На виконання вимог ст ст. 9,13, 36 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», Шполянська міська рада повідомляє, про оприлюднення рішення «Про затвердження проекту регуляторного акту «Про затвердження ставок орендної плати за землю в м. Шпола»


Скачати 80.66 Kb.
Назва На виконання вимог ст ст. 9,13, 36 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», Шполянська міська рада повідомляє, про оприлюднення рішення «Про затвердження проекту регуляторного акту «Про затвердження ставок орендної плати за землю в м. Шпола»
Дата 10.02.2014
Розмір 80.66 Kb.
Тип Закон
bibl.com.ua > Право > Закон
На виконання вимог ст.ст. 9,13, 36 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», Шполянська міська рада повідомляє, про оприлюднення рішення «Про затвердження проекту регуляторного акту «Про затвердження ставок орендної плати за землю в м.Шпола» .

Даним проектом рішення передбачається визначення ставок орендної плати за земельні ділянки в м. Шпола, які використовуватимуться на умовах оренди фізичним та юридичним особами.

Пропозиції та зауваження щодо проекту рішення Шполянської міської ради «Про затвердження ставок орендної плати за землю в м.Шпола» , від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань, приймаються в письмовій формі за адресою: 20603, м. Шпола , вул. Пролетарська, 59 в місячний строк з моменту опублікування на сайті.


У К Р А Ї Н А

ШПОЛЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я



29-10 / VI

від 03 жовтня 2013 р
Про затвердження проекту

регуляторного акту «Про затвердження ставок

орендної плати за землю в м.Шпола» .

Розглянувши нормативно – грошову оцінку земель м. Шпола, ( дата оцінки 01.01.2012 року) розроблену ДП «Черкаським науково – дослідним та проектним інститутом землеустрою», керуючись п. 35. ч.1 ст. 26, ст.59 Закону України “ Про місцеве самоврядування в Україні ”, ст. 9, 13, 35 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», враховуючи висновок постійної депутатської комісії з питань планування бюджету та фінансів від 26.07.2013р,

міська рада вирішила :


  1. Затвердити проект регуляторного акту «Про затвердження ставок орендної плати за землю в м. Шпола», для його розгляду та оприлюднення з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань ( проект додається) .

  2. Даний проект регуляторного акту затвердити в остаточній редакції на черговій сесії міської ради 2013 року .

  3. Секретарю міської ради здійснити оприлюднення даного проекту рішення в ЗМІ, в строк відповідно до чинного законодавства .

  4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Шполянської міської ради.



Міський голова В.М. Заскалета
Виконав: Коваленко В.О.



У К Р А Ї Н А

ШПОЛЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

(проект)

________ / VI

від __________ 2013 р
Про затвердження ставок

орендної плати м. Шпола.
Відповідно до п. 35. ч.1 ст. 26, ст.59 Закону України „ Про місцеве самоврядування в Україні”, керуючись ст.ст. 10, 12, 288, ’’ Податкового кодексу України ”, ст.ст. 12, 13,36 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», враховуючи нормативно – грошову оцінку земель м. Шпола, (дата оцінки 01.01.2012 року) розроблену ДП «Черкаським науково – дослідним та проектним інститутом землеустрою», враховуючи враховуючи висновок постійної депутатської комісії з питань планування бюджету та фінансів від _____________2013р

міська рада вирішила:
1.Застосувати при обчисленні ставки орендної плати за земельні ділянки міста Шпола грошову оцінку затверджену сесією міської ради від 27 грудня 2012 року № 23-14.31/ VI, яка була розроблена ДП «Черкаським науково – дослідним та проектним інститутом землеустрою».
2. Встановити ставки орендної плати за земельні ділянки в м. Шпола згідно до додатку №1 до даного рішення.
3. Рішення застосовувати з 01.01.2014 року.
4. Секретарю міської ради здійснити оприлюднення даного рішення згідно чинного законодавства. Один екземпляр рішення направити до Шполянського відділення Смілянської об’єднаної державної податкової інспекції Черкаської області Державної Податкової служби.

5.Контроль за виконанням даного рішення покласти на відділ з питань земельних відносин

та на постійну депутатську комісію з питань екології, охорони довкілля та регулювання земельних відносин ( Горбач В.П.), та комісію з питань планування бюджету та фінансів ( Комар В.П.)


Міський голова В.М. Заскалета
Додаток №1 до рішення

Шполянської міської ради

від ______________________

Ставки річної орендної плати за землю в м. Шпола

1.За земельні ділянки надані фізичним та юридичним особам для розміщення будівель ( магазинів, кафе, барів, кіосків, павільйонів, перукарень, саун, ломбардів, ресторанів, гральних закладів, закладів з надання ритуальних послуг, комп’ютерних та інтернет послуг, стоматологічних послуг, авторемонтних майстерень, авто мийок, автозаправок) – комерційне використання земель – 7,5% в рік від їх нормативної грошової оцінки землі, а для об’єктів оптової торгівлі та складського господарства – 5% в рік від нормативної грошової оцінки землі;

- за земельні ділянки які використовуються для будівництва та обслуговування будівель фінансово – кредитних установ ( банки, кредитні спілки тощо) – 12% в рік від нормативної грошової оцінки землі.
2. За земельні ділянки які використовуються для розміщення об’єктів промисловості, транспорту та іншого призначення ( виробниче використання) - 3,5% в рік від нормативної грошової оцінки землі.
3. За користування земельними ділянками, наданим фізичним особам: для городництва – 3 %; для садівництва, сінокосіння та випасання худоби-4% в рік від нормативної грошової оцінки землі.
4.За користування земельними ділянками наданим фізичним та юридичним особам для встановлення тимчасових гаражів, кооперативних стоянок, гаражно – будівельних кооперативів, річна орендна плата становить 4% від нормативно – грошової оцінки землі.
5.За земельні ділянки громадського призначення та житлової забудови, сільськогосподарського використання, землі водного фонду, та інші категорії земель які не прописані в даному рішенні, ставки орендної плати визначаються згідно Податкового кодексу України, та/або прописуються в окремих ненормативних рішеннях сесій міської ради по кожному землекористувачу.
6.При новому будівництві об’єкта нерухомості будь-якого призначення на період нормативного терміну будівництва застосовується ставка орендної плати за земельну ділянку в розмірі 3% в рік від нормативної грошової оцінки землі», після закінчення будівництва та введення в експлуатацію, застосовується ставка оренди згідно функціонального використання землі.

7. Землекористувачам, які не надали до міської ради необхідні документи для укладення договору оренди землі, затягують процес розроблення землевпорядної документації, використовують землю не сплачуючи за неї, розрахунок збитків за користування земельною ділянкою має бути проведений із розрахунку орендної плати у розмірі 12% від нормативної грошової оцінки землі, не зважаючи на цільове призначення та функціональне використання землі.

Міський голова В.М. Заскалета

Аналіз

регуляторного впливу проекту рішення сесії Шполянської міської ради « Про затвердження ставок орендної плати м. Шпола».

1. Визначення проблеми, яку передбачається розв’язати шляхом державного регулювання.

   Даний проект розроблено відповідно до ст.ст.10,12, 288 Податкового кодексу України. Розроблення проекту пов’язано з метою впорядкування відносин між суб’єктами господарювання у сфері орендних відносин, запровадження системного підходу до застосування ставок орендної плати до орендарів земельних ділянок в межах Шполянської міської ради, а також у зв’язку з застосуванням технічної документації з нормативно грошової оцінки земель м. Шпола Черкаської області на дату оцінки від 01.01.2012 року.

2.Чому визначена проблема не може бути розв’язана за допомогою ринкових механізмів?

Дане питання висвітлено законодавцем лише щодо мінімального та максимального розміру орендної плати за землю.
3. Чому визначена проблема не може бути розв’язана за допомогою діючих регуляторних актів?

На сьогоднішній день процедура визначення розміру плати за оренду землі регулюється Податковим кодексом України, при цьому не диференційовано ставки орендної плати в залежності від функціонального використання землі. Проектом рішення врегульовані основні питання, щодо визначення ставок орендної плати в залежності від цільового та функціонального використання землі.

4. Очікувані результати прийняття регуляторного акта за методом аналізу вигод та витрат є:

Сфера впливу

Вигоди

Витрати

Інтереси громадян, фізичних та юридичних осіб

- визначення ставок орендної плати за земельні ділянки у м. Шпола.

Витрати, пов’язані зі сплатою орендної плати за землю.

Інтереси місцевої влади.

Інтереси держави.

- нормативно-правове врегулювання питання та раціональне застосування ставок орендної плати.

- стабільні надходження до міського бюджету.

- нормативне врегулювання даного питання на місцевому рівні

Відсутні.

Відсутні.


5. Цілі державного регулювання.

 Основним завданням запропонованого проекту рішення є дотримання принципів державної регуляторної політики, удосконалення системи відносин між органами місцевого самоврядування , фізичними та юридичними особами, які мають намір оформити право користування земельних ділянок.

6. Визначення та оцінка прийнятих альтернативних способів досягнення цілі.

Перша альтернатива – відмова від прийняття регуляторного акту призведе до неврегулюваності до кінця питання встановлення розміру ставок орендної плати за земельні ділянки в м. Шпола.

Друга альтернатива – прийняття даного регуляторного акту, найбільш прийнятний варіант, оскільки це дасть можливість врегулювати питання встановлення розміру ставок орендної плати в м. Шпола.

7. Переваги обраного способу досягнення цілей.

Запропонований проект регуляторного акту не суперечить вимогам діючого законодавства України. Не потребує бюджетних витрат. Після проходження процедури оприлюднення та обговорення, може бути затверджений міською радою.

8.Опис механізму, який пропонується застосувати для розв’язання проблеми.
Цим регуляторним актом пропонується затвердити ставки орендної плати за землю, які будуть враховуватися при укладанні договорів оренди землі в м. Шпола.

9. Обґрунтування можливості досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акта.

В разі затвердження даного проекту регуляторного акту, буде врегульовано питання диференціювання ставок орендної плати за землю в залежності від функціонального та цільового використання земельних ділянок.

10. Ризик впливу зовнішніх чинників.

Зовнішніми чинниками, які негативно впливатимуть на дію регуляторного акта є зміни до чинного законодавства.

11. Обґрунтування строку дії регуляторного акту.

Дія порядку передбачається без встановлення строку .

12. Показниками результативності акта є:

  • статистичні показники щодо кількості укладених договір оренди землі;

  • суми надходжень від орендної плати.

.
13. Заходи, за допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності акта.

Оскільки для визначення значень показників результативності регуляторного акта використовуються виключно статистичні дані, базове відстеження результативності даного нормативу буде проведено через рік з дня набрання ним чинності, розробниками цього проекту.

Повторне відстеження результативності даного регуляторного акта буде проведено через два роки з дня набрання ним чинності. За результатами встановлюється повнота та ефективність введення в дію нормативу.

Періодичні відстеження результативності цього регуляторного акта здійснюються раз на кожні три роки, починаючи з дня закінчення заходів з повторного відстеження результативності цього акта.

Міський голова В.М.Заскалета


Вик. Коваленко В.О.

Схожі:

На виконання вимог ст ст. 9,13, 36 Закону України «Про засади державної...
Шполянська міська рада повідомляє, про оприлюднення рішення «Про затвердження проекту рішення міської ради «Про затвердження Положення...
З метою громадського обговорення та згідно Закону України «Про засади...
України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Шполянська міська рада публікує проект рішення...
З метою громадського обговорення та згідно Закону України «Про засади...
Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Шполянська міська рада публікує проект...
З метою громадського обговорення та згідно Закону України «Про засади...
«Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Шполянська міська рада оприлюднює проект рішення сесії...
На виконання вимог ст ст. 13. Закону України «Про засади державної...
«Про затвердження порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності у м. Шпола». Згаданим порядком...
ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ОПРИЛЮДНЕННЯ ПРОЕКТУ РЕГУЛЯТОРНОГО АКТУ
На виконання вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», з метою одержання...
Щодо рішення сесії міської ради «Про затвердження нормативів для...
Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Шполянська міська рада оприлюднює проект...
З метою громадського обговорення та згідно Закону України «Про засади...
Пропозиції та зауваження щодо проекту рішення виконавчого комітету Шполянської міської ради «Про затвердження тарифів з надання ритуальних...
Щодо рішення сесії міської ради «Про затвердження мінімальної вартості...
Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Шполянська міська рада оприлюднює проект...
Аналіз регуляторного впливу до проекту рішення Нікопольської міської...
Закону України «Про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності» від 11. 09. 93р. №1160 та з урахуванням...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка