РОЗПОРЯДЖЕННЯ


Скачати 255.54 Kb.
Назва РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Дата 23.09.2013
Розмір 255.54 Kb.
Тип Регламент
bibl.com.ua > Право > Регламент



ОХТИРСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

ГОЛОВИ ОХТИРСЬКОЇ РАЙОННОЇ

ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

05.02.2013 м. Охтирка № 33-ОД

Про забезпечення функціонування веб-сайту Охтирської районної державної адміністрації на веб-порталі місцевих органів виконавчої влади Сумської області





Відповідно до статей 6, 13, 39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», розпорядження голови Сумської обласної державної адміністрації від 23.11.2012 № 470-ОД «Про функціонування веб-порталу місцевих органів виконавчої влади Сумської області», на виконання розпорядження голови Сумської обласної державної адміністрації від 31.01.2013 № 32-ОД «Про введення в дію веб-порталу місцевих органів виконавчої влади Сумської області» з метою забезпечення гласності, сприяння реалізації громадянами конституційних прав на вільний доступ до інформації про діяльність органів виконавчої влади:

1. Затвердити Регламент функціонування веб-сайту Охтирської районної державної адміністрації на веб-порталі місцевих органів виконавчої влади Сумської області, що додається.

2. Сектору з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату Охтирської районної державної адміністрації:

1) забезпечити координацію діяльності структурних підрозділів Охтирської районної державної адміністрації по наповненню веб-сайту Охтирської районної державної адміністрації на веб-порталі місцевих органів виконавчої влади Сумської області (далі – веб-сайт);

2) інформувати голову Охтирської районної державної адміністрації про хід виконання розпорядження щокварталу до 15 числа місяця наступного за звітним періодом.

3. Визначити керівників структурних підрозділів Охтирської районної державної адміністрації відповідальними особами за подання матеріалів для розміщення на головній сторінці веб-сайту.

4. Керівникам структурних підрозділів Охтирської районної державної адміністрації забезпечити оперативне та своєчасне інформаційне наповнення веб-сайту та подання матеріалів для розміщення на головній сторінці веб-сайті згідно з затвердженим Регламентом.

5. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.
Голова Охтирської районної

державної адміністрації А.І. Коваль

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження голови Охтирської районної державної адміністрації




05.02.2013 № 33-ОД



Регламент

функціонування веб-сайту Охтирської районної державної адміністрації на веб-порталі місцевих органів виконавчої влади Сумської області
Загальні положення
1. Регламент функціонування веб-сайту Охтирської районної державної адміністрації на веб-порталі місцевих органів виконавчої влади Сумської області (далі – Регламент) визначає порядок функціонування веб-сайту Охтирської районної державної адміністрації на веб-порталі місцевих органів виконавчої влади Сумської області (далі – веб-сайт).

2. На веб-сайті оприлюднюється інформація про діяльність Охтирської районної державної адміністрації (далі – адміністрації) та її структурних підрозділів.

Складовими частинами веб-сайту є веб-розділи структурних підрозділів Охтирської районної державної адміністрації (далі - веб-розділи).

3. Веб-сайт є офіційним засобом оприлюднення інформації про діяльність адміністрації

4. Оприлюднюватися на веб-сайті може публічна інформація, що не містить відомостей з обмеженим доступом.
Інформаційне наповнення веб-сайту
5. Інформаційне наповнення веб-сайту здійснюється шляхом представлення інформації з наступною її інтеграцією програмно-технічними засобами до веб-сайту.

6. Склад та структура інформації, що розміщується на веб-сайті та веб-розділах, визначаються вимогами постанови Кабінету Міністрів України від 4 січня 2002 р. № 3 «Про Порядок оприлюднення у мережі Інтернет інформації про діяльність органів виконавчої влади» (зі змінами) та спільного наказу Державного комітету інформаційної політики, телебачення і радіомовлення України та Державного комітету зв'язку та інформатизації України від 25 листопада 2002 р. № 327/225 «Про затвердження Порядку інформаційного наповнення та технічного забезпечення Єдиного веб-порталу органів виконавчої влади та Порядку функціонування веб-сайтів органів виконавчої влади», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 29 грудня 2002 р. за № 1021/7309.

7. Публічна інформація, обов’язковість оприлюднення якої визначається чинним законодавством, розміщується на веб-сайті невідкладно, але не пізніше 5 робочих днів від її створення.

8. Перелік довідкових та інформаційних матеріалів, що розміщуються на веб-сайті та веб-розділах, структура та періодичність подання інформаційних матеріалів, що підлягають обов’язковому розміщенню на веб-сайті, визначені в додатку 1 до Регламенту.

На веб-сайті може розміщуватися інша інформація, яку адміністрація вважає за доцільне оприлюднити.

9. Відповідальність за інформаційне наповнення головної сторінки веб-сайту, координацію діяльності структурних підрозділів адміністрації по наповненню веб-сайту та веб-розділів покладається на сектор з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату Охтирської районної державної адміністрації.

10. Інформаційне наповнення веб-сайту та веб-розділів здійснюється сектором з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату Охтирської районної державної адміністрації через персональний доступ до адміністративної панелі веб-порталу місцевих органів виконавчої влади Сумської області (далі – веб-портал) за допомогою логіна та пароля.

11. За достовірність, зміст та доцільність розміщення інформації на веб-сайті та веб-розділах у складі веб-порталу особисту відповідальність несе голова адміністрації.

12. Безпосередньо відповідальність за своєчасне надання інформації для розміщення на головній сторінці веб-порталу, наповнення веб-сайту та веб-розділів покладається на заступників голови адміністрації та осіб, визначених керівником структурного підрозділу адміністрації.

13. У разі наявності інформації для розміщення на головній сторінці веб-порталу чи веб-сайту, відповідальні особи подають матеріали в електронному (на адресу: [email protected]) та друкованому вигляді за підписом керівника, керуючого заступника.

14. Матеріали, що надаються електронною поштою, повинні відповідати вимогам Порядку інформаційного наповнення та технічного забезпечення Єдиного веб-порталу органів виконавчої влади, затвердженого спільним наказом Державного комітету інформаційної політики, телебачення і радіомовлення України та Державного комітету зв'язку та інформатизації України від 25.11.2002 № 327/225 «Про затвердження Порядку інформаційного наповнення та технічного забезпечення Єдиного веб-порталу органів виконавчої влади та Порядку функціонування веб-сайтів органів виконавчої влади» та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 29 грудня 2002 року за № 1021/7309.

Додаткові вимоги до інформаційних матеріалів, що подаються для розміщення на веб-сайті, зазначено в додатку 2 до Регламенту.

15. Інформація на веб-сайт подається державною мовою.
Технічне забезпечення функціонування веб-сайту та його структура
16. Технічне забезпечення функціонування веб-сайту здійснюється сектором з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату Охтирської районної державної адміністрації.

17. Структура веб-сайту зазначена в додатку 3 до Регламенту.


Керівник апарату Охтирської

районної державної адміністрації В.О. Гуць
Завідувач сектору з питань внутрішньої

політики та зв’язків з громадськістю апарату

Охтирської районної державної адміністрації Р.П. Марченко

Додаток 1

до Регламенту

(пункт 8)
Перелік довідкових та інформаційних матеріалів,

що розміщуються на веб-сайті та веб-розділах


Розділ веб-сайту


Вид інформації

Періодичність подання

Структурний підрозділ Охтирської районної державної адміністрації, відповідальний за підготовку інформації

1

2

3

4

Головна сторінка

Офіційна хроніка (анонси, події, заходи за участю керівників органів виконавчої влади, оприлюднення офіційних та інших матеріалів органів державної влади, прес-релізи для засобів масової інформації);
інформація щодо сучасної території та історії регіону, адміністративно-територіального устрою регіону

Щодня
одноразово

Сектор з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату

Районна державна адміністрація

Найменування органу державної влади
місія, функції, повноваження, основні завдання, напрями діяльності;
нормативно-правові засади діяльності;
організаційна структура;



Одноразово
одноразово

одноразово
одноразово



Юридичний сектор апарату
Юридичний сектор апарату

Юридичний сектор апарату
Відділ організаційно-кадрової роботи апарату


Продовження додатка


1

2

3

4



прізвища, імена, по батькові керівників,

службові номери засобів зв’язку, адреса електронної пошти;
місцезнаходження органу, його управлінь, відділів та інших структурних підрозділів (поштові адреси, номери телефонів, факсів, адреси електронної пошти керівника та його заступників, офіційних веб-сайтів);
основні функції структурних підрозділів, прізвища, імена, по батькові керівників, номери телефонів, адреси електронної пошти, офіційного веб-сайту;
загальні правила роботи, правила внутрішнього розпорядку установи;
номери телефонів, поштова адреса структурного підрозділу, відповідального за приймання і реєстрацію вхідної кореспонденції;
електронні номери засобів зв’язку підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління органу та їх керівники

одноразово


одноразово

одноразово

одноразово

одноразово

одноразово


Відділ організаційно-кадрової роботи апарату

Структурні підрозділи

Структурні підрозділи

Відділ організаційно-кадрової роботи апарату
Структурні підрозділи

Структурні підрозділи



Продовження додатка


1

2

3

4

Колегія Охтирської районної державної адміністрації

Положення та персональний склад;
графік засідань колегії;
порядок денний, матеріали проекти рішення до засідань;
проекти рішення



Одноразово
щокварталу
за п’ять днів до засідання колегії
невідкладно, але не пізніше 5 робочих днів з дня затвердження документа

Відділ організаційно-кадрової роботи апарату

Відділ організаційно-кадрової роботи апарату

Відділ організаційно-кадрової роботи апарату та структурні підрозділи
Структурні підрозділи


Доступ до публічної інформації



Інформація про систему обліку, Реєстр публічної інформації, види інформації, що зберігає розпорядник;
порядок складання, подання запиту на інформацію, оскарження рішень розпорядників інформації, дій чи бездіяльності;
нормативно-правові акти з питань забезпечення доступу до публічної інформації;
реєстр публічної інформації;
форми запиту на публічну інформацію;
перелік категорій відомостей, що становлять службову інформацію;


Одноразово


одноразово

постійно


постійно
одноразово
одноразово



Загальний відділ апарату


Загальний відділ апарату

Загальний відділ апарату


Загальний відділ апарату
Загальний відділ апарату
Загальний відділ апарату



Продовження додатка


1

2

3

4




інформація про розташування місця, де надаються необхідні запитувачам форми запитів на інформацію, та місця для роботи запитувачів з документами чи їх копіями;
порядок доступу до інформації, у тому числі номери засобів зв’язку (телефон, факс, електронна пошта);
звіти про задоволення запитів на інформацію;
інша публічна інформація, обов’язковість якої визначена ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації»

одноразово
одноразово


щомісяця до 5 числа наступного місяця
постійно

Загальний відділ апарату
Загальний відділ апарату


Загальний відділ апарату

Структурні підрозділи

Документи

Нормативно-правові акти, акти індивіду-альної дії, прийняті розпорядником інформації;
проекти нормативно-правових актів органу влади, рішень органів місцевого самоврядування;
порядок оскарження рішень, прийнятих органом відповідного рівня

Постійно


не менш ніж за 20 днів до видання

одноразово


Структурні підрозділи


Головні розробники


Юридичний сектор апарату


Продовження додатка


1

2

3

4

Регуляторна діяльність


Плани підготовки проектів регуляторних актів та зміни до них;
повідомлення про оприлюднення проектів регуляторних актів, проекти цих актів і аналіз їх регуляторного впливу;
звіти про відстеження результативності прийнятих органом регуляторних актів;
відомості про регуляторну діяльність органу влади
порядок реєстрації, ліцензування окремих видів діяльності у відповідній сфері (зразки документів, розрахункові рахунки для сплати необхідних платежів, розмір цих платежів тощо)

Постійно

постійно


постійно

постійно

одноразово


Відділ економічного розвитку і торгівлі та структурні підрозділи, що здійснюють розроблення проектів регуляторних актів


Каталог послуг

Перелік та умови отримання послуг, що надаються органами і бюджетними установами, яким делеговані повноваження з надання таких послуг;
форми і зразки документів, необхідних для надання послуг, правила їх заповнення

Одноразово

одноразово

Державний адміністратор та структурні підрозділи, що надають адміністративні послуги

Консультування з громадськістю


відомості про проведення консультацій з громадськістю, громадської експертизи та врахування громадської думки у своїй діяльності;


постійно


Сектор з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату



Продовження додатка


1

2

3

4




інформація про механізми чи процедури, за допомогою яких громадськість може представляти свої інтереси або в інший спосіб впливати на реалізацію повноважень

постійно





Громадська рада

Відомості про склад, положення, плани роботи та звіти про взаємодію з громадською радою при Охтирській районній державній адміністрації
плани проведення, порядок денний та протоколи засідань громадської ради

Постійно

щокварталу до 5 числа наступного місяця


Громадська рада при Охтирській районній державній адміністрації та сектор з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату

Дорадчі органи

Перелік дорадчих органів при Охтирській районній державній адміністрації;
плани проведення та порядок денний відкритих засідань дорадчих органів

Одноразово

постійно

Структурні підрозділи

Звернення громадян

Зразки документів та інших матеріалів, необхідних для звернення громадян до органу влади;
розклад роботи органу влади та графік прийому громадян;
звіти про роботу із зверненнями громадян

Одноразово


одноразово

щокварталу до 5 числа наступного місяця

Загальний відділ апарату



Продовження додатка


1

2

3

4

Бюджет

Виконання районного бюджету;

виконання доходної частини місцевих та державних бюджетів;

фінансові ресурси (структура та обсяг бюджетних коштів, порядок та механізм їх витрачання тощо)

Щомісяця до 5 числа наступного місяця
щомісяця до 5 числа наступного місяця

постійно

Фінансове управління

Соціальний захист


Перелік установ і закладів соціальної сфери (відомості про керівників, адреси, у тому числі електронної пошти, номери телефонів, розпорядок роботи);
показники з виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Одноразово

щомісяця до 5 числа

наступного місяця


Управління соціального захисту населення



Програми економіч-ного і соціального розвитку району

Цільові програми у відповідній галузі

Постійно

Структурні підрозділи

Державні закупівлі

Відомості про проведення закупівлі товарів (робіт, послуг) за державні кошти;

Постійно

Структурні підрозділи

Продовження додатка


1

2

3

4

Вакансії

Відомості про наявні вакансії;
порядок проведення іспиту на заміщення вакантних посад

Постійно
одноразово


Відділ організаційно-кадрової роботи апарату, структурні підрозділи

Уточнення Державного реєстру виборців

Відомості про створення і ведення державного реєстру виборців

Постійно

Відділ ведення  Державного реєстру виборців апарату

Плани роботи



Плани роботи та звіти про їх виконання органу влади на рік та квартал;


Постійно



Відділ організаційно-кадрової роботи апарату


Плани основних заходів

Інформація про основні події, заходи, що відбуваються в районі;



Постійно


Відділ організаційно-кадрової роботи апарату

Агропромисловий розвиток


Загальний огляд сільського господарства;

характеристика основних галузей агропромислового комплексу;
відомості про поточні та заплановані заходи і події за напрямками діяльності

Щокварталу до 5 числа наступного місяця
щокварталу до 5 числа наступного місяця
постійно

Управління агропромислового розвитку


Продовження додатка


1

2

3

4

Інвестиційна та зовнішньоекономічна політика

Відомості про створення привабливих інвестиційних умов у регіоні та зовнішньоекономічну діяльність

Постійно

Відділ економічного розвитку і торгівлі

Культура і мистецтво


Перелік закладів культури, мистецтва та церков в районі (відомості про керівників, адреси, у тому числі електронної пошти, номери телефонів, розпорядок роботи);
інформація про створення інфраструктури для розвитку туризму в регіоні;
відомості про поточні та заплановані заходи і події за напрямками діяльності

Одноразово

постійно

постійно

Відділ культури і туризму



Освіта

Перелік освітніх навчальних закладів (відомості про керівників, адреси, у тому числі електронної пошти, телефони, розпорядок роботи);
відомості про поточні та заплановані заходи і події за напрямками діяльності

Одноразово

постійно


Відділ освіти, молоді та спорту

Охорона здоров'я


Перелік медичних закладів району (відомості про керівників, адреси, у тому числі електронної пошти, телефони, розпорядок роботи);
відомості про поточні та заплановані заходи і події за напрямками діяльності;

Одноразово

постійно


Відділ охорони здоров'я


Житлово-комунальне господарство

Тарифи на житлово-комунальні послуги;

розрахунки за спожиті енергоносії

Щокварталу до 5 числа наступного місяця

Сектор житлово-комунального господарства та будівництва

Продовження додатка


1

2

3

4

Енергозбереження

Відомості про впровадження заходів з енергозбереження та енергоєфективності
показники розрахунків за енергоносії

Постійно

щомісяця до 5 числа

Сектор житлово-комунального господарства та будівництва

Економіка


Загальний огляд економіки регіону;

інформація про вільні економічні зони;
інформація про цінову політику


Щокварталу до 5 числа наступного місяця
одноразово
постійно


Відділ економічного розвитку і торгівлі


Транспортна інфраструктура

Відомості про транспортну інфраструктуру

Щокварталу до 5 числа наступного місяця

Відділ економічного розвитку і торгівлі


Молодіжна політика

Основні засади реалізації молодіжної політики;
розвиток спортивної галузі

Постійно

постійно

Відділ освіти, молоді та спорту

Взаємодія з правоохоронними органами

Інформація про факти, що загрожують життю, здоров’ю або майну осіб, та заходи, що застосовуються у зв’язку з цим

Постійно

Сектор взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату


Додаток 2

до Регламенту

(пункт 14)

Додаткові вимоги до інформаційних матеріалів,

що подаються для розміщення на веб-порталі та веб-сайті
1. Інформаційні матеріали про підготовку медіа-заходів, що потребують висвітлення на веб-порталі та веб-сайті

Інформаційні матеріали подаються до сектору з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату Охтирської районної державної адміністрації організаторами заходу не пізніше ніж за три дні до дати його проведення в електронному (на адресу: [email protected]) та друкованому вигляді за підписом керуючого заступника та відповідального за надання інформації.

Структура інформаційного матеріалу (один-два аркуші формату А4, Times New Roman, 14 кегль, інтервал - 1):

1) вступний блок: дата і місце проведення заходу, назва, мета та учасники заходу (прізвище, ім'я, по батькові, займана посада);

2) основна частина: найголовніші та найцікавіші аспекти події, що буде відбуватися;

3) висновки: обґрунтування важливості заходу для соціально-економічного розвитку району, його впливу на поліпшення життя людей.

Основний матеріал в обов'язковому порядку доповнюється довідковою інформацією про захід, передумови або підстави для його проведення.
2. Звіти про заходи, що відбулися, для розміщення на веб-порталі та веб-сайті

Звіт про захід для розміщення на веб-порталі та веб-сайті подається до сектору з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату Охтирської районної державної адміністрації не пізніше ніж через дві години після закінчення заходу.

Звіт про захід подається в електронному (на адресу: [email protected]) та друкованому вигляді за підписом керуючого заступника та відповідального за надання інформації.

Структура звіту (один аркуш формату А4, Times New Roman, 14 кегль, інтервал - 1):

1) вступний блок: дата і місце проведення заходу, назва, мета та учасники заходу (прізвище, ім'я, по батькові, займана посада);

2) основна частина: найголовніші та найцікавіші аспекти події, що відбулася;

3) висновки: обґрунтування важливості заходу для соціально-економічного розвитку району, його впливу на поліпшення життя людей.

До звіту обов’язково додаються на електронних носіях дві-три фотографії.
3. Добірка інформаційних матеріалів для розміщення на веб-порталі та підготовки прес-релізів

Добірка матеріалів – це пакет інформаційних матеріалів, пов'язаних з усіма подіями, що організовані місцевими органами виконавчої влади та відбуваються за участю представників засобів масової інформації: засідання колегії органу влади, зібрання у форматі «круглих столів», громадські слухання, наради, прес-конференції, брифінги тощо.

Інформаційний пакет має містити:

порядок денний або програму заходу із зазначенням його назви, місця та часу його проведення;

інформацію про учасників заходу (прізвище, ім'я, побатькові, займана посада);

розширену інформацію про проблеми або питання, що мають бути розглянуті під час заходу;

тези до виступів доповідачів (якщо вони представляють органи влади);

коротку інформаційно-історичну довідку про місце проведення заходу (у разі його проведення на підприємстві, у науково-дослідному інституті, навчальному закладі тощо);

статистичну інформацію чи соціологічні дослідження з питання, що має бути висвітленим;

прізвище, ім'я, по батькові, посаду та контакти відповідального за підготовку та проведення заходу.

Добірка інформаційних матеріалів подається до сектору з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату Охтирської районної державної адміністрації не пізніше ніж за три дні до дати проведення заходу.

Матеріали подаються в електронному (на адресу: [email protected]) та друкованому вигляді за підписом керуючого заступника та відповідального за надання інформації.

У випадку розбіжностей у матеріалах, поданих у друкованому та електронному вигляді, інформація повертається на доопрацювання.

Додаток 3

до Регламенту

(пункт 17)

Структура веб-сайту

Охтирської районної державної адміністрації на веб-порталі місцевих органів виконавчої влади Сумської області




Схожі:

РОЗПОРЯДЖЕННЯ голови районної державної адміністрації
Про внесення змін до розпорядження голови райдержадміністрації від 04. 08. 2011 року №351
Позивач: Відповідач
Розпорядження Київської міської державної адміністрації (далі – відповідач) №1574 30. 10. 2006 року «Про впорядкування розмірів квартирної...
Екологічна група ПЕЧЕНIГИ
Згідно Розпорядження Кабінету Міністрів України від 10 квітня 2008 р. N 610-р «Деякі питання розпорядження земельними лісовими ділянками»...
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
України та звільнення в запас військовослужбовців у 2013 році”, розпорядження голови облдержадміністрації від 17. 12. 2012р. №431...
РОЗПОРЯДЖЕНН Я
На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 11 вересня 2007 року №731-р „Про затвердження плану дій щодо поліпшення...
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Для службового користування", "Конфіденційно" розпорядження голови Кіровоградської обласної державної адміністрації від 8 червня...
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Відповідно до статті 53 Закону України “Про місцеві державні адміністрації” на виконання розпорядження голови районної державної...
РОЗПОРЯДЖЕННЯ голови районної державної адміністрації
Міністрів України від 05. 07. 04 №835, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 31. 01. 08 №27 «Про порядок контролю...
РОЗПОРЯДЖЕННЯ голови районної державної адміністрації
Міністрів України від 05. 07. 04 №835, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 31. 01. 08 №27 «Про порядок контролю...
РОЗПОРЯДЖЕННЯ голови районної державної адміністрації
Міністрів України від 05. 07. 04 №835, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 31. 01. 08 №27 «Про порядок контролю...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка