Щодо рішення сесії міської ради «Про затвердження тексту договору оренди землі розробленого на підставі Типового договору оренди землі», приймаються у письмовій формі в місячний строк з моменту опублікування за адресою: 20603, м. Шпола, вул. Пролетарська, 59 УКРА Ї Н А


Скачати 180.73 Kb.
Назва Щодо рішення сесії міської ради «Про затвердження тексту договору оренди землі розробленого на підставі Типового договору оренди землі», приймаються у письмовій формі в місячний строк з моменту опублікування за адресою: 20603, м. Шпола, вул. Пролетарська, 59 УКРА Ї Н А
Дата 02.04.2013
Розмір 180.73 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
З метою громадського обговорення та згідно Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Шполянська міська рада публікує проект рішення сесії «Про затвердження тексту договору оренди землі розробленого на підставі Типового договору оренди землі» .

Пропозиції та зауваження від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань, щодо рішення сесії міської ради «Про затвердження тексту договору оренди землі розробленого на підставі Типового договору оренди землі» , приймаються у письмовій формі в місячний строк з моменту опублікування за адресою: 20603, м. Шпола, вул. Пролетарська, 59


У К Р А Ї Н А

ШПОЛЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

18-17/VІ
від 12.07.2012р.,

Про затвердження проекту рішення

«Про затвердження тексту договору

оренди землі розробленого на підставі

Типового договору оренди землі»

Відповідно ст. 25, 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, керуючись ст. 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», враховуючи висновок комісії з питань екології, охорони довкілля та регулювання земельних відносин від 06.07. 2012 року,

Шполянська міська рада вирішила:


  1. Затвердити проект рішення «Про затвердження тексту договору оренди землі» для оприлюднення на офіційному веб-сайті Шполянської міської ради з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних осіб, їх об’єднань (додається).

  2. Даний проект затвердити в остаточній редакції на черговій сесії міської ради 2012 року.

  3. Доручити секретарю міської ради здійснити оприлюднення даного регуляторного акту шляхом розміщення його на офіційному веб-сайті Шполянської міської ради, в строк згідно чинного законодавства.

  4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на відділ з питань земельних відносин (Сенченко А.Д.) та на постійну депутатську комісію з питань екології, охорони довкілля та регулювання земельних відносин (Горбач В.П.).


Міський голова В.М. Заскалета
Виконав: Коваленко В.О.

У К Р А Ї Н А

ШПОЛЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

(проект)
________/VІ
від _________2012р.,
Про затвердження тексту

договору оренди землі розробленого

на підставі типового договору оренди землі.
Відповідно до ст.ст.25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» керуючись постановою Кабінету Міністрів «Про затвердження Типового договору оренди землі» ст..ст..14,15 Закону України «Про оренду землі» з метою врегулювання договірних відносин із земельних питань, враховуючи висновок комісії з питань екології, охорони довкілля та регулювання земельних відносин від _____________2012 року,

Шполянська міська рада, вирішила:


  1. Затвердити текст договору оренди землі згідно (додатку №1).

  2. Затвердити текст акту приймання передачі земельної ділянки згідно ( додатку №2).

  3. Доручити секретарю міської ради здійснити оприлюднення даного рішення шляхом розміщення його на офіційному веб-сайті Шполянської міської ради, в 10 денний строк з моменту прийняття.

  4. Рішення набуває чинності з моменту офіційного оприлюднення.

  5. Спеціалістам міської ради при укладанні договорів оренди на землю враховувати дане рішення.

  6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на відділ з питань земельних відносин (Сенченко А.Д.) та на постійну депутатську комісію з питань екології, охорони довкілля та регулювання земельних відносин (Горбач В.П.).


Міський голова В.М.Заскалета

Виконав : Коваленко В.О.

Додаток №1

до рішення сесії міської ради

від «____» _________________

________________________

ДОГОВІР №_________

оренди землі

м. Шпола «______» ___________ 20 року

ШПОЛЯНСЬКА МІСЬКА РАДА в особі міського голови Заскалети Віктора Михайловича , який діє на підставі Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", надалі "Орендодавець", з однієї сторони та _______________________________________________________________________________________________________, що діє на підставі _____________________________________________________ зареєстрованого як юридична особа, (або фізична особа – підприємець), що підтверджується випискою з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців серія _____ № _________________ , видана державним реєстратором___________________________________________________________________________________________ , дата та номер запису в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців від ________________ року, № _________________________________________ , надалі „Орендар” з іншої сторони уклали даний договір оренди землі виклавши його в наступній редакції :

1. Предмет договору

1.1. Орендодавець на підставі рішення Шполянської міської ради від ____________________________________________ ( назва рішення) надає, а орендар приймає в строкове платне користування земельну ділянку, загальною площею _________________ га, що розташована за адресою: _________________________________

2. Об’єкт оренди

2.1. В оренду передається земельна ділянка загальною площею ___________________га кадастровий номер

№ ____________________________________, що розташована ____________________________. За цільовим призначенням земельна ділянка площею ________________ га кадастровий номер № ________________________ відноситься до земель _____________________________________.

2.2. На земельній ділянці розміщені об'єкти нерухомого майна, ( перелік, характеристика і стан будівель споруд) та інші об’єкти інфраструктури -( перелік, характеристика і стан об’єктів інфраструктури).

2.3. Нормативна грошова оцінка земельної ділянки, що надається в оренду ( адреса), загальною площею _________ га згідно з витягом з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, ( або інши документом підтверджуючим вартість землі) наданим відділом Держкомзему у Шполянському районі від _____________________ становить - 131412,72 грн.

2.4. Земельна ділянка, яка передається в оренду, не має ( має) недоліків, що можуть перешкоджати її ефективному використанню__________________________________________________________________________________________.

3. Строк дії договору

3.1. Договір укладено на ( зазначається кількість років) . Після закінчення строку договору орендар має переважне право поновлення його на новий строк. У цьому разі орендар повинен не пізніше ніж за 30 днів до закінчення строку дії договору повідомити письмово орендодавця про намір продовжити його дію. До повідомлення про поновлення договору оренди землі орендар додає проект додаткової угоди.

4. Орендна плата

4.1. Орендна плата вноситься Орендарем у грошовій формі у розмірі ___% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки площею ____________ га ( адреса земельної ділянки) кадастровий номер № __________________________) і становить _____________ ( прописом _______ грн.,______ коп., на місяць.)

4.2. Обчислення розміру орендної плати та сплата за землю здійснюється з урахуванням коефіцієнтів індексації. Розмір

грошової оцінки та орендної плати не є сталим і змінюється в зв'язку з проведенням її щорічної індексації та внесенням

змін на підставі вимог діючого законодавства. В таких випадках розмір грошової оцінки земельної ділянки та розмір

щорічної орендної плати змінюватиметься відповідно з внесенням змін та доповнень до цього договору.

4.3. Орендна плата за землю вноситься орендарем щомісячно до 30 числа наступного місяця за звітним на рахунок міської ради при цьому рахунок про сплату орендної плати орендодавцем не виставляється. Орендар бере на себе обов’язок уточнення зміни розмірів орендної плати та банківських реквізитів, в орендодавця або через фінансові та податкові органи за місцезнаходженням земельної ділянки.

4.4. Передача продукції та надання послуг в рахунок орендної плати не допускається.

  1. Умови цього договору про розмір орендної плати можуть переглядатися також у випадках і з моменту:

  • зміни цільового призначення та (або) функціонального використання земельних ділянок або їх частини;

  • зміни розміру земельного податку, ставок орендної плати, зміни коефіцієнтів індексації, унаслідок інфляції;

  • погіршення стану орендованих земельних ділянок не з вини Орендаря;

  • в інших випадках, передбачених законодавчими актами України.

В таких випадках у встановленому порядку вносяться зміни до цього договору.

4.6. За несвоєчасне внесення орендної плати стягується пеня у розмірі подвійної облікової ставки Національного Банку України, що діяла в період, за який стягується пеня, від суми заборгованості за кожний день прострочення платежу, але не більше визначеної законом ставки пені за несвоєчасну сплату земельного податку.

5. Умови використання земельної ділянки

5.1. Земельна ділянка передається в оренду для ( мета використання) .

  1. Цільове призначення земельної ділянки площею _________ га, - згідно УКВЦПЗ ( класифікатор видів цільового призначення земель).

  2. Умови збереження стану об'єкта оренди:

  • орендар у відповідності до статті 164 Земельного кодексу України здійснює раціональну організацію території, захист земельної ділянки від водної та вітрової ерозії, підтоплення, забруднення відходами виробництва, хімічними і радіоактивними речовинами, від інших процесів руйнування.

6. Умови і строки передачі земельної[ ділянки в оренду

6.1. Передача земельної ділянки в оренду здійснюється на підставі затвердженої технічної документації (проекту) із землеустрою щодо скадання документа, що посвідчує право оренди. Підставою розроблення технічної документації є дозвіл наданий міською радою – рішенням від _________________________ .

6.2. Інші умови передачі земельної ділянки в оренду відсутні.

6.3. Передача земельної ділянки орендарю здійснюється у 10-денний строк після державної реєстрації цього договору за актом їх приймання-передачі.

7. Умови повернення земельної ділянки

7.1. Після припинення дії договору орендар за актом здачі - приймання повертає орендодавцеві земельну ділянку у стані, не гіршому порівняно з тим, у якому він одержав їх в оренду. У випадку, коли з вини Орендаря земельна ділянка буде деградована, виснажена, що призведе до погіршення їх якості, у тому числі техногенного забруднення, Орендар у встановленому законодавством порядку відшкодовує збитки у повному обсязі.

  1. Здійснені орендарем без згоди орендодавця витрати на поліпшення орендованої земельної ділянки, які неможливо відокремити без заподіяння шкоди цій земельній ділянці, не підлягають відшкодуванню.

  2. Орендар має право на відшкодування збитків, заподіяних унаслідок невиконання орендодавцем зобов'язань, передбачених цим договором.

Збитками вважаються:

фактичні втрати, яких орендар зазнав у зв'язку з невиконанням або неналежним виконанням умов договору орендодавцем, а також витрати, які орендар здійснив або повинен здійснити для відновлення свого порушеного права;

доходи, які орендар міг би реально отримати в разі належного виконання орендодавцем умов договору.

7.4. Розмір фактичних витрат орендаря визначається на підставі документально підтверджених даних.

8. Обмеження (обтяження) щодо використання

земельної ділянки

8.1. На орендовану земельну ділянку встановлені обмеження ( обтяження) ________________________________________ ________________________________________________________________________________________________________.

Обов'язковими для діяльності орендаря є наступні обмеження:

- орендар зобов'язаний забезпечити вільний доступ для ремонту та експлуатації існуючих місцевих інженерних мереж і споруд, що знаходяться в межах наданих в оренду земельних ділянок.

- забезпечити благоустрій та озеленення земельних ділянок, включаючи прилеглу територію.

8.2. Передача в оренду земельної ділянки не є підставою для припинення або зміни обмежень (обтяжень) на цю ділянку.
9. Інші права та обов'язки сторін

9.1. Орендодавець має право вимагати від орендаря:

а)використання земельних ділянок за цільовим призначенням та згідно з умовами надання, визначеними в договорі;

б)додержання екологічної безпеки землекористування, додержання вимог державних стандартів, норм і правил, проектних рішень, місцевих правил забудови населених пунктів;

в)своєчасного і повного внесення орендної плати;

г)припинення або розірвання договору в разі порушення земельного законодавства, допущеного орендарем, у випадку несплати (несвоєчасної сплати) орендних платежів, у випадку зміни цільового призначення використання земельної ділянки.

9.2. Орендодавець зобов'язаний:

а)передати у користування орендареві земельну ділянку у стані, придатному для використання за цільовим призначенням, визначеним в умовах цього договору;

б)не вчиняти дій, які перешкоджали б орендареві користуватися земельною ділянкою;

в) попередити про права третіх осіб на орендовану земельну ділянку.

9.3. Орендар має право самостійно визначати напрями своєї господарської діяльності відповідно до призначення земельної ділянки та умов договору.

а)самостійно господарювати на землі з дотриманням умов договору оренди землі;

-б) отримувати продукцію і доходи із земельної ділянки;

-в) у разі належного виконання своїх обов’язків за договором за інших рівних умов має переважне право на поновлення цього договору після закінчення строку його дії;

-г) придбати земельну ділянку, що перебуває в оренді, за умови згоди Орендодавця на продаж цих земельних ділянок та якщо Орендар відповідно до закону може набути прав власності на орендовану земельну ділянку.

-д) за письмовою згодою Орендодавця зводити у встановленому порядку будівлі, споруди різних призначень, та закладати багаторічні насадження.

9.4. Орендар зобов'язаний:

а)приступити до використання земельної ділянки після державної реєстрації договору оренди та підписання акту прийом - передачі земельної ділянки;

б)своєчасно і в повному обсязі вносити орендну плату;

в)у разі відчуження будівель та споруд (або їх часток), розташованих на земельних ділянках, наданих в оренду, орендар зобов'язаний повідомити про це орендодавця в 10-денний термін з дня відчуження, а також повідомити нового власника про необхідність оформлення правових документів на землю;

г)не менше ніж за 30 днів до закінчення терміну дії договору звернутись до орендодавця з клопотанням про продовження строку оренди земельної ділянки без зміни цільового призначення (в разі зацікавленості в поновленні договору оренди);

д)не утримувати земельні ділянки для забезпечення своїх вимог до орендодавця (стаття 34 Закону України „Про оренду землі");

є) забезпечити освітлення, озеленення та прибирання прилеглої території, дотримуватися вимог екологічної безпеки землекористування не допускати погіршення екологічного стану земельної ділянки в результаті своєї діяльності;

ж) у разі настання обставин, передбачених пунктом 4.5 цього договору, підписати додаткову угоду про перегляд розміру орендної плати протягом 5( п’яти ) робочих днів з моменту її отримання, (немотивована відмова від підписання додаткової угоди чи ухилення від підписання вважаються порушенням договору;

з) в 5 - денний строк після державної реєстрації договору оренди земельної ділянки надати копію договору відповідному органу державної податкової служби.

10. Ризик випадкового знищення або пошкодження об'єкта оренди чи його частини

10.1. Ризик випадкового знищення або пошкодження об'єкта оренди чи його частини несе орендар.

11. Страхування об'єкта оренди

11.1. Згідно з цим договором об'єкт оренди страхуванню ( підлягає) не підлягає.

12. Зміна умов договору і припинення його дії

12.1. Зміна умов договору здійснюється у письмовій формі за взаємною згодою сторін. У разі недосягнення згоди щодо зміни умов договору спір розв'язується у судовому порядку.

12.2. Дія договору припиняється у разі:
закінчення строку, на який його було укладено;

Придбання орендарем земельної ділянки у власність;
викупу земельної ділянки для суспільних потреб або примусового відчуження земельної ділянки з мотивів суспільної необхідності в порядку, встановленому законом;

набуття права власності на житловий будинок, будівлю або споруду, що розташовані на орендованій іншою особою земельній ділянці;

ліквідації юридичної особи-орендаря, чи припинення діяльності фізичної особи – підприємця;

смерті фізичної особи – підприємця.

Договір припиняється також в інших випадках, передбачених законом.

12.3. Дія договору припиняється шляхом його розірвання за:
взаємною згодою сторін;

рішенням суду на вимогу однієї із сторін у наслідок невиконання другою стороною обов'язків, передбачених договором, та внаслідок випадкового знищення, пошкодження орендованої земельної ділянки, яке істотно перешкоджає її використанню, а також з інших підстав, визначених законом.

12.4. Розірвання договору оренди землі в односторонньому порядку допускається за таких умов:

- несплата орендної плати протягом більше ніж трьох місяців;

- використання земельної ділянки н еза цільовим призначенням;

- передача земельної ділянки в суборенду без згоди орендодавця;

- вчинення без письмового погодження будь яких інших дій, на вчинення яких згідно з умовами цього договору потрібна згода Орендодавця;

12.5. Перехід права власності на нерухоме майно на орендованій земельній ділянці до другої особи, а також реорганізація юридичної особи-орендаря є підставою для зміни умов або розірвання договору.

13. Умови передачі у заставу та внесення до статутного фонду права оренди земельних ділянок

13.1. За попередньою згодою Орендаря право оренди земельних ділянок може заставлятися та вноситься до статутного фонду (капіталу) господарського товариства або іншого підприємства, власником земельної ділянки, на строк, погоджений в письмовій формі, але не більш ніж на 50 років.

14. Відповідальність сторін за невиконання або неналежне виконання договору

14.1.За порушення умов договору та земельного законодавства сторони несуть цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність згідно з законодавством України.

14.2.Сторона, що порушила умови договору або земельне законодавство повинна відшкодувати іншій стороні заподіяні цим збитки.

14.3.У випадку нецільового використання, несплати орендної плати, орендодавець вилучає земельні ділянку у встановленому законодавством України порядку.

14.4.У разі відмови орендаря від укладеного договору оренди (якщо ця відмова не пов'язана з порушенням орендодавцем умов Договору) орендар відшкодовує орендодавцеві упущену вигоду в розмірі суми орендної плати за шість місяців.

14.5.Орендар в разі закінчення терміну дії договору оренди землі продовжує сплачувати орендну плату в розмірі, передбаченому цим договором, до моменту підписання акту прийому-передачі земельної ділянки, або до моменту підписання додаткової угоди до договору про поновлення його дії.

15. Прикінцеві положення

15.1.Цей договір набирає чинності після підписання сторонами та його державної реєстрації.

Цей договір укладено у трьох примірниках, що мають однакову юридичну силу, один з яких знаходиться в орендодавця, другий - в орендаря, третій - в органі, який провів його державну реєстрацію _____________________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________________

Невід'ємними частинами договору є:

акт приймання-передачі об'єкта оренди

план орендованої земельної ділянки;

акт визначення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості);

кадастровий план земельної ділянки.

Реквізити сторін


Орендодавець

Орендар


Шполянська міська рада

в особі Заскалети Віктора Михайловича діючого на

підставі ст.42 Закону, України "Про місцеве самоврядування в Україні " та частини

12 Перехідних положень Земельного Кодексу України




Місце знаходження:

20603,Черкаська область, м. Шпола,

вул. Пролетарська, 59

Ідентифікаційний код

04061576

Місце знаходження:

.
Ідентифікаційний код




Підписи сторін

Орендодавець Орендар
____________________ В.М. Заскалета _________________________ І.І. Романенко


Договір зареєстрований у ____________________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ (підпис) (ініціали та прізвище посадової особи, яка провела державну реєстрацію)

Додаток №2

до рішення сесії міської ради

від «____» _________________

________________________
АКТ

про передачу та прийом земельної ділянки в натурі (на місцевості)

за рахунок земель Шполянської міської ради
„____” _____________ 20 р. м.Шпола
Шполянська міська рада Черкаської області, що знаходиться за адресою: Черкаська область, м.Шпола, вул..Пролетарська, 59, в особі міського голови Заскалети В.М. який діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в подальшому іменується «ОРЕНДОДАВЕЦЬ» з однієї сторони, та

( назва юридичної чи фізичної особи - підприємця) , що знаходиться за адресою: ______________________________________ в особі ___________________, який діє на підставі ________________________________________________, в подальшому іменується «ОРЕНДАР» з другої сторони ,

Керуючись рішенням Шполянської міської ради від_________________________, «Орендодавець» передав, а «Орендар» прийняв земельну ділянку, що знаходиться за адресою: __________________ площею __________ га, кадастровий номер № _____________________________

Земельна ділянка розміщена в адмінмежах Шполянської міської ради. Межі земельної ділянки закріплені межовими знаками. Межові знаки передаються під охорону землекористувачеві. Зовнішні межі погоджені з суміжними власниками землі та землекористувачами. Спірних питань немає.

Акт складено в 3-х примірниках що мають однакову юридичну силу один з яких знаходиться в Орендодавця, другий – в Орендаря, 3 – у відділі Держкомзему у Шполянському районі .

ПІДПИСИ СТОРІН
Від імені Орендодавця Від імені Орендаря


__________________ В.М.Заскалета _________________

( Міський голова)

Аналіз

регуляторного впливу проекту рішення сесії Шполянської міської ради « Про затвердження тексту договору оренди землі розробленого на підставі типового договору оренди землі .»

1. Визначення проблеми, яку передбачається розв’язати.
Текст типового договору оренди землі приймання згідно до вимог Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” та постанови Кабінету Міністрів «Про затвердження Типового договору оренди землі», з метою врегулювання договірних відносин із земельних питань.
2.Чому визначена проблема не може бути розв’язана за допомогою ринкових механізмів?

Ринкових механізмів вирішення даної проблеми не передбачено.
3. Чому визначена проблема не може бути розв’язана за допомогою діючих регуляторних актів?

Державне врегулювання земельних орендних відносин впроваджене постановою Кабінету Міністрів «Про затвердження Типового договору оренди землі». Проте дана форма договору є досить об’ємною і носить загальний характер, а потребує прийняття локальних нормативно –правових актів.
4. Очікувані результати прийняття регуляторного акта за методом аналізу вигод та витрат є:

Сфера впливу

Вигоди

Витрати

Інтереси громадян, фізичних та юридичних осіб

Скоротиться час на підготовку та підписаня договорів оренди землі..


Не має.

Інтереси держави, та місцевої влади.

Врегулювання договірних відносин з оренди землі.


Не має.


5. Цілі регулювання.
Вдосконалити процедуру укладання договорів оренди землі.
6. Визначення та оцінка прийнятих альтернативних способів досягнення цілі.

Альтернатива перша – не приймати даний регуляторний акт, при цьому користуватися затвердженою формою договору оренди землі. При цьому на підготовку договору затврачеється більше часу, збільшуються канцелярські витрати на папір.

Альтернатива друга – прийняти даний регуляторний акт, тим самим спростивши основну форму договору оренди землі, з урахуванням істотних умов договору передбачених основною формою договору затвердженою кабінетом міністрів. Є найбільш прийнятним варіантом.

7. Переваги обраного способу досягнення цілей.

Даний спосіб не суперечить вимогам чинного законодавства та не несе ніяких затрат.

8.Опис механізму, який пропонується застосувати для розв’язання проблеми.
- прийняття рішення сесією міської ради про передачу в оренду земельної ділянки;

- укладання договорів оренди землі.

9. Обґрунтування можливості досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акта.

З’являється можливість заключити на визначених умовах договір оренди землі, з дотриманням чинного законодавства.

10. Ризик впливу зовнішніх чинників.

Зовнішніми чинниками, які впливатимуть на дію регуляторного акта є зміни до чинного законодавства.

11. Обґрунтування строку дії регуляторного акту.

Регуляторний акт буде чинний до змін у законодавстві України. Орієнтовний строк дії регуляторного акту – до перегляду його відповідно до чинного законодавства.

12. Показниками результативності акта є:

-          Кількість укладених договорів оренди землі; 

-        сума надходжень від укладених договорів до міського бюджету.

13. Заходи, за допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності акта.
Строки проведення базового та повторного відстеження – 1 рік

Метод проведення відстеження – статистичний.

Вид даних, які використовуватимуться для відстеження – статистичні.

Повторне відстеження результативності планується здійснити через рік після набуття чинності регуляторним актом.

Міський голова В.М.Заскалета
Виконав:

Коваленко В.О.

Схожі:

Щодо рішення сесії міської ради «Про затвердження мінімальної вартості...
Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Шполянська міська рада оприлюднює проект...
Щодо рішення сесії міської ради «Про затвердження нормативів для...
Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Шполянська міська рада оприлюднює проект...
З метою громадського обговорення та згідно Закону України «Про засади...
Пропозиції та зауваження щодо проекту рішення виконавчого комітету Шполянської міської ради «Про затвердження тарифів з надання ритуальних...
УКРА Ї Н А Ш ПОЛЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ Р І ШЕНН Я
КП «Комунальник – сервіс» Шполянської міської ради, та заяви від ФОП Сєри Людмили Володимирівни про продовження терміну дії договору...
АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ проекту рішення Синельниківської міської ради
Про Положення про врегулювання земельних відносин до моменту укладання договору оренди земельної ділянки ”
ПОРЯДОК встановлення розмірів орендної плати за земельні ділянки,...
Ної власності міської ради /Вісіч/, юридичному відділу міської ради /Зімодро/ при укладанні та поновленні (продовжені) договорів...
Виконавчий комітет Вознесенської міської ради
Укладання договору про внесення змін та доповнень до договору оренди земельної ділянки
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ НІКОПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
ФОП Загрудного О. В. щодо надання містобудівних умов і обмежень, договору оренди землі від 05. 12. 2011 №121160004000058, керуючись...
12 Загальні положення та правові засади оренди землі
Завданням оренди землі є регулювання відносин з метою створення умов для раціонального користування земельною ділянкою
Про визначення кандидатури опікуна
Про оголошення конкурсу на право оренди об'єктів комунальної власності та продовження терміну дії договору оренди
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка