Додаток до рішення виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області від 04. 05. 2012 №442 Положення про порядок розміщення телекомунікаційних мереж, мереж зв’язку та іншого слабкострумового обладнання в житлових будинках


Скачати 288.89 Kb.
Назва Додаток до рішення виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області від 04. 05. 2012 №442 Положення про порядок розміщення телекомунікаційних мереж, мереж зв’язку та іншого слабкострумового обладнання в житлових будинках
Сторінка 1/3
Дата 10.04.2013
Розмір 288.89 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
  1   2   3
Додаток

до рішення виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області

від 04.05.2012 №442

Положення про порядок розміщення телекомунікаційних мереж, мереж зв’язку та іншого слабкострумового обладнання в житлових будинках.

1.Загальні положення.
1.1. Положення про порядок розміщення телекомунікаційних мереж, мереж зв’язку та іншого слабкострумового обладнання (надалі Положення) регулює правові відносини що виникають у процесі розгляду питань щодо погодження, розміщення та прокладання телекомунікаційних мереж та встановлення додаткових пристроїв у житлових будинках між суб’єктами підприємницької діяльності та Кременчуцькою міською радою як представницьким органом власника об’єктів.

1.2. Порядок є обов’язковим для суб’єктів підприємницької діяльності всіх форм власності, які згідно з чинним законодавством мають право на виконання робіт з встановлення технічних елементів телекомунікаційних мереж.

1.3. Контроль за виконанням цього Порядку здійснює управління житлово-комунального господарства виконкому Кременчуцької міської ради.

1.4. У цьому Порядку наведені нижче терміни вживаються у такому значенні:

·    загальнодоступні (універсальні) телекомунікаційні послуги – мінімальний набір визначених Законом України «Про телекомунікації» послуг нормованої якості, доступний усім споживачам на всій території України;

·    ліцензія – документ, що засвідчує право суб’єкта господарювання на здійснення зазначеного в ньому виду діяльності у сфері телекомунікацій протягом визначеного строку на конкретних територіях з виконанням ліцензійних умов;

·     споживач телекомунікаційних послуг (споживач) – юридична або фізична особа, яка потребує, замовляє або отримує телекомунікаційні послуги для власних потреб;

·   телекомунікаційна мережа, мережа зв’язку, слабкострумове обладнання – комплекс технічних засобів телекомунікацій та споруд, призначених для маршрутизації, комутації, передавання або приймання знаків, сигналів, письмового тексту, зображень та звуків або повідомлень будь-якого роду по оптичних чи інших електромагнітних системах між кінцевим обладнанням;

·     Балансоутримувач будинку, (споруди, житлового комплексу або комплексу будинків і споруд) – власник або юридична особа, яка за договором з власником утримує на балансі відповідне майно, а також веде бухгалтерську, статистичну та іншу передбачену законодавством звітність, здійснює розрахунки коштів, необхідних для своєчасного проведення капітального і поточного ремонтів та утримання, а також забезпечує управління цим майном і несе відповідальність згідно з законом;

·   Управитель особа, яка за договором з власником здійснює управління будинком, спорудою, житловим комплексом або комплексом будинків і споруд ( далі - управління будинком ) і забезпечує його належну експлуатацію відповідно до закону та умов договору;

·   Об’єкт - житлові багатоквартирні будинки ( разом з неподільним і спільним майном), що входить до складу комунальної власності територіальної громади міста.

·    Користувач (провайдер, оператор телекомунікацій та оператор домофонного зв’язку) – суб’єкт підприємницької діяльності, який надає абоненту телекомунікаційні послуги або послуги з домофонного зв’язку.

1.5. Порядок розміщення телекомунікаційних мереж, мереж зв’язку та іншого слабкострумового обладнання в житлових будинках розроблено відповідно до Законів України:

- «Про регулювання містобудівної діяльності»;

- «Про місцеве самоврядування в Україні»;

- «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення»;

- «Про житлово-комунальні послуги»;

- «Про радіочастотний ресурс України»;

- «Про телекомунікації»;

Постанови Кабінету Міністрів України:

  • № 720 від 09.08.2005 р. «Про затвердження Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг».

Наказів:

  • № 239 від 01.08.96 р. про затвердження «Державних санітарних норм і правил захисту населення від впливу електромагнітних випромінювань»;

  • № 150 від 10.08. 2004 р. «Про затвердження Примірного переліку послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та послуг з ремонту приміщень, будинків, споруд».

1.6. Прокладання телекомунікаційних мереж, мереж зв’язку та встановлення обладнання для їх функціонування на будівлях та спорудах культурної спадщини м. Кременчука дозволяється тільки за погодженням з управлінням містобудування та архітектури виконкому міської ради.
2. Про надання послуги з доступу та використання місця на Об’єктах розташованих у м. Кременчуці.
2.1. Балансоутримувач надає послуги з доступу та використання місця на Об’єктах Користувачам для розміщення незахищених мереж в існуючих стояках слабих струмів або для розміщення нових стояків, коробів, кабелів та для розміщення відповідного сертифікованого телекомунікаційного обладнання. Доступ та використання місця на Об’єктах надаються за письмовою заявою Користувача.

2.2. До заяви Користувач додає:

- витяг з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;

- копія довідки ЄДРПОУ;

- копія довідки про взяття на облік платника податку;

-схему проходження існуючого кабелю Користувача, якщо він планує використовувати його під час реалізації технічних умов;

- адреси об’єктів, де встановлене телекомунікаційне обладнання Користувача.

Додатково для оператора/провайдера телекомунікацій:

- копія ліцензії національної комісії з питань регулювання зв’язку України на здійснення діяльності у сфері телекомунікацій.

2.3. Після отримання документів від Користувача згідно з п.2.2. Положення, Балансоутримувач реєструє запит Користувача.

2.4. У разі відсутності підстав для відмови, Балансоутримувач впродовж десяти календарних днів оформляє у двох примірниках Договір про надання послуги з доступу та використання місця на об’єктах, розташованих у м. Кременчуці (Додаток №1), та надає їх Користувачу.

2.5. Користувач протягом десяти днів має розглянути наданий Договір.

2.5.1. У разі згоди з пунктами Договору, Користувач підписує обидва примірники, один з яких надає Балансоутримувачу.

2.5.2. У разі незгоди Користувача з пунктами Договору, зміни в пунктах Договору проводяться згідно чинного законодавства.
3. Порядок видачі технічних умов для прокладання телекомунікаційних

мереж та розміщення обладнання.
3.1. Користувач направляє Балансоутримувачу заяву щодо видачі технічних умов (надалі - ТУ).

3.2. Відповідальність за видачу ТУ покладається на Балансоутримувача. Користувач не може замовити виготовлення ТУ більше ніж на три Об’єкти одночасно в одному документі. Кількість ТУ не обмежена.

3.3. Балансоутримувач з питань видачі ТУ взаємодіє тільки із Користувачем, від якого надійшла заява щодо видачі ТУ, або з представником, повноваження якого документально підтверджені відповідно до чинного законодавства.

3.4. Балансоутримувач реєструє заяву в журналі та протягом 10 календарних днів з дня отримання заяви перевіряє правильність оформлення поданих документів та належність Об’єкту до культурної спадщини, видає ТУ.

3.5. Якщо пакет документів не відповідає п. 2.2 Положення, Балансоутримувач визначає недоліки та у письмовій формі повідомляє суб’єкта господарювання про необхідність їх усунення або надання додаткових пояснень у письмовій формі.

3.6. Користувач протягом 5 календарних днів з дати отримання листа усуває зазначені в ньому недоліки та повідомляє про це Балансоутримувача.

3.7. Видані ТУ реєструються в журналі реєстрації.

3.8. Термін підготовки ТУ не повинен перевищувати 10 календарних днів від дати реєстрації заяви Балансоутримувачем.

3.9. Надані ТУ на будівництво каналів, прокладання мереж, встановлення сертифікованого обладнання на Об’єктах є дійсними протягом 6 місяців.

3.10. Відповідно до отриманих ТУ Користувач може укласти з Балансоутримувачем договір з надання послуги з розробки проекту та з прокладання кабелю на Об’єкті.

3.11. Якщо Користувач не розробив робочого проекту відповідно до виданих ТУ протягом строку їх дії і не звернувся за їх продовженням, зазначені ТУ вважаються такими, що втратили чинність.

3.12. У разі необхідності внесення змін до ТУ, Користувач протягом повинен надати пропозиції щодо цих змін Балансоутримувачу у письмовій формі.

3.13. Продовжувати строк дії ТУ та вносити зміни до них можна за умови надання Користувачем письмового обґрунтування.

3.14. У разі втрати чинності ТУ повторно їх отримати можна за процедурою першого отримання.

3.15. Відмова у видачі ТУ обґрунтовується Балансоутримувачем та письмово надається Користувачу протягом 10 календарних днів з дати реєстрації запиту.
4. Особливості доступу до місця на Об’єктах.
4.1. Балансоутримувач визначає можливість надання доступу до місця на Об’єктах шляхом влаштування Користувачем каналів на вільних ділянках або шляхом використання існуючих каналів.

4.2. Будівництво каналу та прокладання кабелю за виданими ТУ повинні здійснюватись під технічним наглядом представника Балансоутримувача.

4.3. Користувач залишає за собою право вибору підрядної організації для виконання монтажних робіт. Відповідальність за виконання монтажних робіт несе Користувач.
5. Порядок надання доступу та використання місця на Об’єктах.
5.1. Після отримання ТУ Користувач розробляє проектну документацію та протягом дії ТУ подає її на погодження Балансоутримувачу. Проектна документація має відповідати вимогам державних будівельних норм та діючих нормативних документів.

5.2. Балансоутримувач перевіряє проектну документацію на відповідність її оформлення до виданих ТУ.

5.3. Якщо у проектній документації відсутні недоліки - Балансоутримувач погоджує проектну документацію.
5.4. Якщо у проектній документації є недоліки – Балансоутримувач повертає її без погодження для усунення недоліків.

5.5. Проектна документація погоджується:

- міською санепідемстанцією, держпожнаглядом (за потреби);

- управлінням містобудування та архітектури (за потреби);

- керуючою компанією (щодо підключення електроживлення до свого обладнання);

- та іншими за потреби.

Перелік організацій, які узгоджують проектну документацію визначає Балансоутримувач.

5.6. Послуги з доступу та використання місця на Об’єктах, надаються Балансоутримувачем Користувачу на підставі укладеного між ними договору.
6. Порядок оформлення погодження на виконання робіт та контролю за роботою сторонніх організацій на Об’єктах.
6.1. У разі виконання робіт на Об’єктах Користувач або підрядна будівельна організація повинні одержати «Погодження на виконання робіт по прокладанню телекомунікаційних мереж, мереж зв’язку та іншого слабкострумового обладнання на Об’єктах розташованих у м. Кременчуці» (Додаток №2), оформлене Балансоутримувачем.

6.2. Для отримання «Погодження на виконання робіт по прокладанню телекомунікаційних мереж, мереж зв’язку та іншого слабкострумового обладнання на Об’єктах розташованих у м. Кременчуці» на виконання робіт Користувачу необхідно надати Балансоутримувачу наступні документи:

- перелік будинків, на яких планується виконувати роботи, та строки їх проведення;

- погоджену проектну документацію (за потреби);

- перелік осіб (П.І.Б.), які проводитимуть роботи;

- гарантійний лист Користувача про те, що вибрана організація є дійсно його підрядником або довіреність Користувача на представника підрядника.

6.3. Балансоутримувач реєструє заяву Користувача на отримання «Погодження по прокладанню телекомунікаційних мереж, мереж зв’язку та іншого слабкострумового обладнання на Об’єктах розташованих у м. Кременчуці».

6.4. У разі відсутності підстав для відмови Балансоутримувач впродовж п’яти робочих днів оформляє «Погодження на виконання робіт…» у двох примірниках, один з яких залишається у Балансоутримувача, а другий - надається Користувачу. Балансоутримувач після надання Погодження Користувачу призначає працівника для здійснення технічного нагляду за роботою на Об’єктах.

6.5. Технічний нагляд працівником Балансоутримувача за роботою на Об’єктах здійснюється протягом дії Погодження.
7. Вимоги для прокладання телекомунікаційних мереж, встановлення обладнання та їх функціонування в житлових та інших Об’єктах.
7.1 Все обладнання та устаткування для побудови мережі та надання послуг, має бути сертифікованим УкрСЕПРО.

7.2. Телекомунікаційні мережі повинні прокладатись із дотриманням вимог Законів України:

- «Про регулювання містобудівної діяльності»;

- «Про забезпечення санітарного та епідоміологічного благополуччя населення»;

- «Про радіочастотний ресурс України»;

- «Про телекомунікації».

Наказу Державного комітету зв’язку та інформації України від 28.12.1999 р. № 157

«Керівництво щодо будівництва лінійних споруд волоконно-оптичних ліній зв’язку».

7.3. Дотримання пожежних норм при будівництві та обслуговуванні мережі передачі даних:
а) прокладання тільки негорючого електричного кабелю в приміщеннях, довжина яких перевищує п’ятнадцять метрів;

б) при підключенні обладнання застосовувати пристрої захисного вимкнення електричного струму;

в) при підключені будинків чи окремих абонентів повітряними лініями передачі даних забороняється застосовувати кабель з металевими елементами в середині;

7.4. Дотримання санітарних норм.

7.5. З метою уникнення механічного пошкодження електричної мережі всі кабелі живлення мають бути прокладені в металевому рукаві, пластиковій гофрі або коробі.

7.6. Дотримання норм будівництва при побудові та обслуговуванні мережі передачі даних:
- наявність у Користувача у разі будівництва мережі або у підрядника, залученого до виконання робіт відповідних дозвільних документів;

- виконавці повинні мати дозвіл з електробезпеки та на виконання висотних робіт;

- робітники, які виконують роботи, пов’язані з будівництвом або обслуговуванням телекомунікаційних мереж повинні мати при собі посвідчення, що засвідчує особу працівника, його місце роботи, посаду, мають бути одягнені у спецодяг;

- мережа, прокладена в приміщеннях, має бути прокладена в кабельних каналах згідно проекту;

- Користувач має здійснювати перевірку можливості використання існуючої кабельної мережі та здійснювати заміну старого обладнання на нове, відповідно до потреб сучасності та чинного законодавства;

- Користувач має здійснювати догляд та обслуговування каналуів, у яких прокладені телекомунікаційні мережі;

7.7.Кабелі мають бути маркованими на вході і виході з будинку та комунітаційної шафи.

7.8. Користувач повинен розміщувати обладнання в металевій шафі охайного вигляду.

7.9. Металева шафа повинна мати маркування, стосовно її належності тому чи іншому власнику, з обов’язковим зазначенням контактних телефонних номерів.

7.10. Користувач повинен узгоджувати підключення електроживлення свого обладнання з Управителем або Полтаваобленерго.

7.11. Щодо існуючих на об’єктах телекомунікаційних мереж Користувачу необхідно звернутися до Балансоутримувача з метою складання графіка обстеження для вжиття заходів з приведення їх у відповідність до чинного Положення.
8. Порядок оформлення Акта приймання побудованих телекомунікаційних мереж та обладнання їх функціонування в житлових об’єктах та інших Об’єктах.
8.1. Після закінчення прокладання телекомунікаційних мереж та встановлення обладнання в житлових та інших Об’єктах, Користувачу необхідно звернутися до Балансоутримувача для оформлення Акта приймання.

8.2.Для отримання Акта приймання Користувачу необхідно надати Балансоутимувачу наступні документи:

1) проектну документацію;

2) виконавчу схему всіх побудованих телекомунікаційних мереж та обладнання;

3) акт виконання прихованих робіт при прокладанні телекомунікаційних мереж та монтажу обладнання на Об’єктах (за потреби).

8.3. Якщо пакет документів не відповідає п. 8.2. даного Положення, Балансоутримувач визначає недоліки та у письмовій формі повідомляє Користувача про необхідність їх усунення або надання додаткових пояснень у письмовій формі.

8.4. Користувач протягом 5 календарних днів з дати отримання листа усуває зазначені в ньому недоліки та повідомляє про це Балансоутримувача.


9. Розрахунок вартості послуг з підготовки та видачі технічних умов а також з доступу та використання місця на обєктах.
9.1. Вартість на послуги з підготовки та видачі ТУ на прокладання телекомунікаційних мереж, погодження проектної документації та здійснення технічного нагляду є договірними та узгоджуються сторонами (Балансоутримувачем та Користувачем).

9.2. Ціни на послуги з доступу та використання місця на об’єктах, розташованих у м. Кременчуці розраховуються як добуток мінімальної заробітної плати та коефіцієнту, що застосовується виходячи з кількості поверхів житлових будинків.

Для суб’єктів підприємницької діяльності, які надають телекомунікаційні послуги:

0,028 – для будинків до п’яти поверхів включно з кожного під'їзду;

0,047 – для будинків від 6 поверхів та вище з кожного під'їзду.

Для операторів домофонного зв’язку:

0,0047 – для будинків до п’яти поверхів включно з кожного під'їзду;

0,0084 – для будинків від 6 поверхів до чотирнадцяти з кожного під'їзду .

9.3. Кошти перераховуються на рахунок Балансоутримувача згідно з договорами.
10. Експлуатаційні роботи на Об’єктах.
10.1. У випадку виявлення пошкодження на Об’єктах, яке впливає або може впливати на технічний стан телекомунікаційних мереж та обладнання для їх функціонування, особа, що виявила таке пошкодження повинна негайно повідомити про це Балансоутримувача або Користувача. В разі необхідності, Балансоутримувач інформує Користувача про виявлене пошкодження.

10.2. Повідомлення про проведення позапланових робіт Користувачем має поступити до Балансоутримувача не пізніше ніж за добу до моменту початку робіт.

10.3. На підставі повідомлення Користувача Балансоутримувач дає йому можливість доступу до місця на Об’єктах.

10.4. Після завершення робіт Користувач та Балансоутримувач підтверджують виконання робіт відповідним актом, підписаним сторонами. Факт відмови у підписанні акту прийому виконаних робіт (Додаток 3) будь-якою зі сторін фіксується у ньому, при цьому вказується причина відмови.

10.5. З метою забезпечення своєчасного виконання робіт по усуненню недоліків Управитель зобов’язаний допомагати Балансоутримувачу в організації доступу до приміщень, де розташоване обладнання Користувача.

11. Вивільнення місця в існуючих внутрішніх стояках слабих струмів, власних стояках, коробах в житлових об’єктах та інших Об’єктах.
11.1. Користувач зобов'язаний демонтувати телекомунікаційні мережі та обладнання для їх функціонування протягом десяти робочих днів з дня розірвання або закінчення строку дії договору про надання послуг з доступу та використання місця на Об’єктах, якщо сторони за домовленістю не визначать іншого строку.

11.2. У випадку, якщо Користувач не проведе демонтаж телекомунікаційних мереж та обладнання для їх функціонування у строк, зазначений в п.11.1 цього Положення, Балансоутримувач має право самостійно за власний рахунок демонтувати телекомунікаційні мережі та обладнання з подальшим відшкодуванням Користувачем цих витрат.
12. Відповідальність за порушення порядку розміщення телекомунікаційних мереж, мереж зв’язку та іншого слабкострумового обладнання на Об’єктах
12.1. Самовільно розміщені телекомунікаційні мережі та обладнання для їх функціонування на Об’єктах підлягають демонтажу Користувачем або його підрядною організацією у десятиденний термін з моменту отримання припису Балансоутримувача.

12.2. У випадку не виконання Користувачем п.12.1., останні притягуються до відповідальності згідно з чинним законодавством.

12.3. В разі пошкодження конструктивних елементів Об’єктів, їх зовнішнього вигляду або заподіяння шкоди майну третіх осіб, винні у цьому Користувачі або їх підрядні організації повинні відновити визначені конструктивні елементи або відшкодувати суму збитків в розмірах заподіяної шкоди.

13. Вирішення спорів.
13.1. Усі спори між Користувачем та Балансоутримувачем, які виникають при наданні доступу та використання місця на Об’єктах вирішуються шляхом проведення переговорів.

13.2. У разі недосягнення згоди будь-яка з сторін має право звернутися до суду для вирішення спору в порядку, передбаченому законодавством України.

Керуючий справами

виконкому міської ради Р.В.Шаповалов

  1   2   3

Схожі:

Додаток до рішення виконавчого комітету Кременчуцької міської ради...
Порядок є обов’язковим для суб’єктів підприємницької діяльності всіх форм власності, які згідно з чинним законодавством мають право...
Звіт Про базове відстеження дії регуляторного акта – рішення виконкому...
Рівень прийняття: рішення виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області
Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення виконкому Кременчуцької міської ради
«Про затвердження нової редакції Положення про Порядок розміщення телекомунікаційних мереж, мереж зв’язку та іншого слабкострумового...
«Про затвердження Положення про порядок розміщення телекомунікаційних...
«Про затвердження нової редакції Положення про порядок розміщення телекомунікаційних мереж, мереж зв’язку та іншого слабкострумового...
Про порядок розміщення телекомунікаційних мереж, мереж зв’язку та...
Тернополя, регулює правові відносини що виникають у процесі розгляду питання щодо погодження розміщення, прокладання телекомунікаційних...
До рішення виконавчого комітету від 25. 08. 2011р. №1447
«Сторони», уклали Договір на розміщення телекомунікаційних мереж, мереж зв’язку та іншого слабострумного обладнання на об’єктах в...
З В І Т про повторне відстеження дії регуляторного акта – рішення...
Рівень прийняття: рішення виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області
З В І Т про базове відстеження дії регуляторного акта – рішення виконкому...
Рівень прийняття: рішення виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області
Додаток 3 до рішення виконавчого комітету Кременчуцької міської ради...
Кодексом України про адміністративні правопорушення, нормативними актами з питань торговельного та побутового обслуговування населення,...
Додаток 3 до рішення виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області
Кодексом України про адміністративні правопорушення, нормативними актами з питань торговельного та побутового обслуговування населення,...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка