На використання конструктивних елементів будівель та споруд для прокладання телекомунікаційних мереж, розміщення та


Скачати 123.53 Kb.
Назва На використання конструктивних елементів будівель та споруд для прокладання телекомунікаційних мереж, розміщення та
Дата 20.04.2013
Розмір 123.53 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
Примірний договір

на використання конструктивних елементів будівель та споруд

для прокладання телекомунікаційних мереж, розміщення та

утримання телекомунікаційного обладнання
м. Тернопіль

Оператор (далі Сторона-1), в особі ________________________________, що діє на підставі ___________________з однієї сторони, управління транспорту, комунікацій та зв'язку (далі Сторона-2), в особі _____________________________________що діє на підставі Положення з другої сторони, управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології (далі Сторона-3), в особі _______________________________, що діє на підставі Положення та балансоутримувач житлового фонду (далі Сторона-4), в особі _______________________________________, що діє на підставі Статуту з інших сторін, разом надалі іменуються - "Сторони", уклали Договір на використання конструктивних елементів будівель та споруд комунальної форми власності для прокладання телекомунікаційних мереж, розміщення, експлуатації та утримання телекомунікаційного обладнання (далі разом із додатками та додатковими угодами -"Договір") про наступне:

1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

1.1. Сторона-2, Сторона-3 та Сторона-4 надає Стороні-1 можливість розмістити телекомунікаційне обладнання на об’єктах, які належать Стороні-4 на конструктивних елементах будівель та споруд комунальної форми власності для реалізації прав споживачів на отримання телекомунікаційних послуг.

1.2 Перелік об'єктів, на яких розміщується телекомунікаційне обладнання Сторони-1, за запитом Сторони-1 надається Стороною-4 та визначається у Додатку № 1 до цього Договору.

Разом із розміщенням телекомунікаційного обладнання Стороні-1 надається право прокладати телекомунікаційні мережі, які з'єднуватимуть розміщене телекомунікаційне обладнання з абонентським обладнанням, а також телекомунікаційне обладнання між собою.
2. ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ СТОРІН

2.1. Сторона-1 зобов’язується:

2.1.1. Одержати у встановленому законодавством порядку усі необхідні висновки, дозволи та іншу документацію на прокладання телекомунікаційних мереж, розміщення, експлуатації та утримання телекомунікаційного обладнання та подати на розгляд Стороні-2 та стороні -3.

2.1.2. Погоджувати зі Стороною-4 місця для розміщення телекомунікаційних мереж та телекомунікаційного обладнання, а також всі зміни та переобладнання місць, переданих їй у користування згідно з цим Договором з метою їх удосконалення, самостійно проводити необхідний поточний ремонт, відновлення обладнання.

2.1.3.Користуватися місцями для розміщення телекомунікаційних мереж та телекомунікаційного обладнання для надання абонентам, у відповідності з ліцензійними умовами діяльності, телекомунікаційних послуг, здійснювати технічне обслуговування систем, мереж, обладнання та забезпечити їх збереження.

2.1.4. Розробити, затвердити і погодити зі Стороною-4 порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів, профілактичного обслуговування встановлених телекомунікаційних мереж та телекомунікаційного обладнання.

2.1.5. Не організовувати без письмового погодження зі Стороною-4 взаємопідключень до мереж та обладнання інших споживачів.

2.1.6. Не передавати визначене за цим Договором майно в користування третім особам та не розміщувати обладнання третіх осіб.

2.1.7. Забезпечити додержання працівниками Сторони-1 під час їх перебування на об'єктах, обумовлених Договором, протипожежних правил, санітарних норм, правил користування електроенергією та загальних правил техніки безпеки, встановлених чинним законодавством України.

2.1.8. Своєчасно та в повному обсязі сплачувати встановлені Договором платежі.

2.1.9. Укласти договір про користування електричною енергією для забезпечення функціонування телекомунікаційної мережі і телекомунікаційного обладнання та здійснювати прямі розрахунки за спожиту електроенергію.

2.1.10. У випадку нанесення шкоди будівлі чи споруді, порушення цілісності їх конструктивних елементів, інженерних мереж або іншого обладнання Сторона-1 зобов'язана за власний рахунок виконати ремонтно-відновлювальні роботи, направлені на ліквідацію нанесених несправностей та пошкоджень, які виникли внаслідок влаштування телекомунікаційної мережі та обладнання, їх експлуатації та обслуговування у терміни, передбачені граничними строками невідкладної ліквідації виявлених несправностей об'єктів згідно з вимогами чинного законодавства або відшкодувати Стороні-4 вартість нанесених збитків.

2.1.11. Не допускати виконання робіт та інших дій, що порушують права користувачів та власників (співвласників) будівель і споруд та викликають псування їх приміщень, приладів та обладнання.

2.1.12. 3а власний рахунок демонтувати телекомунікаційні мережі та відповідне сертифіковане телекомунікаційне обладнання, розміщене на підставі цього Договору, впродовж 1 (одного місяця) з дати не укладення договору, припинення (розірвання) договору або з дати підписання Акту прийому — передачі, та на протязі одного календарного місяця усунути, завдані демонтажем пошкодження майна. У разі відмови від демонтажу, Сторона-4 здійснює демонтаж даних елементів власними силами з відшкодуванням Стороною-1 понесених для цього затрат. Якщо Сторона-1 не відшкодує витрати по демонтажу протягом місяця з моменту виставлення претензії, Сторона-4 має право залишити кабель та обладнання у своїй власності у рахунок відшкодування втрат по демонтажу. Якщо вартість кабелю та обладнання не покриває витрат по їх демонтажу Сторона-1 зобов'язана відшкодувати Стороні-4 непокриті витрати протягом одного місяця з моменту демонтажу.

2.1.13. У випадку розкрадання, навмисного пошкодження, аварії або пошкодження телекомунікаційних мереж та телекомунікаційного обладнання внаслідок стихійного лиха, разом з представником Сторони-4 складає відповідний акт. Ремонтно-відновлювальні роботи проводяться Стороною-1, а у випадку аварій на внутрішньобудинкових мережах - за її участю у терміни, передбачені правилами утримання будинків та при будинкових територій, а саме створити пряму договірну базу між своїми абонентами та приймати заяви від них на усунення пошкоджень у телекомунікаційній мережі.

2.1.14 Інформувати Сторону – 2 про зміну вартості послуг не пізніше ніж за 15 (п'ятнадцять) днів до дати застосування нової вартості послуги, в т.ч. через засоби масової інформації.

2.1.15. Надавати послуги споживачам за встановленими показниками якості відповідно до стандартів та інших нормативних документів і наданої інформації про умови надання послуг.
2.2. Сторона-1 має право:

2.2.1. Прокладати телекомунікаційні мережі, розміщувати телекомунікаційне обладнання згідно розробленого та погодженого проекту у відповідності до п. 2.1.2 даного договору.

2.2.2. Доступу до мережі та обладнання протягом строку дії Договору.

2.2.3. Здійснювати переобладнання, модернізацію, реконструкцію, технічне переоснащення обладнання, тощо.

2.2.4. За письмовим погодженням з Стороною-4 встановлювати та підключати додаткове обладнання, а також змінювати склад обладнання та схему його підключення і внесенням відповідних змін в Договір, а при необхідності - в проектну та іншу документацію.

2.2.5. Здійснювати поліпшення переданого у користування за Договором майна, що зумовлюють підвищення його вартості.

Відмовитися від послуги використання місць для розміщення телекомунікаційних мереж та відповідного сертифікованого телекомунікаційного обладнання та розірвати Договір у випадку незгоди з новою вартістю послуг, про що повідомити Сторону - 2 та Сторону-3 за 10 (десять) днів до дати розірвання договору.

Вимагати від Сторони-2, Сторони-3 та Сторони-4 належного виконання зобов'язань, прийнятих ними за даним Договором.

2.3. Сторона-2 зобов'язується:

2.3.1. Сприяти розвитку телекомунікаційних мереж загального користування для забезпечення повсюдного надання телекомунікаційних послуг достатніх асортименту, обсягу та якості.

2.3.2. Забезпечити в межах власних повноважень Стороні-1 у погодженні проектної документації, інших документів, необхідних для виконання Сторонами умов договору.

Здійснювати контроль за дотриманням Стороною-1 умов підключення телекомунікаційних мереж та відповідного сертифікованого телекомунікаційного обладнання, за відповідністю типу та складу обладнання досягнутим домовленостям, а також вимогам проектної документації.

2.3.3 Інформувати Сторону-1 про зміну вартості послуг не пізніше ніж за 15 (п'ятнадцять) днів до дати застосування нової вартості послуги, в т.ч. через засоби масової інформації.

2.4. Сторона-2 має право:

2.4.1. Перевіряти виконання Стороною-1 п 2.1.1. договору та вживати заходів щодо усунення порушень.

2.4.2 Вимагати від Сторони-1 виконання зобов'язань, прийнятих на себе за даним Договором.

2.5. Сторона-3 зобов'язується:

2.5.1. Забезпечити в межах власних повноважень Стороні-1 у погодженні проектної документації, інших документів, необхідних для виконання Сторонами умов договору.

2.5.2 Здійснювати контроль за дотриманням Стороною-1 умов підключення телекомунікаційних мереж та відповідного сертифікованого телекомунікаційного обладнання, за відповідністю типу та складу обладнання досягнутим домовленостям, а також вимогам проектної документації.

2.5.3. При проведенні капітального ремонту з переобладнання, реконструкції, ремонту фасадів та дахів будівель письмово повідомити за 30 днів до початку робіт про це Сторону-1 для вирішення нею питань щодо впорядкування, переносу або відновлення мереж та телекомунікаційного обладнання.

2.6. Сторона-3 має право:

2.6.1. Вимагати від Сторони-1 виконання зобов'язань, прийнятих на себе за даним Договором.

2.6.2 Доступу своїх представників та/або третіх осіб до обладнання Сторони-1 тільки в присутності її представників, за умови завчасного попередження Сторони-1, крім випадків прямої безумовної загрози для обладнання чи майна об'єкту.

2.6.3 Здійснювати контроль за дотриманням Стороною-1 умов розміщення та підключення телекомунікаційних мереж та відповідного сертифікованого телекомунікаційного обладнання, за цільовим використанням наданих місць.

2.6.4. Перевіряти виконання Стороною-1 п 2.1.1. договору та вживати заходів щодо усунення порушень.

2.7. Сторона-4 має право:

2.7.1.Вимагати від Сторони-1 виконання зобов'язань, прийнятих на себе за даним Договором.

2.7.2. Вимагати від Сторони-1 відшкодування збитків нанесених об'єкту у випадку не виконання нею вимог п. 2.1.10. Договору.

2.7.3. У випадку невиконання Стороною-1 обов'язку з демонтажу обладнання та мережі виконати демонтажні роботи своїми силами, чи за рахунок власних коштів або залученням третіх осіб з подальшим відшкодуванням витрат за рахунок Сторони -1.

2.8. Сторона-4 зобов’язується:

2.8.1. Сприяти Стороні-1 у прокладанні телекомунікаційних мереж та розміщенні телекомунікаційного обладнання, на об'єктах обумовлених Договором.

2.8.2. Забезпечити безперешкодний доступ працівників Сторони-1 до місця розміщення обладнання, а також представників підрядних організацій Сторони-1 для обслуговування обладнання, виконання монтажних та експлуатаційних робіт (переобладнання, модернізація, технічне переоснащення обладнання тощо).

2.8.3. При проведенні ремонтних робіт фасадів та дахів будівель, їх переобладнання, реконструкції повідомити за 30 днів до початку робіт письмово про це Сторону-1 для вирішення нею питань щодо впорядкування, переносу або відновлення мереж та телекомунікаційного обладнання.
3. ПОРЯДОК РОЗРАХУНКІВ ЗА ДОГОВОРОМ

3.1 Оплата за договором здійснюється згідно з додатком № 2 до цього Договору.

3.2 Сторона-1 зобов'язується вносити плату авансовими платежами в розмірі, визначеному п.3.1. в розрахунку за півроку. При цьому, перша сума вноситься протягом п'яти днів з моменту підписання Договору, а далі — щопівроку до 20-го числа місяця, наступного після закінчення попереднього періоду.

3.3. Сума платежу за цим Договором може змінюватися шляхом укладення додаткової угоди у зв'язку із зміною вартості послуг, цін, тарифів, введення інших обов'язкових зборів і платежів, які впливають на розмір плати, зміною кількості місць користування, розширення кабельної мережі, зміною встановленого обладнання.

3.4. Всі платежі за цим Договором здійснюється Стороною -1 в гривнях шляхом перерахування грошових коштів до цільового фонду Тернопільської міської ради за наступними реквізитами - Одержувач: бюджет міста Тернополя - 50110000, р/р 31510931700002, код 23588119 в УДК в Тернопільській області, МФО 838012.

3.5. Разом із внесенням плати Стороні-2 та Стороні-3 подається офіційна довідка про кількість укладених абонентських договорів на початок звітного місяця.

З.6. Кошти, що надійшли відповідно до умов даного Договору можуть бути використані на виконання робіт з капітального ремонту житлового фонду міста.
ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН

4.1. Сторони зобов'язуються виконувати всі умови, передбачені цим Договором, і несуть відповідальність згідно із законодавством України.

4.2. Сторона -2, Сторона - 3 та Сторона-4 не несуть відповідальності за дії третіх осіб, що призвели до пошкодження (викрадення) мереж та обладнання Сторони -1 або до погіршення якості послуг, що надаються Стороною-1.

4.3. Сторона-1 несе відповідальність за:

дотримання видів діяльності, технологічних процесів, вказаних у Договорі;

своєчасність розрахунків, передбачених Договором.

4.4. За несвоєчасне або не в повному обсязі внесення Стороною - 1 плати за користування місцями для розміщення телекомунікаційних мереж та відповідного сертифікованого обладнання та інших витрат за цим Договором, Сторона-1 сплачує Стороні -2 та Стороні-3 пеню в розмірі подвійної облікової ставки НБУ за кожний день прострочення.

4.5. Грошові кошти, що сплачуються як штрафні санкції, вносяться до цільового фонду Тернопільської міської ради за наступними реквізитами: одержувач: бюджет міста Тернополя - 50110000, р/р 31510931700002, код 23588119 в УДК в Тернопільській області, МФО 838012.

4.6. Сплата штрафних санкцій не звільняє Сторону-1 від виконання зобов'язань за Договором:

- дотримання цільового призначення, збереженість та справність майна комунальної власності, яке є предметом цього Договору і нею використовується;

- погодження зі іншими Сторонами прокладання телекомунікаційних мереж, встановлення обладнання, системи їх підключення до енергоживлення та виконання інших робіт на конструктивних елементах будівель і споруд комунальної власності;

- забезпечення пожежної безпеки;

- забезпечення безпечних і нешкідливих умов експлуатації телекомунікаційних мереж та відповідного обладнання.

СТРОК ЧИННОСТІ ТА УМОВИ ПРИПИНЕННЯ ДОГОВОРУ

5.1. Цей договір набирає чинності з дати його підписання та діє протягом 5 (п'яти) років.

5.2. Сторони зобов'язані упродовж 10 (десяти) днів після закінчення строку дії Договору здійснити остаточні розрахунки за ним.

5.3. У разі припинення Договору поліпшення, які можуть бути відокремлені без пошкодження майна комунальної власності, та здійснені Стороною-1 за рахунок власних коштів, визнаються власністю Сторони-1 та можуть бути демонтовані разом з належним їй обладнанням. Вартість поліпшень майна, здійснених Стороною-1 або за її рахунок, і які неможливо відокремити без його пошкодження, не підлягають компенсації Стороною-2, Стороною-3 та Стороною-4.

5.4. Дія договору припиняється у разі:

закінчення строку, на який його, було укладено;

дострокового розірвання, в т.ч. за взаємною згодою сторін, за рішенням суду;

ліквідації Сторони-1;

банкрутства Сторони-1 та в інших випадках, прямо передбачених чинним законодавством України;

загибелі майна, наданого в користування згідно з цим Договором;

зміни власника будівлі комунальної власності, де знаходяться місця, надані в користування Стороні-1 на умовах цього Договору.

5.5 Сторона-2 має право достроково розірвати Договір в односторонньому порядку, письмово попередивши про це Сторону-1 за 10 (десять) днів до дати розірвання Договору:

- за невиконання обов'язку із сплати коштів у відповідності до п.3.2 цього Договору протягом більше 30 (тридцяти) календарних днів.

5.6. Сторона-3 та Сторона-4 мають право достроково розірвати Договір в односторонньому порядку, письмово попередивши про це Сторону-1 за 10 (десять) днів до дати розірвання Договору:

- за порушення умов цільового використання місць наданих для розміщення телекомунікаційних мереж та телекомунікаційного обладнання;

- у випадку погіршення технічного, санітарного стану майна комунальної власності внаслідок невиконання або неналежного виконання Стороною -1 умов цього Договору.

5.7. Реорганізація Сторін не є підставою для зміни умов або припинення дії цього Договору. Договір не втрачає чинності у разі зміни реквізитів Сторін, їх установчих документів, а також зміни власника Сторони-1, її організаційно-правової форми та ін. Про зазначені зміни Сторона повідомляє інші Сторони упродовж 15 днів.

5.8. Взаємовідносини Сторін, не врегульовані цим Договором, регулюються чинним законодавством України та рішеннями Тернопільської міської ради, її виконавчого комітету.
ВИРІШЕННЯ СПОРІВ

6.1. Усі спірні питання та розбіжності, які виникають між Сторонами в процесі виконання цього Договору, або в зв'язку з ним, вирішуються шляхом переговорів. Якщо Сторони не дійдуть згоди, справа підлягає передачі на розгляд суду за підвідомчістю спорів.
ІНШІ УМОВИ

7.1. Все обладнання та мережі, що використовуються Стороною-1 для надання телекомунікаційних послуг споживачам, залишаються у власності Сторони-1 і на баланс Стороні-2 та Стороні-3 не передаються.

7.2. Цей Договір включає в себе Додатки, які складають його невід'ємні частини.

7.3. Цей Договір укладений в 4 (чотирьох) оригінальних примірниках.
8. РЕКВІЗИТИ СТОРІН

Сторона-1

____________________

____________________

____________________

____________________

Сторона-2

____________________

____________________

____________________

____________________







Сторона-3

____________________

____________________

____________________

____________________

Сторона-4

____________________

____________________

____________________

____________________


Заступник міського голови –

керуючий справами О.І.Степанюк

Схожі:

На використання конструктивних елементів будівель та споруд для прокладання...
Сторони", уклали Договір на використання конструктивних елементів будівель та споруд комунальної форми власності для прокладання...
Про порядок розміщення телекомунікаційних мереж, мереж зв’язку та...
Тернополя, регулює правові відносини що виникають у процесі розгляду питання щодо погодження розміщення, прокладання телекомунікаційних...
Додаток до рішення виконавчого комітету Кременчуцької міської ради...
Правові відносини що виникають у процесі розгляду питань щодо погодження, розміщення та прокладання телекомунікаційних мереж та встановлення...
Додаток до рішення виконавчого комітету Кременчуцької міської ради...
Порядок є обов’язковим для суб’єктів підприємницької діяльності всіх форм власності, які згідно з чинним законодавством мають право...
До рішення виконавчого комітету від 25. 08. 2011р. №1447
Тернопільською міською радою як представницьким органом, що виникають у процесі розгляду питання щодо погодження розміщення, прокладання...
«Про затвердження Положення про порядок розміщення телекомунікаційних...
«Про затвердження нової редакції Положення про порядок розміщення телекомунікаційних мереж, мереж зв’язку та іншого слабкострумового...
Це комплекс інженерних водопровідних пристроїв та споруд, призначених...
Систему протипожежного водопостачання поділяють на дві частини: внутрішню (всередині будівель) та зовнішню (ззовні будівель). Протипожежний...
Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення виконкому Кременчуцької міської ради
«Про затвердження нової редакції Положення про Порядок розміщення телекомунікаційних мереж, мереж зв’язку та іншого слабкострумового...
До рішення виконавчого комітету від 25. 08. 2011р. №1447
«Сторони», уклали Договір на розміщення телекомунікаційних мереж, мереж зв’язку та іншого слабострумного обладнання на об’єктах в...
Звіт Про базове відстеження дії регуляторного акта – рішення виконкому...
Рівень прийняття: рішення виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка