ПОЛОЖЕННЯ про Єдиний реєстр для ведення автоматизованого обліку тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів


Скачати 49.3 Kb.
Назва ПОЛОЖЕННЯ про Єдиний реєстр для ведення автоматизованого обліку тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів
Дата 08.07.2013
Розмір 49.3 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи


Затверджено

Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України

_________________ № ________

ПОЛОЖЕННЯ

про Єдиний реєстр для ведення автоматизованого обліку тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів
I. Загальні положення


  1. Це Положення визначає порядок формування, ведення та надання доступу до Єдиного реєстру для ведення автоматизованого обліку тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів (далі – Реєстр).

  2. Реєстр – уніфікована автоматизована електронно-облікова система (далі – система), яка ведеться з метою збору, накопичення та обробки відомостей про реєстрацію, перереєстрацію та зняття з обліку тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів (далі – машини) та їх власників.

  3. Держателем Реєстру є Державна інспекція сільського господарства України (далі – Держатель), яка забезпечує його ведення, здійснює безпосередній контроль за створенням Реєстру, укладає договори, відповідно до яких фінансуються витрати, пов’язані з веденням Реєстру, та виконує інші функції, передбачені цим Положенням.

  4. Адміністратором Реєстру є сектор інформатизації Державної інспекції сільського господарства України або визначене державне підприємство, що входить до сфери управління Державної інспекції сільського господарства України.

  5. Адміністратор забезпечує технічне і технологічне створення та супроводження програмного забезпечення Реєстру, надання реєстраторам доступу до нього, збереження і захист даних, що містяться у Реєстрі, проводить навчання щодо наповнення та користування Реєстром, а також виконує інші функції, передбачені цим Положенням.

  6. Реєстраторами Реєстру (далі – Реєстратор) є Держатель та державні інспекції сільського господарства в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, які вносять або вилучають відомості про зареєстровані машини, їх технічний стан, систематизують відомості про їх власників та виконують інші функції, передбачені цим Положенням.

  7. Реєстр ведеться українською мовою.

  8. Право доступу до інформації, яка міститься у Реєстрі, мають Держатель та Реєстратор.


ІІ. Формування та ведення Реєстру


  1. Доступ до Реєстру надається користувачам, що пройшли підготовку до роботи з системою, яка проводиться не рідше, ніж один раз у рік.

  2. Для доступу до системи використовується дворівнева система аутентифікації: авторизація користувача з використанням імені, паролю та пристрою ідентифікації користувача, який має індивідуальний криптографічний код захисту.

  3. Користувачам забороняється розголошувати свій логін та пароль іншим особам.

  4. Внесенню до Реєстру підлягають відомості про зареєстровані машини, їх технічний стан та власників.

  5. Відомості до Реєстру вносяться під час відомчої реєстрації, перереєстрації, зняття з обліку машин, що здійснюється в порядку, встановленому чинним законодавством.


ІІІ. Надання інформації з Реєстру


  1. Відомості про проведені реєстраційні дії, про зареєстровані машини і їх власників надаються виключно на підставі обґрунтованого письмового запиту судовим органам, органам прокуратури, органам дізнання та досудового слідства, органам державної податкової служби, органам державної виконавчої служби, підрозділам Державтоінспеції МВС України, арбітражним керуючим (на підставі рішення суду).

  2. Відомості відомчого обліку машин надаються до Єдиного державного реєстру Державтоінспекції Міністерства внутрішніх справ України.

  3. Доступ до Реєстру може надаватись іншим установам за умови укладення договору з Держателем Реєстру про доступ до Реєстру, або уповноваженим ним підприємством.

  4. Забороняється надавати доступ до системи, якщо відсутній діючий договір про надання доступу, а також при відсутності у користувачів довідки про проходження підготовки до роботи з системою (додаток 1) та пристрою ідентифікації користувача.

  5. Реєстратор відмовляє у наданні інформації з Реєстру у разі відсутності у запитувача підстав в отриманні запитуваної інформації.




ІV. Відповідальність
4.1. Адміністратор здійснює комплекс програмних, технологічних та організаційних заходів щодо захисту відомостей, що містяться у Реєстрі, від несанкціонованого доступу.

4.2. Відповідальними за достовірність відомостей, що вносяться до Реєстру, відповідно до законодавства є особи, які надали цю інформацію.

4.3. Посадові особи Реєстратора є відповідальними за повноту та достовірність внесення інформації до Реєстру.

4.4. Адміністратор відповідно до законодавства є відповідальним за втрату інформації, допущену з вини Адміністратора.



Директор Департаменту

інженерно-технічного забезпечення

та сільськогосподарського

машинобудування О.І. Григорович

Додаток 1

до Положення про Єдиний реєстр для ведення автоматизованого обліку тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів

Лицьовий бік

ДОВІДКА

про проходження підготовки до роботи з

уніфікованою автоматизованою електронно-обліковою системою

Отримав ___________________________________________________________

(прізвище, ім'я, по батькові)
Підприємство _______________________________________________

(найменування підприємства, установи, організації)

(установа, організація) _______________________________________________
Місце проведення

підготовки ____________________________ ________________

(нас. пункт) (дата видачі)
Довідка дійсна до _______________

Довідку видав ______________________________________________________

(П.І.Б., підпис)

М.П.
Зворотний бік

ДОСТУП

до уніфікованої автоматизованої електронно-облікової системи

Увага! Інформація про логін та пароль – конфіденційна. Відповідальність за розголошення цієї інформації несе користувач.

Логін: _______________________

_____________________________

(П.І.Б.)
Доступ до уніфікованої автоматизованої електронно-облікової системи отримав*:
________________________ _________________________

(підпис) (П.І.Б.)
Завантаження програмного забезпечення та документація:

____________________________________________________________________

(Інтернет-адреса)
Примітка.

*Даним підписом Ви підтверджуєте те, що ознайомлені з необхідністю збереження логіна та пароля в таємниці.



Схожі:

Про оприлюднення проекту наказу Мінагрополітики України Про затвердження...
Мінагрополітики України "Про затвердження Положення про Єдиний реєстр для ведення автоматизованого обліку тракторів, самохідних шасі,...
ПОЛОЖЕННЯ про Єдиний реєстр для ведення автоматизованого обліку тракторів,...
Реєстр ведеться з метою інформаційного забезпечення Державної інспекції сільського господарства України та її територіальних органів...
1. Визначення проблеми, яку планується розв’язати шляхом державного регулювання
Міністерства аграрної політики та продовольства України "Про затвердження Положення про Єдиний реєстр для ведення автоматизованого...
ПОЛОЖЕННЯ про Єдиний реєстр для ведення автоматизованого обліку тракторів,...
Про систему інженерно-технічного забезпечення агропромислового комплексу України", частини шостої статті 34 Закону України "Про дорожній...
ГРАФ І К проведення державного технічного огляду тракторів, самохідних...

Про створення уніфікованої автоматизованої електронно-облікової системи...
Дорожній рух” та пункту 7 Порядку відомчої реєстрації та зняття з обліку тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських,...
УНІФІКОВАНА ФОРМА АКТА ПЕРЕВІРКИ дотримання суб’єктами господарювання...

УНІФІКОВАНА ФОРМА АКТА ПЕРЕВІРКИ дотримання суб’єктами господарювання...

ПОВІДОМЛЕННЯ про проведення заходу
Порядку щодо організації та здійснення державного нагляду (контролю) у сфері експлуатації та технічного стану тракторів, самохідних...
Графік проведення державного технічного огляду тракторів, самохідних...

Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка