Концепція української національної мережі трансферу технологій


Скачати 34.47 Kb.
Назва Концепція української національної мережі трансферу технологій
Дата 18.05.2013
Розмір 34.47 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Література > Документи
Концепція української національної мережі трансферу технологій»
В основу організації роботи національної мережі трансферу технологій (далі – «Мережа UTTN» ) покладена модель роботи та методологія європейської мережі інноваційних релей-центров (Innovation Relay Centers –IRC network) та російської мережі трансферу технологій (Российская сеть трансфера технологий - RTTN).

Мережа UTTN реалізує європейську та російську моделі роботи та ставить за мету залучення наукового потенціалу України до світового комерційного обороту.

Основними завданнями мережі UTTN є трансфер технологій, ноу-хау між науковим сектором і промисловістю, а також усередині промислового сектору, пошук партнерів і інвесторів для кооперації, розробки та впровадження високотехнологічного наукового продукту як в Україні, так і за кордоном.

Проект створення мережі направлений на консолідацію інформаційних ресурсів державних структур України, спеціалізованих організацій, інноваційних центрів міст та регіонів України в єдину мережу, і її подальшу інтеграцію у європейські мережі.
Особливості мережі UTTN
При створенні мережі UTTN реалізовано декілька базових принципів, які відрізняють її від аналогічних ініціатив та дозволяють ефективно взаємодіяти з російською мережею RTTN та європейською IRC.
Єдність форматів. Технологічна інформація, якою обмінюються між собою центри трансферу технологій, представляється в єдиному форматі.
Сумісність з IRC та RTTN. Методологія роботи і формати представлення технологічних запитів/пропозицій, що використовуються в мережі UTTN, сумісні з форматами і методологією європейської мережі IRC та російською RTTN. Враховуючи, що на даний час розширюються партнерські зв'язки RTTN з окремими європейськими центрами IRC, це дасть можливість забезпечити вихід українських власників наукоємних розробок, а також українських компаній на європейський ринок. Єдність форматів української, російської та європейських мереж створює передумови для ефективної спільної роботи.
Орієнтація на професійних учасників процесу трансферу технологій. Мережа UTTN розбудовується на основі передачі методології роботи існуючим організаціям інноваційної інфраструктури (зокрема, регіональнім центрам інноваційного розвитку Державного Агентства України з інвестицій та розвитку). У таких організацій вже повинні бути клієнти, яким вони надаватимуть послуги з трансферу технологій.
Контроль якості вхідної інформації. Якість і спроможність технологічних запитів/пропозицій забезпечується ієрархією учасників: правом занесення інформації в базу даних володіють тільки навчені та сертифіковані члени мережі, які несуть відповідальність за зміст і якість своїх даних.
Відкритість мережі для нових членів. Широке залучення нових членів дозволяє надавати клієнтам унікальні можливості просування їх технологічних пропозицій/запитів не тільки в різні регіони України, але і за кордоном.
База даних мережі UTTN містить профілі розробок п'яти типів:
технологічні пропозиції;

технологічні запити;

інноваційні проекти та проекти технологічних парків;

пропозиції НДДКР;

запити НДДКР.
Профілі представлені на українській , російській та англійській мовах.
Вхід у базу вільний. Кожен член мережі може розмістити в базі профіль своєї заявки, але тільки після того, як заявка пройде технологічний аудит. Всі запити і пропозиції супроводжуються технологічним брокером в особі одного з регіональних членів або координаторів мережі.
Окрім учасників, до складу мережі можуть входити також партнери мережі UTTN. Відмінність учасників мережі від партнерів і клієнтів полягає в повноваженнях занесення інформації до електронної платформи мережі і ступені відповідальності за її зміст.
Партнери мережі мають договірні відношення з координатором або адміністратором сегменту мережі UTTN, ведуть власну базу даних профілів формату мережі UTTN на власному сайті. Профілі, що підготовлені партнерами, можуть бути розміщені в мережі UTTN за умови виконання всіх регламентних процедур.
Партнери мережі, у разі складання кваліфікаційного іспиту, отримують право занесення профілів в локальну базу даних адміністратора сегменту мережі UTTN з додержанням всіх регламентних процедур, але без проведення обов’язкового технологічного аудиту.
Клієнтом мережі може стати будь-яка фізична або юридична особа, що заповнила і прислала для розміщення в мережі UTTN технологічний профіль в адресу координатора чи іншого учасника мережі.
Для учасників мережі та організацій, що збираються працювати в мережі UTTN, проводяться учбові семінари. Під час таких семінарів фахівці організацій отримують теоретичні знання і практичні навики методології роботи із застосуванням сучасного інструментарію трансферу технологій - електронної платформи UTTN та проведення технологічного аудиту.

Схожі:

Анкета вищого державного навчального закладу-учасника Українсько-Російської...
Наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 12 квітня 2012 №462
ОДЕСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ
Циклова комісія хімічних дисциплін Одеського технічного коледжу Одеської національної академії харчових технологій
УКРАЇНСЬКО-РОСІЙСЬКА МІЖВУЗІВСЬКА МЕРЕЖА ТРАНСФЕРУ ТЕХНОЛОГІЙ
Чи маєте Ви власні джерела інформації про технології та запити на нові технології ?
ДОДАТОК 6 УКРАЇНСЬКО-РОСІЙСЬКА МІЖВУЗІВСЬКА МЕРЕЖА ТРАНСФЕРУ ТЕХНОЛОГІЙ
Чи маєте Ви власні джерела інформації про технології та запити на нові технології ?
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ НАФТИ І ГАЗУ
Робоча програма навчальної дисципліни «Менеджмент трансферу технологій» для студентів спеціальності 050202 Автоматизоване управління...
ВСТУП
КОНЦЕПЦІЯ ІНФОРМАТИЗАЦІЇ МЕРЕЖІ БІБЛІОТЕК ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ УКРАЇНИ
КОНЦЕПЦІЯ ВПРОВАДЖЕННЯ МЕДІАОСВІТИ В УКРАЇНІ
Схвалено постановою Президії Національної академії педагогічних наук України 20 травня 2010 року, протокол №1-7/6-150
Семінар: Міжнародне співробітництво в галузі трансферу технологій Дата проведення
Міжнародне науково-дослідницьке співробітництво: тенденція в науково-дослідницькому співробітництві. Максиміліан Фьодінберг, головний...
Заняття
Концепція біобезпеки і ризику біомедичних технологій. Біоетичні аспекти та біобезпека впливу навколишнього середовища на людину
1 Українська національна ідея
Трансцендентна категорія, що виражає прагнення українців до власного самовираження, наявності власної держави. Процес формування...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка