Все про св. Антонія Падевського Чудотворця


Скачати 302.87 Kb.
Назва Все про св. Антонія Падевського Чудотворця
Сторінка 1/4
Дата 10.04.2013
Розмір 302.87 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Медицина > Документи
  1   2   3   4
Все про св. Антонія Падевського Чудотворця

НАБОЖНІСТЬ НА 9 ВІВТОРКІВ

НА ЧЕСТЬ СВ. АНТОНІЯ ПАДЕВСЬКОГО
Улюбленою набожністю є "дев'ятниця" багатьох почитателів на честь імені св. Антонія Падевського, яку відмовляють всі вірні. Назва "дев'ятниці" походить ще з апостольських часів, коли люди у важливих справах чи потребах життя сходилися на молитву, яку повторювали 9 разів.

Початок дев'ятниці вівторкового набожес-тва на честь св. Антонія Падевського походить з наступного.

У 1917 році одна пані із заможного роду італійського міста Бонії не мала дітей. Вона довго через це терпіла образи чоловіка, який дуже хотів мати потомство своєї крові. Згадана жінка зі сльозами на очах просила Господа Бога, Матінку Божу та св. Антонія Падевського про благословення материнства, щоб ощасливити себе та чоловіка. Пані довго відвідувала святі храми і місця, складала великі пожертви, підкорюючись молитвам побожних жінок. Вона давала щиру милостиню бідним для того, щоб вони молилися в її наміренні. Подобалося, мабуть, Господу Богу така досвідчена глибока покора і терпеливість побожної невісти, яка пізніше дізналася про чуда, які Бог посилає через св. Антонія Падевського. Жінка з великою вірою звернулася до святого милосердя. Одного разу, коли невіста після довгої молитви перед вівтарем св. Антонія поверталася додому, замучена душевною хворобою, лягла на ліжко і заснула. У сні їй з'явився св. Антоній у тій же постаті, яким знаходився на вівтарі костелу отців Францішканів у Бонії й доручив невісті, нехай вона відмовляє впродовж 9-ти вівторків набожність на пам'ять 9-ти місяців, протягом яких Діва Марія носила в лоні свого Сина. Попросив, щоб вона щовівторка приступала до святої сповіді, при якій має розказати всі гріхи, які вчинила протягом всього життя та нехай ці дні проведе у молитві та пості.

Послушна невіста виконала все, як велів св. Антоній, а на додаток купила за звичаєм ліхтарики на вівтар св. Антонія Падевського, які світилися під час Служби Божої, яку жінка замовила і чесно оплатила.

Пізніше, через рік, після дев'ятиденної вівторкової набожності, жінка стала щасливою матір'ю дитини, яку випросила через св, Антонія у Всевишнього. З вдячності за цю отгоИману від Бога ласку, вона подарувала дорогоцінну лампу перед вівтарем св. Антонія ПадевСького. Вістка про це чудо швидко розлетілась всією Італією, аж дійшла до найвіддаленіших сіл. З того часу люди з різних куточків почали відмовляти дев'ятницю на честь св. Антонія Падевського.

Кожного вівторка люди у різний спосіб вшановували честь святого і ця традиція збереглася — дев'ятивівторкова набожність перед святом св. Антонія Падевського, яке щорічно відзначають 13 червня. У цей день у всіх католицьких святинях Чину Братів Менших відправляється Служба Божа перед вівтарем св. Антонія Падевського, а весь народ бере масову участь у тій улюбленій набожності. Папа Лев XIII в день 13 червня 1902 року оголосив всім вірним християнським Католикам, хто є членом товариства почитателів імені св. Антонія Падевського, якщо вони протягом 9-ти вівторків за допомогою побожних розважань помоляться на честь св.Антонія, то отримають 100 днів відпУстУ д пошти підиуі і отримають тоді, коли в останній вівторок приймуть св. Причастя та висповідаються, відвідають каплицю чи церкву та помоляться в наміренні св. о.Папи Римського:

5 разів - Отче наш;

5 разів - Богородице Діво;

6 разів - Вірую.

http://molytva.at.ua/flowers/gold_bar_down.gif

ДЕВ'ЯТНИЦЯ ДО СВ. АНТОНІЯ З ПАДУЇ НА ДЕВ'ЯТЬ ВІВТОРКІВ

ВСТУПНА МОЛИТВА
Вклоняємось Тобі, святий Антонію, славний наш заступнику. Покірно Тебе просимо, щоб Ти споглянув на нас з висоти своєї слави та прийшов нам на допомогу. Ти допомагаєш усім, хто просить про Твоє заступництво та благає про опіку. Не відкидай наших довірливих прохань та допомагай нам в наших турботах та клопотах. Твої шанувальники знають дієве заступництво святого з Падуї у пошуку загублених речей, охороні від злодіїв, опіці над подорожуючими, несенні полегшення в терпінні страждаючим, убогим та заклопотаним. З довірою благаємо, зроби, щоб завдяки Твоїй опіці ми завжди мали міцну віру, працювали над

поправою життя та примноженням освячуючої благодаті. Доручи нас Пресвятій Діві Марії, Матері Божій, якій Ти завдячуєш особливу допомогу в праці для спасіння людей. Ти знаєш, які ми слабкі та убогі, добре знаєш, яке зло звідусіль оточує нас і як сильно потребуємо Твоєї допомоги.

Просимо Тебе, святий Антонію, щоб Ти нам в житті допомагав і скеровував нас до доброго Бога. Підтримуй всіх, хто звертається до Тебе в своїх потребах та турботах. Нехай усі відчувають Твою опіку та досвідчують Твоєї допомоги, поклоняючись Богу Отцю і Сину, і Святому Духові.

Амінь

Доручення прохань та подяк Богу за заступництвом святого Антонія...

http://molytva.at.ua/flowers/temnybuket.gif
Перший вівторок
О Святий Антонію! Ти, народжений у достатках, у шляхетному домі, почувши Божий заклик, зневажив і відкинув земні багатства. Щиро благаю, випроси для мене в Бога ласку наслідувати Тебе і не прив'язуватись до марнот цього світу. Випроси для мене ласку вірності Божому натхненню, яке щоденно закликає мене до покути.

Амінь

Отче наш...

Богородице Діво...

Слава Отцю...

Літанія до св. Антонія

http://molytva.at.ua/flowers/temnybuket.gif
Другий вівторок

О преславний Святий Антонію, якого Церква нагородила почесним титулом "мученика прагнення", випроси у Бога для мене ласку відкинути будь-яке самолюбство, щоб прагнути лише похвали Найвищого, сповнення його святої волі та спасіння своєї душі. Випроси для мене ласку радісно, з любов'ю і смиренням приймати усі накази Божого Провидіння.

Амінь

Отче наш...

Богородице Діво...

Слава Отцю...

Літанія до св. Антонія

http://molytva.at.ua/flowers/temnybuket.gif
Третій вівторок

О Святий Антонію! Ти безжально умертвляв власне тіло, ставши мучеником покути. Я благаю Тебе, святий і милосердний мій Опікуне, випроси для мене у Бога ласку правдивого навернення та влий Духа покути у моє серце.

Амінь

Отче наш...

Богородице Діво...

Слава Отцю...

Літанія до св. Антонія

http://molytva.at.ua/flowers/temnybuket.gif
Четвертий вівторок

О Святий Антонію! Ти є прикладом святої покори. Віднині прагну змінити своє попереднє життя й стати Твоїм ревним послідовником. Випроси для мене ласку полюбити покору й зненавидіти диявольську гордість.

Амінь

Отче наш...

Богородице Діво...

Слава Отцю...

Літанія до св. Антонія

http://molytva.at.ua/flowers/temnybuket.gif
П'ятий вівторок

О великий Святий чудотворцю! Захоплююся Твоїм великим даром проголошення Божого Слова, яке наповнювало серця вірних великою любов'ю до Бога та ближніх. Мене ж палить сором за кожну пропущену Службу Божу і неуважність на ній, за те, що мало читаю Святе Письмо. О заступнику, випроси ласку Святого Духа, щоб я, читаючи Святе Письмо, розумів його, та щоб кожна Свята Літургія наближала мене до Бога.

Амінь

Отче наш...

Богородице Діво...

Слава Отцю...

Літанія до св. Антонія

http://molytva.at.ua/flowers/temnybuket.gif
Шостий день
О Святий Антонію! Твоя вірність Божій Волі є закликом до виконання святих намірів Божого Провидіння. Хвороби й страждання, що їх Бог посилає для добра моєї душі, сприймаю як випробування.

О Святий заступнику! Навчи мене з покорою приймати хвороби і життєві труднощі. Зміцни мою віру і випроси ласку витерпіти усе, що Господь на мене допустить.

Амінь

Отче наш...

Богородице Діво...

Слава Отцю...

Літанія до св. Антонія

http://molytva.at.ua/flowers/temnybuket.gif
Сьомий вівторок

О Святий Антонію, пречудесна перлино чистоти! Як далеко мені до вершин Твоєї святості. Ти, сповнений полум'яним запалом рятувати душі, був пострахом для пекла. Розумію, що гріх, цей найстрашніший ворог моєї душі, погубить мене навіки, якщо Ти, Святий Антонію, не випросиш для мене ласку ненависті до гріха і відвернення інших від нього.

Амінь

Отче наш...

Богородице Діво...

Слава Отцю...

Літанія до св. Антонія

http://molytva.at.ua/flowers/temnybuket.gif
Восьмий вівторок

О Святий Антонію! Мої вчинки так сильно відрізняються від Твоїх! Часто керуюся лише своїми почуттями. Прагну виправитися, але не знаходжу достатньо сили, щоб змінити своє життя. Тому гаряче благаю Тебе, мій Святий покровителю, змилуйся над моїм безсиллям і випроси у Бога ласку, щоб я завжди контролював свої почуття і керувався розумом і вірою.

Амінь

Отче наш...

Богородице Діво...

Слава Отцю...

Літанія до св. Антонія

http://molytva.at.ua/flowers/temnybuket.gif
Дев’ятий вівторок

О Святий Антонію! Роздумуючи про Твою благословенну смерть, я прагну щасливо завершити своє земне життя з найсвятішими іменами Ісуса й Марії на устах, прагну втішатися з тобою радістю небесною. Святий мій доброчинцю й покровителю, прийми цю дев'ятницю, що на Твою честь відмовлена. Люблю Тебе всім серцем і вірю, що випросиш для мене у Бога світло й силу жити праведно, по-християнськи, осягнути славу небесну й втішатися з Тобою навіки.

Амінь

Отче наш...

Богородице Діво...

Слава Отцю...
  1   2   3   4

Схожі:

ПОРАДИ ДЛЯ ПІДГОТОВКИ ДО ІСПИТУ Повірте в себе. Не намагайтеся завжди...
...
Національне виховання – складова виховного процесу
Ми дбаємо про здоров’я тіла забуваємо про внутрішнє життя. Але хочеться вірити, що не все ще втрачено, не все загублено, тим більше,...
А. Б. Трушлякова Національний університет кораблебудування
Україна все більше інтегрується у європейські і світові структури і все більше студентів з України прагнуть вчитися в університетах...
Уроку: Робота зі звуком у середовищі Flash
Все це було в новинку, як і перші фанерні літаки, і перші телефони, в які потрібно було кричати на все горло, як і чотири паралельні...
Свято «Прощавай, Букварику!» Учень
...
Ручная зачистка поверхности от пыли и грязи
СМР, стоимость материалов, механизмов, заработную плату, накладные расходы, сметную прибыль, все виды налогов (в т ч. НДС 20%) и...
До речі, скажіть, а чи знаєте ви, яке у нас сьогодні свято?
Господиня: Так, дійсно. У нас сьогодні 19 грудня, а це значить День святого Миколая! Саме сьогодні ми відзначаємо свято Миколая –...
«ВІКТОР ФЕДОРОВИЧ ШАТАЛОВ ТВОРЧИЙ ДОРОБОК»
Землі, ордена Дружби (Указ Президента РФ від 19. 11. 2007 р.), Миколи Чудотворця, почесний президент італійської асоціації «Данте...
Посібник для позакласної роботи в 5-11 класах З ібрав і підготував...
В. О. Сухомлинський, «математика — це насамперед думка, допитлива, що бажає все знати, про все мати уявлення. Математика вчить мислити...
Кожен житель нашої країни заслуговує на заможне життя, для якого ми маємо все необхідне
Родючі землі, море, гірскі курорти, багаті історичні пам’ятки, це все як магніт притягує туристів зі всього світу. Наш трудолюбивий...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка