РОЗПОРЯДЖЕННЯ


Скачати 150.86 Kb.
Назва РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Дата 20.04.2013
Розмір 150.86 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи



УКРАЇНА

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
ГОЛОВИ ПЕТРІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ
від "_30__"__ _травня________2011 року №__547-р
смт Петрове

Про затвердження Положення

про порядок підбору та

направлення дітей на

оздоровлення до стаціонарних дитячих

закладів оздоровлення та

відпочинку у 2011 році

Відповідно до статей 6, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Закону України «Про відпочинок та оздоровлення дітей», обласної програми оздоровлення та відпочинку дітей, молоді та сімей
з дітьми Кіровоградської області на 2007-2013 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 30 березня 2007 року № 188, районної програми оздоровлення та відпочинку дітей, молоді та сімей з дітьми
на 2007-2013 роки, затвердженої рішенням районної ради
від 22 червня 2007 року № 136, розпорядження голови районної державної адміністрації від 11 травня 2011 року № 444-р «Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей і підлітків району влітку 2011 року» та з метою якісного проведення оздоровлення і відпочинку дітей у 2011 році:
1. Затвердити Положення про порядок підбору та направлення дітей на оздоровлення до стаціонарних дитячих закладів оздоровлення та відпочинку
у 2011 році, додається.
2. Відділам у справах сім’ї, молоді та спорту, освіти, службі у справах дітей, управлінню агропромислового розвитку райдержадміністрації, рекомендувати сільським та селищним радам забезпечити дотримання даного Положення під час здійснення організації направлення дітей на оздоровлення.

2

3. Юридичному відділу апарату райдержадміністрації подати дане розпорядження до Петрівського районного управління юстиції на державну реєстрацію відповідно до Указу Президента України від 03 жовтня 1992 року № 493 «Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади».
4. Сектору з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та у справах преси і інформації апарату районної державної адміністрації опублікувати дане розпорядження в районній газеті «Трудова слава» та на Web-сайті у 10-ти денний термін після реєстрації його у Петрівському районному управлінні юстиції.
5. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на заступника голови районної державної адміністрації Кисіль О.Б.


Голова районної

державної адміністрації Ю.Самохвал

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядженням голови Петрівської районної державної адміністрації
від 30 травня 2011 року № 547-р


ПОЛОЖЕННЯ

про порядок підбору та направлення дітей

на оздоровлення до стаціонарних дитячих

закладів оздоровленнята відпочинку у 2011 році


І. Загальні положення
1.1. Дане Положення застосовується під час підбору та направлення дітей на оздоровлення до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за путівками, які відшкодовуються за рахунок видатків районного бюджету, передбачених відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації у 2011 році.
1.2. Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації (далі – Відділ) придбаває путівки для оздоровлення окремих категорій дітей в дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів районного бюджету шляхом проведення процедури закупівлі послуг за державні кошти відповідно до чинного законодавства.
1.3. Відділ надає путівки до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку для дітей окремих категорій сільським, селищним радам (пропорційно співвідношенню показника чисельності дітей шкільного віку відповідної території до загальної чисельності таких дітей в районі).
1.4. Придбані Відділом путівки на оздоровлення дітей надаються безоплатно або з частковою оплатою залежно від пільгової категорії дитини, яка сплачується за рахунок батьків (осіб, що їх замінюють) або інших джерел, не заборонених законодавством, та коштів Фонду соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності.
1.5. Відбір та направлення дітей окремих категорій до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку здійснюють сільські та селищні ради, служба у справах дітей, відділ освіти, управління агропромислового комплексу, відділ у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації (далі - Підрозділи) та
2

установи і організації (спільно з якими Відділ проводить зміну).
1.6. До дитячих закладів оздоровлення та відпочинку направляються діти віком від 7 до 16 років (включно).
1.7. За пільговою путівкою дитина не може бути направлена до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку більше одного разу за один календарний рік.
1.8. У випадку дострокового виїзду дитини з дитячого закладу оздоровлення та відпочинку сума коштів (батьківська часткова оплата), яка залишилася невикористаною від вартості путівки, не повертається.
1.9. Відділ організовує оздоровчі зміни.

Оздоровча зміна – період перебування дитини в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку не менше 21 дня, протягом якого дитина отримує послуги з оздоровлення та відпочинку.
ІІ. Порядок розподілу путівок

до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку
2.1. Під час організації оздоровлення дітей Відділ співпрацює з структурними підрозділами райдержадміністрації (далі – Підрозділами), установами та організаціями (спільно з якими Відділ проводить оздоровчі зміни).
2.2. Розподіл путівок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку на відповідну зміну, Відділ координує діяльність Підрозділів, спрямовану на організацію оздоровлення та відпочинку дітей в дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.
2.3. Керівники Підрозділів райдержадміністрації своїми наказами призначають співробітників, на яких покладають обов’язки щодо підбору та направлення дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку відповідно до вимог цього Положення.
2.4. Керівники Підрозділів, на яких покладено виконання вимог цього Положення, забезпечують формування бази даних відповідних категорій дітей, які потребують оздоровлення у дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, і керуються цими даними для розподілу виділених путівок.

3

ІІІ. Порядок надання дітям путівок для оздоровлення

у дитячих закладів оздоровлення та відпочинку
3.1. Відділ надає путівки:

3.1.1. Безоплатні:

дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування;

бездоглядним та безпритульним дітям;

вихованцям дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей (у тому числі і рідним дітям батьків вихователів чи прийомних батьків);

дітям-інвалідам за відсутності медичних протипоказань та здатності до самообслуговування;

дітям, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків;

дітям з малозабезпечених сімей, сім’ї яких відповідно до чинного законодавства одержують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям;

дітям з багатодітних сімей (в яких виховується 5 і більше дітей віком до 18 років).
3.1.2. Путівки з частковою оплатою у розмірі 10, 20, 25 відсотків вартості путівки, яка сплачується за рахунок батьків (осіб, які їх замінюють) або інших джерел, не заборонених чинним законодавством та коштів Фонду соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності:
дітям з багатодітних сімей (в яких виховується 3 і більше дітей віком до 18 років).
обдарованим і талановитим дітям, які досягли особливих успіхів у тій чи іншій сфері діяльності, а саме: переможцям, лауреатам та дипломантам олімпіад, творчих конкурсів, фестивалів, спартакіад, спортивних змагань не нижче районного рівня (1-3 особисте або командне місце);
відмінникам навчання;
дітям працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села (до зазначеної категорії належать діти 7-16 років, батьки або один з батьків яких працюють у сільській місцевості, зокрема, у фермерському чи особистому селянському господарстві, на підприємствах, в організаціях, що виробляють або переробляють сільськогосподарську продукцію, на підприємствах будівництва, меліорації та хімізації, у ветеринарних лікарнях, закладах освіти, культури, охорони здоров'я, спорту, у відділеннях поштового зв'язку, побутовій та комунальній службах);
дітям, які перебувають на диспансерному обліку.

4

3.2. Відповідні Підрозділи райдержадміністрації здійснюють підбір дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за путівками відповідно до наказу начальника Відділу, складають списки дітей за встановленою формою згідно з додатком.
3.3. Відділ формує узагальнений список дітей і відповідним наказом начальника затверджує списки дітей, які направляються до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку та затверджує підписом заступника голови райдержадміністрації.
Підставою для видання такого наказу є надані списки дітей за встановленою формою згідно з додатком.
3.4. На підставі виданого начальником Відділу наказу заповнюються узагальнені списки дітей, які засвідчуються підписом заступника голови райдержадміністрації і печаткою.
3.5. Оформлені належним чином документи передаються особі - старшому супроводжуючому, відповідальному за супровід групи дітей до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку.

Дітям та їх батькам (особам, які їх замінюють) на руки путівки не видаються.
3.6. У разі відсутності безоплатних путівок за бажанням батьків (осіб, які їх замінюють) дитина пільгової категорії, яка має право на отримання безоплатної путівки, може отримати путівку з частковою оплатою вартості.
3.7. До початку оздоровчої зміни сума різниці вартості путівок із частковою оплатою за рахунок батьків (осіб, які їх замінюють), інших джерел, не заборонених чинним законодавством, сплачується на банківський рахунок відповідного оздоровчого закладу. Квитанція про оплату
надається Підрозділу разом з документами, зазначеними
у пункті 4.1. розділу IV "Перелік документів, необхідних для отримання путівки до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку" цього Положення.
3.8. Кошти Фонду соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, що передбачені на оздоровлення дітей, які є членами сімей застрахованих осіб, спрямовуються на організацію харчування у розмірі не більше 30 грн. на одну дитину на добу, на лікування та культурне обслуговування дітей в розмірі не більше 3 грн. на одну дитину на добу. Термін оздоровчої зміни становить не менше 21 доби. Кошти Фонду перераховуються страхувальникам на підставі їх замовлень, які у свою чергу перераховують зазначені кошти на банківський рахунок дитячого закладу оздоровлення та відпочинку відповідно до укладених угод. Копія платіжного
5

документа, який підтверджує оплату коштів надається Підрозділу.
Підрозділи здійснюють контроль щодо своєчасного замовлення та використання страхувальниками коштів Фонду.
3.9. Використання коштів Фонду соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, що передбачені на оздоровлення дітей, які є членами сімей застрахованих осіб, під час отримання безоплатних путівок та путівок із частковою оплатою є обов’язковим у випадку, коли дитина, якій виділяється путівка, є членом сім’ї застрахованих осіб.
3.10. Надання путівок із частковою оплатою без використання коштів Фонду соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, що передбачені на оздоровлення дітей, допускається у межах відповідної кількості, визначеної Відділом та доведеної Підрозділам.
3.11. Під час вирішення питання надання путівок з частковою оплатою враховується соціальний статус дитини і матеріальне становище сім'ї, у якій вона виховується.
IV. Перелік документів, необхідних для отримання путівки

до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку
4.1. Для надання путівок до Підрозділів подаються такі документи:
4.1.1. Для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, вихованців дитячих будинків сімейного типу і прийомних сімей (у тому числі рідних дітей прийомних батьків та батьків вихователів):

копія свідоцтва про народження;

копії свідоцтв про смерть обох батьків (для дітей-сиріт);

копія документу, що підтверджує статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування;

копія розпорядчого документа органу, який створив прийомну сім’ю чи дитячий будинок сімейного типу (для рідних дітей прийомних батьків чи батьків вихователів);
4.1.2. Для дітей з малозабезпечених сімей, сім’ї яких відповідно до чинного законодавства одержують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям:

копія свідоцтва про народження;

довідка про призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям;

6

4.1.3. Для дітей з багатодітних сімей (в яких виховується 3 і більше дітей віком до 18 років):

копія свідоцтва про народження;

довідка про склад сім’ї;
4.1.4. Для дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків:

копія свідоцтва про народження;

копія документа, який підтверджує належність дитини до зазначеної категорії;
4.1.5. Для дітей-інвалідів за відсутності медичних протипоказань та здатності до самообслуговування:

копія свідоцтва про народження;

копія документа, який підтверджує належність дитини до зазначеної категорії (копія);
4.1.6. Для дітей, які перебувають на диспансерному обліку:

копія свідоцтва про народження;

медична довідка, яка підтверджує перебування дитини на диспансерному обліку;
4.1.7. Для дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села:

копія свідоцтва про народження;

довідка з місця роботи одного з батьків;

довідки про доходи членів сім’ї;
4.1.8. Для обдарованих і талановитих дітей, які досягли особливих успіхів у тій чи іншій сфері діяльності, а саме: переможцям, лауреатам та дипломантам олімпіад, творчих конкурсів, фестивалів, спартакіад, спортивних змагань не нижче районного рівня (1-3 особисте або командне місце):

копія свідоцтва про народження;

копія відповідного посвідчення, диплома, грамоти тощо про присвоєння звання переможця, лауреата та дипломанта олімпіад, творчих конкурсів, оглядів, спортивних змагань не нижче районного, міського (районного в місті) рівня (1-3 особисте або командне місце);

довідка про доходи членів сім’ї;
4.1.9. Для дітей, які є лідерами та активістами дитячих громадських організацій:

копія свідоцтва про народження;
7

клопотання керівного органу дитячої громадської організації (не нижче районного рівня) про надання дитині путівки;

довідка про доходи членів сім’ї;
4.1.10. Для відмінників навчання:

копія свідоцтва про народження;

клопотання керівництва навчального закладу про надання дитині путівки та копія табелю успішності за 2010/2011 начальний рік. У табелі враховуються тільки річні (підсумкові) оцінки;

довідка про доходи членів сім’ї;
4.2. Зазначені у пункті 4.1. цього розділу документи не потребують нотаріального засвідчення. Їх копії засвідчуються керівниками відповідних Підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій, які направляють дитину.

Відповідальними за дотримання вимог цього Положення та за збереження зібраних документів є Відділ.
4.3. Перед відправленням діти, яким надається путівка, проходять медичний огляд. На кожну дитину, яка направляється до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку, оформляється медична карта. Карта заповнюється районною лікувально-профілактичною установою та відповідним закладом санітарно-епідеміологічного нагляду.
V. Проїзд груп дітей до дитячих закладів оздоровлення
та відпочинку
5.1. Проїзд дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку проводиться організовано групами або індивідуально.
5.2. Проїзд дітей до дитячих оздоровчих закладів, які розташовані на території області, організовується і здійснюється цими закладами.
Відповідальність за збереження життя та здоров’я дітей, які направляються до закладів у складі організованої групи, на весь період перебування в дорозі, в день заїзду та до моменту передачі їх батькам несуть відповідні працівники дитячих оздоровчих закладів та супроводжуючі особи.
5.3. Діти, які направляються до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку, повинні мати з собою такі речі, необхідні для перебування в закладі:

предмети особистої гігієни;

одяг і змінне взуття;

дві зміни нижньої білизни;

8

спортивне взуття та одяг;

купальник, плавки, взуття, що не промокає;

головний убір від сонця;

теплі речі;

кімнатне взуття.
5.4. Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку після заїзду дітей
в 5-денний термін повідомляє Відділ про відповідність кількості дітей, що прибули фактично до закладу, кількості виділених путівок на зміну.
5.5. У випадку встановлення факту видачі путівки не за призначенням під час прийому дитини на відпочинок, а саме: дитина направлена до дитячого оздоровчого закладу без відповідного медичного обстеження або з медичними протипоказаннями; з недостовірною медичною картою, є молодшою або старшою від зазначеного в цьому Положенні віку – вона до закладу не приймається і відбуває до місця проживання з супроводжуючими. У разі встановлення такого випадку супроводжуючим та працівниками дитячого оздоровчого закладу складається відповідний акт у двох примірниках. Один примірник такого акта направляється до Відділу.
Терміни використання такої путівки переносяться дитячим закладом оздоровлення та відпочинку за узгодженням з Відділом.
5.6. У випадку хвороби дитини дитячий оздоровчий заклад обов’язково забезпечує її медичним обслуговуванням та харчуванням до одужання незалежно від терміну дії путівки. Умови від’їзду дитини до місця постійного проживання узгоджуються з батьками, особами, які їх замінюють, та з Відділом.
VI. Відповідальність за дотримання вимог цього Положення
6.1. Керівники Підрозділів несуть персональну відповідальність за підбір, направлення дітей та надання звітності відповідно до вимог цього Положення.
6.2. У разі встановлення факту видачі путівки не за призначенням, Підрозділ в місячний термін з дня виявлення такого факту вживає заходи щодо стягнення коштів у розмірі повної вартості безкоштовної путівки чи часткової вартості путівки із здешевленням вартості, наданої з порушенням норм цього Положення, з батьків чи осіб, які їх замінюють, або винних посадових осіб, та перераховує зазначені кошти на рахунок Відділу райдержадміністрації.

Керівник апарату

районної державної адміністрації О.Семехова

Додаток 1


до Положення про порядок підбору та направлення дітей на оздоровлення до стаціонарних дитячих оздоровчих закладів у 2011 році, затвердженого розпорядженням голови Петрівської районної державної адміністрації

від 30 травня 2011 року № 547-р

Штамп




СПИСОК

дітей, які направляються до дитячого оздоровчого закладу __________________________________________________________________ на ________зміну


(з____________________до__________________) _________року

Петрівський район




з/п

Вид

Путівки

(Безкоштовна, 10%, 20%, 25%)

Прізвище, ім’я,

по батькові

Дата

народження

Місце навчання

Домашня адреса, телефон
Батьки:
прізвище, ім’я, по батькові, місце

роботи, посада

Примітка

(використання коштів ФСС, категорія дитини)


















Мати –

Батько-





















Мати-

Батько-






Заступник голови

райдержадміністрації

Печатка _________________


Схожі:

РОЗПОРЯДЖЕННЯ голови районної державної адміністрації
Про внесення змін до розпорядження голови райдержадміністрації від 04. 08. 2011 року №351
Позивач: Відповідач
Розпорядження Київської міської державної адміністрації (далі – відповідач) №1574 30. 10. 2006 року «Про впорядкування розмірів квартирної...
Екологічна група ПЕЧЕНIГИ
Згідно Розпорядження Кабінету Міністрів України від 10 квітня 2008 р. N 610-р «Деякі питання розпорядження земельними лісовими ділянками»...
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
України та звільнення в запас військовослужбовців у 2013 році”, розпорядження голови облдержадміністрації від 17. 12. 2012р. №431...
РОЗПОРЯДЖЕНН Я
На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 11 вересня 2007 року №731-р „Про затвердження плану дій щодо поліпшення...
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Для службового користування", "Конфіденційно" розпорядження голови Кіровоградської обласної державної адміністрації від 8 червня...
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Відповідно до статті 53 Закону України “Про місцеві державні адміністрації” на виконання розпорядження голови районної державної...
РОЗПОРЯДЖЕННЯ голови районної державної адміністрації
Міністрів України від 05. 07. 04 №835, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 31. 01. 08 №27 «Про порядок контролю...
РОЗПОРЯДЖЕННЯ голови районної державної адміністрації
Міністрів України від 05. 07. 04 №835, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 31. 01. 08 №27 «Про порядок контролю...
РОЗПОРЯДЖЕННЯ голови районної державної адміністрації
Міністрів України від 05. 07. 04 №835, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 31. 01. 08 №27 «Про порядок контролю...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка