Аналіз уроку I.  Загальні відомості про урок


Скачати 20.46 Kb.
Назва Аналіз уроку I.  Загальні відомості про урок
Дата 11.04.2013
Розмір 20.46 Kb.
Тип Урок
bibl.com.ua > Культура > Урок
Аналіз уроку

I.  Загальні відомості про урок:
   Відкритий урок проводився 16.11.11 у 18 групі. Вчителем була Заводнюк Віта Леонідівна. За списком усі учні були присутніми. Обстановка в класі відповідала санітарно-гігієнічним нормама, тобто, в класі було чисто, світло, провітрено, учні були готові до навчання.    Тема і мета уроку була повністю розкрита.
II.Тип і структура уроку
    Доцільність вибору типу і структури уроку стосовно теми і дидактич-иої мети заняття були підібрані відповідально та змістовно. Проводилась послідовність окремих етапів уроку, а також усвідомлення учнями виконаних домашніх завдань. Проводилось оцінювання знань, умінь і навичок учнів. Розподіл часу на уроці був використаний раціонально. Підбиття підсумків і завершення уроку було проведено своєчасно та ефективно. Домашнє завдання було оголошено завчасно.
III.  Зміст уроку
    Тема уроку та зміст уроку мали відповідність змісту навчальної програми. Була проведена актуалізація і корекція опорних понять, зв'язок із попереднім матеріалом, життям і досвідом учнів. Ефективно мали використання наочності і ТЗН; проблемність навчання не були виявлені. Ефективність методів і прийомів закріплення знань, організація колективних та індивідуальних форм роботи, в тому числі зі слабкими учнями на даному уроці були присутні.
Рівень засвоєння нового матеріалу учнями був на достатньому рівні.

IV.  Методи і прийоми навчання на уроці

   Вчитель дотримувався головних вимог до уроку (виховних, дидактичних, психологічних, санітарно-гігієнічних). На уроці здійснювались дидактичні принципи.
    Був помітний взаємозв'язок репродуктивної і творчої активності й пізнавальної самостійності учнів на уроці. Формування в учнів пізнавального інтересу і навичок самоконтролю проявлялись в їх допитливості.
    Оцінювання знань учнів відбувалось гуманно та заслужено. Обсяг домашнього завдання відповідав нормам.

V. Поведінка учнів на уроці
   Учні повною мірою були залучені до активної розумово-пізнавальної праці. Були спрямованими і сконцентрованими. Дисципліна учнів на різних етапах уроку була зразковою. Ставлення учнів до вчителя виявляло їх повагу. Прояви організаційної й пізнавальної самостійності учнів були присутніми.

VI.  Поведінка вчителя на уроці
   Вчитель показав уміння володіти увагою класу, організовувати його роботу, підвищувати активність, інтерес, увагу, тримати дисципліну, враховувати індивідуальні особливості кожного учня.
    Мав свій стиль і тон у роботі (рішучий, повільний). А також був свій певний педагогічний такт, спостережливість, вдумливість, витримка, винахідливість, емоційність.
    Зовнішній вигляд відповідав нормам. Культура мовлення, поза, міміка, жестикуляція, охайність показували, що учні бачать перед собою інтелігентну людину. Я дізналась, що вчитель користується авторитетом в учнів.

VII. Висновки і пропозиції
   В даному випадку, спостереження даного уроку показало мені різні підходи до учнів. Моя єдина порада, бути спокійнішою, під час уроку, не нервувати, та постаратися взяти себе в руки.

Схожі:

Урок 10 Тема уроку. Загальні відомості про дизайн
Розвивати логічне мислення, творчу уяву. Виховувати основи естетичної культури, інтерес до професії дизайнера
1. Загальні відомості про районні організації політичних партій
Загальні відомості про районні організації політичних партій (останні дані про кількість зареєстрованих районних організацій, порівняльний...
УРОКУ   Тема: Загальні відомості про електронні таблиці
Мета: познайомити учнів з поняттям електронних таблиць та функціями програми Excel
Південна Америка. Загальні відомості. Особливості географічного положення....
Обладнання: фізична карта світу, атласи, контурні карти, портрети дослідників материка, підручники, презентація до уроку
УРОК №55 Тема уроку. Пряма призма. Площа поверхні та об'єм призми
Мета уроку: повторити, привести в систему й розширити відомості про многогранники, пряму призму, площу поверхні та об'єм призми
АНАЛІЗ виконання виробничої програми агропромислового комплексу району...
На території району проживає 32700 мешканців, більшість з яких займаються підсобним сільськогосподарським виробництвом
УРОК №56 Тема уроку. Піраміда. Площа поверхні та об'єм піраміди
Мета уроку: повторити, привести в систему й розширити відомості про піраміди, площу поверхні та об'єм піраміди
Тема уроку
Австралія — найменший материк Землі. Загальні відомості, своєрідність ГП материка. Історія відкриття і дослідження. Геологічна будова,...
Уроку. Аналіз існуючих виробів та визначення завдань проекту
Мета уроку: засвоєння знань про аналіз об'єктів проектування; формування вмінь аналізувати вироби та визначати завдання проекту....
Уроку. Аналіз існуючих виробів та визначення завдань проекту
Мета уроку: засвоєння знань про аналіз об'єктів проектування; формування вмінь аналізувати вироби та визначати завдання проекту....
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка