|
Скачати 59.45 Kb.
|
Автор: Раілко Л.К. Технологія хлібопекарського та кондитерського виробництва Пояснювальна записка Варіативний модуль розроблено до навчальної програми «Технології. 10-12 класи» Програмою модуля «Основи хлібопекарського і кондитерського виробництва» передбачено ознайомлення учнів з різними видами тіста, технологією виготовлення кондитерських виробів . Серед печених виробів з тіста найбільше українці цінували і свято шанували хліб і вважали, що "хліб - усьому голова". Він відігравав велику роль у сімейних обрядах та календарних звичаях. Хлібом-сіллю зустрічали бажаних гостей. Хлібом на заручинах та сватанні скріплювали укладання договору. З хлібом підходили до новонародженої дитини, символізуючи цим побажання достатку. А в народі говорили "Хліб та вода - козацька їда", "Коли є хліба край, то і під вербою рай", "Хліб та каша - їжа наша", "Дурне сало без хліба" - такі приклади народної мудрості можна продовжувати безкінечно, оскільки хліб завжди належав до найпопулярніших атрибутів слов'янського і зокрема українського харчування. Український народ здавна славиться своєю гостинністю. Українська кухня популярна не лише в нашій країні, але й за кордоном. Такі страви, як вареники. пампушки, пироги з маком (студелі), вергуни, коржики – хрусти стали інтернаціональними. Виготовлення виробів хлібопекарського і кондитерського виробництва передбачається через проектно-технологічну діяльність. Як результат роботи над змістом модуля, учні мають виконати проект: випікання тортів, тістечок, печива. Виготовляти під час виконання робіт необхідно приділяти увагу правилам безпечної праці, організації робочого місця та санітарно-гігієнічним вимогам. Тематичний план
Програма
Орієнтовний перелік об’єктів праці Млинці, оладки, вареники, піца, печиво, пиріг, тістечка, торт Інструменти, обладнання та пристосування
Продукти, що входять до складу тіста. Борошно, цукор, жири, яйця, рідини, розпушувачі. Література 1.Денисенко Л.І. – Азбука домашнього господарювання, - К. «А.С.К.» 1999, 230 с. 2... Талейсник М.А., Аксенова Л.М., Бернштейн Т.С. Технологія мучних изделиц. – Моква «Агропромиздат» 2002. – 145 с. 3.Упорядник Шлаковська Т.Л. – Українська стародавня кухня - Київ «Спалах» 2001 4.Мархель П.С., Слелов С.В. – Производство пирожных и тортов, М. 2003 138 с.. 4. Ляховськая Л. П. „Енциклопедія православної обрядової кухні”. – З. - П. 1993 5. Упорядник Патрикац Л.М. – Страви української кухні – К. «Преса України», 1993 – 103 с. Раілко Л.К. |
Історичні відомості про виникнення та розвиток хлібопекарського та... Тема 1: Історичні відомості про виникнення та розвиток хлібопекарського та кондитерського виробництва, їх місце та роль у сучасному... |
Додаток 5 Пропонується Технологія виробництва повнокольорових декоруючих елементів на керамічній плитці для внутрішніх та зовнішніх робіт |
КУРС ЛЕКЦІЙ для студентів спеціальностей 091700 «Технологія зберігання,... «Технологія зберігання, консервування та переробки молока» і «Технологія жирів і жирозамінників» напряму 0917 «Харчова технологія... |
ПРОГРАМА Структура радіоелектронних засобів, конструкторська та експлуатаційна документація, особливості конструювання та технологія виробництва... |
ПРОГРАМА Структура радіоелектронних засобів, конструкторська та експлуатаційна документація, особливості конструювання та технологія виробництва... |
Уроку: «Технологія приготування страв з яєць» Підручники: Л. Я. Старовойт «Кулінарія», В. С. Доцяк «Українська кухня», «Збірник рецептур страв і кулінарних виробів», Н. Г. Бутейкіс... |
ОСНОВИ ЕКОНОМІЧНОЇ ТЕОРІЇ Сутність і структура суспільного виробництва. Фактори виробництва. Взаємодія і розвиток факторів виробництва |
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ХАРЧОВИХ... «Технологія зберігання, консервування та переробки молока» і «Технологія жирів і жирозамінників» напряму 0917 «Харчова технологія... |
Фахове вступне випробування по спеціальності 05110104, 05110104 «Технологія... Предмет вивчення і задачі дисципліни „Інформатика”. Основні історичні етапи розвитку інформатики та програмування |
Тема 18. Господарсько-правове регулювання у сфері матеріального виробництва Метою «сфера матеріального виробництва», «сфера нематеріального виробництва», «промисловість», «електроенергетика», «будівництво», «сільське... |