РОЗПОРЯДЖЕННЯ


Скачати 478.63 Kb.
Назва РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Сторінка 1/3
Дата 21.02.2016
Розмір 478.63 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
  1   2   3




ГОЛОПРИСТАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

ГОЛОВИ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ


13.02.2015 .




52



Про проект районної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015-2018 роки
Відповідно до Закону України "Про затвердження Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2014-2018 роки", розпорядження голови обласної державної адміністрації від 19 грудня 2014 року № 933 "Про проект обласної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015-2018 роки", керуючись статтею 6, пунктом 1 статті 17, пунктом 1 статті 22, пунктом 1 частини першої, частиною третьою статті 39, частиною першою статті 41 Закону України "Про місцеві державні адміністрації":

1. Схвалити проект районної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015-2018 роки (далі - Програма), що додається, та винести його на розгляд районної ради.

2. Структурним підрозділам районної державної адміністрації, сільвиконкомам надавати інформацію до управління соціального захисту населення та охорони здоров’я районної державної адміністрації про хід виконання Програми, після її затвердження, щороку до 10 січня.

3. Управлінню соціального захисту населення та охорони здоров’я районної державної адміністрації забезпечити узагальнення інформації про виконання завдань і заходів Програми, після її затвердження, у межах повноважень відповідно до плану моніторингу та оцінки ефективності виконання Програми щороку до 15 січня.

4. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.


Перший заступник голови

районної державної адміністрації С.В.Коротких


СХВАЛЕНО

Розпорядження голови

районної державної

адміністрації

13.02.201552

РАЙОННА ЦІЛЬОВА СОЦІАЛЬНА ПРОГРАМА
протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу


на 2015 – 2018 роки
(проект)

ЗМІСТ

районної цільової соціальної програми

протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015-2018 роки





ВСТУП

І.

Головні проблеми

ІІ.

Мета програми

ІІІ.

Шляхи і способи розв’язання проблеми, строки виконання програми

ІV.

Завдання і заходи

V

Очікувані результати, ефективність Програми

VI

Обсяги та джерела фінансування районної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015-2018 роки

VII.

Система управління та контролю за ходом виконання Програми

VІІІ

Додатки до районної цільової програми ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015-2018 роки

1.

Напрямки діяльності, заходи та джерела фінансування районної цільової соціальної програми ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015-2018 роки

2.

Очікуванні результати виконання районної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015-2018 роки


ХАРАКТЕРИСТИКА

районної цільової соціальної програми протидії

ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015 – 2018 роки


1.

Ініціатор розроблення Програми

Комунальне підприємство "Голопристанська центральна районна лікарня"

2.

Дата, номер і назва розпорядчого документа органу виконавчої влади про розроблення програми

Закон України "Про затвердження Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на

2014 – 2018 роки", розпорядження голови обласної державної адміністрації від 19 грудня 2014 року № 933 "Про проект обласної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015-2018 роки"

3.

Розробник Програми

Комунальне підприємство "Голопристанська центральна районна лікарня"

4.

Співрозробники Програми

Управління соціального захисту населення та охорони здоров’я районної державної адміністрації

5.

Відповідальний виконавець Програми

Управління соціального захисту населення та охорони здоров’я районної державної адміністрації, комунальне підприємство "Голопристанська центральна районна лікарня"

6.

Учасники Програми

Комунальне підприємство "Голопристанська центральна районна лікарня", відділи районної державної адміністрації: освіти, молоді та спорту, культури; сектор інфраструктури та туризму; фінансове управління; управління соціального захисту населення та охорони здоров’я; служба у справах дітей, районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; районний відділ Міністерства внутрішніх справ України в Херсонській області, сільвиконкоми, громадські організації

7.

Термін реалізації Програми

2015 – 2018 роки

8.

Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми (для комплексних програм)

Районний бюджет

9.

Загальний обсяг фінансування ресурсів, необхідних для реалізації Програми, усього

596,97 тис.грн.




у тому числі бюджетних коштів

596,97 тис.грн




з них з районного бюджету

596,97 тис.грн

10.

Основні джерела фінансування

Районний бюджет

Вступ

З метою зниження рівня захворюваності і смертності від ВІЛ-інфекції/СНІДу, надання якісних і доступних послуг з профілактики та діагностики ВІЛ-інфекції, насамперед представникам груп підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ, послуг з лікування, медичної допомоги, догляду і підтримки людей, які живуть з ВІЛ, у рамках реформування системи охорони здоров’я, керуючись статтею 6, пунктом 5 статті 22, пунктом 1 частини першої, частини третьої статті 39, частиною першою статті 41 Закону України "Про місцеві державні адміністрації" в районі розроблено проект районної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015-2018 роки (далі – Програма).
І. Головні проблеми

Питання протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу є одним із пріоритетних напрямів державної політики у сфері охорони здоров’я і соціального розвитку та предметом міжнародних зобов’язань України у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, зокрема щодо досягнення цілей розвитку, проголошених у Декларації тисячоліття Організації Об’єднаних Націй, та виконання Політичної декларації 2011 року Організації Об’єднаних Націй з активізації зусиль для викорінення ВІЛ-інфекції/СНІДу.

На сьогодні епідемічна ситуація характеризується високим рівнем поширення ВІЛ-інфекції серед представників різних груп населення, насамперед осіб, які належать до групи підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ, переважним ураженням осіб працездатного віку, нерівномірним поширенням та зміною основного шляху передачі ВІЛ з парентерального на статевий. Епідемія ВІЛ-інфекції є чинником негативного впливу на працездатне населення України та призводить до негативних соціально-економічних наслідків.

Проблеми, пов’язані з поширенням ВІЛ-інфекції/СНІДу, залишаються гострими, незважаючи на зусилля державних органів влади. Так, від реєстрації першого випадку ВІЛ-інфекції (1987 рік) станом на 01 листопада 2014 року в області зареєстровано 6706 випадків ВІЛ-інфікованих осіб, зокрема 1502 осіб із захворюванням на СНІД. В районі за період з 1999 р. по 2014 р. зареєстровано 151 ВІЛ-інфікованих осіб. Кількість ВІЛ-інфікованих осіб, які перебувають під медичним наглядом у закладах охорони здоров’я Херсонської області, станом на 01 листопада 2014 року становить понад 3,7 тис. осіб, показник поширеності ВІЛ-інфекції – 352,2 на 100 тис.населення. В районі станом на 01 січня 2015 року перебуває на обліку 141 ВІЛ-інфікована особа. В області у 666 ВІЛ-інфікованих осіб хвороба досягла кінцевої стадії - СНІДу, показник поширеності СНІДу становить 62,2 на 100 тис.населення. За період спостереження з 1987 року 421 особа померли від захворювань, зумовлених СНІДом. В районі померло від СНІДу 19 осіб. На обліку знаходяться 295 дітей, народжених ВІЛ-інфікованими матерями, з них 79 дітям встановлено заключний діагноз - ВІЛ-інфекція та 16 дітей - хворі на СНІД. В районі перебуває на обліку 7 дітей, народжених ВІЛ-інфікованими матерями.

Водночас у результаті виконання обласної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2009-2013 роки спостерігається тенденція до стабілізації епідемічної ситуації, зокрема, знизився показник темпів приросту нових випадків ВІЛ-інфекції, який станом на 01 січня 2014 року складає 1,0%, темп приросту випадків СНІДу - 10,4%; показник смертності від СНІДу в області щороку є нижчим за середньоукраїнський показник, з 2006 року не реєструється смертність від СНІДу серед дітей; майже у 13 разів (з 27,8% до 2,13%) знизився показник частоти передачі ВІЛ від матері до дитини.

Незважаючи на істотний прогрес, кількість зареєстрованих випадків ВІЛ-інфекції щороку збільшується, при цьому рівень доступу до послуг з лікування, особливо серед представників груп підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ, є низьким, отже, смертність від СНІДу залишається високою.
ІІ. Мета Програми

Метою районної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015-2018 роки (далі - Програма) є зниження рівня захворюваності і смертності від ВІЛ-інфекції/СНІДу, надання якісних і доступних послуг з профілактики та діагностики ВІЛ-інфекції, насамперед представникам груп підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ, послуг з лікування, медичної допомоги, догляду і підтримки людей, які живуть з ВІЛ, у рамках реформування системи охорони здоров’я.




III. Шляхи і способи розв’язання проблеми,

строки виконання програми

Оптимальний, шлях поступового розв’язання проблем є створення системи безперервного надання якісних і доступних послуг з профілактики та діагностики ВІЛ-інфекції, насамперед представникам груп підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ, послуг з лікування, догляду і підтримки людей, які живуть з ВІЛ, такими способами:

- оптимізації системи надання медичної допомоги і соціальних послуг, забезпечення професійної підготовки кадрів (сімейних лікарів, працівників установи і закладів, які надають послуги представникам груп підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ та їх партнерам, людям, які живуть з ВІЛ);

- дотримання прав людей, які живуть з ВІЛ;

забезпечення доступу населення до послуг з консультування, тестування на ВІЛ-інфекцію та проведення її діагностики;

- дотримання прав медичних працівників на здорові і безпечні умови праці;

- забезпечення в рамках виконання Програми пріоритетності охоплення лікуванням, доглядом і підтримкою людей, які живуть з ВІЛ, та їх оточення;

- підвищення ефективності профілактичних заходів стосовно представників груп підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ з метою зниження темпів поширення ВІЛ-інфекції;

- формування толерантного ставлення населення до людей, які живуть з ВІЛ, з метою подолання їх дискримінації;

- застосування гендерно-орієнтованого підходу під час планування та здійснення заходів у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу;

- забезпечення взаємодії районної державної адміністрації з обласною державною адміністрацією під час реалізації державної політики у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу;

- залучення громадських об’єднань до надання представникам груп підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ і людям, які живуть з ВІЛ, послуг з профілактики, лікування, догляду та підтримки;

- здійснення заходів щодо продовження виконання ефективних програм протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, в тому числі тих, що виконуються за рахунок міжнародних фондів та благодійних коштів;

- запровадження постійного соціального діалогу у сфері трудових відносин між органами виконавчої влади, роботодавцями і профспілками щодо людей, які живуть з ВІЛ, та хворих на СНІД (запобігання дискримінації, формування толерантного ставлення до людей, які живуть з ВІЛ, та дотримання їх прав, безпечних щодо інфікування ВІЛ умов праці).
IV. Завдання і заходи

Завдання і заходи з виконання Програми, прогнозні обсяги та джерела фінансування викладені у додатку 1 до районної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015-2018 роки.
V. Очікувані результати, ефективність Програми

Виконання Програми дасть змогу:

- значно зменшити кількість нових випадків інфікування ВІЛ серед населення з поступовим унеможливленням інфікування;

- зменшити на 50 відсотків ризик інфікування ВІЛ медичних працівників під час надання медичної допомоги пацієнтам;

- зменшити на 50 відсотків кількість нових випадків інфікування ВІЛ серед представників груп підвищеного ризику;

- зменшити до 1 відсотка кількість випадків інфікування внаслідок передачі ВІЛ-інфекції від матері до дитини;

- забезпечити доступ представників груп підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ до участі у профілактичних програмах;

- охопити 100 відсотків учнів під час виконання програм профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу та формування здорового способу життя;

- забезпечити людей, які живуть з ВІЛ та перебувають під медичним наглядом у закладах охорони здоров’я, медичною допомогою та соціальними послугами з догляду та підтримки;

- забезпечити доступ до безперервного лікування препаратами антиретровірусної терапії людей, які живуть з ВІЛ, та хворих на СНІД, які цього потребують;

- зменшити на 50 відсотків смертність від туберкульозу серед хворих з
поєднаною інфекцією ВІЛ/туберкульоз;

- залучити до постійної участі у програмах замісної підтримувальної терапії не менш як 35 відсотків споживачів опіоїдних ін’єкційних наркотиків, які цього потребують, а також до участі у програмах їх реабілітації;

- сформувати у населення толерантне ставлення до людей, які живуть з ВІЛ, та представників груп підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ і знизити на 50 відсотків рівень їх дискримінації.

Очікувані результати виконання Програми наведені в додатку 2.



  1   2   3

Схожі:

РОЗПОРЯДЖЕННЯ голови районної державної адміністрації
Про внесення змін до розпорядження голови райдержадміністрації від 04. 08. 2011 року №351
Позивач: Відповідач
Розпорядження Київської міської державної адміністрації (далі – відповідач) №1574 30. 10. 2006 року «Про впорядкування розмірів квартирної...
Екологічна група ПЕЧЕНIГИ
Згідно Розпорядження Кабінету Міністрів України від 10 квітня 2008 р. N 610-р «Деякі питання розпорядження земельними лісовими ділянками»...
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
України та звільнення в запас військовослужбовців у 2013 році”, розпорядження голови облдержадміністрації від 17. 12. 2012р. №431...
РОЗПОРЯДЖЕНН Я
На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 11 вересня 2007 року №731-р „Про затвердження плану дій щодо поліпшення...
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Для службового користування", "Конфіденційно" розпорядження голови Кіровоградської обласної державної адміністрації від 8 червня...
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Відповідно до статті 53 Закону України “Про місцеві державні адміністрації” на виконання розпорядження голови районної державної...
РОЗПОРЯДЖЕННЯ голови районної державної адміністрації
Міністрів України від 05. 07. 04 №835, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 31. 01. 08 №27 «Про порядок контролю...
РОЗПОРЯДЖЕННЯ голови районної державної адміністрації
Міністрів України від 05. 07. 04 №835, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 31. 01. 08 №27 «Про порядок контролю...
РОЗПОРЯДЖЕННЯ голови районної державної адміністрації
Міністрів України від 05. 07. 04 №835, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 31. 01. 08 №27 «Про порядок контролю...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка