Випуску: екологічний геноцид української нації 5


Скачати 0.76 Mb.
Назва Випуску: екологічний геноцид української нації 5
Сторінка 1/7
Дата 23.02.2016
Розмір 0.76 Mb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Медицина > Документи
  1   2   3   4   5   6   7


Здоров’я
Українське незалежне інформаційне агентство новин (УНІАН). Засновано в березні 1993 року.

Генеральний директор Олег НАЛИВАЙКО. Головний редактор Олександр ХАРЧЕНКО.

Редактор Наталія МАКСИМЕНКО. E-mail: [email protected]. Випусковий редактор Галина ВИСОЦЬКА

Видається українською мовою. При використанні посилання на УНІАН обов’язкове.

Адреса редакції: 01001, Київ-1, вул. Хрещатик, 4. Телефон: 2788329, 279-4395 , факс 279-3571, http://www.unian.net.

Відділ маркетингу: тел. 279-3690,279-3158, факс 461-9111,279-3320, E-mail: [email protected]

Технічна підтримка: тел. 278-0007, E-mail: [email protected]
13 листопада 2007 року, вівторок, №25


Медичні вісті 2

країна 2

В Україні запроваджують єдиний стандарт екстреної медичної допомоги 2

Військово-медична академія ввійшла до складу НМАПО ім. П.Л.Шупика 3

регіони 3

Донецькі медики перші у СНД отримали пульсаторні клітини серця 3

У Донецьку відкрили центр допомоги немовлятам 4

У Чернігові реалізується проект проти корупції у медичних закладах 4

На Вінниччині з вірусним гепатитом ”А” госпіталізовано 7 дітей 5

Тема випуску: екологічний геноцид української нації 5

Кому вигідно, щоб українців ставало менше? 5

Канцерогени - міфи та реальність 9

Керч: на відновлення моря піде від двох до шести років 13

Свинець в крові - проблеми в поведінці 15

Електромагнітне випромінювання: чи є реальна загроза? 16

Шум від сучасного життя може бути небезпечний для здоров’я 18

медичний кейс 20

Фарби допомагають дітям боротися зі смертю 20

Консиліум 22

Синдром сухого ока 22

Рак починається з "дрібниць"? 23

Медична освіта 24

Телекомунікаційні технології у медицині 24

Зарубіжна медицина 27

застосування антропософської медицини у лікуванні дітей та дорослих 27

батьки і діти 31

Якщо дитина застудилася 31

Причиною карієсу може стати звичайна соска 32

здоров’я і краса 34

Продукти, що зберігають молодість 34

без рецепта 35

Цукор. Насолода чи біда? 35

Капуста квасненька - здоров'я міцненьке 36

новини світу 37

Наркоз можуть відмінити 37

Енергетичні напої призводять до інфаркту 38

Вітамін D сповільнює старіння 38

Вчені знайшли гормон щедрості 39



Медичні вісті
країна
В Україні запроваджують єдиний стандарт екстреної медичної допомоги
В Україні для надання населенню екстреної медичної допомоги на догоспітальному та госпітальному етапах створюється централізована мережа медичних закладів, що функціонуватиме за єдиними принципами та стандартами невідкладної медичної допомоги.

Як повідомили УНІАН у Міністерстві охорони здоров’я України, це передбачено затвердженою урядом Державною програмою створення єдиної системи надання екстреної медичної допомоги на період до 2010 року.

Створення єдиної системи передбачає реорганізацію нинішньої структури, удосконалення матеріально-технічних та кадрових ресурсів медичних закладів, взаємодію і розвиток диспетчерських служб та консультативної допомоги для своєчасного порятунку постраждалих у повсякденних умовах та при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Задля цього, відповідно до нової програми, будуть оснащені медичні заклади, насамперед у сільській місцевості. При 7-ми територіальних центрах екстреної медичної допомоги (ЕМД) (АР Крим, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Львівської, Одеської та Харківської областей) створюються реанімаційні центри. Усі центри будуть забезпечені відповідним сучасним обладнання та виробами медичного призначення для допомоги постраждалим з отруєннями внаслідок надзвичайних ситуацій, техногенних катастроф, терористичних актів. Запровадження державної програми суттєво знизить рівень інвалідності та смертності від травм та отруєнь.

МОЗ на базі Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф вже готує фахівців за сучасними європейськими стандартами. Однак в Програмі передбачена підготовка не лише медичних, а й немедичних працівників - парамедиків, які зможуть надати першу невідкладну допомогу. Пройти спеціальний курс навчання матиме можливість кожен бажаючий. Це особливо актуально особливо для сіл, де немає фельдшерсько-акушерського пункту чи сільської амбулаторії, а також для автолюбителів.

Над розробкою системи протягом декількох років працювали провідні фахівці, використовуючи вітчизняний та зарубіжний досвід — лікарі-практики, вчені, керівники відповідних структурних підрозділів МОЗ та інших відомств. Враховано пропозиції громадського обговорення.

"Нова система - це зміна погляду щодо надання екстреної медичної допомоги постраждалим внаслідок різних ситуацій, – констатував перший заступник міністра Олександр ОРДА. – Вона передбачає, з одного боку, оперативність зв’язку та інформування, можливість якнайшвидшого прибуття бригади медиків до потерпілого спеціальним сучасним автомобілем та з цієї хвилини надання безперервної та якісної медичної допомоги хворому відповідно до складності травми. З іншого - забезпечення високої фаховості, полегшення умов, підвищення оплати праці та соціального захисту працівників екстреної медичної служби. Кожен громадянин має відчувати максимальну турботу держави".

Фінансування програми здійснюватиметься в межах видатків держбюджету Міністерства охорони здоров’я та інших органів виконавчої влади, бюджетів місцевих органів та із залученням інших джерел, не заборонених законодавством. Обсяг фінансування заходів програми з державного бюджету становитиме 328 416,5 тис. грн.

*** За даними МОЗ, щороку в Україні понад 15 млн. громадян потребують екстреної медичної допомоги з різних причин.
Військово-медична академія ввійшла до складу НМАПО ім. П.Л.Шупика
Кабінет міністрів України ухвалив рішення про реорганізацію Української військово-медичної академії шляхом приєднання її до Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л.Шупика.

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення ухвалене на засіданні уряду.

Згідно з рішенням Кабміну, в складі Національної медакадемії буде створений військово-медичний інститут.

Перед реорганізацією зі складу Української військово-медичної академії будуть виведені Науково-дослідний інститут проблем військової медицини збройних сил, Головний військовий клінічний госпіталь, Центральна стоматологічна поліклініка, Центральна санітарно-епідеміологічна лабораторія, Центральна судово-медична лабораторія Міністерства оборони, а також центральні і головні лікувальні установи Служби безпеки, МВС, Держприкордонслужби.

Уряд доручив Міноборони вжити заходам для закріплення майна Української військово-медичної академії за Військовим інститутом Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л.Шупика на правах оперативного управління.

Всі слухачі Української військово-медичної академії і студенти Національного медичного університету ім. Богомольця, які проходять військову підготовку за програмою офіцерів запасу, продовжать навчання у Військовому інституті Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л.Шупика відповідно до вибраної спеціальності і освітньо-кваліфікаційного рівня.
регіони
Донецькі медики перші у СНД отримали пульсаторні клітини серця
Донецькі медики вперше в історії СНД отримали пульсаторні клітини серця. Їх виростили в лабораторії зі стовбурових клітин спинного мозку, і уже за місяць зможуть підсаджувати пацієнтам із хворим серцем, щоб підтримати його роботу.

Успіху домоглася лабораторія Донецького інституту невідкладної та відновної хірургії Академії медичних наук України. Цей заклад краще знають як найбільший у країні опіковий центр, де вирощують шкіру. Над "серцевим" експериментом донецькі медики працювали більше року.

Самі медики без зайвої скромності називають своє досягнення проривом в області фундаментальної науки. Вони створили серцеві клітини, що пульсують, – так званий кардіомецид - поза межами людського організму та вже буквально за місяць зможуть використовувати їх на практиці. Кажуть, що їхній експеримент, принаймні на теренах колишнього СРСР, унікальний. У світі це роблять лише в країнах, де серйозно працюють із біотехнологіями.

Директор інституту каже, що результат досліджень важливий ще й тим, що клітини вирощувалися не з ембріональних тканин - це занадто дорого, а зі стовбурових клітин спинного мозку самого пацієнта, тож коли їх підсадять у хворе серце, не буде реакції відторгнення.

Відкриття донецьких вчених дозволить допомагати людям із серцевими захворюваннями: тим, що перенесли інфаркт чи перебувають у передінфарктному стані, а також хворим на стенокардію та інші недуги.

Практично застосовувати своє досягнення інститут почне вже через місяць. У грудні тут придбають спеціальну навігаційну система, яка виявлятиме проблемні ділянки серця та вводитиме туди отримані біологічні ліки.
У Донецьку відкрили центр допомоги немовлятам
У Донецьку відкрили центр допомоги немовлятам "Колиски надії", таких колисок в Україні вже 12 – сучасні медичні центри виходжують новонароджених по всій країні у рамках програми Фонду Вікора Пінчука. Лише цьогоріч 10 тисяч немовлят увійшли в цей світ здоровими завдяки обладнанню та вчасній допомозі таких центрів, сотні недоношених дітей врятували.

Шанс вижити з’явився у донецьких малюків, які народилися передчасно. На базі місцевого регіонального центру охорони материнства та дитинства відкрили центр надання допомоги новонародженим "Колиски надії" в рамках однойменної національної програми Фонду Віктора Пінчука. Вперше у пологовому відділенні Донеччини з’явилися апарат для проведення ультразвукового дослідження головного мозку одразу після народження, а також високочастотний апарат для штучної вентиляції легенів.

Донецький Центр надання допомоги новонародженим "Колиски надії" став дванадцятим в Україні. Програма існує понад рік. За цей час лікарні-партнери допомогли більш ніж 22 тисячам немовлят.

Для Донеччини демографічна криза є особливо помітною. За інформацією Міністерства охорони здоров’я, за п`ять місяців цього року Донецька область піднялася з шостого на друге місце за кількістю смертей дітей до року.

Найближчим часом "Колиски надії" з’являться у всіх регіонах.
У Чернігові реалізується проект проти корупції у медичних закладах
У Чернігові розпочалася реалізація проекту „Клятва Гіппократа без корупції”.

Про це УНІАН повідомив представник Чернігівського центру прав людини Максим ОВСЯННІК.

За його інформацією, у рамках проекту у міській поліклініці №3 та в офісі організації буде надаватися юридична допомога. «Пацієнти, які зіткнулись із порушенням своїх прав, фактами корупції у системі охорони здоров’я зможуть звернутися за консультаціями», - уточнив він.

Також у 10 медичних закладах Чернігова розмістять поштові скриньки для збору інформації про факти корупційних дій серед медичного персоналу, пропозицій громадян та медпрацівників. Для підвищення рівня обізнаності медичних працівників про права і потреби пацієнтів, відповідальності за корупційні дії при виконанні своїх службових обов’язків будуть проведені п’ять навчальних семінарів.

За результатами узагальненої юридичної практики планується видати Звіт та провести інформаційну кампанію з метою інформування широкого загалу населення та керівництва, працівників медичних закладів про існуючий рівень корупції при наданні медичних послуг.

Проект буде виконуватись спільно з Управлінням охорони здоров’я Чернігівської ОДА, Чернігівською міською лікарнею №1, УМВС України в Чернігівській області.

Діяльність проходить за підтримки проекту „Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні "Гідна Україна", який здійснює компанія Менеджмент Системс Інтернешнл (MSI) за сприяння Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Корпорації "Виклики тисячоліття" (МСС).
На Вінниччині з вірусним гепатитом ”А” госпіталізовано 7 дітей
7 листопада до МНС надійшла інформація про те, що з 4 по 6 листопада, з с. Плисків Погребищенського району Вінницької області, до інфекційного відділення Погребищенської районної лікарні з діагнозом вірусний гепатит "А" госпіталізовано 7 вихованців Плисківського будинку інтернату ІІІ-го профілю (для розумово відсталих).

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, всього в інтернаті проживає 92 особи віком від 10 до 37 років. Стан здоров`я потерпілих - легкого та середнього ступеня тяжкості. В осередку захворювання фахівцями районної та обласної СЕС проводиться комплекс протиепідемічних та санітарно-гігієнічних заходів.
Тема випуску: екологічний геноцид української нації
Кому вигідно, щоб українців ставало менше?
В Україні Міністерство охорони здоров’я фіксує 27 випадків самогубств щороку на 10 тисяч людей. Наше суспільство перебуває у повному моральному занепаді. І ми нічого не робимо, нічого доброго після себе не залишаємо. В українців немає своєї ідеології. Таке ж ніяке ставлення і до екології, і до нашого майбутнього дітей. Про це розповідає Михайло КУРИК.

УКРАЇНЦІ САМІ СЕБЕ ЗНИЩУЮТЬ

Михайле Васильовичу, Ви часто у своїх інтерв’ю говорите про екологічний геноцид українського народу.

Коли зважати на офіційну статистику щодо психічного здоров’я українців, то Міністерство охорони здоров’я фіксує 26 випадків самогубств щороку на 100 тисяч людей. Всесвітня організація охорони здоров’я визначає критерії "нормальності" держави, коли показник не доходить 20 випадків. Наше суспільство перебуває у якійсь моральній деградації. І ми нічого не робимо, нічого доброго після себе не залишаємо. В українців немає своєї ідеології. Таке ж байдуже ставлення і до екології, і до майбутнього наших дітей.

Розкажу лише один випадок. Приїхали в Україну японці з благородною місією. Привезли методику очищення ґрунтів - посипають землю голубиним послідом і поливають рідиною (до речі, абсолютно екологічно безпечною). Через два тижні - земля повністю очищається від радіації (все це ми пізніше перевіряли - ефект очистки землі має місце). Куди дівається радіація невідомо, ніхто не міг пояснити. Професор із Японії зробив у Прип’яті доповідь і запропонував із боку Японії допомогу щодо знезараження усіх ґрунтів. Але українська сторона відмовилася. "Нам це не треба", перекладали японському професору кілька разів. Він довго не міг собі второпати чи правильно зрозумів і чому не треба. Аж поки йому пояснили: "Зона - це наш "хліб", роботи немає, за зону платять. Як ви тут усе очистите, за що нам гроші платитимуть". Логіка - вбивча. Що це є? Це і є екологічний геноцид. Ми знаємо про погане, але свідомо нічого не робимо. З одного боку все є, а з іншого - ми самі не хочемо щось змінювати навколо себе. Про що цьому народу казати? У нас є стереотип, що хтось владний має для нас щось робити. Здоров’я залежить від ставлення до нього самої людини. Ніякі олігархи у цьому не допоможуть.
  1   2   3   4   5   6   7

Схожі:

Урок №1-2 Тема. Від етносу до нації
ТЕМА І. ФОРМУВАННЯ МОДЕРНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІЇ. ТЕОРІЯ ТА СУСПІЛЬНІ ВИКЛИКИ ПЕРШОЇ ПОЛОВИНИ XIX СТ
До Програмових засад ВГОРУ, прийнятих ІІ З’їздом в процесі розробки Програми ВГОРУ
України, лояльних до Української ідеї та нації, а також для іноземців українського походження. Іншим же громадянам України всебічно...
27 листопада пройшла акція “Голодомор 32-33 це геноцид. Пам’ятаємо!”
Україні”. Панахиду біля Національного меморіалу жертв голодоморів відправили патріарх Київський та всієї Руси-України Філарет, Патріарх...
Програма ВО "Свобода" (чинна) Програма захисту українців
Головною метою Всеукраїнського об’єднання «Свобода» є побудова могутньої Української Держави на засадах соціальної та національної...
Програма ВО "Свобода" (чинна) Програма захисту українців
Головною метою Всеукраїнського об’єднання «Свобода» є побудова могутньої Української Держави на засадах соціальної та національної...
За часів відродження української культури необхідним є і знання тих...
Органічно розвиваючись, ці культурні набуття сприяли існуванню української нації у її важкі історичні часи, підтримували дух народу...
Художнє розв’язання письменником найболючіших питань української...
Тема. Художнє розв’язання письменником найболючіших питань української нації: незалежності, національної гідності, влади. Докладна...
Заняття з народознавства
Продовжувати формувати у дітей знання про родину, сім'ю, родинні відносини. Викликати пізнавальний інтерес до історії свого роду,...
Конкурс з добору кандидатів до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»
З метою створення механізму добору до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації» найбільш обдарованих громадян України,...
Тараса Шевченка Юридичний факультет кафедра трудового, земельного і екологічного права
Робоча програма із спецкурсу „Екологічний контроль та екологічне страхування за законодавством України” : Частина І „Екологічний...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка