ІІ Розділ. Практикум з використання комп’ютерної техніки та інформаційних технологій


Скачати 0.55 Mb.
Назва ІІ Розділ. Практикум з використання комп’ютерної техніки та інформаційних технологій
Сторінка 1/5
Дата 17.03.2013
Розмір 0.55 Mb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи
  1   2   3   4   5
Міністерство освіти і науки молоді та спорту України

Зборівський коледж

Тернопільського Національного Технічного Університету

Імені Івана Пулюя


Звіт
Про проходження технологічної практики

З 14.01.2013р по 25.01.2013р

Студента групи 31-О

Соловія Сергія Ігоровича

На ‘Рибопереробне ПП‘

Керівник практики

Від підприємства

Гайдамаха.Г.Є


Прийняв

Керівник практики

Боднар.Л


Зборів 2013

ЗМІСТ

Вступ

І Розділ. Опис бази практики.

1.1.Техніка безпеки.

1.2.Ознайомлення з підприємством.

1.3.Перелік технологічного забезпечення підприємства.

ІІ Розділ. Практикум з використання комп’ютерної техніки та інформаційних технологій.

2.1 Класифікація програмних продуктів.

2.2 Опис програмного забезпечення підприємства.

2.3 Використання операційних систем, для організації роботи фахівця.

2.3.1. Основні складові частини ОС.

2.3.2. Операції з папками , ярликами, документами.

2.3.3 Встановлення програмного забезпечення, та периферійних пристроїв.

2.3.4 Робота з архіваторами. Захист від комп’ютерних вірусів.

2.3.5. Робота з локальною мережею. Підключення ЕОМ в мережу.

2.4. Технологія обробки інформації.

2.4.1.Обробка текстової інформації.

2.4.1.1. Колонки, буквиця, списки.

2.4.1.2. Встановлення зсувів, відступів, позицій.

2.4.1.3. Побудова і форматування таблиць.

2.4.1.4. Створення шаблонів для документів.

2.4.1.5. Створення документів. Друк документів.

2.4.2. Обробка графічних зображень.

2.4.2.1. Векторне малювання у Word.

2.4.2.2. Робота з графікою за допомогою ППП.

2.5. Технологія пошуку інформації.

2.5.1. Традиційні методи пошуку інформації.

2.5.2. Пошук інформації в середовищі системи Internet.

2.5.3.Робота з електронною поштою. Гіперпосилання.

ІІІ Розділ. Виробничі завдання на виробничих місцях.

3.1. АРМ менеджера.

3.1.1 Засоби ведення рахунків для виробничих потреб.

Висновок.

Список використаної літератури.




Вступ

Сучасна реформа в Україні, яка здійснюється в напрямку ринкових

перетворень докорінно змінює характер, принципи та процес управління.

Перехід до ринкових відносин вимагає трансформації системи управління.
Таким чином необхідний розгляд нової системи управління, адекватної тій,

яка склалась. Ринок потребує, як продуманої господарської роботи, так і
надійної теоретичної основи. Особливу актуальність мають практичні основи

менеджменту. Основна функція менеджменту – організація ринку

функціонування підприємства, що залежить від управлінського продукту.

Чим кращий управлінський продукт, тим краще функціонує і дає позитивні

результати підприємство.

У наш час важко назвати більш важливу і багатогранну сферу діяльності,

ніж управління чи менеджмент, від якого в значній мірі залежить і

ефективність виробництва і якість обслуговування населення.
Менеджерське керування починається з нижчих підрозділів,

функціональних відділів (цехів), і середньої ланки (керування самими

функціональними відділами і їхньою координацією). Зниження витрат на

одиниця продукції за рахунок збільшення швидкості й обсягу постачань,

виробництва; збуту, а також їхній скоординованості давала конкуренту

еревагу, досягнення якої було прямим обов’язком менеджерів, що

займалися прикладними дослідженнями і розробками.

В даній роботі предметом дослідження є приватне підприємство

“Гайдамаха” , яке займається виробництвом та реалізацією рибної продукції.

Основна мета існування будь-якого бізнесу і створення будь-якої фірми –

привести фірму до вершини успіху, закріпити її там і дати їй можливість

сміливо дивитись в майбутнє, бачити там всі перспективи її розвитку. Суть

бізнесу складається в постійному вдосконаленні самої фірми , її стратегії і

тактики в боротьбі за місце на ринку в прагненні до досконалості.

Примноження капіталу, отримання прибутку і розвиток фірми, надія на

майбутнє – ось ті складові, без яких бізнес не мислений. Він не мислений без

талановитих менеджерів, які можуть повести за собою людей і реалізувати

все задумане.

Отже, для повноцінного і гармонійного розвитку фірми і її бізнесу

необхідний системний підхід до управління її персоналом і діяльністю

І Розділ. Опис бази практики.
1.4.Техніка безпеки.
Система організаційних і технічних заходів і засобів, що надають запобігання виробничий травматизм, носить назву техніки безпеки.

Інструктаж з техніки безпеки проводить головний інженер з техніки безпеки. Особливе значення має інструктаж на робочому місці з показом безпечних методів роботи.

Усі працівники незалежно від виробничого стажу і кваліфікації повинні один раз на шість місяців проходити повторний інструктаж, а особи, які виконують роботи підвищеної безпеки (зварювальники та ін) - один раз на три місяці.

У цехах і на виробничих ділянках, де розташовані робочі місця, відповідальність за безпеку праці несуть начальники цехів і майстри. Здійснення заходів з техніки безпеки та виробничої санітарії контролює старший інженер з техніки безпеки і профспілкові організації (якщо такі є). Вказівки старшого інженера з техніки безпеки може скасувати лише керівник підприємства.

підйомно-транспортних механізмів, обладнаних пристосуваннями, захопленнями, що гарантують повну безпеку робіт;

- Забороняється користуватися електроінструментом з несправною ізоляцією або відсутністю заземлення.

Крім вивчення інструкцій передбачається вступний інструктаж при надходженні на роботу, інструктаж на робочому місці, додаткові інструктажі та навчання за спеціальною програмою. Вступний інструктаж проводиться з метою ознайомлення вступників на роботу із загальною виробничою обстановкою і особливостями роботи підприємства, з небезпеками, що зустрічаються при роботі на підприємстві. Інструктаж безпосередньо на робочому місці є практичним показом безпечного прийому праці. При перекладі на іншу посаду або на іншу ділянку, кожен працівник проходить спеціальний інструктаж на робочому місці.

До завдань виробничої санітарії входять: заходи щодо усунення шкідливої ​​дії на людей відпрацьованих газів, недопущення високих і низьких температур, підвищеної вологості у виробничих приміщеннях і інших факторів, які можуть надавати шкідливий вплив на здоров'я людей.
Важливою умовою безпечного і високопродуктивної праці є усунення виробничого шкоди, а саме:

- Забруднення повітряного середовища;

- Шумів і вібрації;

Не нормального теплового режиму (протяги, низька або висока температура на

робочих місцях. Під впливом виробничого шкоди можуть виникнути професійні захворювання. Завдання виробничої санітарії та гігієни праці є повне виключення або суттєве зменшення виробничого шкоди.
1.5.Ознайомлення з підприємством.

“Рибопереробне ПП” створене та зареєстроване в ТМЦЗ 22.01.2002 року №
Ф- 9693,НП- 1354.
Дане підприємство знаходиться за адресою:
вул. Заболотна, 5 с. Монилівка
Зборівський р-н Тернопільська обл.
47227, тел. (03540) 5 54 34
Метою діяльності підприємства є отримання прибутку шляхом реалізації

копченої і маринованої риби – товару народного споживання

Успішне завершення будь-якого з ділових починань залежить від вміння

належним чином планувати свою діяльність. За допомогою планування

створюється орієнтир майбутньої діяльності організації.

Предметом діяльності підприємства є:

  • виготовлення продукції;

  • реалізація рибної продукції в Україні

  • фінансово-кредитна діяльність

  • надання транспортних послуг

Дане ПП має 3 автомобілі різного призначення, 2 із них вантажного

перевезення та 1 трактор для викачки води.Ці автомобілі слугують для

перевезення великої кількості сировини.

ПП “Гайдамаха“ здійснює контроль за вконання робіт,призначає та звільняє




робітників,видає наказ з питань діяльності “Рибопереробного ПП”.

За характером і часом проходження практики на підприємстві проводять

інструктажі з питань охорони праці, які поділяються на: вступний та

первинний.

Вступний інструктаж проводиться:

  • З учнями та студентами, які прибули на підприємство для проходження

виробничої чи навчальної практики

  • З усіма працівниками, яких приймають на постійну або тимчасову

роботу, залежно від освіти, стажу та посади:

  • З працівниками, які прибули на підприємство і беруть безпосередню

участь у виробничому процесі.

Первинний інструктаж проводиться до початку роботи безпосередньо на

робочому місці з працівником:

  • Новоприйнятим (постійно чи тимчасово) на підприємство;

Який переводиться з одного цеху до іншого

  • Який буде виконувати нову для нього роботу.

На підприємстві облік веде бухгалтер, який:

  • офіційно відповідає за всі документи, скріплюючи їх своїм підписом

- несе персональну відповідальність за правильність розрахунків своєчасне

  • перерахування грошових коштів, своєчасну, правильну і повну сплат

податків обов’язкових платежів

- визначає перспективи розвитку підприємства і ін.

Дану сировину завозять на підприємство із ТОВ “Скандинавія плюс”

02099, м. Київ, вул.. Зрошувальна, 5. У підтвердженні відповідності якості

товару покупцю надаються такі документи:

- сертифікат відповідності, виданий державною системою УкрСЕПРО чи

його копія;

- експертний висновок, виданий Київською міською державною

лабораторією ветеринарної медицини (копія);

- ветеринарні свідоцтва, видані регіональною службою державного

ветеринарно-санітарного контролю;

- висновки державної санітарно-епідемічної експертизи, видані

Міністерством охорони здоров`я України (копія).

Опалюється підприємство природним газом. Газопостачання здійснюється

через ГРС “Зборівгаз” газом СП “Тиса”, ТЕК “Ітера-Україна”.

Електропостачання заводу здійснюється через трансформаторну підстанцію

потужністю 630 кВа.

Водою підприємство забезпечується від природних джерел
1.6.Перелік технічного забезпечення підприємства.



“Рибопереробне ПП” є 3 комп`ютери , які мають базове та програмне системне забезпечення .В цій організації є таке програмне забезпечення:


  1. Операційні системи, основною функцією, яких є керування ресурсами (фізичними і локальними) (Windows 95/98 SE/ME//XP);

  2. /Сервісні програми, до складу яких входять файлові менеджери (Windows Commander), утиліти (антивіруси, архіватори).





ІІ Розділ. Практикум з використання комп’ютерної техніки та інформаційних технологій.
.2.1.Класифікація програмнпх продуктів.

Програмне забезпечення (ПК)ПК можна ділити на дві основні частини

системне і прикладне ПК. Системне програмне забезпечення в свою чергу

поділяється на: операційні системи, системи програмування, сервісні

програми. Прикладне поділяється на: прикладні програти загального

призначення і прикладні програми спеціального призначення.

Системне ПК призначене для управління роботою комп’ютера, розподілу

його ресурсів. Підтримки діалогу з користувачами, надання їм допомоги

в обслуговуванні комп’ютера та для часткової автоматизації розробки нових

програм.

Система ПЗ – комплекс програм ,багато з яких постачаються разом з

компютером та документацією до неї. Системна ПЗ розділяється на три

основні частини: операційні системи (ОС),система програмування та сервісні

системи.

ОС- комплекс програм, які призначені для керування роботою машини і

організації взаємодії користувача з ПК.

Склад та функції ОС дуже залежать від режиму роботи ПК та від складу і

конфігурації апаратних засобів. Найпотужніші ОС використовують у культи

процесорних діалогових обчислювальних системах та комп’ютерних

мережах.

На одному ПК можуть використовуватись декілька різних ОС.

Усі сучасні ОС ПК мають ще своєрідні надбудови, які називають

оболонками.

Системи програмування призначені для полегшення і часткової

автоматизації процесу розробки та від лагодження програм. Основними

компонентами цих систем є транслятори з мов високого рівня, наприклад:

Поскаль, Сі, Пейсик. Особлива роль належить Асемблерам.

У структурі прикладного ПК можна виділити: прикладні програми як

загального так і спеціального призначення.

Прикладні програми спеціального призначення використовуються у

спеціальній діяльності користувачів.

До складу прикладних програм спеціального призначення відносять:

пакети прикладних програм (ППП),які широко використовуються для

статистичної обробки даних, бухгалтерського обліку, розрахунку

будівельних конструкцій.

2.2 Опис прогамного забезпечення підпрємства

Прикладне програмне забезпечення:

1. Текстові редактори (Word, WordPad, Блокнот);

2. Табличні процесори (Excel, Lotus);

3. Системи ілюстрації і ділової графіки та видавничі системи ( Corel, Draw, Page Maker. Quark Xpress);

4. Системи управління базами даних (Visual FoxPro, Paradox);

5.Системи автоматизованого проектування (Auto Cad);

6. Програми утворення презентацій (Power Point);

7. Програми перекладачі (PROMT,MAGIC GOODY, LINGVO);

8. Програми оброблення відео - та звукових файлів;

9. Програми математичних. Модулювання та аналізу експериментальних даних.

На базі практики є такі комп’ютери:

1.Intel PENTIUM-866/512/40/16

2.Intel PENTIUM-166MMX/32/4.3

3.AMD ATHLON-1000/128/40/32

2.3.Викорстання операційнх систем,для організації роботи фахівця.

Операційна система (ОС) пов'язує апаратне забезпечення і прикладні програми. Багато властивості різних програм схожі, і операційна система зазвичай надає цей загальний сервіс. Наприклад, майже всі програми зчитують і записують інформацію на диск чи відбивають в дисплеї. І хоча кожна програма у принципі може містити інструкції, виконують ці повторювані завдання, використання у цих цілях ОС більш практично.

Операційна система може взаємодіяти з апаратними коштами підприємців і користувачем чи прикладними програмами. Вона він може переносити інформацію між апаратурою і прикладних програмних забезпеченням.

Використання ОС робить програмне забезпечення більш загальним: програми можуть працювати будь-якою комп'ютері, у якому можна запустити цю операційну систему, оскільки взаємодіють із операційній системою, а чи не з апаратуроюНайчастіше використовувані операційні системи, такі як DOS, Windows, UNIX, також надають користувальницький інтерфейс: користувач може набирати команди у системному запрошенні. ОС інтерпретує ці інструкції з допомогою програми, логічно званої командним інтерпретатором, чи процесором.
  1   2   3   4   5

Схожі:

3. Засоби обчислювальної техніки та історія їх розвитку
...
Пам’ятка по перевірці дотримання санітарно-гігієнічний вимог до організації...
Наявність завіреного санепідемстанцією акту-дозволу на експлуатацію кабінету комп’ютерної техніки
Поняття комп’ютерної публікації
Розвивальна: Розвивати вміння, навички роботи у програмі MS Publisher, пізнавальний інтерес до предмету інформатики, комп’ютерної...
Розділ Комплексневикористанняпедагогічнихпрограмних ікомп’ютерно-орієнтованихзасобівупідготовцімайбутніхучителів...
Розділ Комп’ютерно-орієнтовані технологіїта використання їх в підготовцімайбутнього вчителя технологій
Розділ Комплексневикористанняпедагогічнихпрограмних ікомп’ютерно-орієнтованихзасобівупідготовцімайбутніхучителів...
Розділ Комп’ютерно-орієнтовані технологіїта використання їх в підготовцімайбутнього вчителя технологій
8. Шкільний кабінет інформатики. Комплект навчальної комп’ютерної...
Шкільний кабінет інформатики. Комплект навчальної комп’ютерної техніки і вимоги до нього. Санітарно-гігієнічні норми роботи на комп’ютері....
ВИКОРИСТАННЯ НОВІТНІХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НА УРОКАХ ФІЗИКИ
Для гармонійного поєднання останніх досягнень інформаційних технологій та шкільного курсу вивчення фізики постає проблема створення...
33. Використання комп’ютерних мереж в навчальному процесі Комп’ютерна...
Одна з перших задач, що потребувала об’єднання ЕОМ (використання комп’ютерної мережі) – це забезпечення набаго більшої, ніж в той...
ВИКОРИСТАННЯ КОМП’ЮТЕРНОЇ ТЕХНІКИ НА УРОКАХ ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ Постановка проблеми
Використання ІКТ дає змогу опрацьовувати значно більше навчальної інформації, робити її доступнішою для сприйняття, зрозумілою за...
ПОЛОЖЕННЯ про відділ автоматизованих систем управління Тернопільської міської ради
Відділ автоматизованих систем управління (надалі відділ) є підрозділом міської ради, який утворюється для забезпечення найбільш ефективного...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка