7 травня 2011 року набув чинності Закон України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування свідоцтва про державну реєстрацію


Скачати 62.82 Kb.
Назва 7 травня 2011 року набув чинності Закон України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування свідоцтва про державну реєстрацію
Дата 24.04.2013
Розмір 62.82 Kb.
Тип Закон
bibl.com.ua > Право > Закон
07.05.2011 року

7 травня 2011 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи та фізичної особи – підприємця» від 07.04.2011 року  №3205-VI. Вказаним законом внесено зміни до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», якими скасовано свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи та фізичної особи-підприємця. Відтепер, державним реєстратором на підтвердження державної реєстрації юридичної особи (ст.24 Закону) або фізичної особи-підприємця (ст.43 Закону) замість свідоцтва про державну реєстрацію видається виписка з Єдиного державного реєстру.

Окрім того, виписка з Єдиного державного реєстру видається державним реєстратором при внесенні до Єдиного державного реєстру запису про зміну відомостей про юридичну особу,  які зазначаються у виписці – зміна найменування, місцезнаходження, осіб, які мають право вчиняти юридичні дії від імені юридичної особи без довіреності тощо (ст.19 Закону).

Відповідно до частини 10 статті 21 Закону за одержання виписки з  Єдиного державного реєстру справляється плата в розмірі одного неоподатковуваного мінімуму доходів громадян. Не справляється плата за одержання виписки з Єдиного державного реєстру під час проведення державної реєстрації юридичної особи; фізичної особи - підприємця; внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі, але не пов'язані із змінами, що вносяться до установчих документів юридичної особи; змін до установчих документів юридичної особи; змін до відомостей про фізичну особу - підприємця, які містяться в Єдиному державному реєстрі; припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця за судовим рішенням щодо визнання фізичної особи - підприємця банкрутом, а також  при внесенні до Єдиного державного реєстру судового рішення про відміну державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.


16.06.2011 року

16 червня 2011 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання діяльності банків» від 15.02.2011 року №3024-VI. Вказаним Законом доповнено ст.27 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» новою підставою для відмови у державній реєстрації юридичної особи - невідповідність найменування юридичної особи вимогам закону щодо найменування окремих видів юридичних осіб (банк, кредитна спілка, недержавний пенсійний фонд тощо).

   
13.08.2011 року

13 серпня 2011 року набуде чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» щодо проведення електронної реєстрації».

Вказаним Законом запроваджується можливість надсилання державному реєстратору документів для проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи-підприємця, та заяви про резервування найменування юридичної особи, у електронній формі. При цьому, вказані документи має бути засвідчено електронним цифровим підписом.

Подання документів для проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи, так само, як і подання документів для проведення державної реєстрації відомостей про фізичну особу підприємця, має здійснюватись виключно на паперових носіях без подання електронних документів.

Слід зазначити, що відповідно до вказаного Закону спеціально уповноважений орган з питань державної реєстрації має розробити та розмістити на своєму офіційному веб-сайті в Інтернеті всю необхідну інформацію щодо електронного формату вихідних документів (на основі відкритого стандарту XML), а також програми формування та подання документів, необхідних суб'єкту підприємницької діяльності для проведення реєстрації, та забезпечити безоплатний доступ до них.

27.08.2011 року
21 квітня 2011 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження принципу державної реєстрації юридичних осіб на підставі модельного статуту». 5 травня 2011 року вказаний Закон направлено на підпис Президенту, а набрати чинності Закон має через три місяці після його опублікування. Таким чином, у разі підписання Закону Президентом України він набере чинності, орієнтовно, наприкінці серпня – на початку вересня 2011 року.

Цим Законом вносяться зміни до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців», згідно з якими дозволяється створення юридичної особи на підставі модельного статуту. Окрім того, встановлюється можливість уже діючих юридичних осіб здійснювати свою діяльність на підставі модельного статуту. У такому разі необхідно подати державному реєстратору відповідне рішення.

Модельний статут — це типовий установчий документ, затверджений Кабінетом Міністрів України, який використовується для створення та провадження діяльності юридичних осіб відповідних організаційно-правових форм, містить встановлені законом правила, що регулюють правовий статус, права, обов’язки та відносини, які пов’язані із створенням, управлінням та провадженням господарської діяльності відповідних юридичних осіб.

У разі утворення юридичної особи на підставі модельного статуту, примірник такого статуту державному реєстратору подавати не буде потрібно.
Таким чином, з набуттям чинності вказаного Закону засновники юридичних осіб зможуть зробити вибір або здійснювати діяльність на підставі модельного статуту, або на підставі індивідуально розробленого статуту.

13.10.2011 року

13 жовтня 2011 року набирає чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення порядку зберігання та пересилання реєстраційних справ юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» від 17.03.2011 року  № 3157-VI.

Як видно з назви, вказаним законом вдосконалюється порядок зберігання та пересилання реєстраційних справ юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Вказаним Законом детально визначається порядок зберігання реєстраційних справ – встановлюються вимоги до приміщень, де зберігаються реєстраційні справи, регламентується порядок видачі реєстраційних справ тощо.

18.12.2011 року
18.12.2011 року набуде чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедур припинення юридичних осіб та підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців за їх рішенням» від 19.05.2011 року №3384-VI.
Цим Законом вводиться юридична відповідальність фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб, що припиняють свою діяльність. За неподання в установлені Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» строки державному реєстратору документів, обов’язкове подання яких передбачене вищезазначеним Законом та за подання недостовірних відомостей у таких документах.

***

Відділ державних реєстраторів інформує:

Звертаємо увагу на те, що юридичні особи та фізичні особи-підприємці, які зареєстровані до 01.07.2004р., та відомості про яких досі не включені до Єдиного державного реєстру, зобов’язані до 01.02.2012р. подати державному реєстратору реєстраційну картку форми №6 для включення відомостей до Єдиного державного реєстру, як того вимагають пункти 2-4 розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України від 01.07.2010р. №2390-VІ «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» щодо спрощення механізму державної реєстрації припинення суб’єктів господарювання.
***
З 23.04.2011 року набрав чинності Закон України від 23.09.2010 року №2555 VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення єдиної системи державної реєстрації юридичних осіб» яким внесено зміни до Закону України від 29.11.2001 року №2866 «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку».

Відповідно до цих змін державна реєстрація об’єднання (асоціації) проводиться у порядку, встановленому Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» для державної реєстрації юридичних осіб і воно вважається утвореним з дня його державної реєстрації.

Державна реєстрація змін до статуту об’єднання проводиться у порядку, встановленому Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців»

Об’єднання вважається припиненим з дня внесення про це відповідного запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Об’єднання ліквідовується у разі:

  • фізичного знищення або руйнування житлового комплексу, яке унеможливлює його відновлення або ремонт;

  • відчуження житлового комплексу за рішенням суду;

  • придбання однією особою всіх приміщень у житловому комплексі;

  • прийняття судом рішення про ліквідацію об’єднання.


***
07.05.2011р. набрали чинність зміни до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» (№3205-VI), яким скасовується свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи та фізичної особи-підприємця. Закон запроваджує принцип здійснення діяльності юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців без свідоцтва про державну реєстрацію. Тепер при проведенні державної реєстрації: юридичної особи; фізичної особи-підприємця; змін до установчих документів юрособи; змін до відомостей про фізичну особу-підприємця, які містяться в Єдиному державному реєстрі; припинення підприємницької діяльності фізичної особи –підприємця за судовим рішенням щодо визнання ФОП банкрутом, а також при внесенні до Єдиного державного реєстру судового рішення щодо скасування державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця одночасно надається виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, плата за яку не стягується.

Схожі:

Новели у правовому регулюванні запобігання корупції
Верховною Радою України 14 травня 2013 року прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реалізації...
ЛИТЕРАТУРА НКУ, р. XIV Cпециальные налоговые режимы. ЗУ від 4 листопада...
ЗУ від 4 листопада 2011 року №4014-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України...
Закон України  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України...
Президента України щодо накладення вето на Закон України  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення...
ЗАКОН УКРАЇНИ
Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру
ЗАКОН УКРАЇНИ
Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення відповідальності та вдосконалення державного регулювання у...
Закон України «Про загальну середню освіту»
...
Перелік осіб, які звільняються від сплати державного мита
Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме...
ЗАКОН УКРАЇНИ
Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України
Закон України «Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності»
Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру»...
Н ІКОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка