РІШЕННЯ


Скачати 186.57 Kb.
Назва РІШЕННЯ
Дата 01.04.2013
Розмір 186.57 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи










РІШЕННЯ

Від 15 червня 2011 року м.Городище № 9-13 /VI



Про затвердження

Правил благоустрою міста»
Відповідно до п.44 ст. 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Закону України “Про благоустрій населених пунктів”, з метою підвищення відповідальності фізичних та юридичних осіб за порушення вимог щодо благоустрою території міста, забезпечення чистоти і належного санітарного стану на виконання вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення, міська рада

ВИРІШИЛА:


  1. Затвердити “Правила благоустрою міста” (додається).

  2. Контроль за виконанням вищевказаного нормативно-правового акту покласти на постійну комісію міської ради з питань містобудування та житлово-комунального господарства і на постійну комісію з земельних питань та охорони навколишнього природного середовища.


За дорученням сесії
Городищенський міський голова В.П. Мирошник


ПРАВИЛА БЛАГОУСТРОЮ м.ГОРОДИЩЕ
1. Загальні положення.

1.1. Правила розроблені на основі законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про благоустрій населених пунктів», «Про житлово-комунальні послуги», Державних будівельних норм (ДБН), Правил користування приміщеннями житлових будинків і прибудинковими територіями, Правил утримання зелених насаджень міст та інших населених пунктів України, Правил прибирання та утримання населених пунктів України, Правил з організації збирання, перевезення, переробки та утилізації твердих побутових відходів, а також з урахуванням специфіки м. Городища, с. Набокова та структури житлово-комунального господарства .

1.2. Ці Правила є обов’язковими для виконання всіма підприємствами, організаціями, установами та суб’єктами господарювання, розташованими в адміністративних межах міста, незалежно від форми їх власності, громадянами міста та с. Набокова.

1.3. Відповідальність за виконання цих Правил покладається на громадян, службових осіб та керівників підприємств, організацій, установ.

1.4. Управління благоустроєм міста здійснюється виконкомом Городищенської міської ради.

1.5. Роботи з утримання, капітального та поточного ремонтів об’єктів благоустрою (зеленого господарства, проїжджої частини вулиць, вуличного освітлення та інше), будівель і споруд комунальної власності міста ( житлові будинки, громадські будівлі, міські цвинтарі, міське сміттєзвалище та ін.) виконують спеціалізовані підприємства незалежно від форм власності, визначені виконкомом.

1.6. Роботи з утримання, капітального та поточного ремонтів об’єктів, будинків, будівель і споруд, які не відносяться до комунальної власності міста, виконують їх власники або уповноважені власником особи. Мешканці багатоквартирних будинків зобов’язані виконувати або оплачувати роботи з утримання, капітального та поточного ремонтів підвалів, технічних поверхів та покрівель.

1.7. Роботи з регулярного вивезення твердих побутових відходів виконують КП «Комунальник», підприємства, організації та приватні підприємці, визначені виконкомом міської ради. Графік вивезення твердих побутових відходів погоджується з виконкомом.

1.8. Роботи з вивезення опалого листя, гілок, будівельних та великогабаритних відходів можуть виконувати підприємства, юридичні та фізичні особи, які мають відповідну техніку, машини та механізми і відповідні договори з підприємством, яке утримує міське сміттєзвалище.

1.9. Розпорядження, приписи, вказівки голови вуличного комітету (вуличкому) щодо дотримання норм громадського порядку, санітарії, благоустрою, що не суперечать чинному законодавству, є обов’язковими для виконання всіма громадянами, які проживають або тимчасово перебувають на закріпленій за вуличкомом території.

1.10. Вуличком обирається громадянами, що проживають на відповідній території, на зборах більшістю присутніх на зборах.

Про час і місце проведення зборів ініціатор завчасно повідомляє виконком та громадян, що проживають на відповідній території. Результати виборів голови вуличного комітету затверджуються на засіданні виконкому міської ради.

1.11. Повноваження голови вуличного комітету можуть бути припинені рішенням виконкому і тривають до затвердження нового голови вуличного комітету.

1.12. Основний обов’язок голови вуличного комітету домагатися від всіх громадян, які проживають або тимчасово перебувають на відповідній території, та керівників, розташованих на ній підприємств, установ, організацій, дотримання Правил благоустрою міста.

1.13. Розпорядження, приписи, вказівки голови вуличного комітету можуть бути скасовані виконкомом міської ради або оскаржені в суді.


2. Користування зеленими насадженнями та їх збереження.

2.1. Порядок надання в користування та вилучення земель визначається Земельним кодексом України.

2.2. Відповідальність за збереження зелених насаджень і належний догляд за ними покладається:

- щодо насаджень, які відносяться до комунальної власності -- на КП «Комунальник» та бригаду міської ради з благоустрою, у випадку інших форм власності на землевласників і землекористувачів;

- на вулицях перед будівлями до проїжджої частини всередині квартальних насаджень -- на власників (орендарів) житлових, громадських і промислових будівель та споруд, об`єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), а також на власників будівель побуту, торгівлі, освіти, охорони здоров’я, які розташовані у житлових районах;

- на територіях підприємств, а також на прилеглих до них ділянках і санітарно-захисних зонах -- на ці підприємства;

- на територіях зелених насаджень, відведених під будівництво, з дня початку робіт -- на керівників організацій, яким відведені земельні ділянки, та керівників будівельних організацій;

- на пустирях, берегах водоймищ та річок -- на керівників прилеглих підприємств із врахуванням особливого режиму їх використання відповідно до ст.88, 89 Водного Кодексу України згідно з рішенням органів місцевого самоврядування;

- на земельних ділянках та прилеглих до них територіях -- на їх власників та користувачів.

2.3. До обов’язків власників і користувачів міських зелених насаджень входить забезпечення збереження насаджень, квітників, газонів, доріжок і обладнання та належний догляд за ними відповідно до цих Правил.

2.4. Керівники підприємств, які на своєму балансі мають парки, лісопарки, зобов’язані забезпечити охорону і захист диких звірів та птахів, а також проведення біотехнічних заходів для створення оптимальних умов їх мешкання та розмноження.

2.5. За межами власних земельних ділянок забороняється:

- складувати будь-які матеріали;

- влаштовувати звалища сміття;

- посипати кухонною сіллю сніг та лід на тротуарах;

- розташовувати стоянки для всіх транспортних засобів без дозволу міської ради та затвердженого проекту;

- будь-яке будівництво, у тому числі і павільйонів для торгівлі, розміщення малих форм архітектури та ін. без погодження з відділом архітектури та містобудування РДА і виконкомом міської ради;

- влаштовувати зупинки пасажирського транспорту на газонах біля дерев та живоплотів;

- ходити, влаштовувати ігри на газонах;

- випалювати суху рослинність, розпалювати багаття та порушувати інші правила протипожежної безпеки;

- підвішувати на деревах гамаки, гойдалки, мотузки для сушіння білизни, прикріплювати рекламні щити, електропроводи та інші предмети, якщо вони можуть пошкодити дерево;

- добувати з дерев сік, смолу, робити надрізи, написи, наносити механічні пошкодження;

- рвати квіти і ламати дерева та чагарники;

- знищувати мурашники, ловити птахів і звірів та стріляти у них;

- засмічувати і засипати водоймища або влаштовувати на них загати.

2.6. Порядок видалення дерев та кущів.

2.6.1. Видалення зелених насаджень в адмінмежах Городища здійснюється за рішенням виконавчого комітету міської ради (далі виконкому) на підставі ордера.

2.6.2. Підставою для прийняття рішення виконкомом є заява юридичної чи фізичної особи (далі заявник) про видалення зелених насаджень.

Комісія виконкому визначає стан зелених насаджень і складає акт обстеження тих насаджень, що підлягають видаленню. Акт складається у чотирьох примірниках і подається на погодження з територіальним органом Мінприроди. Три примірники погодженого акта повертаються комісії, по одному з них передається власнику (користувачу) земельної ділянки і заявнику.

Голова комісії готує проект рішення виконкому про видалення зелених насаджень, в якому зазначаються дані про кількість зелених насаджень, що підлягають видаленню.

Виконком приймає рішення про видалення зелених насаджень і видає заявнику копію рішення для оплати відновної вартості зелених насаджень, що підлягають видаленню.

2.6.3. Ордер на видалення зелених насаджень виконком видає не пізніше наступного робочого дня після подання заявником документа про сплату відновної вартості зелених насаджень, що підлягають видаленню.

2.6.4. Сплата відновної вартості зелених насаджень не проводиться у разі:

- знесення аварійних і сухостійних дерев, а також самосійних і порослевих дерев з діаметром кореневої шийки не більшим 5 сантиметрів;

- ліквідації аварійної ситуації на інженерних мережах населеного пункту;

- відновлення світлового режиму в житловому приміщенні, що затіняється деревами;

- проведення ремонтних та експлуатаційних робіт в охоронній зоні повітряних ліній електропередачі, на трансформаторній підстанції і розподільному пункті системи енергопостачання, мережі водо-теплопостачання та водовідведення, телекомунікаційній і кабельній електромережі;

- провадження господарської діяльності на території розсадників з вирощування декоративних дерев та кущів;

-ліквідації наслідків стихійного лиха, аварійної та надзвичайної ситуації.

2.6.5. У процесі ліквідації наслідків стихійного лиха, аварійної та надзвичайної ситуації, а також у разі, коли стан зелених насаджень загрожує життю, здоров’ю громадян чи майну громадян або юридичних осіб, видалення зелених насаджень здійснюється негайно з подальшим оформленням акта обстеження.

2.6.6. Видалення зелених насаджень на кладовищі здійснюється за рішенням балансоутримувача без сплати їх відновної вартості.

2.6.7. Видалення зелених насаджень на земельній ділянці, яка перебуває у приватній власності та на присадибній ділянці здійснюється за рішенням власника (користувача) земельної ділянки без сплати їх відновної вартості.

2.6.8. Відновна вартість зелених насаджень, розташованих на земельній ділянці, що відведена в установленому порядку фізичній або юридичній особі, сплачується під час передачі такої ділянки у власність відповідної особи.

2.6.9. Обрізка гілок дерев та кущів, які погіршують видимість на перехрестях доріг, звисають над тротуарами, дорогами або знаходяться безпосередньо біля лінії електромереж, здійснюється власниками або користувачами земельних ділянок, на яких ростуть ці насадження.

2.6.10. Обрізку насаджень, перерахованих у п. 2.6.9. можуть здійснювати бригада міської ради з благоустрою, працівники КП «Комунальник» або спеціалізована бригада РЕМ.

3. Благоустрій міста

Усі державні, приватні, громадські організації, установи, підприємства, незалежно від їх відомчого підпорядкування та форм власності, а також орендарі, індивідуальні забудовники та власники будинків зобов’язані:

3.1. Підтримувати в належному стані будинки, споруди, дитячі і спортивні майданчики, парки, сквери, пляжі та інші об’єкти.

3.2. Проводити своєчасно капітальний і поточний ремонти.

3.3. При виконанні будівельних і ремонтно-будівельних робіт огороджувати будівельні майданчики охайними огорожами або типовими інвентарними щитами. При виконанні цих робіт службові особи зобов’язані не допускати забруднення території, прилеглої до будівельного майданчика. Будівельне сміття і ґрунт вивозити з будівельних майданчиків регулярно. Механізми і матеріали вивозити негайно після того, як відпаде потреба в них. Ґрунт з територій підприємств, будівельних майданчиків і будинковолодінь вивозити і звалювати тільки у відведених виконкомом міської ради місцях.

3.4. На території Городища міською радою встановлюється режим забудови та іншого використання земель, визначених для містобудівних потреб.

3.5. Місцеві правила забудови розробляються та затверджуються міською радою і є обов’язковими для суб’єктів містобудування в адмінмежах міста.

3.6. Фізичні та юридичні особи, які мають намір здійснити будівництво об’єктів містобудування на земельних ділянках, що належать їм на правах власності чи користування, зобов’язані отримати від виконавчого комітету міської ради дозвіл на будівництво.

3.7. Дозвіл на будівництво надається на підставі комплексного висновку.

Комплексний висновок і проект рішення про дозвіл на будівництво готуються уповноваженим органом з питань містобудування та архітектури протягом місяця від дня звернення зацікавленої особи. Тривалість будівництва не може перевищувати термін, визначений у дозволі на спорудження об’єкту містобудування.

3.7.1. Забороняється встановлення суцільної огорожі земельних ділянок розташованих на розі вулиць ближче 5м до точки перетину червоних ліній.

3.8. Будівництво кіосків, палаток, ларьків, павільйонів, входів у приміщення, меморіальних дошок, малих архітектурних форм для здійснення підприємницької діяльності, балконів, веранд, дитячих і спортивних майданчиків, установка малих архітектурних форм, рекламоносіїв проводиться на підставі затвердженого проекту та дозволу на будівельні роботи. Ремонт підземних споруд, інженерних мереж шляхів, пов’язаний з розкриттям ґрунту, виконується тільки на підставі дозволу на виконання земляних робіт, виданого виконкомом міської ради.

3.8.1. Забороняється проведення земляних робіт (глибше 40см.) без відповідного дозволу в охоронній зоні підземних інженерних мереж та за межами ділянок які знаходяться у власності або у користуванні.

3.9. Усі елементи зовнішнього благоустрою, порушені при виконанні будівельних чи ремонтних робіт, повинні бути відновлені у п’ятиденний строк після їх закінчення і здані підприємствам, які утримують їх.

3.10. У разі проведення ремонтно-будівельних робіт допускається тимчасове складування будівельних матеріалів на прилеглій території, але не довше одного місяця.

Якщо після закінчення вказаного терміну та попередження депутата міської ради, представника виконкому міської ради або голови вуличного комітету виконавець ремонтно-будівельних робіт не забере матеріали з прилеглої території, вони можуть бути вилучені комунальним підприємством без відшкодування їхньої вартості. Прибирання прилеглої території, транспортування та навантажувальні роботи оплачує власник будівельних матеріалів. Комунальне підприємство оприбутковує будівельні матеріали та використовує їх для потреб міста або реалізовує в установленому порядку.

3.11. Розклеювання газет, плакатів, афіш, різних оголошень і реклами дозволяється тільки на спеціально призначених для цього щитах чи рекламних тумбах з дозволу влас­ника рекламних щитів і рекламних тумб згідно з правилами розміщення реклами.

3.12. Власники багатоквартирних і індивідуальних житлових, культурно-побутових, промислових та інших будинків і споруд зобов’язані слідкувати за їх технічним станом, зовнішнім виглядом у цілому і окремих частин балконів, покрівель, водостічних труб, дверей, огорож і т.д. у найкоротший строк усувати пошкодження, своєчасно очищати покрівлі від снігу та льоду.

3.13. На фасаді кожного будинку повинні бути встановлені таблички з назвами вулиць, провулків і номери будинків.

3.14. При вході в житлові багатоквартирні будинки повинні бути встановлені такі покажчики: нумерації під’їздів і квартир, покажчик з телефонами невідкладної медичної допомоги, міліції, пожежної охорони, аварійних служб.

3.15. Виносна торгівля.

3.15.1. Виносна торгівля дозволена в спеціально відведених місцях при дотриманні санітарно-гігієнічних вимог:

- в дні проведення ярмарок та під час масових заходів у місцях, визначених виконкомом міської ради;

- ритуальними товарами (вінки, квіти та супутні товари) під час поминальних днів (протягом двох тижнів після Великодня) у відведених місцях.

3.16. Власники квартир у багатоквартирних будинках зобов’язані заключати договір на регулярне вивезення твердих побутових відходів з одним із суб’єктів, визначених виконкомом міської ради згідно з п.1.7.

4. Утримання і прибирання вулиць та територій дворів.

4.1. Підприємства, організації і установи, незалежно від їх відомчого підпорядкування, а також власники і орендарі будинків зобов’язані своєчасно з урахуванням пори року, прибирати території закріплені за ними, подвір’я, ділянки, що знаходяться в їхньому володінні, утримувати їх у чистоті, а також забезпечувати своєчасну підрізку дерев, кущів, гілля яких низько нависає над тротуарами та місцями загального користування. Забезпечувати пропуск води (водовідведення) з вулиць та сусідніх ділянок. Взимку прибирати сніг, зрубувати лід, посипати піском, влітку підмітати, поливати водою вулиці, тротуари, а також своєчасно косити траву і буряни на земельних ділянках які знаходяться у користуванні чи на праві власності та на прилеглій до них території, очищати дахи, урни, вивозити нечистоти із вигрібних ям будинковолодінь, сміття із сміттєзбірників у спеціально відведені місця та виконувати всі санітарні норми і правила при виконанні зазначених робіт. Щодня наводити належний санітарний порядок на прилеглій території.

Власники або користувачі земельних ділянок, житлових будинків, господарських будівель і споруд повині утримувати їх в належному стані у відповідності з Правилами благоустрою та іншими нормативно-правовими актами, навіть у тому разі, якщо вони тимчасово їх не використовують, або не проживають у м.Городищі (Набокове).

Межі прибирання, благоустрою та озеленення прилеглої території встановлюються від меж закріплених територій організацій, підприємств та установ міста до проїжджої частини доріг.

При відсутності з будь-якого боку об’єктів і споруд інших суб’єктів господарювання межа прилеглої території визначається на відстані 50 м від огорожі підприємства, організації, установи.

Межами прилеглих територій до кіосків, павільйонів, лотків визначається ділянка в радіусі 10 метрів від кутів споруди.

Межі закріплених додаткових територій та об’єктів загального користування визначаються міськвиконкомом.

4.2. Керівникам підприємств, організацій, закладів (незалежно від форм власності), головам правлінь садових та гаражних товариств, власникам приватних будівель організовувати роботу з систематичного і своєчасного знищення бур’янів та об’єктів рослинного карантину, зокрема амброзії полинолистої, на прилеглих та закріплених територіях.

4.3. З метою знищення шкідливих гризунів і комах в приміщеннях і на прилеглих територіях щорічно укладати договори із спеціалізованими підприємствами на проведення дератизаційних робіт.

4.4. Відповідальність за утримання і прибирання проїжджої частини вулиць міської комунальної власності та зливової каналізації міста покладається на КП «Комунальник».

4.5. Замовник робіт, під час яких пошкоджено тверде покриття дороги, за власний кошт відновлює його протягом тижня.

4.6. Відповідальність за утримання та санітарний стан міського сміттєзвалища покладається на КП «Комунальник».

4.7. Відповідальність за утримання та санітарний стан контейнерів для твердих побутових відходів та контейнерних майданчиків, розташованих у приватному секторі та житловому фонді міста, покладається на власників.

4.8. КП «Комунальник» забезпечує миття та дезінфекцію контейнерів для твердих побутових відходів за рахунок власників контейнерів.

4.9. Організації та приватні підприємці, які регулярно (згідно з п. 1.7 Правил) вивозять тверді побутові відходи, зобов’язані укладати договір:

- на приймання та переробку твердих побутових відходів;

- на миття та дезінфекцію контейнерів та спеціалізованої техніки.

4.10. Власники будинків приватного сектора міста, приватні підприємці, а також підприємства, установи, організації, незалежно від форм власності та відомчого підпорядкування зобов’язані укласти договори на вивезення твердих побутових відходів із КП «Комунальник» або з іншими організаціями чи приватними підприємцями, визначеними виконкомом міської ради згідно з п.1.7 Правил благоустрою.

4.11. Вивезення будівельних та негабаритних відходів, які виникли в результаті будівництва або реконструкції квартир, будинків та споруд, здійснюється за рахунок замовника цих робіт.

4.12 На території будинковолодінь повинні бути встановлені дворові контейнери для твердих побутових відходів.

4.13. Під дворовими контейнерами повинні бути влаштовані рівні водонепроникні (бетонні або асфальтовані) майданчики, які огороджуються живоплотом.

4.14. Контейнери розміщують на майданчиках, віддалених від багатоквартирних житлових будинків, дитячих закладів та місць відпочинку на відстані не менше 20 та не більше 100м.

4.15. Строк зберігання сміття у дворових контейнерах повинен бути не більшим чотирьох діб.

4.16. Сміттєзбірники, сміттєпроводи, сміттєкамери регулярно в літній час необхідно піддавати санітарній обробці.

4.17. Вилучення відходів із будинковолодінь проводиться за схемою санітарного очищення міста, яка погоджується з органами держсаннагляду і затверджується виконкомом міської ради.

4.18. Біля входів у приміщення підприємств, установ, багатоквартирних житлових будинків, відкритих павільйонів та кіосків, магазинів, барів, кафе, ресторанів, офісів, на вокзалах, ринках та місцях вуличної торгівлі в обов’язковому порядку повинні бути встановлені урни для сміття. Відповідальність за своєчасне встановлення і прибирання урн покладається на власників об’єктів.

4.19. Працівники виносної торгівлі зобов’язані прибирати свої робочі місця та прилеглу територію на відстані 10 м та забезпечити наявність тимчасових сміттєзбірників.

4.20. Власники та землекористувачі земельних ділянок повинні обирати такі способи використання земельних ділянок відповідно до їх цільового призначення, при яких власникам, землекористувачам сусідніх земельних ділянок завдається найменше незручностей (затінення, задимлення, неприємні запахи, шумове забруднення тощо), при встановленні вбиралень, сараїв, загонів для птиці та худоби, інших споруд, зобовязані суворо дотримуватися санітарно-епідеміологічних норм та правил забудови.

4.21. Керівники установ, організацій, підприємств, приватні власники, споруди яких розташовані в центральній частині міста (вул. Миру, від вул. Гулака-Артемовського до кінця, площа Миру, вул. Об’їзна, вул. Героїв Чорнобиля, вул. Гагаріна, вул. Проектна, вул. Грушевського від початку до вул. Кірова, вул. 1 Травня від початку до вул. Желябова, привокзальна площа) зобов’язані організувати:

- освітлення фасадів та прилеглої частини тротуару (допускається шляхом розташування на фасаді світлової реклами);

- заключення договору з міською радою на прибирання прилеглої території;

- заключення договору з одним із визначених у п.1.7. суб’єктом господарювання щодо вивезення твердих побутових відходів;

- сприяння благоустрою прилеглої території та ремонту тротуару біля своєї земельної ділянки.

4.22. Орендарі та власники земельних ділянок, розташованих за межами населених пунктів в адмінмежах Городищенської міської ради, зобов’язані утримувати в належному стані грунтові шляхи, що прилягають до орендованих (або тих що знаходяться у власності) земель.

Утримання передбачає:

- прогортання весною;

- вирізання порослі;

- організація відведення води;

- підсипка.

4.22.1. Забороняється перекриття шляхів (встановлення шлагбаумів, риття траншей) з метою обмеження руху на певних ділянках за виключенням випадків введення надзвичайного стану, підвищеної пожежної безпеки та інших, прирівняних до вищевказаних режимів життєдіяльності.

4.22.2. За межами населеного пункту в адмінмежах Городищенської міської ради громадяни повинні дотримуватись всіх норм та правил, встановлених чинним законодавством.

4.23. Забороняється:

4.23.1. Смітити на вулицях, у парках, скверах, інших місцях.

4.23.2 Викидати сміття, витрушувати килими та інше із вікон та балконів.

4.23.3 Використовувати малі архітектурні форми не за призначенням.

4.23.4. Викидати сміття і відходи у не відведених спеціально для цих цілей місцях, мити транспортні засоби в дворах багатоквартирних будинків, біля річок, ставків та інших природних водоймищ.

4.23.5. Випасати птицю і худобу в зонах відпочинку населення, на прибудинкових територіях багатоповерхових будинків, в районах джерел питного водо­постачання.

4.23.6. Розклеювати газети, оголошення, плакати в не відведених для цього місцях.

4.23.7. Складати і зберігати у не відведених для цього місцях товари, тару та інші вантажі.

4.23.8. Утримання на балконах і лоджіях багатоквартирних будинків тварин, птиці і бджіл.

4.23.9. Виводити собак із квартир на вулиці, на прогулянку до спеціально виділених майданчиків без коротких повідків та намордників, громадянами в нетверезому стані.

4.23.10. Забруднення собаками, котами та іншими тваринами і птахами сходових клітин, дворів, вулиць, газонів та інше.

4.23.11. Утримання собак та котів у місцях загального користування (коридорах, східцевих майданчиках, горищах, підвалах).

4.23.12. Вигулювати собак та інших тварин на територіях лікувально-профілактичних, дитячих дошкільних закладів, шкіл, оздоровчих закладів, ринків, парків, пляжів.

4.23.13. Приводити собак у приміщення магазинів, аптек, їдалень, спортивних майданчиків та інших місць загального користування громадян,

4.23.14. Засмічення та загромадження місць загального користування (в тому числі запльовування, куріння та викидання недопалків, лушпиння, паперів і т.д.).

4.23.15. Спалювання поліетилену, ПЕТ-пляшок та інших штучних матеріалів, а також опалого листя, трави, стерні, бур'яну (крім карантинного) на території міста.

4.23.16. На території житлових районів, лікарень, на вулицях, у багатоквартирних будинках та гуртожитках з 22.00 до 8.00 (під час дії літнього часу з 23.00 до 8.00) забороняється шуміти, кричати, співати, грати на музичних інструментах, вмикати звуковідтворюючу апаратуру, виконувати роботи та здійснювати інші дії, які порушують спокій громадян, крім випадків, які будуть визначатися окремими рішеннями виконкому міської ради. Режим роботи закладів дозвілля (проведення дискотек, вечорів та інше) обмежити 23.00год.

4.23.17. Проводити будь-яку діяльність на цвинтарях, не пов’язану із вшануванням пам’яті покійних та благоустроєм. Перебування на цвинтарях в нічний час.

4.23.18 Засипати канави, призначені для стоку дощових та паводкових вод (особливо вздовж доріг), на узбіччях. Ця вимога стосується і канав, які проходять через земельні ділянки, що перебувають у приватній власності.

4.23.19. Організовувати та проводити виробничу діяльність у житлових будинках.

4.23.20. Проїзд (у тому числі велосипедами) та стоянка автотранспортних засобів на тротуарах, клумбах, газонах, парках, скверах, крім спеціально відведених місць. Ходити по клумбах та газонах.

4.23.21. Водозабір води із центрального водогону для поливу городів, газонів, присадибних ділянок.

5. Режим роботи.

Режим роботи торгівельних, розважальних, спортивних, виробничих закладів, закладів культури, харчування, сфери надання послуг, розташованих в адмінмежах Городищенської міської ради, незалежно від форми власності та підпорядкування погоджується з міськвиконкомом. Якщо діяльність означених установ не відповідає вимогам Законодавства України або Правил благоустрою та при наявності скарг громадян міськвиконком може встановлювати обмеження режиму роботи цих об’єктів .

6. Санітарний день.

6.1. Окремим рішенням виконкому міської ради встановлено щотижневий санітарний день для прибирання території міста п’ятниця.

6.2. Щоп’ятниці керівникам підприємств, установ, організацій, приватним підприємцям організовувати прибирання прилеглих територій.

7. Відповідальність за порушення.

7.1. За порушення Правил благоустрою передбачена відповідальність за статтями 82, 82-4, 104, 105, 141, 142, 152, 153, ч.1 ст. 154, ст.155, ст.159, ст.160, ч.1 ст.182, 185-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення» (див. додаток 1).

7.2. Протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені вказаними статтями, мають право складати посадові особи, уповноважені на те виконавчим комітетом Городищенської міської ради та інші особи, визначені Кодексом України про адміністративні правопорушення.

8. Рекомендації щодо поліпшення благоустрою.

8.1. Рекомендується:

- зі сторони вулиці садити декоративні дерева та влаштовувати квітники;

- в разі відсутності вуличного освітлення освітлювати частину вулиці навпроти своєї земельної ділянки від власної електромережі за власний рахунок.

8.2. Не рекомендується:

- будувати на присадибних ділянках зі сторони вулиці суцільні паркани вище 1,5 м;

- складувати на своїх земельних ділянках будівельні матеріали зі сторони вулиці;

- споруджувати зі сторони вулиці огорожі та загороди, тимчасові приміщення для зберігання палива або утримання домашніх тварин.

- рекламувати тютюнові, алкогольні та слабоалкогольні вироби.

8.3. Недотримання рекомендацій не передбачає адміністративної відповідальності, а їх виконання буде заохочуватись.

Схожі:

1. Зміни (призначено або звільнено)
Назва уповноваженого органу емітента, який прийняв рішення про зміну складу посадових осіб, дата прийняття рішення, зміст такого...
План Поняття і види актів суду першої інстанції. Відмінність рішення...
Негайне виконання рішення суду, визначення порядку виконання, надання відстрочки і розстрочки виконання рішення. Звернення рішення...
Ідентифікаційний код за ЄДРПОУ емітента
Назва уповноваженого органу емітента, який прийняв рішення про зміну складу посадових осіб, дата прийняття рішення, зміст такого...
Рішення, прийняті на засіданні
Про внесення доповнень до рішення виконавчого комітету Нікопольської міської ради від 16. 01. 2008 №3
Заняття №1
Мета: Формування умінь в учнів приймати самостійні рішення, освоєння алгоритму ухвалення рішення з метою його застосування при виборі...
СТАН ВИКОНАННЯ УКРАЇНОЮ РІШЕННЯ Третьої НАРАДИ СТОРІН ОРГУСЬКОЇ КОНВЕНЦІЇ
Україною своїх зобов’язань по Конвенції, яким повторно констатовано, що Україна порушує вимоги Конвенції, не бере участі в достатній...
Рішення, прийняті на засіданні
Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Нікопольської міської ради від 17 жовтня 1995 року №668 «Про створення жіночої...
Додаток 1 до рішення Національної ради 20. 01. 2010 №2 ЗАЯВА
Оператор телекомунікацій Фізична особа суб’єкт підприємницької діяльності Падюков Володимир Борисович, м. Суми, провайдер, запис...
9. УПРАВЛІНСЬКІ РІШЕННЯ Кожен може прийняти рішення, володіючи достатньою...
Кожен може прийняти рішення, володіючи достатньою інформацією. Компетентний менеджер приймає рішення і у разі її нестачі. Талановитий...
Варіанту № студента за списком в журналі групи НЕОБДХІДНО: Надати...
Карбукова місцевий суд скасував своє рішення у зв'язку з нововиявленими обставинами, повторно розглянув справу по суті і постановив...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка