Звернення учасників V Міжнародної науково-практичної конференції НАЕК «Енергоатом»


Скачати 19.1 Kb.
Назва Звернення учасників V Міжнародної науково-практичної конференції НАЕК «Енергоатом»
Дата 17.04.2013
Розмір 19.1 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Культура > Документи

Звернення учасників V Міжнародної науково-практичної конференції НАЕК «Енергоатом»

«Культура безпеки на АЕС України»


 

Підбиваючи підсумки п'ятої Міжнародної науково-практичної конференції «КУЛЬТУРА БЕЗПЕКИ НА АЕС УКРАЇНИ», відзначаємо, що розуміння культури безпеки, як одного з фундаментальних принципів забезпечення безпеки АЕС, неухильно набуває поширення в усіх організаціях, що функціонують у сфері використання ядерної енергії.

Наразі ми суттєво просунулися на шляху практичного запровадження цього принципу у щоденну діяльність. Значна частина персоналу атомних станцій відчуває особисту відповідальність за процес забезпечення безпеки, розуміючи, що активна участь у цьому процесі є необхідною та заохочується керівництвом.

Відданість керівництва та персоналу АЕС культурі безпеки, критичний підхід до оцінки своєї діяльності, прагнення до відкритого і конструктивного співробітництва для забезпечення та підвищення безпеки одержали своє підтвердження у процесі виконання протягом двох останніх років заходів щодо підвищення рівня і оцінки стану культури безпеки на АЕС.

Про досягнутий рівень культури безпеки говорять і «результати» - комплексна оцінка безпеки українських АЕС, що не має аналогів за своїм масштабом, яку проведено у період з 2007 по 2010 гг. у рамках Спільного проекту Єврокомісії-МАГАТЕ-України Групою міжнародних експертів, підтвердила відповідність українських АЕС вимогам сучасних стандартів МАГАТЕ у частині проектної та експлуатаційної безпеки, поводження з РАВ і зняття з експлуатації, регуляторних питань.

Але ми не зупиняємося на досягнутому, оскільки розглядаємо запровадження культури безпеки як процес безперервного вдосконалення, у який кожен може і повинен зробити свій внесок – працівники і керівництво експлуатуючої організації, постачальники обладнання, організації наукової та інженерної підтримки, органи державного управління та регулювання – для отримання спільного результату – стійкої підтримки і підвищення рівня безпеки ядерної енергетики, як значної складової енергетичної безпеки держави.

Необхідно відзначити, що безпека може бути гарантована лише за умов розуміння специфіки ядерної галузі та належної уваги до неї органів державної влади, наявності відповідної законодавчої бази і адекватної тарифної політики відносно ядерної енергетики.

Вдосконалення неможливе без самооцінки, конструктивної критики та вивчення найкращої практики. Тому, ми заявляємо, що ми є відкритими для надання інформації і діалогу з громадськістю, співробітництва з вітчизняними та міжнародними організаціями з метою подальшого підвищення рівня культури безпеки у ядерній енергетиці.
Учасники конференції

Київ, 19 листопада 2010 р.

Схожі:

Шановні колеги! Запрошуємо Вас взяти участь у роботі IV Міжнародної...
Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні проблеми і перспективи розвитку обліку, аналізу та контролю в умовах глобалізації...
УкрЯТ ДНІЦ СКАР
Українським Ядерним товариством (УкрЯТ), Державним підприємством „Національна атомна енергогенеруюча компанія „Енергоатом” (ДП НАЕК...
ЗАЯВКА АНКЕТА
Міжнародної науково–практичної конференції молодих вчених, аспірантів та студентів
Наукове видання Тези доповідей ХVIII МіжнароднОЇ Науково-практичнОЇ...
...
ЗАЯВКА – АНКЕТА учасника Міжнародної науково-практичної конференції...

Статистика учасників Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих вчених та студентів

ШАНОВНІ КОЛЕГИ! Запрошуємо Вас взяти участь у роботі I Міжнародної науково-практичної заочної
Запрошуємо Вас взяти участь у роботі I Міжнародної науково-практичної заочної конференції
VI Міжнародної науково-практичної конференції “Сучасний світ і незрячі:...
Міжнародної науково-практичної конференції “Сучасний світ і незрячі: становлення особистості з особливими потребами в інформаційному...
Вельмишановні колеги!
Запрошуємо Вас взяти участь у роботі ІІ міжнародної науково-практичної конференції “Актуальні проблеми фразеології”
Викладач НЕСИНОВА С. В
«Сучасні проблеми права в Україні»: Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції. Вибрані найкращі тези доповідей
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка