З метою громадського обговорення та згідно Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Шполянська міська рада


Скачати 72.42 Kb.
Назва З метою громадського обговорення та згідно Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Шполянська міська рада
Дата 29.03.2013
Розмір 72.42 Kb.
Тип Закон
bibl.com.ua > Право > Закон
З метою громадського обговорення та згідно Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Шполянська міська рада публікує проект рішення виконавчого комітету «Про затвердження тарифів з надання ритуальних послуг Шполянським ВУЖКГ»

Пропозиції та зауваження щодо проекту рішення виконавчого комітету Шполянської міської ради « Про затвердження тарифів з надання ритуальних послуг Шполянським ВУЖКГ» надсилати в письмовій формі за адресою: 20603, м.Шпола , вул. Пролетарська, 59

У К Р А Ї Н А

ШПОЛЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я
від 26.04.2012 року № 59
«Про затвердження проекту регуляторного акту

«Про затвердження тарифів з надання ритуальних послуг

Шполянським ВУЖКГ».
На підставі звернення комунального підприємства Шполянське ВУЖКГ щодо затвердження тарифу на надання ритуальних послуг, передбачених мінімальним переліком, окремих видів ритуальних послуг, керуючись п.2 ст.28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»,

виконавчий комітет вирішив:


  1. Затвердити проект регуляторного акту «Про затвердження тарифів з надання ритуальних послуг Шполянським ВУЖКГ» для його розгляду та оприлюднення з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань ( проект додається).

  2. Керуючій справами здійснити оприлюднення вказаного проекту на офіційному веб - сайті міської ради в строки визначенні згідно чинного законодавства.

  3. Даний проект регуляторного акту затвердити в остаточній редакції на черговому засіданні виконавчого комітету 2012 року в строк відповідно до чинного законодавства .

  4. Контроль за виконанням Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Плетіня В.В., та директора Шполянського ВУЖКГ Нарадька М.А.


Міський голова В.М. Заскалета

Виконав: Плетінь В.В.


У К Р А Ї Н А

ШПОЛЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

( проект)
Р І Ш Е Н Н Я
від ________2012 року №
«Про затвердження тарифів

з надання ритуальних послуг

Шполянським ВУЖКГ».

На підставі звернення комунального підприємства Шполянське ВУЖКГ щодо затвердження тарифу на надання ритуальних послуг, передбачених мінімальним переліком, окремих видів ритуальних послуг, керуючись п.2 ст.28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.40, ч.1,2 ст.52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.8,10 Закону України «Про поховання та похоронну справу», необхідним мінімальним переліком окремих видів ритуальних послуг, затвердженим наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 19.11.2003 року №193 «Про затвердження нормативно-правових актів щодо реалізації Закону України «Про поховання та похоронну справу» рішенням сесії міської ради від 02.04.2012 року № 15-4/VI „Про створення ритуальної служби”,
виконавчий комітет вирішив:


  1. Затвердити, тарифи на надання ритуальних послуг ( згідно додатку №1) Шполянському ВУЖКГ .

  2. Рішення набирає чинності з моменту опублікування .

  3. Доручити керуючій справами виконавчого комітету міської ради у десятиденний термін здійснити оприлюднення даного рішення згідно чинного законодавства.

  4. Контроль за виконанням Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Плетіня В.В. та директора Шполянського ВУЖКГ Нарадька М.А.


Міський голова В.М. Заскалета
Виконав: Плетінь В.В.
Додаток №1

до рішення виконавчого комітету

Шполянської міської ради

від «____» __________________

№ _____
Тарифи на надання ритуальних послуг, передбачених необхідним мінімальним переліком.




Назва послуги

Вартість у грн.., без ПДВ

1

Копання могили в зимовий період ( викопування могили ручним способом, опускання труни з тілом померлого в могилу, закопування могили, формування намогильного насипу).


631,87

2

Копання могили в літній період ( викопування могили ручним способом, опускання труни з тілом померлого, закопування могили, формування намогильного насипу).


498,12

3

Копання могили механізованим способом

337,77


Безоплатно для виконавця волевиявлення померлого або особи, яка зобов’язалась поховати померлого, здійснюється поховання:
а) з військовими почестями померлих осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною:


  • Героїв Радянського Союзу;

  • повних кавалерів ордена Слави;

  • осіб, нагороджених чотирма і більше медалями « За відвагу» ;

  • Героїв Соціалістичної Праці, удостоєних цього звання за працю в період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років;


б) осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною:


  • Героїв Соціалістичної Праці;

  • Героїв України;

  • Повних кавалерів ордена Трудової Слави;


в) учасників бойових дій;
г) інвалідів війни.
На могилі померлої (загиблої) особи, яка має особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, безкоштовно споруджується надгробок за встановленим Кабінетом Міністром України зразком.
Витрати на поховання, зазначених у частині першій цієї статті, здійснюються за рахунок коштів Державного бюджету України відповідно до закону.

Витрати на поховання осіб, зазначених у пунктах «а» і «б» частини першої цієї статті, здійснюються за рахунок коштів Державного бюджету України в порядку, встановленому законом.
Витрати на поховання померлих, передбачених пунктом «в» частини першої цієї статті, здійснюються за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Аналіз

регуляторного впливу проекту рішення виконавчого комітету Шполянської міської ради „ Про затвердження тарифів з надання ритуальних послуг Шполянським ВУЖКГ.
1. Визначення проблеми, яку передбачається розв’язати шляхом державного регулювання.
Проблема, яку пропонується розв’язати шляхом державного регулювання господарських відносин полягає в тому, що з метою надання ритуальних послуг передбачених необхідним мінімальним переліком, населенню міста, комунальним підприємством ВУЖКГ виникає необхідність у затвердженні тарифів на ці послуги.
2.Чому визначена проблема не може бути розв’язана за допомогою ринкових механізмів?

Для надання ритуальних послуг населенню необхідне затвердження тарифів на них. Оскільки затвердження тарифів на такі послуги належить до компетенції органу місцевого самоврядування, розв’язати визначену проблему за допомогою ринкових механізмів не є можливим.
3. Чому визначена проблема не може бути розв’язана за допомогою діючих регуляторних актів?

Визначена проблема не може бути вирішена ніяким іншим чином окрім прийняття рішення яким буде надана можливість комунальному підприємству надавати ритуальні послуги, оскільки інше не передбачено чинними нормативним актами.
4. Очікувані результати прийняття регуляторного акта за методом аналізу вигод та витрат є:

Сфера впливу

Вигоди

Витрати

Інтереси громадян, фізичних та юридичних осіб

Конкуренція на ринку ритуальних послуг. Широкий вибір надавача ритуальної послуги.

Не збільшаться.

Інтереси держави, та місцевої влади.

Забезпечить конкуренцію на ринку ритуальних послуг.

Не має.


5. Цілі державного регулювання.
Основна ціль, на досягнення якої спрямоване дане рішення – забезпечення доступу населення до ритуальних послуг та конкуренції на ринку надання ритуальних послуг.


6. Визначення та оцінка прийнятих альтернативних способів досягнення цілі.

Перша альтернатива – відмова від прийняття регуляторного акту призведе до порушення антимонопольного законодавства на ринку ритуальних послуг.

Друга альтернатива – прийняття даного регуляторного акту, найбільш прийнятний варіант, оскільки це забезпечить дотримання антимонопольного законодавства на ринку ритуальних послуг, та вільний вибір населення у надавачу ритуальних послуг.

7. Переваги обраного способу досягнення цілей.

Даний спосіб не суперечить вимогам чинного законодавства та не несе ніяких затрат.

8.Опис механізму, який пропонується застосувати для розв’язання проблеми.
Після проходження процедури, передбаченої Законом України „ Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності ”, проект регуляторного акта виноситься на розгляд виконкому Шполянської міської ради Черкаської області для прийняття відповідного рішення.

9. Обґрунтування можливості досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акта.

В разі затвердження даного проекту регуляторного акту, буде забезпечено дотримання конкурентного законодавства у сфері надання ритуальних послуг в м. Шпола.

10. Ризик впливу зовнішніх чинників.

Зовнішніми чинниками, які негативно впливатимуть на дію регуляторного акта є зміни до чинного законодавства.

11. Обґрунтування строку дії регуляторного акту.

Регуляторний акт буде чинний до змін у законодавстві України. Орієнтовний строк дії регуляторного акту – до перегляду його відповідно до чинного законодавства.

12. Показниками результативності акта є:
- кількість наданих ритуальних послуг;
13. Заходи, за допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності акта.
Відстеження результативності покладається на Шполянське ВУЖКГ.
Відстеження результативності акта проводитиметься щоквартально, починаючи з дня набрання ним чинності.

Міський голова В.М.Заскалета


Виконав:

Плетінь В.В..

Схожі:

З метою громадського обговорення та згідно Закону України «Про засади...
Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Шполянська міська рада публікує проект...
З метою громадського обговорення та згідно Закону України «Про засади...
«Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Шполянська міська рада оприлюднює проект рішення сесії...
З метою громадського обговорення та згідно Закону України «Про засади...
України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Шполянська міська рада публікує проект рішення...
УКРА Ї Н А ШПОЛЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Керуючись підпунктом 2 пункту «а» ст. 28, ст. 30, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні ”, ст. 9, 13, 35 Закону...
УКРА Ї Н А ШПОЛЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ
«а» ст. 28 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст. 31 Закону України Про житлово комунальні послуги, ст. 9 Закону...
УКРА Ї Н А ШПОЛЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ
«а» ст. 28 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”,, ст. 31 Закону України Про житлово комунальні послуги, ст. 9 Закону...
УКРА Ї Н А ШПОЛЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Відповідно до ст. 28 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст. 31 Закону України про житлово комунальні послуги,...
УКРА Ї Н А ШПОЛЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Відповідно до ст. 28 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст. 31 Закону України про житлово комунальні послуги,...
Щодо рішення сесії міської ради «Про затвердження тексту договору...
З метою громадського обговорення та згідно Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»...
На виконання вимог ст ст. 9,13, 36 Закону України «Про засади державної...
Шполянська міська рада повідомляє, про оприлюднення рішення «Про затвердження проекту рішення міської ради «Про затвердження Положення...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка