Державна підтримка дітям, які залишились без батьківського піклування


Скачати 30.87 Kb.
Назва Державна підтримка дітям, які залишились без батьківського піклування
Дата 17.08.2013
Розмір 30.87 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи

Державна підтримка дітям, які залишились без батьківського піклування



З метою створення належних умов для повноцінного утримання та виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з державного бюджету надається допомога опікунам та прийомним батькам.

Відповідно до статті 16 Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, призначається особам, визначеним в установленому порядку опікунами чи піклувальниками дітей, які внаслідок смерті батьків, позбавлення їх батьківських прав, хвороби батьків чи з інших причин залишилися без батьківського піклування та відповідно до законодавства набули статусу

дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування.

Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, не призначається у разі перебування дитини на повному державному утриманні.

Але необхідно знати, якщо дитина, яка перебуває на повному державному утриманні, під час літніх канікул перебуває вдома з опікуном чи піклувальником, зазначена допомога призначається за повні місяці перебування дитини вдома на підставі довідки навчального закладу, про те, що дитина в цей час не перебувала на повному державному утриманні.

Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, призначається в розмірі, що становить два прожиткових мінімуми для дитини відповідного віку. Так з 1 січня 2013 року максимальний розмір допомоги на дитину віком до 6 років складає 1944 грн., а на дитину віком від 6 до 18 років – 2420 грн.

У разі коли на дитину виплачуються призначені в установленому порядку пенсія, аліменти, стипендія, державна допомога, розмір допомоги на дитину, над якою встановлено опіку чи піклування, визначається як різниця між двома прожитковими мінімумами для дитини відповідного віку та середньомісячним за попередні 6 місяців розміром призначених пенсії, аліментів, стипендії, державної допомоги.

Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, призначається на шість місяців. Питання про продовження виплати допомоги вирішується на підставі заяви та довідок про місячні розміри пенсії, аліментів, стипендії, державної допомоги, що одержує опікун чи піклувальник на дитину.

Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, призначається з місяця, в якому була подана заява з усіма необхідними документами, та виплачується щомісяця до моменту досягнення дитиною 18-річного віку включно.

Значно підвищились соціальні гарантії для прийомних сімей, які отримують державну соціальну допомогу на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, за принципом “гроші ходять за дитиною”.Державна соціальна допомога призначається прийомним батькам на кожну прийомну дитину.

Розмір державної соціальної допомоги становить два прожиткових мінімуми

для дітей відповідного віку, так з 01 січня 2013 року на дитину віком до 6 років він дорівнює 1944 грн., а на дитину віком від 6 до 18 років – 2420 грн.

Якщо дитині виплачується призначені в установленому порядку пенсія,

аліменти, стипендія, державні допомоги, розмір державної соціальної допомоги визначається як різниця між двома прожитковими мінімумами для дитини відповідного віку та розміром призначених на дату звернення батька-вихователя і прийомного батька на дитину пенсії, аліментів, стипендії, державних допомог.

Крім того, батькам-вихователям і прийомним батькам виплачується грошове забезпечення, що становить 35% двох прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку на кожну дитину-вихованця і не залежить від одержання на дітей пенсії, аліментів, стипендії чи державної допомоги. Про те сумарний обсяг грошового забезпечення не має перевищувати п'яти прожиткових мінімумів для працездатної особи – батькам-вихователям і бути не більш ніж півтора прожиткового мінімуму для працездатної особи – прийомним батькам.

Прийом документів для призначення допомог управління проводить щоденно без обідньої перерви. Передбачено попередній запис на прийом до спеціаліста, який здійснюється за тел. 4-22-50, або можливо отримати талон на прийом до спеціаліста особисто у інформатора.

Крім того працює щоденна «гаряча» телефонна лінія: 4-22-50.

Наша адреса: м.Синельникове, вул. Радянська, 36.

Телефони для довідок: 4-21-70 та 4-22-50

E-mail: upszn1231@ gmail.com
Начальник управління праці та

соціального захисту населення О.Л.Шекерська

Схожі:

«Особливості форм життєвлаштування дітей – сиріт і дітей, що залишились...
Державна система утримання дітей-сиріт і дітей позбавлених батьківського піклування
] від 30. 08. 2003 ) ( У назві, тексті постанови та додатках 1 і...
Міністерству освіти, Міністерству охорони здоров'я, Міністерству соціального захисту населення, Уряду Республіки Крим
Рішення, прийняті на засіданні
Васюк Т. В. в інтернатний заклад для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без батьківського піклування
Рішення, прийняті на засіданні
Про встановлення статусу та влаштування Казбана Л. В. в інтернатний заклад для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без батьківського...
Інформація про стан дотримання вимог чинного законодавства щодо соціального...
Про органи і служби у справах дітей та соціальні установи для дітей", постанови Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2007р. №1228...
Показники оцінки ефективності виконання Програми захисту прав дітей...
Підтримка дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з малозабезпечених, багатодітних сімей, дітей-інвалідів,...
Використання форум-театр у у роботі з дітьми, позбавленими батьківського...
Використання форум-театру у роботі з дітьми, позбавленими батьківського піклування
Контрольні питання з навчальної дисципліни
Державна система закладів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування
«Ваша дитина – гімназист»! Тренінгове заняття батьківського університету
Основна мета створення і діяльності батьківського університету педагогічна освіта, психопрофілактична робота з батьками учнів і підтримка...
1. Державна підтримка підприємництва у зарубіжних країнах
Державна підтримка підприємництва”. Робоча навчальна програма з дисципліни / Ващенко Ю. В. – Київ нац ун-т. імені Тараса Шевченка...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка