інформації про команду та роботу. Максимальна кількість балів – 3.

2. Конкурс „Вирішення ситуативних завдань”. Проводиться у формі практичного, теоретичного, оперативного вирішення поставлених завдань на 4 етапах:

2.1. „Рятувальник” – 3 бали, 2.2. Рятувальна мотузка” – 2 бали, 2.3. „Безпека в лісі” – 2 бали, 2.4. Знавці пожежно-рятувальної справи” – 3 бали. Консультації щодо проведення цього конкурсу – визначитись з місцевим управлінням МЧС. Максимальна кількість балів – 10.

3. Конкурс „Домашнє завдання”. Проводиться у формі тематичного виступу на пожежно-рятувальну тематику під гаслом: „Пожежник–рятувальник допоможе завжди від усіх можливих негод у житті!” Представити тематичний виступ, використовуючи будь-які жанри мистецтва (музику, хореографію, літературу, пантоміму тощо). Тривалість виступу – 10 хвилин. Фонограма – мінусова. На зональному та обласному етапі змагань домашнє завдання виконується виключно державною мовою. Домашнє завдання повинно порушувати актуальні питання забезпечення пожежної та техногенної безпеки, нести рекомендації щодо дій у різних надзвичайних ситуаціях, пропагувати здоровий спосіб життя, нести агітаційне навантаження щодо необхідності дотримання правил безпеки життєдіяльності тощо. За виступ більше 10 хвилин і перевищення кількісного складу команди знімаються бали. Не зараховується виступ команди, що використовує сценарії минулих років. Критерії оцінювання: розкриття теми, вокально-хореографічна майстерність, літературний рівень, оригінальність сценарію, гумор, костюми, оформлення сцени. Максимальна кількість балів – 30.

Конкурс плакатів соціальної реклами (тільки на зональних змаганнях). Тема: Безпека життєдіяльності (МЧС). Ватман – А1. Конкурс оцінюється окремо від основної програми. Критерії: смислове навантаження, творчий підхід, якість виконання. Переможець нагороджується спеціальним призом.

Організаційне та фінансове забезпечення: організацію проведення зональних етапів фестивалю беруть на себе міські (районні) відділи освіти, відділення „Лугарів”, в яких проводяться зональні етапи фестивалю. МНС забезпечує транспортом учасників фестивалю, подарунки для нагородження учасників зональних змагань (7 однакових подарунків та грамоти), організаційні заходи щодо проведення змагань (надати по одній рятувальній мотузці для своєї команди) та висвітлення ходу проведення фестивалю в ЗМІ.

Відповідальні за підготовку і проведення зональних змагань: начальники відділів (управлінь) освіти, керівник відділення дитячої організації „Лугарі”, начальники відділів (управлінь) у справах сім’ї, молоді та спорту, МНС (у Брянці – СДПЧ-35).

Перша зона – 5 квітня 2011 р., смт. Новоайдар.

Приймають участь: Новоайдарський район, Сєвєродонецьк, Рубіжне, Первомайськ, Кремінський район, Лисичанськ, Попаснянський район, Камянобрідський район м. Луганська.

Друга зона – 8 квітня 2011 р., смт. Марківка.

Приймають участь: Марківський. Сватівський, Новопсковський, Троїцький, Білокуракинський. Старобільський, Біловодський, Міловський райони.

Третя зона – 12 квітня 2011 р., м. Ровеньки.

Приймають участь: міста Ровеньки, Свердловськ, Антрацит, Алчевськ, Краснодон, Красний Луч, Ленінський район м. Луганська, Перевальський район.

Четверта зона – 15 квітня 2011 р., м. Брянка.

Приймають участь: міста Брянка, Кіровськ, Стаханов, Артемівський та Жовтневий райони

м. Луганська, Лутугинський, Станично-Луганський, Cлов’яносербський райони.

Начальник управління

освіти і науки І.І. Цимбал

Слабоспицький 58 58 25

Схожі:

ЗАТВЕРДЖУЮ: Начальник управління освіти і науки облдержадміністрації О. В. Пастовенський
«Питання виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації», розпорядження голови обласної державної адміністрації від...
ДЕРЖАВНА НАУКОВА УСТАНОВА «ІНСТИТУТ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗМІСТУ ОСВІТИ»
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, департаменти (управління) освіти і науки обласних, Київської...
ДЕРЖАВНА НАУКОВА УСТАНОВА «ІНСТИТУТ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗМІСТУ ОСВІТИ»
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, департаменти (управління) освіти і науки обласних, Київської...
ПЕРЕЛІК програм та навчально-методичної літератури з проблем виховання,...
Міністерство освіти і науки Авто­номної Республіки Крим, управління освіти і науки обласних, Київської та Севасто­польської міських...
«Загальні і спеціальні здібності»
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України Донецька обласна державна адміністрація Управління освіти і науки
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ...
Міністерства освіти і науки проводиться Всеукраїнський конкурс юних зоологів і тваринників, метою якого є створення умов для творчого...
Міністерство освіти і науки України Головне управління освіти і науки...
А. К. Кравцов, методист Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників, підполковник
КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД СУМСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТ
Міністерство освіти і науки України Управління освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації
ПЕРЕЛІК програм, підручників та навчальних посібників, рекомендованих...
Міністерство освіти і науки Авто­номної Республіки Крим, управління освіти і науки обласних, Київської та Севасто­польської міських...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ 01135, м. Київ, пр. Перемоги,...
Республіки Крим, управління освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністра-цій, обласні інститути...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка