ВИПУСКУ: МІОМА МАТКИ: ОСНОВНА ПРИЧИНА ВИНИКНЕННЯ АБОРТ 5


Скачати 0.8 Mb.
Назва ВИПУСКУ: МІОМА МАТКИ: ОСНОВНА ПРИЧИНА ВИНИКНЕННЯ АБОРТ 5
Сторінка 1/7
Дата 22.02.2016
Розмір 0.8 Mb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Медицина > Документи
  1   2   3   4   5   6   7


Здоров’я
Українське незалежне інформаційне агентство новин (УНІАН). Засновано в березні 1993 року.

Генеральний директор Олег НАЛИВАЙКО. Головний редактор Олександр ХАРЧЕНКО.

Редактор випуску Наталя МАКСИМЕНКО. E-mail: mnatalia@unian.net Випускаючий редактор Анна ІСАЄВА.

Видається українською мовою. При використанні посилання на УНІАН обов’язкове.

Адреса редакції: 01001, Київ-1, вул. Хрещатик, 4. Телефон: 2788329, 279-4395 , факс 279-3571, http://www.unian.net.

Відділ маркетингу: тел. 279-3690,279-3158, факс 461-9111,279-3320, E-mail: [email protected]

Технічна підтримка: тел. 278-0007, E-mail: [email protected]
16 жовтня 2008 року, четвер, № 73


Країна 2

Україну атакує новий різновид вірусу грипу 2

Анульовано ліцензію кожної п`ятої аптеки 2

В Україні - понад мільйон душевнохворих людей 2

Україна зайняла 42-месце в рейтингу Національного індексу здоров`я 3

Регіони 3

У Запоріжжі знищено партію трамадолу вартістю 400 тис. грн. 3

Івано-Франківщина: відкрито перший Центр малоінвазивної дитячої хірургії 3

Львівщина: Cтворено Центр навчання дітей з аутизмом 4

Новини МОЗ 4

24 жовтня пройде міжнародний симпозіум з проблем серцево-судинних захворювань 4

ТЕМА ВИПУСКУ: МІОМА МАТКИ: ОСНОВНА ПРИЧИНА ВИНИКНЕННЯ - АБОРТ 5

Міома не містить онкоклітин і успішно лікується 5

міометректомія і реконструктивне відновлення матки 8

СУЧАСНІ МЕТОДИ ЛІКУВАННЯ - ОПЕРАЦІЯ ВІДМІНЯЄТЬСЯ 11

Чи можна вагітніти при міомі матці? 13

Точка зору 14

Фіброміома матки - оперувати чи не оперувати? 14

14

Проблема 15

Щороку кількість сліпих у світі зростає 15

Консиліум 16

Психолог і психіатр: знайдіть 10 відмінностей 16

Соціум 19

Чи дійсно в Україні - бум усиновлення? 19

Здоровий спосіб життя 20

Мікрохвильові печі небезпечні для здоров`я 20

Язик розкаже про здоров`я 20

Здоровий нічний сон - здорове серце 21

Для профілактики простуди слід частіше мити руки 21

Мед вбиває до 91% бактерій, що зумовлюють нежить 22

Калорійна їжа виводить мозок з ладу 22

Енергозберігаючі лампи - небезпечні для шкіри? 22

7 потенційних причин інфаркту 22

Найпростіший спосіб бути здоровим 23

Надмірна чистота приводить до хвороб 23

Новини ВООЗ 24

Кожні п`ять секунд у світі сліпне одна людина 24

Поради психолога 24

Чоловіча депресія протікає важче, аніж жіноча? 24

Поради до часу 25

Як захиститися від вірусів в умовах сучасного міста 25

Як не залежати від примх погоди 25

Зарубіжна медицина 26

Вакцина від СНІДУ з`явиться протягом чотирьох років? 26

Профілактика раку грудей існує 26

Щоб краще думати, необхідно відпочивати 27

Новий метод дозволить виявляти синдром Дауна раніше 27

В організмі людини знайшли фермент, здатний долати ВІЛ-інфекцію 28

Китайські компанії публічно вибачилися за меламін 28

Вакцина від пневмонії знижує вірогідність серцевого нападу 28



Країна

Україну атакує новий різновид вірусу грипу
Україну атакує "Брісбен" - новий вірус грипу

Щорічно на грип хворіють майже 16 мільйонів українців, третина випадків закінчуються ускладненнями. Цього року ситуація обіцяє бути ще гіршою. Українців атакують три штами вірусів. Причому, один з них - австралійський "Брісбен" - прийде на нашу територію вперше. Медики застерігають: в українців немає ніякого імунітету проти нього.

Тільки за два останні тижні "Брісбен" уклав в ліжко майже 50 тисяч чоловік. Медики прогнозують, що в жовтні жертв буде удвічі більше. Епідемія невідомого грипу почнеться в грудні.

Українці беззахисні. Вони не мають імунітету проти нового вірусу грипу, відзначають медики.

Керівник Українського центру грипу професор Аркадій ФРОЛОВ говорить, що "ми до них не маємо антитіл, тобто абсолютно всі чутливі до цих підтипів". Тим, хто за цей час не укріпить свій організм, вже через два місяці гарантований головний біль і висока температура, а потім - тривале лікування від ускладнень. За словами А.ФРОЛОВА, "у 20-27% хворих грипом розвиваються ускладнення".

Лікарі радять профілактику. Перш за все – зробити щеплення, особливо дітям і літнім людям, у яких найчастіше виникають ускладнення. І не тільки бронхіти або навіть запалення легенів, а й інфаркти, ураження нервової системи і важкі захворювання нирок. Проте вакцинуватися слід тільки після рекомендацій лікаря і бажано в його присутності.

Лікар-імунолог Федір ЛАПІЙ відзначає, що "в групі вакцинованих - менше госпіталізацій, менше смертей, відповідно, менше грошей витрачатимете на лікування і менше знаходитиметеся на лікарняному ліжку".

Зволікати зі щепленням не слід, радять лікарі. Більшість людей набувають імунітету лише через місяць після вакцинації. А третина - через два.

Окрім різних ліків, укріпити імунітет допоможуть екстракти різних трав, ехінацея і корінь женьшеню, а ще - традиційні часник і цибуля, відзначає телеканал.
Анульовано ліцензію кожної п`ятої аптеки
З початку року анульовано кожну п`яту ліцензію на діяльність аптечних установ в Україні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомила начальник відділу ліцензування і контролю за дотриманням ліцензійних умов Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення Світлана ЗБРОЖЕК.

За її словами, на сьогодні в Україні діє 5,737 тис. суб`єктів господарювання і 23,746 тис. аптечних установ. Кожна така установа обслуговує близько 2 тис. громадян України.

«Протягом року ми видаємо до 2 тис. ліцензій. Також щороку ми проводимо близько тисячі перевірок (аптечних установ - УНІАН). За 9 місяців цього року проведено 958 перевірок, за результатами яких анульовано 184 ліцензії. Це майже кожна п`ята ліцензія», - зазначила С.ЗБРОЖЕК.

Причини цього вона бачить у тому, що на сьогодні, за її словами, дуже спрощена процедура отримання ліцензії на діяльність аптечних установ.
В Україні - понад мільйон душевнохворих людей
В Україні від душевних недугів страждають більше мільйона людей –і це тільки ті, хто офіційно звернувся по допомогу до психіатрів. Приблизно такий же відсоток фіксується і в усіх європейських країнах. Відрізняються тільки підходи до лікування.

Серед пацієнтів психіатрічної клініки можна зустріти і професора математики, і слюсаря. Хвороби душі не розрізняють чинів і рангів.

Чому виникають – досі не зрозуміло. Залишаючи таких людей у лікарні, родичі, як правило, намагаються забути про них. Декого взагалі підкидають  - просто підвозять до воріт клініки і виштовхують з машини. Потім лікарі починають відновлювати документи – виявляється, що пацієнтів обібрали до нитки.

Лікування душевнохворих – справа довга і дорога. Кожен випадок – індивідуальний. Сьогодні вітчизняна психіатрія тримається на нейропрактиках, які знімають марення і галюцинації. Багатьом допомагають.

Зрозуміти, коли пацієнт може повернутися до нормального життя, - важко. Західна медицина – за те, щоб всіх неагресивних пацієнтів повертати у суспільство, обов`язково давати роботу – хай спочатку просту. Українська психіатрична практика вагається між лібералізмом і гратами на вікнах.

Арт-терапія – дуже популярна на Заході – тепер впроваджується і в Україні. В лікарні Павлова – ціле відділення з групами художньої пластики, живопису, шиття. Є також свій театр. Здавалося б – що може дати ліплення фігурок? Виявляється – поштовх і повернення до нормального життя.

Досвічені психіатри говорять: за стінами лікарень багато людей знаходяться в так званому «граничному стані» - один стрес – і людина виходить з категорії «нормальних».

Така тенденція спостерігається в усіх країнах. На заході першими помітили небезпеку – і тепер мало не щотижня ходять до психоаналітиків.
Україна зайняла 42-месце в рейтингу Національного індексу здоров`я

Китайські вчені склали рейтинг здоров`я націй. Краще за всіх живеться скандінавам.

Україна зайняла 42-месце з представлених сорока п`яти в рейтингу Національного індексу здоров`я, складеного Академією наук Китаю. Китайські дослідники включили в список країни, в яких проживає більше 70% населення і на які припадає 90% загальносвітового ВВП. Китайські вчені брали до уваги стан нервової системи людини, імунітету, психічної поведінки, обміну речовин. Підсумовуючи всі ці показники, виводився середній рівень національного індексу здоров`я (NHI). Для України він виявився - 0,426, а для лідера рейтингу - Фінляндії - 0,655.

Україна ж увійшла до так званого класу D - групи з 17-ти аутсайдерів китайського рейтингу. Гірше справи із здоров`ям населення йдуть, на думку учених Академії наук Китаю, тільки у Пакистану, Венесуели і Нігерії. При цьому, не дивлячись на низький показник, дослідники віднесли Україну до класу країн, в яких ситуація з охороною здоров`я покращується.

Варто врахувати, що до рейтингу не включені бідні країни, стан національного здоров`я в яких навряд чи піддається позитивному оцінюванню. У клас A, групу найздоровіших, окрім згаданої вище Фінляндії, також увійшли Данія, Швеція, Норвегія, Австралія, Нова Зеландія, Австрія і Швейцарія. Росія зайняла 29-е місце, опинилася в одній з Україною  групі. Китайці зайняли 13-е місце.

"Нація - окрема особа, - говорить Янг Дуогуй, керівник наукової групи Академії наук. - Імунітет залежить не тільки від екологічних умов, але і від стійкості до фінансових ризиків і соціальної стабільності".

Регіони
У Запоріжжі знищено партію трамадолу вартістю 400 тис. грн.
У Запоріжжі міліція знищила партію наркотиків вартістю понад 400 тис. грн.

Як повідомили УНІАН у Центрі громадських зв`язків ГУ МВС України в Запорізькій області, партію трамадолу на суму близько 440 тис. грн. було вилучено співробітниками відділу по боротьбі з незаконним оборотом наркотиків безпосередньо після ввезення партії наркотиків у регіон із однієї з сусідніх областей.

"Після затримання членів групи, що здійснювала поставку, було встановлено, що в Запорізьку область для продажу було завезено понад 32 тис. доз трамадолу. У цінах, діючих на "чорному ринку", вартість партії становить понад 440 тис. грн.", - повідомили в ЦГЗ, зазначивши, що весь вилучений "товар" було знищено співробітниками міліції - спалено на одному з пустирів міста.

Проти членів групи, яка здійснювала поставку наркотику, порушено кримінальну справу. Ведеться слідство.

Довідка УНІАН. За останні 2 місяці це вже друга велика партія наркотиків, вилучена у зловмисників і знищена співробітниками запорізької міліції: в кінці серпня в Запорізькій області міліція знищила партію макової соломки вартістю 70 млн. грн.
Івано-Франківщина: відкрито перший Центр малоінвазивної дитячої хірургії
В Івано-Франківській обласній дитячій клінічній лікарні відкрили перший в Україні Центр малоінвазивної дитячої хірургії.

Про це повідомили УНІАН в Головному управлінні охорони здоров’я Івано-Франківської обласної держадміністрації.

Тепер операції проводитимуться за допомогою відеоапаратури в найбільш недоступних місцях, що дає змогу лікарям успішніше робити операційні втручання маленьким пацієнтам при загальному знеболюванні.

За словами головного лікаря обласної дитячої клінічної лікарні Радислава КУТУРБАША, такий Центр в Україні в дитячих клініках відкривається вперше. «До цього часу діти від народження і до років 10 не могли одержувати відповідне лікування, не могли проводити їм відповідні операції, тому що не було апаратури і не було підготовлених спеціалістів», - наголосив керівник установи.

Допомогу в 150 тис. грн. на придбання апаратури для малоінвазивної хірургії надав Івано-Франківський медичний університет та Головне управління охорони здоров`я обласної державної адміністрації.

У клініці стверджують, що понад 50 % маленьких пацієнтів лор-відділення мають вроджені патології, запальні процеси.

***„Малоінвазивна” означає малотравматична хірургія, тобто проведення операції через невеличкі розрізи за допомогою двох зондів, один з яких освітлює операційне поле, а другий – оперує, тобто хірург робить операцію без скальпеля.
Львівщина: Cтворено Центр навчання дітей з аутизмом
У Львові на базі загальноосвітньої спеціальної школи для дітей з важкими порушеннями мови на вул. Короленка, 1 цього року створено Центр навчання дітей з аутизмом. До завдань Центру належить, зокрема, підготовка до школи та навчання дітей з аутизмом, робота з батьками та опікунами таких дітей. «Діти, хворі аутизмом, потребують спеціальної програми для навчання в загальноосвітніх закладах. У Львові вперше в Україні розпочинається проект навчання таких дітей. Зараз у центрі налічується 19 дітей.

Враховуючи останні результати міжнародних наукових досліджень, є підстави вважати, що розлади із спектру аутизму належать до тих, які найчастіше зустрічаються у дітей. На кожних 10 000 дітей віком до 8 років розлади спектру аутизму мають 60 осіб. Загалом особи з аутизмом становлять близько 1% населення, незалежно від раси, соціального статусу громадян чи рівня розвитку країни.
Довідка:

Аутизм – це глибокий цілісний розлад розвитку, що вимагає комплексної терапії. Найчастіше маємо справу з розладами відчуттів і спотвореним сприйняттям світу особами з аутизмом, які інакше сприймають світло, зображення та звуки, інакше відчувають дотик, запах, смак чи біль. Часто мають проблеми з чітким розумінням спрямованої до них мови.

Розлад засобів сприйняття призводять до того, що особи з аутизмом творять свій внутрішній образ світу, часто відмінний від нашого. Мають також труднощі з класичною – в нашому розумінні – розбудовою міжлюдських стосунків та вираження емоцій у взаємовідносинах з іншими людьми. Світ осіб з аутизмом відрізняється від «нашого світу», а проблеми з комункацією провокують те, що вони змушені боротися з досвідом психічної ізоляції.

Глибина аутизму може бути від найбільшої до найменшої, але наслідки проблеми завжди дуже складні.

Деякі особи з аутизмом розмовляють, але не розуміють повного і глибокого значення слів та мають труднощі зі спілкуванням. Частина з них взагалі не користується мовою, спілкуються із зовнішнім світом засобами письма.

Люди з аутизмом дуже хочуть жити так, як інші, бути учасниками суспільного життя. Такий шанс може їм дати лише допомога фахівців, профільна терапія та праця.

До розладів спектру аутизму входить ціла група розладів, які виникають із конкретних, визначених і базових дефіцитів розвитку, які, з одного боку, можуть спричинити різного ступеню неповносправності, а з іншого – стати причиною нетипових вмінь та особливих здібностей. У дитини з аутизмом виразно видно порушення або відхилення у розвитку у віці до 3 років у сферах комунікації, суспільних взаємин, уяви, функціональної та символічної гри.

Оскільки особи з аутизмом не можуть самостійно пристосуватися до життя у суспільстві, то демократичне суспільство зобов’язане забезпечити їм відповідні умови та надати необхідну допомогу.
Новини МОЗ
24 жовтня пройде міжнародний симпозіум з проблем серцево-судинних захворювань
24 жовтня 2008 року в місті Бориспіль Київської області відбудеться Міжнародний науковий симпозіум «Сучасні профілактичні та реабілітаційні технології в кардіології».

Як повідомили УНІАН у компанії «Макс-Велл», під егідою якої проходитиме захід, в симпозіумі візьмуть участь кращі фахівці України, США і Європи у галузі медицини. Співорганізатори заходу: Академія медичних наук України, Міністерство охорони здоров`я України, Національний науковий центр «Інститут кардіології ім. академіка М.Д. Стражеска», Національний інститут серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова АМН України, Національна медична академія післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика і Комітет з охорони здоров`я Американської торгової палати в Україні, Науково-виробничий онкологічний і кардіологічний центр «Макс-Велл».

Основна мета симпозіуму — обмін науковою інформацією про зв`язок інфекційних і серцево-судинних захворювань. Зокрема, заплановано три теми в роботі форуму: вплив вірусних інфекцій, зокрема ВІЛ, на розвиток атеросклерозу, інфаркту міокарду та інших серцево-судинних захворювань; роль латентних інфекцій у патогенезі серцево-судинних захворювань; сучасні підходи до діагностики і лікування серцево-судинних захворювань.

«Неординарною подією в рамках симпозіуму стане перший і єдиний в Україні майстер-клас виконавчого директора науково-дослідного інституту серцево-судинних захворювань Науково-дослідного центру MedStar (США), доктора Стефена Е. ЕПСТІНА, який відбудеться 23 жовтня», - наголошується в повідомленні.

У компанії нагадують, що доктор С.ЕПСТІН є автором і співавтором понад 500 публікацій у наукових медичних рецензованих журналах. Він визнаний міжнародний авторитет у галузі ангіогенезу (процес утворення нових кровоносних судин в органі чи тканині), ролі інфекцій у розвитку атеросклерозу, вивчення і лікування серцево-судинних захворювань на молекулярному рівні, із застосуванням методів генної терапії і стовбурових клітин.

Під час майстер-класу С.ЕПСТІН детально торкнеться питання розвитку гострих коронарних синдромів, а також представить новітні молекулярні методи діагностики пацієнтів з високим ризиком виникнення інфаркту міокарду.

  1   2   3   4   5   6   7

Схожі:

Загрозливий аборт О20. 0 Спонтанний аборт О03: Неповний аборт О03-О03....
Спонтанний аборт (мимовільний, самовільний викидень) – вигнання ембріона/плода в терміні вагітності до 22 тижнів або масою до 500...
Випуску: На рак шийки матки може захворіти кожна жінка 11
Українське незалежне інформаційне агентство новин (УНІАН). Засновано в березні 1993 року
ДОСВІД ВИКОРИСТАННЯ ХІРУРГІЧНИХ ЛАЗЕРІВ У ПРОГРАМАХ КОМПЛЕКСНОГО ЛІКУВАННЯ ПАТОЛОГІЇ ШИЙКИ МАТКИ
ЦІН) та їх прогресії у рак шийки матки (РШМ). Молекулярний механізм дії білків ВПЛ (Е2, Е5, Е6, Е7) описано у ряді робіт, в яких...
РОБОТА БУДІВЕЛЬНИХ КОНСТРУКЦІЙ В УМОВАХ ОСОБЛИВИХ НАВАНТАЖЕНЬ РОЗДІЛ...
Основна причина землетрусів – розрядка внутрішніх напруг Землі. Виявляються землетруси, головним чином, в зонах активних рухів земної...
1. ДТС з великою вірогідністю свідчила про виникнення ДТП
Водій мав об'єктивну можливість завчасно виявити ознаки можливого виникнення перешкоди, достатньо точно визначити місце, де з'явиться...
ПРОСПЕКТ ЕМІСІЇ випуску іменних дисконтних звичайних (незабезпечених)...
Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку, не може розглядатися як гарантія вартості цих облігацій. Відповідальність...
В ОЛОДИМИР Ш АЯН «Основна сила творчости Шевченка» (2-е, поширене...
Праця п з. "Основна сила творчости Шевченка" написана в роках 1936-39. Вона мала появитися друком в цензурних умовинах за чaciв польської...
Урок №17. Тема: Виникнення українського козацтва. Запорізька Січ
Мета З’ясувати причини виникнення козацтва, Запорозької Січі. Створити в уявленні учнів образ козака-захисника рідної землі
Історія виникнення креслення
Для того щоб зрозуміти, який шлях пройшло сучасне креслення з моменту його виникнення до наших днів, коротко розглянемо основні етапи...
Сірничок маленький, а біда велика
Мета: продовжити формувати уявлення про причини виникнення пожежі в побуті та її наслідки; вчити учнів правильно діяти у випадку...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка