УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ


Скачати 82.74 Kb.
Назва УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ
Дата 12.04.2013
Розмір 82.74 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи


ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ



НАКАЗ
від 22 травня 2009 року № 171
Про підсумки проведення обласного етапу

Всеукраїнського огляду-конкурсу ПТНЗ

на кращу організацію роботи з охорони праці
Відповідно до наказу управління освіти і науки від 22.04.2009р. №140 «Про організацію і проведення училищного та обласного етапів Всеукраїнського огляду-конкурсу ПТНЗ на кращу організацію роботи з охорони праці» було проведено І (училищний) і ІІ (обласний) етапи Всеукраїнського огляду-конкурсу ПТНЗ на кращу організацію роботи з охорони праці.

Участь в огляді-конкурсі брали всі професійно-технічні навчальні заклади області.

У поданих матеріалах Головинського вищого професійного ліцею нерудних технологій, ДПТНЗ «Житомирське вище професійне училище сервісу і дизайну», «Житомирський професійний технологічний ліцей», «Радомишльський професійний ліцей», ПТУ№12 м.Бердичева, Центру професійно-технічної освіти м.Житомира, Житомирських професійних ліцеїв харчових технологій, легкої промисловості та сфери послуг, ПТУ№36 м.Малина відображено комплексне розв’язання завдань з охорони праці, безпеки життєдіяльності учасників навчально-виховного процесу.

Безпосереднє ознайомлення членів оргкомітету та журі огляду-конкурсу з роботою закладів показало, що значна робота з покращення санітарно-гігієнічних умов праці та відпочинку учасників навчально-виховного процесу проведена в ПТУ№1 м.Житомира, ДПТНЗ «Житомирське вище професійне училище сервісу і дизайну», Житомирських професійних ліцеях харчових технологій, легкої промисловості, Коростишівському професійному аграрному ліцеї та інших.

На належному рівні також вирішуються питання охорони життя та здоров’я учнів, працівників в Житомирських професійних ліцеях політехнічному та сфери послуг, Баранівському і Любарському професійних ліцеях, вищому професійному училищі Житомирського державного технологічного університету, Бердичівському професійному аграрному ліцеї, ПТУ№35 м.Овруч.

Різноманітні форми організації позаурочної роботи з учнями та працівниками навчальних закладів з питань пропаганди здорового способу життя та збереження здоров’я під час проведення заходів застосовувались в ПТУ№1 м.Житомира, Головинському вищому професійному училищі нерудних технологій, Бердичівському професійному будівельному ліцеї, ПТУ№5 м.Житомира, ПТУ№12 м.Бердичева, Житомирському професійному ліцеї легкої промисловості, ПТУ№36 м.Малина.

Впродовж звітного періоду викладачами предмета «Охорона праці» ДПТНЗ «Новоград-Волинський професійний ліцей», «Житомирський професійний технологічний ліцей», «Радомишльський професійний ліцей», ПТУ№16 м.Коростеня, Любарського професійного та Коростишівського професійного аграрного ліцеїв проведена значна робота з поповнення комплексного методичного забезпечення предмета шляхом розробки навчальних посібників та робочих зошитів. Викладачами Бердичівського професійного будівельного ліцею, ДПТНЗ «Новоград-Волинський професійний ліцей», «Радомишльський професійний ліцей» та ПТУ№36 м.Малина підготовлені та презентовані творчі і навчальні проекти з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності.

Проте, не всі заклади подали конкурсні матеріали з врахуванням відповідних вимог Положення про огляд-конкурс. Не представлені матеріали щодо розкриття окремих напрямів діяльності закладу, форм і методів навчальної та методичної роботи з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності, пожежної безпеки ПТУ№№10,16,30, Бердичівським професійним будівельним ліцеєм.

Спільним рішенням оргкомітету та журі переможцем обласного етапу Всеукраїнського огляду-конкурсу ПТНЗ на кращу організацію роботи з охорони праці визнано колектив Головинського вищого професійного училища нерудних технологій.

Враховуючи вищезазначене,
НАКАЗУЮ:

  1. Спільне рішення оргкомітету та журі обласного етапу Всеукраїнського огляду-конкурсу ПТНЗ на кращу організацію роботи з охорони праці затвердити та довести до відома колективів професійно-технічних навчальних закладів (додаток).

  2. Нагородити:

2.1.Грамотою управління освіти і науки переможця ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського огляду-конкурсу – колектив Головинського вищого професійного училища нерудних технологій (директор Максимчук В.В.).

2.2. Дипломами та надати статус «Кращий за напрямком діяльності»:

2.2.1. «Забезпечення управління охороною праці» – колективи Житомирського професійного ліцею харчових технологій (директор Шмалюк А.М.) та Житомирського професійного ліцею легкої промисловості (директор Барановська Л.І.);

2.2.2. «Забезпечення належних безпечних і здорових умов праці та навчання» – колектив ДПТНЗ «Житомирське вище професійне училище сервісу і дизайну» (директор Мосейчук С.О.);

2.2.3. «Застосування різноманітних форм і методів навчальної та методичної роботи з питань охорони праці з учасниками навчально-виховного процесу» – колективи ПТУ№12 м.Бердичева (директор Доготар Ю.В.) та ПТУ№ 36 м. Малина (директор Кульчицький С.С.);

2.2.4. «Використання наочної і просвітницької інформації під час організації роботи з охорони праці» – колективи ДПТНЗ «Житомирський професійний технологічний ліцей» (директор Градовський П.М.) та Житомирського професійного ліцею сфери послуг (директор Павловський В.О.);

2.2.5. «Впровадження системи контролю за станом охорони праці під час навчально-виробничого процесу» – колектив Центру професійно-технічної освіти м. Житомира (директор Чернюк П.М.);

2.2.6. «Організаційно-правове забезпечення безпеки життєдіяльності учасників навчально-виховного процесу» – колектив ДПТНЗ «Радомишльський професійний ліцей» (директор Соболевський О.В.);

2.2.7. «Застосування різноманітних форм виховної роботи з питань пропаганди здорового способу життя та збереження здоров’я учнів» - колектив ПТУ№1 м.Житомира (директор Муравицький А.О.).

2.3. Грамотами управління освіти і науки за ефективну роботу з комплексного розв’язання завдань охорони праці, безпеки життєдіяльності у професійно-технічних навчальних закладах:

- Максимчука В’ячеслава Володимировича – директора Головинського вищого професійного училища нерудних технологій.

- Барановську Людмилу Іванівну – директора, викладача предмета «Охорона праці» Житомирського професійного ліцею легкої промисловості;

- Бургаза Валерія Івановича – інженера з охорони праці, викладача предмета «Охорона праці» Центру професійно-технічної освіти м. Житомира;

- Голумбйовського Ігоря Станіславовича - заступника директора ДПТНЗ «Радомишльський професійний ліцей»;

- Кожару Віру Євстафіївну - інженера з охорони праці, викладача предмета «Охорона праці» ПТУ№ 36 м. Малина;

- Крижанівського Анатолія Степановича – методиста, викладача предмета «Охорона праці» ПТУ№12 м. Бердичева;

- Малінкіну Ніну Павлівну – методиста навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти у Житомирській області, керівника обласної методичної секції викладачів предмета «Охорона праці»;

- Мельничук Раїсу Олександрівну – викладача предмета «Охорона праці» Житомирського професійного ліцею сфери послуг;

- Недашківську Любов Павлівну – старшого майстра, викладача предмета «Охорона праці» ДПТНЗ «Житомирський професійний технологічний ліцей»;

- Осипенко Ларису Кирилівну – інженера з охорони праці ДПТНЗ «Житомирське вище професійне училище сервісу і дизайну»;

- Подкур Таїсію Адамівну – заступника директора, викладача предмета «Охорона праці» Головинського вищого професійного училища нерудних технологій;

- Ткачук Валентину Петрівну – заступника директора ПТУ№ 1 м. Житомира;

- Юшкевича Григорія Андрійовича - інженера з охорони праці Житомирського професійного ліцею харчових технологій.

3. Відділу з питань професійно-технічної та вищої освіти (Ковальчук Т.О.), навчально-методичному кабінету професійно-технічної освіти у Житомирській області
(Васильчук В.А.):

3.1. Надіслати до 01.06.2009р. оргкомітету Всеукраїнського огляду-конкурсу ПТНЗ на кращу організацію роботи з охорони праці відповідні матеріали для участі переможця, Головинського вищого професійного училища нерудних технологій, у наступних етапах огляду-конкурсу.

3.2. Проаналізувати організацію та проведення огляду-конкурсу на нараді керівників ПТНЗ.

3.3. Проінформувати педагогічну громадськість про хід і результати огляду-конкурсу через «Вісник ПТО» та сайт професійно-технічної освіти.

3.4. Розповсюдити кращий досвід роботи закладів з питань організації та проведення заходів з охорони праці, безпеки життєдіяльності.

3.5. Надати допомогу ПТУ№№4,10, Червоноармійському та Андрушівському професійним ліцеям з питань поліпшення організації роботи з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності.

4. Директорам ПТНЗ:

4.1. Проаналізувати результати огляду-конкурсу на засіданнях педагогічних рад.

4.2. Вжити заходів щодо підвищення якості роботи з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників навчально-виховного процесу.

4.3. Вишукати можливості щодо матеріального заохочення педагогічних працівників, які брали активну участь в підготовці конкурсних матеріалів.

5. Контроль за виконанням наказу покласти на спеціаліста І категорії відділу з питань професійно-технічної та вищої освіти управління Салімоновича Ю.В.
Заступник начальника

управління М.Д.Славінський

Додаток

до наказу УОН

від 22.05.09р. № 171

Спільне рішення

оргкомітету та журі ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського
огляду-конкурсу ПТНЗ на кращу організацію роботи з охорони праці
Розглянувши подані навчальними закладами матеріали для участі в ІІ (обласному) етапі Всеукраїнського огляду-конкурсу ПТНЗ на кращу організацію роботи з охорони праці та враховуючи повноту відображення результативності роботи закладів з комплексного розв’язання завдань з охорони праці, безпеки життєдіяльності,
ОРГКОМІТЕТ ТА ЖУРІ КОНКУРСУ ВИРІШИЛИ:

  1. Переможцем ІІ (обласного) етапу огляду-конкурсу визнати колектив Головинського вищого професійного училища нерудних технологій (директор Максимчук В.В.).

  2. Надати статус «Кращий за напрямком діяльності»:

2.1. «Забезпечення управління охороною праці» – колективам Житомирського професійного ліцею харчових технологій (директор Шмалюк А.М.) та Житомирського професійного ліцею легкої промисловості (директор Барановська Л.І.);

2.2. «Забезпечення належних безпечних і здорових умов праці та навчання» – колективу ДПТНЗ «Житомирське вище професійне училище сервісу і дизайну» (директор Мосейчук С.О.);

2.3. «Застосування різноманітних форм і методів навчальної та методичної роботи з питань охорони праці з учасниками навчально-виховного процесу» – колективам ПТУ№12 м. Бердичева (директор Доготар Ю.В.) та ПТУ№ 36 м. Малина (директор Кульчицький С.С.);

2.4. «Використання наочної і просвітницької інформації під час організації роботи з охорони праці» – колективам ДПТНЗ «Житомирський професійний технологічний ліцей» (директор Градовський П.М.) та Житомирський професійний ліцей сфери послуг (директор Павловський В.О.);

2.5. «Впровадження системи контролю за станом охорони праці під час навчально-виробничого процесу» – колективу Центру професійно-технічної освіти м. Житомира (директор Чернюк П.М.);

2.6. «Організаційно-правове забезпечення безпеки життєдіяльності учасників навчально-виховного процесу» – колективу ДПТНЗ «Радомишльський професійний ліцей» (директор Соболевський О.В.);

2.7. «Застосування різноманітних форм виховної роботи з питань пропаганди здорового способу життя та збереження здоров’я учнів» - колективу ПТУ№1 м.Житомира (директор Муравицький А.О.).

Голова оргкомітету М.Д. Славінський

Заступник голови журі Ю.В. Салімонович

Схожі:

ЗАТВЕРДЖУЮ: Начальник управління освіти і науки облдержадміністрації О. В. Пастовенський
«Питання виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації», розпорядження голови обласної державної адміністрації від...
ДЕРЖАВНА НАУКОВА УСТАНОВА «ІНСТИТУТ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗМІСТУ ОСВІТИ»
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, департаменти (управління) освіти і науки обласних, Київської...
ДЕРЖАВНА НАУКОВА УСТАНОВА «ІНСТИТУТ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗМІСТУ ОСВІТИ»
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, департаменти (управління) освіти і науки обласних, Київської...
ПЕРЕЛІК програм та навчально-методичної літератури з проблем виховання,...
Міністерство освіти і науки Авто­номної Республіки Крим, управління освіти і науки обласних, Київської та Севасто­польської міських...
«Загальні і спеціальні здібності»
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України Донецька обласна державна адміністрація Управління освіти і науки
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ...
Міністерства освіти і науки проводиться Всеукраїнський конкурс юних зоологів і тваринників, метою якого є створення умов для творчого...
Міністерство освіти і науки України Головне управління освіти і науки...
А. К. Кравцов, методист Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників, підполковник
КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД СУМСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТ
Міністерство освіти і науки України Управління освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації
ПЕРЕЛІК програм, підручників та навчальних посібників, рекомендованих...
Міністерство освіти і науки Авто­номної Республіки Крим, управління освіти і науки обласних, Київської та Севасто­польської міських...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ 01135, м. Київ, пр. Перемоги,...
Республіки Крим, управління освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністра-цій, обласні інститути...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка