МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ ДЕРЖАВНА САНІТАРНО-ЕПІДЕМІОЛОГІЧНА СЛУЖБА УКРАЇНИ ГОЛОВНИЙ ДЕРЖАВНИЙ САНІТАРНИЙ ЛІКАР УКРАЇНИ ПОСТАНОВА


Скачати 33.55 Kb.
Назва МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ ДЕРЖАВНА САНІТАРНО-ЕПІДЕМІОЛОГІЧНА СЛУЖБА УКРАЇНИ ГОЛОВНИЙ ДЕРЖАВНИЙ САНІТАРНИЙ ЛІКАР УКРАЇНИ ПОСТАНОВА
Дата 08.05.2013
Розмір 33.55 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА САНІТАРНО-ЕПІДЕМІОЛОГІЧНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ГОЛОВНИЙ ДЕРЖАВНИЙ САНІТАРНИЙ ЛІКАР УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

29 16.09.2004

м.Київ
Про заходи щодо профілактики малярії в Україні
Я, Головний державний санітарний лікар України, Лапушенко Ольга Василівна, розглянувши матеріали щодо стану захворюваності на малярію встановила, що кількість випадків захворювань продовжує зростати. Протягом останніх 3 років на територію України було завезено 387 випадків малярії з 24 країн далекого зарубіжжя та з 5 країн СНД, з них 73,4% - громадянами України і 26,6% - іноземними громадянами.

Крім того, до 200 випадків малярії в рік завозиться на територію України військовослужбовцями, які виконують миротворчу місію у Сьєрра-Леоне та інших країнах. Щорічно реєструються летальні випадки від малярії серед льотного складу цивільної авіації, моряків та інших громадян України, які повернулися з ендемічних з малярії країн.

У поточному році в Україну було завезено 79 випадків малярії, в т.ч. 47 - в м. Київ. Більшість громадян, які заразилися малярією під час перебування в країнах ендемічних з малярії були недостатньо проінформовані про необхідність проведення хіміопрофілактики малярії.

З метою попередження захворювань на малярію серед громадян України, які від'їжджають за кордон, виникнення місцевих випадків малярії та розповсюдження їх серед населення України, керуючись статтями 29,30,40 Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", ст.28 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб",

ПОСТАНОВЛЯЮ:

1. Голові Ради Міністрів Автономної Республіки Крим, Головам обласних, Севастопольської та Київської міських державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування.

1.1. Терміново розглянути інформацію що надається згідно п.4.1. цієї Постанови, організовувати розробку та затвердження планів конкретних заходів профілактики малярії та встановити контроль за їх виконанням.

1.2. Довести до відома всіх організацій, підприємств та установ, незалежно від форм власності, цю Постанову, перелік країн ендемічних з малярії (додаток 1), перелік країн, де розповсюджена стійкість збудників малярії до хлорохіну та інших препаратів (додаток 2), перелік препаратів, що застосовуються з метою хіміопрофілактики малярії (додаток 3), пам'ятку "Профілактика малярії" (додаток 4).

2. Центральним органам виконавчої влади, туристичним агентствам, підприємствам, установам, організаціям, незалежно від форм власності:

2.1. Проводити обов'язкове ознайомлення осіб, які від'їжджають в країни відповідно до додатків 1 та 2 і з пам'яткою щодо профілактики малярії (додаток 4).

2.2. Забезпечити хіміопрофілактику хлорохіном (делагілом) осіб, які від'їжджають в країни відповідно до додатку 1.

2.3. Забезпечити хіміопрофілактику іншими препаратами за схемою (додатки 3, 4) осіб, які від'їжджають в країни відповідно до додатку 2.

3. Міністру охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, начальникам управлінь охорони здоров'я обласних, Севастопольської міської державної адміністрації, Головного управління охорони здоров'я та медичного забезпечення Київської міської державної адміністрації, головним державним санітарним лікарям Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя, на водному, залізничному та повітряному транспорті, Міноборони, МВС, Держкомкордону, СБУ, головним лікарям Центральної санепідстанції МОЗ України, санепідстанції державного управління справами забезпечити консульта-тивну допомогу за зверненнями громадян, які від'їжджають в країни ендемічні з малярії, інших інфекційних та паразитарних хвороб з питань їх профілактики. (з обов'язковим наданням пам'ятки, додаток 4).

4. Головним державним санітарним лікарям Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя, на водному, залізничному та повітряному транспорті, Міноборони, МВС, Держкомкордону, СБУ:

4.1. Довести до відома Голови Ради Міністрів Автономної Республіки Крим, Голів обласних, Севастопольської та Київської міських державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування інформацію про ситуацію з захворювання на малярію в регіонах з конкретними пропозиціями щодо попередження епідемічних ускладнень.

4.2. Провести перевірку дотримання вимог санітарного законодавства стосовно профілактики малярії, інших тропічних паразитозів, організаціями, які займаються туристичною діяльністю, незалежно від їх форм власності.

Термін - до 1.12.2004 р. та щорічно

5. Про хід виконання цієї Постанови щорічно доповідати Головному державному санітарному лікарю України: за І півріччя - до 15 липня, за рік - до 15 січня.

7. Постанову Головного державного санітарного лікаря України від 21.09.1999р., № 30 "Про заходи профілактики малярії в Україні" вважати такою, що втратила чинність.

8. Контроль за виконанням цієї Постанови покладаю на Першого заступника Головного державного санітарного лікаря України Бережнова С. П.

О.В.Лапушенко

Схожі:

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ Державна санітарно-епідеміологічна...
Про забезпечення заходів щодо профілактики грипу та ГРВІ в епідсезон 2009-2010 рр попередження заносу та розповсюдження пташиного...
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ ГОЛОВНИЙ САНІТАРНИЙ ЛІКАР ЗАЛІЗНИЧНОГО...
Про гігієнічні вимоги до умов перевезення залізничним транспортом організованих дитячих колективів
ДЕРЖАВНА САНІТАРНО ЕПІДЕМІОЛОГІЧНА СЛУЖБА УКРАЇНИ Головне управління...
Хмельницький, вул. Пилипчука, 55, тел./ факс: 72-07-07 (70-34-12), E-mail oblses
Державна санітарно-епідеміологічна служба
Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів направляє для виконання постанову Головного державного санітарного лікаря...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ ТА НАУКИ УКРАЇНИ МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я...
...
АКАДЕМІЯ МЕДИЧНИХ НАУК УКРАЇНИ МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ...
Начальник відділу профілактики інфекційних соціально небезпечних хвороб Департаменту державного санітарно-епідемічного нагляду
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
Міністерству охорони здоров'я України, Міністерству України у справах сім'ї, молоді та спорту, Міністерству освіти і
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ НАУКИ,...
Про посилення заходів з профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ НАКАЗ
Про затвердження Умов прийому до вищих навчальних закладів України, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27. 12. 2007 за...
Міністерство охорони здоров’я України НАКАЗ від 22. 02. 2010 р. №158...
України» з врахуванням положень настанов Всесвітньої організації охорони здоров’я та Міжнародної фармацевтичної федерації «Стандарти...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка