І НФОРМАЦ І ЙНИЙБЮЛЕТЕН Ь


Скачати 40.71 Kb.
Назва І НФОРМАЦ І ЙНИЙБЮЛЕТЕН Ь
Дата 05.05.2013
Розмір 40.71 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи

І Н Ф О Р М А Ц І Й Н И Й Б Ю Л Е Т Е Н Ь

6, 2011







Інститут інформаційних технологій і засобів навчання

НАПН України

Інформаційно-аналітичний відділ педагогічних інновацій



Он-лайн ресурси та видання з використання інформаційно-комунікаційних технологій в освіті

Використання інформаційно-комунікаційних технологій в освіті на цей час вже сприймається освітянами як досить звичайне явище. У досить простій, швидкій і зручній формі незалежно від місця знаходження і завдяки використання он-лайн ресурсів можна ознайомитися та отримати освітню інформацію, методичні матеріали, обмінятися досвідом з колегами, обговорити плани проведення уроків, створити віртуальні професійні спільноти за різними предметами тощо. У віртуальному просторі існує велика кількість освітніх ресурсів та видань. Представимо деякі з них, які стосуються використання ІКТ в освіті.

Електронне наукове фахове видання

«Інформаційні технології і засоби навчання»

Режим доступу: http://journal.iitta.gov.ua/index.php/itlt/index



Засновано у 2006 році, внесено до Переліку електронних наукових фахових видань з педагогічних наук.

Видання містить розробки в галузі педагогіки, психології, дидактики, методики дистанційної освіти, методології, теорії та історії інформатизації освітянської галузі; висвітлюються не тільки теоретичні дослідження, але й технології освіти; аналізуються актуальні питання інформаційних технологій і засобів навчання, а також правові аспекти формування та використання інформаційного освітнього простору; розглядаються шляхи підвищення ефективності дистанційного навчання. В журналі публікуються статті українською, російською та англійською мовами.

Періодичність – 6 разів на рік. Видання працює на базі Open Journal Systems (Системи відкритого журналу). Є одним із 24 українських наукових фахових видань, які увійшли до Директорії відкритого доступу до журналів (DOAJ – Directory of open access journals).

Освітній портал (україномовний)

Режим доступу: http://www.osvita.org.ua/



На порталі надається різноманітна освітня інформація: події освіти і науки, законодавство; інформація щодо дистанційного навчання; представлені навчальні курси, освіта за кордоном, бізнес-освіта, середня освіта і підручники; періодичні видання; каталог освітніх сайтів тощо.

ИНТЕРНЕТ-ЖУРНАЛ «ЭЙДОС»

Режим доступу: http://www.eidos.ru/journal/1999/0330-13.htm



Інтернет-журнал "Эйдос" є офіційним друкованим органом Наукової школи А.В.Хуторського і Центру дистанційної освіти «Эйдос». Журнал має науково-педагогічну, навчально-методичну спрямованість та розрахований на широке коло читачів – від учених, вузівських педагогів та аспірантів до школярів, їх батьків та вчителів.

Тематика журналу включає проблеми модернізації очної та дистанційної освіти, практику шкільних інновацій, розвиток обдарованих дітей. Журнал містить рубрики "Наукові дослідження", "Модернізація освіти", "Дистанційне навчання", "Евристичне навчання", "Методика в школі", "Учнівська сторінка". Видається російською мовою.

Journal of ICT for education (журнал з ІКТ для освіти)


Великобританія

Режим доступу: http://www.ictforeducation.co.uk/


Журнал розрахований на вчителів, адміністраторів та всіх освітян, зацікавлених у використанні інформаційно-комунікаційних технологій в навчально-виховному процесі, підвищенні якості всіх рівнів освіти. Видається англійською мовою.

Journal of educational technology and society

(журнал з освітньої технології і суспільства)

Режим доступу: http://www.ifets.info/others/




Журнал спрямований на формування сучасних освітніх систем з урахуванням пріоритетів розвитку суспільства. Охоплює різні тематики: дистанційну освіту і навчання; дидактичні, педагогічні проблеми и стратегії навчання; освітні мультимедіа; інтелектуальне навчання; он-лайн освіту; методології для розробки освітніх технологічних систем тощо. Видається англійською мовою.

The Electronic Journal of E-Learning

(електронний журнал з електронного навчання)


Великобританія

Режим доступу: http://www.ejel.org


У журналі представлені матеріали з аналізу та перспективи вирішення проблем, пов’язаних з дослідженнями, впровадженням та управлінням в сфері електронного навчання. Журнал сприяє розвитку теорії та практики електронного навчання, публікує академічні документи, тематичні статті, тематичні дослідження з даної проблематики тощо.

Видається англійською мовою два рази на рік.

Матеріал підготувала старший науковий співробітник Інформаційно-аналітичного відділу педагогічних інновацій Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України

Малицька І.Д.

Адреса: Україна, 04060, м. Київ, вул. Максима Берлінського, 9

тел/факс: (044) 440–96–27

http://ime.edu-ua.net e-mail: [email protected]






Схожі:

І НФОРМАЦ І ЙНИЙБЮЛЕТЕН Ь

І НФОРМАЦ І ЙНИЙБЮЛЕТЕН Ь
ПРОБЛЕМА ЕФЕКТИВНОСТІ ЕЛЕКТРОННОГО НАВЧАННЯ: ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДОСВІД ТА КРИТЕРІЇ ОЦІНКИ
І НФОРМАЦ І ЙНИЙБЮЛЕТЕН Ь
НАЙБІЛЬШ РОЗПОВСЮДЖЕНІ ВІЛЬНІ ЛІЦЕНЗІЇ НА ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТА ВАРІАНТИ ЇХ ВИКОРИСТАННЯ
І НФОРМАЦ І ЙНИЙБЮЛЕТЕН Ь
«Карти ІКТ грамотності» для суспільствознавчих дисциплін загальноосвітньої школи США
І НФОРМАЦ І ЙНИЙБЮЛЕТЕН Ь
Використання навчальних ресурсів інформаційних освітніх мереж для викладання дисциплін гуманітарного циклу в країнах зарубіжжя
І НФОРМАЦ І ЙНИЙБЮЛЕТЕН Ь
Саме тому у даний час особливий наголос ставиться на аналіз проблем мотивації слухачів до очно-дистанційного навчання
І НФОРМАЦ І ЙНИЙБЮЛЕТЕН Ь
Україні; вона відкриває не тільки можливості вибору навчальних програм, а й широкого доступу всіх верств населення до якісної освіти...
І НФОРМАЦ І ЙНИЙБЮЛЕТЕН Ь
Співробітники Інституту засобів навчання АПН України запрошують Вас скористатись можливістю ознайомитись з поширеними інформаційними...
І НФОРМАЦ І ЙНИЙБЮЛЕТЕН Ь
Представництва Банку в різних країнах світу займаються реалізацією його програм, підтримують зв’язок з урядом і цивільним суспільством...
І НФОРМАЦ І ЙНИЙБЮЛЕТЕН Ь
Відділом телекомунікаційних систем та мережевих технологій та Центру педагогічних інновацій та інформації Центрального інституту...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка