1. Загальні відомості про районні організації політичних партій


Скачати 115.43 Kb.
Назва 1. Загальні відомості про районні організації політичних партій
Дата 06.04.2013
Розмір 115.43 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
Про суспільно-політичну ситуацію у лютому 2012 року
Регіон Новомиргородський район

Інформація за лютий 2012 року
1. Загальні відомості про районні організації політичних партій (останні дані про кількість зареєстрованих районних організацій, порівняльний рейтинг їх громадської впливовості та активності, особливості ставлення до органів виконавчої влади партій різної політичної спрямованості).

На території району зареєстровано Новомиргородським районним управлінням юстиції (станом на 01.02.2012р.) 76 районних організацій та 330 осередків (сільських, міських) політичних партій.

На сьогодні найбільш популярними серед населення району залишаються відповідно Партія регіонів та ВО “Батьківщина. Обласна організація ВО «Свобода» активної діяльності у лютому місяці 2012 року на території району не вела. Хоча до виконкому міської ради 16.02.2012 р. надійшло письмове повідомлення від голови Новомиргородської районної організації партії «Свобода» Франка Миколи Гнатовича про проведення з 16.02.2012р. по 10.11.2012р. акції з метою розповсюдження друкованих матеріалів на соціально важливі теми. Форма акції – встановлення агітаційних палаток на центральній площі міста та в районі автостанції. На сьогодні ще жодної палатки встановлено не було, вказана агітаційна діяльність не проводилась. Представники ВО «Батьківщина» та інших політичних сил на підтримку лідера партії в лютому місяці до столиці та інших міст держави не відбували. Представники районного осередку політичної партії «Фронт змін» в лютому місяці відзначились проведенням акції-зібрання громадян з приводу підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення.

Спостерігались поодинокі випадки зацікавленості населення проповідницькою діяльністю зареєстрованої релігійної організації Адвентистів сьомого дня (протягом січня, раз на тиждень, у наметі в центрі міста, без порушення законодавства). Ніякого впливу на суспільно-політичні процеси їх діяльність не має.

Станом на 01.02.2012р. Новомиргородським районним управлінням юстиції зареєстровано 50 громадських організацій. З них: 2 - благодійні, 6 - об’єднання ветеранів та інвалідів, 8 – спортивні організації, 3 – жіночі, 4 – дитячі, 3 – молодіжні, 24 – різної спрямованості.

Значна більшість районних організацій політичних партій та громадських організацій активізують діяльність тільки під час виборчих кампаній.

Найбільш активною у своїй діяльності є районна організація ветеранів України. Постійно бере участь в районних заходах, діяльність її первинних осередків систематично висвітлюється на сторінках газети районної державної адміністрації та районної ради «Новомиргородщина».

Соціологічні дослідження протягом зазначеного періоду в районі не проводились.
2. Загальні тенденції партійно-політичного життя (основні форми участі політичних партій у суспільному житті регіону – масові акції, політичні пікети, "круглі столи", прес-конференції; ступінь налаштованості на співпрацю з органами влади; особливості стосунків між політичними партіями та внутрішня політична ситуація всередині окремих партій; аналіз засідань сесій

місцевих рад, наявність протистоянь, процес прийняття рішень; інформація про більшість в раді та її склад).

Ставлення політичних організацій різної спрямованості до місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування залишається конструктивним.

Протягом січня відбувались такі заходи:

9 лютого в залі засідань райдержадміністрації відбулась нарада з міським, селищним, сільськими головами з питань виконання бюджету. В роботі наради брали участь голова райдержадміністрації, голова районної ради, заступники голови райдержадміністрації, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації. Розглянуто ряд наступних питань: бюджетні питання (доповідала начальник фінансового управління), питання функціонування освітніх округів (доповідала начальник відділу освіти), питання подальшого запровадження та створення штатної одиниці на території сільських рад – інструктора по роботі з молоддю, в 12 сільських радах інструктори вже працюють (доповідав начальник відділу у справах сім’ї молоді та спорту), стан виконання та реалізації проектів програми «ЦР - 2015», та інших соціально-економічних проектів на територіях місцевих рад у 2012 році (доповідав перший заступник голови райдержадміністрації), питання фінансування місцевих пожежних команд на територіях відповідних місцевих рад (доповідав начальник РВ УМНС), стан реалізації ініціативи голови облдержадміністрації Ларіна С.М. «Зірка пам’яті» (доповідала завідувач сектору з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та у справах преси і інформації апарату райдержадміністрації ) За результатами доповідей та обговорень із зазначених питань головам місцевих рад рекомендовано провести відповідну роботу.

14 лютого відбувся цілий ряд заходів приурочених до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. У заходах взяли участь народний депутат України Єдін О.Й., голова районної державної адміністрації Ковтун О.С., голова районної ради Чепіжак М.В., голова обласної організації Української Спілки Ветеранів Афганістану (УСВА) Токарєв В.В., голова районної організації УСВА Кравченко В.В., керівники та працівники підприємств, організацій, установ району, представники громадськості, обласних та районних ЗМІ. Після покладання траурних вінків та корзин до пам’ятника воїнів-інтернаціоналістів, в кімнаті місцевого музею воїнів-інтернаціоналістів відбулося урочисте відкриття музейної експозиції присвячене вшануванню учасників бойових дій на території інших держав. З нагоди відкриття експозиції відбувся мітинг на якому виступили Кравченко

В.В. та Єдін О.Й., який вручив експонат для музею – кулемет, що перебував на озброєнні радянської армії в роки війни в Афганістані. Далі в районному будинку культури відбулися урочистості та концерт присвячені Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав (загальна к-сть присутніх близько 300 чоловік). Єдін О.Й. вручив подяку Кравченко В.В за активну роботу в організації місцевого музею воїнів-інтернаціоналістів та передав вітальний лист від голови Української Спілки Ветеранів Афганістану С. Червонописького районній організації УСВА. Також Єдін О.Й. вручив цінні подарунки батькам загиблих воїнів-афганців. Цілий ряд почесних нагород та медалей було вручено учасникам бойових дій на території інших держав головою районної державної адміністрації та головою районної ради, а також від представниками УСВА. По завершенню урочистої частини відбувся концерт за участю Купрієнка В’ячеслава лауреата фестивалю афганської пісні. (загальна к-сть учасників близько 500 чоловік).

Захід сприяв підтримці громадських ініціатив спрямованих на консолідацію українського суспільства та єднання громадян, військово-патріотичному вихованню молоді.

14 лютого відбулась одинадцята сесія Коробчинської сільської ради шостого скликання. На сесії розглядались наступні питання:

- Про дострокове припинення повноважень сільського голови Харченка Василя Миколайовича;

- Про уточнення бюджету на 2012;

- Про звіт про виконання бюджету за 2011 рік;

- Різне.

Стосовно першого питання 11 з 13 депутатів проголосували за дострокове припинення повноважень сільського голови. Далі сесію продовжила секретар сільської ради Іванова Ніна Миколаївна, з наступних питань були прийняті відповідні рішення.

15 лютого відбулась дванадцята сесія Коробчинської сільської ради шостого скликання, на якій прийнято рішення про тимчасове виконання обов’язків Коробчинського сільського голови секретарем сільської ради Івановою Ніною Миколаївною.

17 лютого відбулася одинадцята сесія районної ради шостого скликання, присутніх – 26 депутатів райради із 44 обраних, запрошені - керівники структурних підрозділів, начальники відділів, завідувачі секторів апарату райдержадміністрації, керівники окремих територіальних органів міністерств і відомств України, міський, селищний, сільські голови, представник місцевих засобів масової інформації. Всього - близько 80 осіб.

На порядку денному було 18 питань: депутати та запрошені заслухали звіти - про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району на 2011 рік, про виконання районного бюджету за 2011 рік, про виконання плану роботи районної ради в 2011 році, постійної комісії районної ради «З питань освіти, культури, роботи ЗМІ, молодіжної політики та спорту», директора КП «Новомиргородський Новобуд» про роботу підприємства у 2011 році та прийняли одноголосно відповідні рішення. Іншими рішеннями було затверджено - районну програму забезпечення енергоефективності на 2011-2015 роки в новій редакції, внесення змін до районної програми «Впровадження елементів зеленої енергетики», штатний розпис редакції газети «Новомиргородщина», штатний розпис та додаток до штатного розпису Новомиргородського районного загону місцевої пожежної охорони, плану роботи та штатного розпису трудового архіву району. Також було розглянуто про внесення змін до раніше прийнятих рішень райради, про списання майна спільної власності територіальних громад району та майна редакції газети «Новомиргородщина» тощо. Сесія відбулася, як і було заплановано, за дві години, пройшла у діловій, конструктивній обстановці, без конфліктів, акцій протесту, на належному організаційному рівні. Представники місцевих рад, органів міністерств, відомств України в районі мають повне порозуміння, конструктивно співпрацюють, підтримують ініціативи і пропозиції районної влади на усіх напрямках діяльності.

22 лютого Новомиргородська районна організація політичної партії «Фронт змін» (голова осередку Вакуленко В.П.) на центральній площі міста провела акцію-зібрання громадян з метою обговорення підвищення тарифів на комунальні послуги та розповсюдження періодичного видання політичної партії «Фронт змін» № 6, 7. У зібранні брали участь міський голова Немировський Я.Б. два заступника міського голови, секретар міської ради, керівник комунального підприємства «Новомиргородські муніципальні інженерні мережі», оскільки обговорення висунутих питань стосувалось їх компетенції, представники районної організації політичної партії «Фронт змін», громадськості міста, місцевих ЗМІ та кореспондентів Кіровоградського корпункту телеканалу «1+1», всього – близько 60-70 осіб. Виступив Вакуленко В.П., закликав користувачів комунальних послуг заявляти про незгоду зі збільшенням тарифів. Висував звинувачення до представників міської ради та комунального підприємства тощо. Останні у свою чергу пояснювали причини непопулярних заходів, їх законне затвердження, запрошували громадськість до діалогу. Міським головою було вирішено найближчим часом провести громадські збори, де він виступить і надасть пояснення на всі питання, які хвилюють новомиргородців.

23 лютого відбулось покладання вінків і корзин з квітами до пам’ятника «Батьківщина-Мати» та мітинг, приурочені відзначенню Дня захисника Вітчизни. У заході взяли участь голова райдержадміністрації, голова районної ради, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, голови районної та міської організації «Організація ветеранів України» (ОВУ), керівники та працівники підприємств, установ та організацій міста, представники громадськості та місцевих ЗМІ (загальна к-сть учасників близько 70 осіб). З вітальними словами до присутніх звернулися голова райдержадміністрації, голова районної ради, керівник апарату районної державної адміністрації, голова районної організації ОВУ. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих воїнів захисників Вітчизни. Захід сприяв посиленню патріотичних настроїв населення, зокрема молоді, а також покращенню конструктивної роботи між місцевою владою та представниками громадських організацій, в даному випадку ветеранських.

До Дня захисника Вітчизни працівники територіального центру соціального обслуговування Новомиргородського району забезпечили продуктовими наборами учасників бойових дій, інвалідів, учасників війни, одиноких ветеранів. Всього наборами забезпечено близько 80 чоловік.

23 лютого в приміщені районної ради відбувся виїзний, офіційний прийом депутата обласної ради, генерального директора ТОВ ВКФ «Велта» Бродського А.В. Більшість питань з якими звертались до А.Бродського стосувались працевлаштування на ВКФ «Велта», також були прохання про матеріальну допомогу та вирішення соціально значущих проблем. Начальники відділу освіти та відділу сім’ї, молоді та спорту звернулись до Андрія Вікторовича для того аби подякувати за допомогу та сприяння у розвитку їх галузей.

29 лютого відбулося засідання колегії райдержадміністрації за участі керівників структурних підрозділів, начальників відділів, завідувачів секторів апарату райдержадміністрації, керівників територіальних органів міністерств і відомств України, представника місцевих засобів масової інформації (всього 87 осіб). На порядку денному:

1. Підсумки економічного і соціального розвитку району у 2011 році та завдання динамічного і соціально-економічного розвитку території у 2012 році.

2. Підсумки виконання бюджету району за 2011 рік та завдання по забезпеченню бюджетного процесу у 2012 році.

3. Про стан роботи зі зверненнями громадян, що надійшли до Новомиргородської райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування протягом 2011 року.

4. Про стан діяльності територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Новомиргородського району.

По розглянутих питаннях будуть видані розпорядження голови райдержадміністрації. Засідання пройшло у діловій, конструктивній обстановці, без конфліктів, акцій протесту, на належному організаційному рівні. Представники місцевих рад, органів міністерств, відомств України в районі конструктивно співпрацюють, підтримують ініціативи і пропозиції районної влади.

Протягом звітного періоду в центрі міста працював пункт обігріву де цілодобово чергували працівники РВ МНС та РВ УМВС. Пункт забезпечений матеріалами для опалення та продуктами. За весь час діяльності послугами пункту обігріву скористалися більше 120 разів.
3. Реалістична оцінка реакції політичних сил регіону та громадськості на діяльність Президента України, Кабінету Міністрів, місцевих органів влади, Верховної Ради України.

Політичні сили, громадськість району стримано реагували на діяльність та окремі рішення Президента України, Кабінету Міністрів України, голови обласної державної адміністрації, резонансних заяв чи протестів не зафіксовано. Більшість населення району довіряють органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування. За звітний період в районі не зафіксовано активних протестних дій з боку учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, воїнів-інтернаціоналістів та інших соціальних груп.

Позитивного іміджу районній владі додало проведення у місті та населених пунктах району державних, релігійних та інших свят, турбота про безперебійне функціонування систем життєзабезпечення населення, а також відсутність будь-яких надзвичайних подій в період особливо аномальних морозів.
4. Повідомлення про існуючі конфліктоутворюючі чинники, що можуть викликати громадський резонанс і впливати на загострення суспільно-політичної ситуації в регіоні. Діяльність керівників місцевих органів влади з упередження можливих протестних акцій.

Протестові настрої серед жителів району не прослідковуються. Не спостерігається відкритого протиборства чи антагонізмів між провладними та опозиційними силами. З існуючих конфліктоутворюючих чинників, що можуть загострити в районі суспільно-політичну ситуацію, можна відзначити

прояви, які спричиняють проблеми щодо росту цін та викликають незадоволення населення.

Громадські і політичні організації протестних акцій у лютому місяці не оголошували, протягом звітного періоду не конфліктували з представниками місцевої влади, органів місцевого самоврядування.

На підтримку малозабезпеченого населення у місті відкрито три відділи соціальних аптек, відділ соціального магазину. Планується відкриття соціальних відділів магазинів та аптек у інших населених пунктах району. Керівництвом району контролюється робота вказаних закладів.
5. Підсумкова оцінка суспільно-політичної ситуації за минулий місяць у контексті основних політичних подій, що відбулися (інформація про політичні настрої серед населення регіону).

Більшість населення району довіряють органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування.

У звітний період районна державна адміністрація та органи місцевого самоврядування працювали злагоджено, вирішували проблеми життєзабезпечення територіальних громад.

З метою здійснення громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади, а також розширення партнерських відносин влади з об’єднаннями громадян в районі діє громадська рада при районній державній адміністрації, яка сформована з представників громадських організацій.

Керівництво районної державної адміністрації періодично проводить зустрічі з представниками релігійних громад та політичних організацій району, тісно співпрацює з місцевими засобами масової інформації.

Суспільно-політична ситуація в районі стабільна і керована з боку органів виконавчої влади та самоврядування.
6. Аналітичні висновки щодо динаміки змін у політичній ситуації в регіоні та прогнозна оцінка тенденцій розвитку політичної активності на найближчу перспективу.

Суспільно-політична ситуація у найближчий час суттєво не зміниться, вона залишиться стабільною і передбачуваною по всіх напрямках діяльності територіальних громад.

Новомиргородська райдержадміністрація спрямовує свою роботу на безумовне виконання чинного законодавства, актів Президента України та Уряду України, подальшу консолідацію громадськості регіону, впровадження

інвестиційних і соціальних антикризових програм. Новомиргородська райдержадміністрація підтримує тісний зв'язок, має повне порозуміння з органами місцевого самоврядування по всіх напрямках діяльності.

Схожі:

Загальні відомості про районні організації політичних партій
Станом на 27 лютого 2013 року Петрівським районним управлінням юстиції зареєстровано 58 районних організацій політичних партій
Загальні відомості про районні організації політичних партій
Станом на 25 січня 2013 року Петрівським районним управлінням юстиції зареєстровано 58 районних організацій політичних партій
2. Типологія політичних партій За наявності спільних для всіх партій...
Типологія політичних партій за цими та іншими ознаками є одним із найважливіших питань політології. Вона допомагає глибше розкрити...
РЕЄСТР політичних партій
Відповідно до статті 11 Закону України "Про політичні партії в Україні" НАКАЗУЮ
Правове положення громадських організацій і політичних партій по законодавству України

Партія Регіонів готова підтримати висування кандидатів в депутати...
Партія Регіонів готова підтримати висування кандидатів в депутати та мери не від політичних партій
Закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності"
Автономної Республіки Крим значення (їх виконавчі органи), районні та районні у містах Києві і Севастополі
СПИСОК МІСЬКИХ СТРУКТУРНИХ УТВОРЕНЬ ПОЛІТИЧНИХ ПАРТІЙ РОЗТАШОВАНИХ НА ТЕРИТОРІЇ м. НІКОПОЛЬ
Нікопольська міська організація політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Громада»
Еволюція політичної системи
...
Конспект залікового уроку Клас 9
Англії, прослідкувати основні напрямки зовнішньої та внутрішньої політики, діяльність основних політичних партій, дати характеристику...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка