Дотримування державних вимог


Скачати 35.37 Kb.
Назва Дотримування державних вимог
Дата 23.03.2013
Розмір 35.37 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
Наказ
Про стан викладання,

дотримування державних вимог

до змісту й обсягу навчальних

програм та моніторингу

рівня навчальних досягнень з етики
Протягом лютого — квітня 2005/06 н. р. та жовтня — листопада 2006/07 н. р. вивчався стан викладання етики, дотримання державних вимог до Змісту, обсягу навчальних програм та проводилися моніторингові дослідження рівня навчальних досягнень учнів 5—6-х класів з предмета.

Висновки зроблені на основі відвіданих уроків, перевіреної шкільної документації, учнівських зошитів, співбесіди з учителем.

Шкільним навчальним планом передбачено необхідну кількість годин для виконання державної програми з цього предмета.

Навчально-виховний процес здійснює 1учитель: __________, вчи­тель ІІ категорії.

Планування роботи відповідає програмі з етики для 5-го та 6-го класів, 2004 року, яка рекомендована Міністерством освіти і науки України.

Основною метою вивчення курсу етики є формування на цих уро­ках духовних моральних цінностей і орієнтирів особистості внутріш­ньої моральної культури та культури поведінки учнів. Досягнення навчально-виховної мети курсу можливе тільки за умов активної залученості учня до процесу навчання.

Наслідки вивчення свідчать про те, що вчитель__________має добру

науково-практичну підготовку, пройшла відповідні курси при ОІППО, володіє методикою викладання предмета, забезпечує засвоєння учнями основних філософських понять, передбачених програмою.

Уроки етики не є спеціальним філософським курсом. Це уроки ви­ховання, заняття з практичного застосування норм моралі та етикету у повсякденному житті. Учитель ставить перед собою завдання розвити уміння, навички, моделі поведінки, створювати такі умови на уроках, щоб діти усвідомили цінності і принципи, на яких базується мораль суспільства і взаємин між людьми шляхом систематичного навчання із застосуванням інтерактивних методик (рольові ігри, позиції, відкри­тий мікрофон).

Календарні плани вчителів складені з урахуванням методичних реко­мендацій. Поурочні плани відображають роботу вчителя з виконання державних програм, індивідуальну та диференційовану роботу з учнями.

У 5-му класі вчитель опрацьовує такі фундаментальні категорії, як мораль, добро, зло, совість, гідність, щастя, дружба. У 6-му класі поглиблює вивчення філософсько-етичних категорій. Учитель і учні оперують такими поняттями, як моральні цінності людини, людське життя, духовна краса. Саме тому на уроках етики запроваджуються міжпредметні зв'язки (література, історія, правознавство, музика, об­разотворче мистецтво). Разом з тим, учителю необхідно чіткіше органі­зовувати види діяльності учнів на уроках, підходити диференційовано до виставлення оцінок, уникати шаблону у проведені уроків у 6-му класі.

Стан дотримання державних вимог до змісту, обсягу навчальних програм та рівня навчальних досягнень учнів перевірено під час про­ведення контрольних замірів з етики в 5-му та 6-му класах:



Учитель



Класи


Кількість учнів



Рівень навчальних досягнень


Середній бал

Високий

Достатній

Середній

Низький

К-ть

%

К-ть

%

К-ть

%

к-ть

%











































































На підставі вищезазначеного та з метою усунення недоліків

НАКАЗУЮ:

1. Учителю етики_____________:

1.1. Продовжувати роботу над забезпеченням належного методич­ного рівня викладання, застосовуючи ефективні методи та форми для розвитку творчих здібностей школярів (проблеми, ситуації, форму­вання в учнів прагнення до самостійного пошуку розв'язання тощо).

1.2. Під час планування уроків, підготовки завдань особливе зна­чення приділяти практичній спрямованості та диференціації навчання, уникати шаблонності в організації навчально-виховного процесу.

1.3. Звернути увагу на недоліки в системі перевірки знань учнів.

2. Заступнику директора школи з НВР ___________організувати ін­дивідуальні методичні консультації для вчителя етики щодо планування та організації навчально-виховного процесу на уроках (грудень — сі­чень 2006/07 н. р.).

3. Методичному об'єднанню вчителів суспільно-гуманітарного циклу:

3.1. Розглянути питання про стан формування навчальних умінь та навичок учнів з етики на засіданнях методичного об'єднання (кві­тень 2007 року).

3.2. Запропонувати вчителю________взяти участь у міській на­уково-практичній конференції «Талант і елітарність» та представити свої методичні рекомендації з предмета (січень 2007 року).

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника директора з НВР____________.

Схожі:

ЗАТВЕРДЖЕНО
Документацію конкурсних торгів розроблено на виконання вимог Закону «Про здійснення державних закупівель»
НАКАЗ
З метою організованого переходу на нові Державні стандарти та з метою додержання державних вимог до рівня загальноосвітньої підготовки...
НАКАЗ
З метою організованого переходу на нові Державні стандарти та з метою додержання державних вимог до рівня загальноосвітньої підготовки...
НАКАЗ
З метою організованого переходу на нові Державні стандарти та з метою додержання державних вимог до рівня загальноосвітньої підготовки...
Програма для профільного навчання учнів загальноосвітніх навчальних...
Дана програма розроблена згідно вимог до Державних стандартів освітньої галузі «Технологія»
Конкурсних торгів протокол №2
Документація конкурсних торгів розроблена на виконання вимог Закону України "Про здійснення державних закупівель"
ЗАТВЕРДЖЕНО
Документація конкурсних торгів розроблена на виконання вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель» від 01. 06. 2010р....
НАКАЗ
Відповідно до статті 34 Закону України «Про загальну середню освіту», постанови Кабінету Міністрів України від 27. 08. 2010 № 778...
ПРОГРАМА для загальноосвітніх навчальних закладів з поглибленим вивченням української літератури
Пропонована навчальна програма укладена відповідно до Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти з урахуванням...
Комунальне підприємство Севастопольської міської Ради
Документація конкурсних торгів розроблена на виконання вимог Закону України №2289-VI від 01. 06. 2010 «Про здійснення державних закупівель»...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка