«Чому Біблія найбільш популярна Книга у всьому світі?»


Скачати 42.85 Kb.
Назва «Чому Біблія найбільш популярна Книга у всьому світі?»
Дата 06.01.2014
Розмір 42.85 Kb.
Тип Книга
bibl.com.ua > Історія > Книга
Твір-роздум на тему

«Чому Біблія найбільш популярна Книга у всьому світі?»

Бог дуже бажає спілкування з людьми. Ми називаємо це гаряче бажання любов'ю і благодаттю. Щоб люди мали хоч якесь уявлення про Бога, Він дав їм Своє Слово - Біблію. А щоб вони знали, який Бог, - заповіді.

Цими заповідями Бог визначив умови, за яких ми можемо до Нього наближатися, Йому молитися, Його про щось запитувати або просити. Як ви гадаєте, ми ці умови можемо виконати? Ми ж тепер усі Десять заповідей напам'ять знаємо, правда? То як ви вважаєте?

Я думаю, що немає на землі людини, яка могла б виконати весь Закон. А Ісус? Правиль­но, це зробив тільки Ісус Христос. Він сказав:

«Не думайте, ніби Я руйнувати Закон чи Пророків прийшов,

- Я не руйнувати прийшов, але виконати» (Мт.5:17).

Загалом справи обстоять таким чином: Бог прийшов у цей світ в особі Ісуса Христа, щоб ми могли нарешті мати з Ним спілкування. Бог став Людиною! Він народився від дівчини Ма­рії у Віфлеємі. Цю подію ми відзначаємо, коли святкуємо Різдво Христове.

Ісус жив і виховувався в Назареті і, будучи молодою людиною, став проповідником Єван­гелія (Доброї звістки). В Ісуса були учні, яких Він назвав апостолами, тобто посланцями. їх Він послав по всьому світу проповідувати Євангеліє всім людям.

Після трьох років проповіді Ісуса заарештували, звинуватили в богохульстві (а Він - Бог і називав Себе Богом) і розіпнули на хресті. Ці події ми теж відзначаємо. Чому ми відзначає­мо смерть Христа? Та тому, що Він помер за гріхи всіх людей, у тому числі за твої та мої грі­хи. Щоразу, як у церкві відбувається причастя, ми згадуємо смерть Ісуса Христа. Але Ісус не залишився мертвим - Він воскрес. Це ми, звичайно, теж святкуємо. Називається це свято Пасха, тобто позбавлення. Ісус воскрес із мертвих.

Це означає, що Його смерть за нас Бог прийняв як жертву. Все! Нам не треба більше від­бувати покарання за наші гріхи, якщо ми віримо в те, що Ісус зробив для нас, і прийняли Його своїм Спасителем. Це й є Євангеліє. Ісус прийшов і виконав Закон - усі наші порушення за­кону Він узяв на Себе. Тепер ми можемо не боятися, що потрапимо на суд. За нас був засу­джений Ісус.

А як же заповіді? Чи треба їх виконувати? Звичайно! Адже Бог не змінився. Тільки те­пер ми можемо це робити не зі страху покарання, а з любові до Ісуса Христа, Котрий по­казав нам, який наш Бог, а саме: Батько, що любить нас, дає нам силу та бажання викону­вати Його волю.

Якщо ти досі не покаявся у своїх гріхах і не попросив Ісуса Христа пробачити тобі й стати твоїм Спасителем, ти можеш зробити це просто сьогодні, зараз! Присвяти Йому своє життя, і ти будеш у вічності з Ним!
«І спитався один із них, учитель Закону, Його випробовуючи

й кажучи: „Учителю, котра заповідь найбільша в Законі?"»

Мт. 22:35-36

Вже у минулому гори Сінаю,

Сина Свого Бог на землю послав,

Але Месію вони не впізнали,

Навіть і ті, хто Закона навчав.
Набожні, праведні та наймудріші

В слові хотіли Ісуса зловить:

«Вчителю, заповідь, найголовнішу

Серед усіх, нам, будь ласка, назви!»

Слухав Христос їх з печаллю і жалем

Бачив, як гріх їх у прірву веде.

Люди! О люди! Якби ж то ви знали,

Що за цей світ на хресті Він помре!
Божим Законом тримається Всесвіт,

Й найголовнішою заповідь є:

«Господа Бога люби усім серцем,

І ближнього так. як самого себе!»

Народження нашого Спасителя Ісуса Христа, Царя з роду Давидового, було передбачене пророками за сотні років до Його приходу в цей світ? У Біблії записано 48 пророцтв про Його народження – і всі вони справдилися!

Упродовж багатьох століть Бог посилав до Свого народу пророків, щоб повернути його на істинний шлях. Та оскільки пророки гово­рили те, що людям не подобалося, їх кидали у в'язниці, били й навіть убивали. Прийшов час, і Бог послав до Свого народу Сина Сво­го, Ісуса Христа.

Ісус Христос розповідав людям притчі, чи­мало з яких ми зустрічаємо в євангеліях. На­ступну притчу Ісус розповів про Бога, про пророків, про Себе.

Одна людина насадила на своїй ді­лянці землі виноградник. Вона обнес­ла його огорожею, викопала чавило, щоб у нім чавити виноград, коли він дозріє. Для того щоб охороняти ви­ноградник, побудувала для сторо­жів і виноградарів велику вежу. Коли все було готове, хазяїн передав ви­ноградника своїм працівникам. А сам надовго поїхав у справах.

Минуло багато часу, і хазяїн вирі­шив дізнатися, як там справи з його виноградником. Пора б уже й пло­ди отримати! Хазяїн послав до вино­градарів свого слугу. По деякім часі слуга повернувся весь побитий: ви­ноградарі не лише не дали йому пло­дів для хазяїна, але й, побивши його до напівсмерті, відправили ні з чим.

Тоді хазяїн послав до них іще од­ного слугу: раптом якесь непорозу­міння сталося? Але й другого слугу виноградарі побили, навіть каменями голову йому розбили, і відіслали на­зад до хазяїна ні з чим. Цього навіть зганьбили...

Що було робити хазяїну? Він послав до них іще одного слугу... Той не повернувся взагалі: виноградарі його вбили!

Багато разів хазяїн намагався отримати врожай зі свого вино­градника в який вклав так бага­то праці, але слуг його або били, або вбивали.

Тоді хазяїн послав до них свого єдиного, улюбленого сина. Він ви­рішив, що виноградарі посором­ляться сина його. Та коли до них прийшов син хазяїна, вони вирішили: «Це спадкоємець; ходім, замордуй­мо його, - і нашою спадщина буде». Сказано - зроблено. Напали вони на єдиного сина свого хазяїна, вби­ли його й викинули за огорожу ви­ноградника.

Розповідаючи цю притчу, Ісус дивився на на­чальників ізраїльського народу, що оточували Його, з глибоким сумом. «Як ви гадаєте, що зробить хазяїн виноградника з лихими виноградарями? -запитав Він їх. - Правильно, він прибуде та й ви­губить тих виноградарів, і віддасть виноградника іншим».

Дуже розсердилися начальники народу на Ісуса, оскільки зрозуміли: про них Він розповів цю притчу. Вони вирішили заарештувати Його, однак побоя­лися народу й, залишивши Його, пішли.

Історію про те, як Бог послав у наш світ Ісуса Христа ми може знайти в перших розділах Євангелія від Матвія та Євангелія від Луки, а прочитати притчу, яку я вам переказ у розділі 12 Євангелія від Марка.

Схожі:

Що найбільш яскраво відбилася і на сторінках Шульцевої прози, і графіки,...
Дрогобичем, як не дивно, маловідома українцям, хоч його твори дуже популярні у всьому світі і перекладені майже на всі європейські...
ISBN Філософія фінансової цивілізації: людина у світі грошей Збірник...
Філософія фінансової цивілізації: людина у світі грошей: Збірник наукових праць. Книга / Редколегія. Відп секретар З. С. Скринник....
Ухомлинський педагог директор Сірош Надія Василівна
Василь Олександрович Сухомлинський — учитель з великої літери, один із видатних педагогів сучасності не лише в Україні, а й у всьому...
Христос Воскрес! Воістину Воскрес!
Світовий Конґрес Українців щиро вітає Ієрархів і душпастирів українських Церков у всьому світі, а також усіх українців в Україні...
Уроку: комбінований. Обладнання
О. Довженка знають і високо пошановують у цілому світі, бо, як кожен геній, він належить всьому людству. Він висловлював своє розуміння...
Хвилеріз для пересічних Автор: Альберт ОГАНЕСЯН (доктор фізико-математичних наук, професор)
Те, що рівень підготовленості школярів і студентів із року в рік падає, — факт відомий у всьому світі. Кампанія з перегляду систем...
НА УКЛАДЕННЯ ДОГОВОРУ ЩОДО ПОСТАЧАННЯ
Генеральної Асамблеї ООН. До повноважень агентства входять керування та координація міжнародних зусиль із захисту біженців та вирішення...
ПОРЯДОК проведення відкритої Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування
Першості світу) з програмування АСМ-ICPC (Association for Computing Machinery International Collegiate Programming Contest), яка...
Чому потрібно берегти книгу?
Книга — це чудо цивілізації. Життя без книги уявити собі неможливо. Хоча, на жаль, є люди, які так не вважають. Але не про них мова...
СВІТОВИЙ КОНҐРЕС УКРАЇНЦІВ ЗАКЛИКАЄ ДО КООРДИНОВАНОЇ АКЦІЇ ДОПОМОГИ...
Епідемія грипу, що набула протягом останніх тижнів поширення у всьому світі, досягла території України. На сьогодні грип, викликаний...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка