|
Скачати 93.93 Kb.
|
Профіль Технологічний Спрямування Інженерно-технічне Спеціалізація Технології харчових виробництв Тематичний план програми
Пояснювальна записка Програма призначена для формування цілісного узагальненого уявлення учнів 10-12 класів про технологічні закономірності перетворюючої діяльності людини у сфері харчової промисловості. Метою даної програми є підведення учнів до свідомого вибору майбутньої професії серед спеціалізацій харчової переробної промисловості. Програма рекомендована для впровадження у регіонах із наявними підприємствами переробної галузі агропромислового комплексу, що забезпечить можливість організації для учнів екскурсій, практики, досліджень безпосередньо на виробництві. Програма складається з п’яти наскрізних розділів, що розкривають у логічній послідовності комплекс харчових технологій в цілому. Зміст розділів і тем програми поступово ускладнюється з 10 по 12 клас, напрям технологічних відомостей погоджується із характером практичних робіт, екскурсій, проектів. Резервний час доцільно відвести на розширення, підсилення тих технологій, які присутні в даному регіоні, на організацію літньої практики в умовах підприємств харчової переробної промисловості. Зміст навчального матеріалу дозволяє послідовно опрацьовувати по одній темі з кожного розділу під час відведених на тиждень п’яти годин. Після вивчення програми 12 класу резервний час учні можуть частково використати для самостійної роботи над дослідницьким, інформаційним або практичним проектом з технології, яка їх найбільше зацікавить. Орієнтовні об’єкти екскурсій: хлібозавод, пекарня, м’ясокомбінат, консервний завод, цукровий завод, молокозавод, макаронна фабрика, кондитерська фабрика, завод безалкогольних напоїв, маслозавод, сирзавод, завод харчових концентратів, млин, підприємство з одержання сиродавленої олії. Програму підготувала Лєснікова Ю.В. – інженер технолог, методист Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників У розробці окремих розділів брали участь Шевченко В.С. – викладач спец дисциплін Черкаського професійного ліцею переробної промисловості |
Про затвердження Списків виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зайнятість Про затвердження Списків виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зайнятість працівників в яких дає право на щорічні додаткові... |
Про затвердження Списків виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зайнятість Про затвердження Списків виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зайнятість працівників в яких дає право на щорічні додаткові... |
Керуючись ст. 78 Бюджетного кодексу України, розглянувши пропозиції... На виконання наказу Міністерства фінансів України від 17. 01. 2013 №19 «Про затвердження змін до бюджетної класифікації» внести зміни... |
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ПОСТАНОВА від 21 лютого 2001 р. № 163 Київ... Затвердити Перелік виробництв, цехів, професій і посад із шкідливими умовами праці, робота в яких дає право на скорочену тривалість... |
Про затвердження Списків виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зайнятість |
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ПОСТАНОВА від 17 листопада 1997 р. № 1290... Відповідно до частини першої статті 7 Закону України «Про відпустки» Список виробництв, цехів, професій і посад із шкідливими і важкими... |
Урок №2 Тема. Ознаки подільності чисел Мета: систематизувати інтуїтивні знання учнів про ознаки подільності, відомі їм з початкової школи (подільність на 2, 5, 10) та... |
Урок геометрії в 7 класі Тема: Перша і друга ознаки рівності трикутників ... |
Тематика бакалаврської роботи, денної форми навчання, спеціальності... |
Урок №30 Тема. Ознаки паралельності прямих Мета: закріпити знання учнів про ознаки паралельності двох прямих (за кутами, що утворилися при перетині даних прямих січною). Сформувати... |