Всі батьки сьогодні хвилюються і радіють за своїх дітей. Але у деяких ця радість і хвилювання особливі, бо називаються прізвища батька і матері, у яких


Скачати 117.77 Kb.
Назва Всі батьки сьогодні хвилюються і радіють за своїх дітей. Але у деяких ця радість і хвилювання особливі, бо називаються прізвища батька і матері, у яких
Дата 25.12.2013
Розмір 117.77 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи
Ведучий. Всі батьки сьогодні хвилюються і радіють за своїх дітей. Але у деяких ця радість і хвилювання особливі, бо (називаються прізвища батька і матері, у яких найменша дитина закінчує сьогодні школу) вони присутні на такому святі у ролі батьків востаннє. Більше не будуть вони щоранку проводжати своїх дітей до школи, ходити на батьківські збори, перевіряти щоденники своїх синів і доньок.
Ведучий. Невідомо, що вас чекає завтра, дорогі випускники. Життя може піднести вам не тільки щасливі подарунки, але й розчарування. А може взагалі зіграти з вами злий жарт. Пред-ставте, що ви здаєте іспит до інституту, і раптом, як в анекдоті, відбудеться таке:
Сценка-жарт
Екзаменатор.

- Скільки буде 2x2?

- 5.

- А якщо подумати?

- 5.

- А якщо добре подумати?

- 5.

Екзаменатор (в сторону).

- Дурак! Але наполегливий! Треба прийняти!

Входить другий учень.

Екзаменатор.

- Скільки буде 2x2?

- 3.

- А якщо подумати?

- 5.

- А якщо добре подумати?

- 6.

Екзаменатор (в сторону).

- Безглуздий. Але ... гнучкий! Треба прийняти!

Входить наступний учень

Екзаменатор.

- Скільки буде 2x2?

- 4.

- А якщо подумати?

- 5 мінус 1.

- А якщо добре подумати?

- Корінь квадратний з 16.

Екзаменатор (в сторону).

- Розумний! .. Але місць вже немає! ..

Ведучий. Звичайно, було б добре, якщо б завтра на вашому шляху попалися розумні, справедливі люди і по достоїнству оцінили ваші здібності, таланти і допомогли виповнитися ваші мрії!

Експонати
Експонат №1 (Записник директора школи, ключі) Слухайте всі! В одному з кабінетів знайдений предмет. По його вмісту можна передбачити, що власник працює сантехніком, бухгалтером, професором математики, бізнесменом. Тут же записані прізвища деяких учнів 11-го класу. Знайдений ще один предмет, точніше - декілька на одній в'язці. Назвіть предмети і власника (призвіще директора)
Експонат №2 (підручник з англ, розклад) Цим преметом користується вимоглива людина. І ця ж людина є господарем ще однієї речі, без якої в школі не обходиться жоден день. Він же є і вигадником цієї речі. Щоб її скласти, потрібно витратити безліч сил. У цій речі всі уроки і номери кабінетів. Що це за речі? Як звуть вчителя? (вчитель англійської мови і завуч в одній особі)
Експонат №3 (карта) Простирадло, яке вішається на дошку. Змальована червоними і чорними стрілками, що відображають славну бойову дорогу армій і держав, але головне - нашої неньки України. Це необхідна річ вчителя, про якого ведемо мову. Що за простирадло і що за вчитель, нею що володіє?


Експонат №4 (томик віршів А. Ахматової) Книга з віршами російської поетеси. Коли ви довідаєтеся, хто ця поетеса, тоді догадаєтеся чиєю улюбленицею вона є. Зовнішні дані поетеси дуже виразні: у неї римський профіль, цілеспрямований погляд, "жіночу" поезію ХХ століття називають її іменем. Так чия ж ця книга віршів, і хто та вчителька, яка торопіє перед талантом цієї поетеси?
Експонат №5 (циркуль) Експонат двоногий, але кожна нога має своє призначення. Коли одна нога стоїть, ткнувшись у поверхню, інша витанцьовує навколо неї по колу. Власниця цього експоната має ще ряд потрібних предметів для роботи на дошці. Але може обійтися й без них, зображуючи на дошці всілякі фігури розгонистим рухом руки.
Експонат №6 (м'яч) Предмет для биття руками, ногами, головою й усіма частинами тіла. Особливо часто зазнає нападу з боку людини невеликого росту, з дуже гароню статурою. Хто це? І що за предмет страждаючий від нього?
Експонат №7 (пензлик) Цей експонат дуже специфічний, є знаряддям праці людей дуже обдарованих, представляє із себе паличку з м'якою мітелкою на кінці. Поводивши цим предметом по поверхні аркуша або полотна, власник цього видає на світло черговий шедевр. Що за шедевр і хто його власник?
Експонат №8 (словники) Досить товстенький томик невеликого формату з дуже дивним змістом: усі слова в ньому записані у два стовпчики, один з яких більш-менш зрозумілий, а в другому стовпці до сьогоднішнього дня розбираються тільки деякі вчителі нашої гімназії. Що за предмет і про кого мова? (мовники)
Експонат №9 (пробірка) Предмет із тонкого скла, за формою, що нагадує сосиску. У ній часто бувають рідини, неуживані усередині. Власник предмета часто тремтить над ним і готова віддати за нього життя.
Експонат №10 (шпалери) Якщо я буду перераховувати всі предмети, якими користується ця людина у своїй роботі, то ви мені перелічите половину колективу нашої школи, що мають відношення до цих предметів по своїй прямій роботі. Наприклад: ножиці, фарби, пензлик магнітофон, скотч, кнопки. Їй не стало вистачати ватману, у хід пішли вже шпалери. Хто це? (завгосп)

Експонат №11 (формуляри бібліотечні) А цей предмет або предмети, заведені на кожного учня нашої школи, у них записуються не ріст, колір волосся. Власниця цих експонатів веде за допомогою їх суворий облік того, що ви в неї берете, коли берете, коли віддаєте, у якому вигляді. І якщо в поганому, то на наступний рік узагалі на загал не одержите цього. Що за експонат і хто вона?
Експонат №12 (класний журнал) Предмет, про який буду говорити, дуже важливий, у ньому вся інформація про учнів: де живуть, хто батьки, а найголовніше - оцінка ваших знань за кожний предмет. І за всім цим строго стежить людина, що віддала вам сім років свого життя, своєї душі, сум; що ділила з вами радість і, що стежила за кожною вашою оцінкою, за кожним пропуском і прогулом. Назвіть про кого й про що мова?
Ведучий. В останній вечір в школі, у вечір прощання, напевно, важливо буде дізнатися кожному класу: з якими параметрами випускається клас. Ви дізнаєтеся після визначення фізичних параметрів класу - зріст (загальний) класу, вага, об'єм легенів, товщина біцепсів, ширина кроку, довжина носа, об'єм талії, об'єм голів і т.п. Всі ці вимірювання за допомогою класного керівника. Після оголошення результатів, діти сканують голосно: «Ура!»
ШКІЛЬНІ ДИВИНИ
У Японії й Австрії здавна навчають дітей писати й правою й лівою рукою. У більшості країн дітей учать писати зліва направо. Справа наліво пишуть учні арабських стран. А в прадавній Греції вчили писати перший рядок справа наліво, а другу - навпаки.

В одній із провінцій Індії існує звичай: якщо учень пропускає заняття без поважних причин, то замість нього повинен відвідувати школу хтось зі членів родини .

В Іспанії з давніх часів ствердилося правило: знаки оклику та знаки питання ставити на початку й наприкінці речення. Іспанські педагоги вважають, що ця традиция допомагає учням заздалегідь зорієнтуватися, з якою інтонацією виголошується речення при читанні .

В індійському штаті Мадрас раз на місяць наступає "дитячий" день, коли всією школою управляють самі учні. У них є свій "пар- ламент", свої "міністри", свої "депутати". Серед них є найавторитетніший - міністр дисципліни
І. Зараз конкурс для милих дам, на зразок показухи. Ви отримаєте конверти з прислів'ями і проілюструєте їх:

  • Не плюй в колодязь - пригодиться води напитися.

  • Не рубай гілку, на якій сидиш.

  • Яблуко від яблуні недалеко падає.

  • На злодії шапка горить.

  • Дарованому коню в зуби не дивляться.

  • Як вовка не годуй, а він все одно в ліс дивиться.

  • Одна голова добре - діві краще.

  • Собаку з'їв.

ІІ. В одній руці у мене картки з питаннями, в інший - з відповідями.

Перший, хто починає гру, говорить: ...Я хочу запитати (ім'я). Після цього дістає питання і читає його. Той, кому дістається питання, дістає відповідь і зачитує її. Потім сам називає ігрока, до якого хоче звернутися.

Питання:

1. Часто ви ходите на побачення?

2. Ви завжди такі привітні, як сьогодні?

3. Чи відвідують вас неприборкані бажання?

4. Любите ви ходити на роботу?

5. Хочете стати мільйонером?

6. Ви могли б сісти до мене ближче?

7. Часто в їздите "зайцем"?

8. Думаєте ви коли-небудь створити сім'ю?

9. Вірите ви у власну винятковість?

Відповіді;

1. Особливо зранку. Як припече...

2. Ні, я колись спробував(ла), але нічого не вийшло.

3. Тільки у хвилини слабкості.

4. Це моє хобі.

5. Ще б пак.

6. Говорити про це мені не дозволяє виховання.

7. Ближче до вечора.

8. Я буду говорити тільки в присутності адвоката.

9. У кожного свої слабкості.
- На якому поверсі кабінет завуча?

- Скільки вікон у кабінеті директора?

- У якому році побудована нова будівля школи?

- Скільки уроків фізики в тиждень було в 11 класі?

- Коли День народження класного керівника?

- У якому році в кабінеті психолога встановили комп'ютер?

- How are you?

- Скільки колон підтримують дах шкільного ганку?

- Якого кольору килим в кабінеті директора?

- Як називається туманність, зображена на підручнику астрономії?

(кінська голова)
Вибір ідеальної пари

Боротьба за романтичну подорож

Питання.

1. Як ти вважаєш, чи любить ... дивитися футбол?

2. Улюблене заняття.

3. Улюблений поет.

4. Улюблена оцінка.

5. Коли день народження?

6. Улюблений фрукт.

7. Улюблений колір.

8. На чому любить подорожувати?

9. Ким хотів стати в дитинстві?

10. Улюблені квіти.

11. Зненавиджена комаха.

12. Якби видалося вільний час, він би:

а) поспав би,

б) почитав книгу.

13. Якщо б на городі була вільна грядка, посадив би:

а) моркву,

б) часник,

в) екзотичну рослину.

14. Вигравши велику суму грошей, він відправився в подорож:

а) у Францію,

б) в Африку.

15. Коли поганий настрій він:

а) кричить,

б) йде у двір доглядати за тваринами,

в) мовчить.

16. Чи любить слухати пташок?

17. Улюблений танець.

18. У скільки років зустрів перше кохання?

Романтичне подорож (навколо школи за руку)
Ігри для батьків на випускному вечорі.
Виконують завдання по місяцях народження.

Січень - зобразити пам'ятник вчителеві перед класом, що не вивчив урок.

Лютий - дати назву картині невідомого художника.

Березень - заспівати частівку.

Квітень- затанцювати «Ламбаду».

Травень - трагічніше прочитати вірші «уронила мишку на пол ». Червень - заспівати пісню про школу.

Липень - промяукати будь-яку пісню,

Серпень – Загадати присутнім загадки

Вересень - весело прочитати вірші «Зайку бросила хозяйка ». Жовтень - виконати пісню жестами.

Листопад – затанцювати «Циганочку».

Грудень - доскладати вірші:

Морж спитав у кенгуру,

Як виносиш ти жару ...

Наказ

§ 1. Директору школи. Розкурити з учнями школи люльку миру і закопати томагавк цигаркової війни за межами школи.

§ 2. Завучу школи.

п. 1. Зважаючи на бажання учнів, збільшити кількість уроків малювання, фізкультури, праці, відповідно зменшивши кількість уроків математики, фізики, хімії та інформатики.

п. 2. Ввести уроки перукарства та косметології, щоб уникнути підпільного створення зачісок та оригінального макіяжу.

§ 3. п. 1. Заступнику дирктора школи з виховної роботи.

Під час нескінченного повторювання одного і того ж куплету пісні на протязі 5-ти годин робити те ж саме: виконувати постійно, щоб краще розуміти психологічний стан бідолашного учня.

п. 2. З метою плідного проведення дозвілля учнів організувати факультатив азартних ігор.

§ 4. Класним керівникам.

Пам'ятайте: не шукайте зустрічі з учнем. Коли Ви йому будете потрібні, він вас сам знайде.

§ 5. Усьому педагогічному колективу.

п. 1. Під час заліку чи екзамену не дивіться пильно на учня. Він може подумати, що ви підозрюєте його у списуванні і образиться.

п. 2. Не запитуйте, який екзамен він прийшов здавати, він же не запитує, який екзамен ви прийшли приймати.

п. 3. Будьте тактовні. Якщо учень не зрозумів запитання, тактовно переведіть розмову на іншу тему.

п. 4. Знайте: якщо учень відповідає не вірно, ду,,,-._ може бути, що він сам вас перевіряє.

п. 5. Ніколи не запитуйте, чому ви вперше бачите учня у класі. Можливо, ви самі були неуважні.

п. 6. Поспівчувайте. Заради оцінок у табелі учень іде на все, навіть на уроки!

п. 7. Запам'ятайте: Ви у ваших учнів не один!
Клятва випускника
"Я, випускник ………… школи, урочисто обіцяю продовжувати навчання, бути чесним і справедливим, не заплямувати звання випускника 20… року. Якщо я порушу цю обіцянку, то нехай:
• порвуться мої улюблені джинси,

• сядуть батарейки в моєму плеєрі,

• заплутаються шнурки в моїх кросівках,

• відваляться колеса в моїх роликових ковзанах.

• проллється "Пепсі-кола" на мій улюблений костюм,

• раптово скінчиться мій улюблений телесеріал,

• мені ніколи не повезе в лотереях!

  • мої діти боятимуться комп’ютера.


Еліксир везіння

Капається піпеткою на язик кожному випускнику.
А щоб не розслаблятися і з новими силами вступати в завтрашній день, нехай хлопці візьмуть участь у ритуалі "Очищення голови від поганих думок". Для цього потрібно почесати голову двома руками, а потім "скинути" те, що "прилипли" до рук, на землю. І так три рази.

А ще потрібен буде їм і "Бальзам старанності". Дайте хлопцям шматочок звичайної крейди, один на цілий клас. Нехай просто проведуть по долоні кожен, а потім розітруть по долоньці. Хто ретельніше розітре - швидше за всіх стане вченим, академіком, успішним бізнесменом, старанною господинею і т.п.

Схожі:

Як подолати тривогу й хвилювання у стресовій ситуації екзамену
Тривога і хвилювання перед екзаменом – явище відоме майже всім. Але хвилювання буває різне. Одних воно мобілізує, інших доводить...
29 травня 2011 р
Дорогі друзі! Шановні вчителі, батьки, гості! Сьогодні ми зібралися на незвичайне свято, якого немає в жодному календарі. У ньому...
Мета: виховувати любов і шанобливе ставлення до рідної матері, до...
Обладнання: Образ Божої Матері вишиті рушники, свічка, конкурсні малюнки дітей, твори дітей про своїх мам, плакат з фотографіями...
Добрий вечір, шановні батьки, вчителі, гості!
Свято, якого немає в жодному календарі, але про нього знають всі, його завжди всі чекають
«Тато, мама, я – разом ми сім’я» Мета
Мета: Розширити й поглибити знання учнів про значення матері й батька; формувати в дітей культуру почуття обов’язку перед батьками....
Тренінгове заняття на тему
Мета: розкрити поняття «неповна сім’я»; дати зрозуміти основні функції матері та батька; показати негативний вплив монобатьківської...
Як називаються дрібні тверді мінеральні частинки, з яких формуються донні відклади?
Як називаються донні відклади, сформовані зі знесених з суші продуктів руйнування гірських порід? теригенний матеріал
ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ВИДАТНИХ МАТЕМАТИКІВ
Сьогодні ми з вами згадаємо прізвища відомих математиків, цікаві історич-ні факти про деяких з них. Життя і діяльність математиків...
Вона любов, вона печаль і втіха ”
Шановні гості! Дорогі діти, батьки! Вітаємо вас на нашому святі! Сьогодні ми зібралися, щоб провести свято, приурочене нашим матусям...
Інформаційна картка
Копії сторінок паспорта батька та матері з даними про прізвище, ім’я, по-батькові, дату його видачі і місце реєстрації
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка