Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з одного боку, та


Скачати 118.47 Kb.
Назва Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з одного боку, та
Дата 26.03.2013
Розмір 118.47 Kb.
Тип Закон
bibl.com.ua > Інформатика > Закон


УКРАЇНА

Лугинська районна рада Житомирської області

РІШЕННЯ
сесія VІ скликання
від №
Про затвердження Типового договору

оренди цілісного майнового комплексу

комунального підприємства (структурного

підрозділу підприємства), що перебуває

у спільній власності територіальних громад

сіл, селищ району
Відповідно до статей 43,60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійних комісій районної ради,

районна рада
ВИРІШИЛА:


  1. Затвердити Типовий договір оренди цілісного майнового комплексу комунального підприємства (структурного підрозділу підприємства), що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ району.(додається).




  1. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та комунальної власності та заступника голови ради Давидюка В.І.



Голова ради В.Й.Денисовець

Додаток

до рішення районної ради

Типовий договір оренди

цілісного майнового комплексу комунального підприємства

(структурного підрозділу підприємства), що перебуває у спільній

власності територіальних громад сіл, селищ району

смт.Лугини «____» ______________20 р.
Лугинська районна рада (надалі – Орендодавець) в особі __________________
____________________________________________________, що діє на підставі

(посада, прізвище, ім'я та по батькові)
Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з одного боку, та

____________________________________________________(надалі – Орендар)

( повна назва особи Орендаря)
в особі______________________________________________, що діє на підставі

(посада, прізвище, ім'я та по батькові)
____________________________________________________, з іншого боку,

(статут, довіреність тощо)
уклали цей Договір про наведене нижче:


  1. Предмет Договору


1.1. орендодавець передає, а Орендар приймає в строкове платне користування цілісний майновий комплекс___________________________________________
____________________________________________________________________

( комунального підприємства «___»; структурного підрозділу комунального підприємства «____»), що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, району (надалі Підприємство), склад і вартість якого визначеного відповідно до акта оцінки, протоколу про результати інвентаризації та ________________________________балансу Підприємства,

(передавального, розподільчого)
складеного станом на «___» ________20_____р. становить _________грн., у тому числі: основні фонди за залишковою вартістю ____________грн.
1.2. Грошові кошти та цінні папери, з урахуванням дебіторської та кредиторської заборгованості, передаються Орендареві в користування на умовах кредитного договору, що укладається одночасно з підписанням цього Договору.
1.3. Оборотні матеріальні засоби в сумі _____грн. Орендар викуповує на підставі договору купівлі-продажу, що укладається одночасно з підписанням цього Договору.
1.4. Цей Договір є підставою для виникнення у разі приватизації підприємства пріоритетних прав Орендаря на довгострокову оренду Земельної(их) ділянки(нок) розміщене Підприємство, з наступним викупом цієї ділянки відповідно до законодавства.
1.5. Після укладення цього Договору Орендар приєднує до свого майна Підприємство в установленому порядку.
1.6. Орендар виступає правонаступником усіх прав та обов’язків реорганізованого Підприємства.

(У разі оренди структурного підрозділу, Орендар виступає правонаступником прав та обов’язків комунального підприємства «______» у частині активів і пасивів останнього, переданих відповідно до розподільчого балансу Підприємства).
1.7. Майно Підприємства враховується окремо від іншого майна Орендаря, на окремому балансі з зазначенням того, що це майно є орендованим.

2. Умови передачі та повернення орендованого майна Підприємства
2.1. Орендар вступає у строкове платне користування Підприємством у термін, указаний у договорі, але не раніше дати підписання сторонами цього Договору та акта приймання-передачі Підприємства.
2.2. Передача Підприємства в оренду не тягне за собою виникнення в Орендаря права власності на це майно.

Власником Підприємства залишаються територіальні громади сіл, селищ, району , а Орендар користується ним протягом строку оренди.
2.3. Передача Підприємства в оренду здійснюється за вартістю, визначеною в акті оцінки, складеному за Методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів України.
2.4. Вартість майна Підприємства , яке Орендар повертає Орендодавцю (або юридичній особі, яку вкаже Орендодавець), визначається на підставі передавального балансу Підприємства та акта оцінки, складеного за даними інвентаризації на момент припинення дії цього Договору, звіреного з актом приймання-передачі Підприємства в оренду.
Орендар повертає Підприємство Орендодавцю (варіант: юридичній особі, вказаній Орендодавцем) у порядку, визначеному чинним законодавством України, рішеннями районної ради та цим Договором.

Підприємство вважається поверненим Орендодавцю з моменту підписання сторонами акта приймання-передачі.
2.5. Передача цілісного майнового комплексу в суборенду Забороняється.
3.Орендна плата
3.1. Орендна плата визначена на підставі Методики розрахунку орендної плати, затвердженої Лугинською районною радою (орендна плата може бути встановлена за погодженням сторін, але не меншою від розміру, визначеного на підставі Методики) і становить без ПДВ за перший місяць оренди ___________грн.

(місяць,рік)
Нарахування ПДВ на суму орендної плати здійснюється у порядку, визначеному чинним законодавством України.

У разі, якщо неможливо зробити розрахунок орендної плати за перший місяць, оренди (у зв’язку з відсутністю даних про індекс інфляції), цей пункт викладається в такій редакції:

" 3.1. Орендна плата визначається на підставі Методики розрахунку орендної плати, затвердженої Лугинською районною радою і становить без ПДВ за базовий місяць розрахунку (останній місяць, по якому є інформація про індекс інфляції)______________________грн.

(місяць, рік)
Нарахування ПДВ на суму орендної плати здійснюється у порядку, визначеному чинним законодавством України.
Орендна плата за перший місяць оренди _________визначається шляхом коригування орендної плати за базовий місяць на індекси інфляції за _______________»,

(місяць, рік)
3.2. Орендна плата за кожний наступний місяць визначається шляхом коригування орендної плати за попередній місяць на індекс інфляції за наступний місяць.
3.3. Орендна плата перераховується Орендарем до районного бюджету не пізніше ____ числа місяця, наступного за звітним місяцем.
3.4. У випадку користування майном Підприємства протягом неповного календарного місяця (першого та / або останнього місяців оренди), добова орендна плата за дні користування визначається згідно з чинною Методикою розрахунку орендної плати, затвердженою Лугинською районною радою.
3.5. Розмір орендної плати переглядається на вимогу однієї зі сторін у разі зміни методики її розрахунку, змін централізованих цін і тарифів, істотної зміни стану об’єкта оренди з незалежних від сторін причин та в інших випадках, передбачених чинним законодавством.
3.6. Орендна плата, перерахована несвоєчасно або не в повному обсязі, підлягає індексації і стягується до обласного бюджету відповідно до чинного законодавства України, з урахуванням пені в розмірі _______________облікової ставки НБУ на дату нарахування пені від суми заборгованості, з урахуванням індексації, за кожний день прострочення, включаючи день оплати.
3.7. Наднормативна сума орендної плати, що надійшла до районного бюджету, підлягає в установленому порядку поверненню Орендарю або заліку в рахунок наступних платежів.
3.8. Зобов’язання Орендаря щодо сплати орендної плати забезпечуються у вигляді:____________________________________________________________

(авансової оплати в розмірі не меншому від орендної плати за _____ місяці; застави майна або майнових прав; банківської гарантії)


  1. Використання амортизаційних відрахувань


4.1. Амортизаційні відрахування на орендоване майно Підприємства залишаються в розпорядженні Орендаря і використовується для відновлення основних фондів.
4.2. Поліпшення орендованого майна Підприємства, здійснені за рахунок амортизаційних відрахувань, є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ району.


  1. Обов’язки Орендаря


Орендар зобов’язується
5.1. Використовувати орендоване майно Підприємства відповідно до його призначення та умов цього Договору.
5.2. Прийняти майно Підприємства по акту приймання-передачі, який підписується одночасно із цим Договором.
5.3. Надавати на вимогу Орендодавця необхідні матеріали, відомості тощо про виконання Орендарем умов цього договору.
5.4. Своєчасно і в повному обсязі сплачувати орендну плату до обласного бюджету.
5.5. Забезпечити збереження орендованого майна Підприємства, запобігати його пошкодженню і псуванню, підтримувати орендоване майно Підприємства у належному стані, не гіршому, ніж на момент передачі його в оренду, з урахуванням нормального фізичного зносу, здійснювати заходи протипожежної безпеки.
5.6. Своєчасно здійснювати капітальний, поточний та інші види ремонтів орендованого майна Підприємства.
5.7. Протягом місяця після укладення цього Договору застрахувати орендоване майно Підприємства на суму не меншу за його балансову вартість на користь Орендодавця, в порядку, визначеному чинним законодавством, та надати Орендодавцю копію договору страхування.

Якщо Орендар не застрахує орендоване майно протягом встановленого строку, це є підставою для розірвання Договору.
5.8. Забезпечувати Орендодавцю доступ до об’єкта оренди з метою перевірки його стану і відповідальності напряму використання цільовому призначенню, визначеному цим Договором.
5.9. Щоквартально, до ___числа, надавати Орендодавцеві інформацію про перерахування орендної плати (копію платіжного доручення з відміткою банку, що обслуговує Орендаря).
5.10. У разі припинення або розірвання Договору, повернути в місячний термін Орендодавцеві або підприємству, вказаному Орендодавцем, орендоване майно Підприємства у належному стані, не гіршому ніж на момент передачі його в оренду, з урахуванням нормального фізичного зносу, та відшкодувати Орендодавцеві збитки у разі погіршення стану або втрати (повної або його частини) орендованого майна Підприємства з вини Орендаря.
6.Права Орендаря

Орендар має право:
6.1. Використовувати орендоване майно Підприємства відповідно до його призначення та умов цього Договору.
6.2. За згодою Орендодавця здавати в суборенду індивідуально визначене майно (верстати, обладнання, транспортні засоби).
6.3. З дозволу Орендодавця та згідно зі встановленим районною радою Порядком, проводити за власний рахунок реконструкцію, технічне переоснащення, поліпшення орендованого майна, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ району.
6.4. У встановленому порядку з дозволу Орендодавця списувати орендоване майно Підприємства.
6.5. Самостійно розподіляти доходи, створювати спеціальні фонди (розвитку виробництва, соціально-культурних заходів тощо).


  1. Обов’язки Орендодавця


Орендодавець зобов’язується:
7.1. Передати Орендарю в оренду цілісний майновий комплекс згідно з цим Договором за актом приймання-передачі майна, який підписується одночасно з цим Договором.
7.2. Передати Орендарю на умовах довгострокового кредиту грошові кошти у сумі _____________грн.
7.3. Продати Орендарю інші матеріальні цінності на суму ____________грн.
7.4. Не вчиняти дій, які б перешкоджали Орендарю користуватися орендованим майном Підприємства на умовах цього Договору.
7.5. У випадку реорганізації Орендаря до припинення чинності цього Договору, переукласти цей Договір на таких самих умовах з одним із правонаступників, якщо останній згоден стати Орендарем.


  1. Права Орендодавця


Орендодавець має право:
8.1. Контролювати наявність, стан, напрями та ефективність використання майна спільної-власності територіальних громад, сіл, селищ району, переданого в оренду за Договором шляхом здійснення перевірок виконання Орендарем зобов'язань, згідно з цим Договором.
8.2. Виступати з ініціативою щодо внесення змін до цього Договору або його розірвання в разі погіршення стану орендованого майна Підприємства внаслідок невиконання або неналежного виконання умов цього Договору.


  1. Відповідальність і вирішення спорів Договором


9.1. Орендодавець не відповідає за зобов’язаннями Орендаря. Орендар не відповідає за зобов’язаннями Орендодавця, якщо інше не передбачено цим Договором.
9.2. За невиконання або неналежне виконання зобов’язань за цим Договором Сторони несуть відповідальність згідно з чинним законодавством України.
9.3. Якщо Орендар, у разі припинення договору оренди, не виконує зобов’язання щодо повернення майна, він сплачує в доход районного бюджету неустойку у розмірі подвійного розміру орендної плати за користування цілісним майновим комплексом за час прострочення.
9.4. Спори і суперечки, які виникають з цього Договору або у зв’язку з ним, не вирішені шляхом переговорів, вирішуються в судовому порядку.


  1. Строк чинності, умови зміни та припинення Договору


10.1. Цей Договір укладено строком на __________, що діє з «_____» _____20 по «___» ______20___р.

10.2. Умови цього Договору зберігають силу протягом всього терміну цього Договору, в тому числі у випадках, коли після його укладення законодавством встановлено правила, що погіршують становище Орендаря, а в частині зобов’язань Орендаря щодо орендної плати – до виконання зобов’язань .
10.3. Зміни і доповнення або розірвання цього Договору допускаються за взаємною згодою сторін шляхом укладення відповідного Договору . Зміни та доповнення, що пропонують внести, розглядаються протягом одного місяця з дати їх подання до розгляду іншій стороні.
10.4. За ініціативою однієї із сторін цей Договір може бути розірвано рішенням господарського суду у випадках, передбачених чинним законодавством.
10.5. У разі припинення або розірвання Договору , поліпшення орендованого майна, здійснені Орендарем за рахунок власних коштів, які можна відокремити від орендованого майна, не завдаючи йому шкоди, визначаються власністю Орендаря, а невідокремлювані поліпшення – власністю Орендодавця і компенсації не підлягають.

Питання компенсації Орендодавцем збільшення вартості орендованого майна в результаті зазначених невідокремлюваних поліпшень вирішуються за умови погодження Лугинською районною радою проведення відповідних поліпшень у порядку, встановленому районною радою.
10.6. У разі закінчення строку дії даного Договору, він може бути продовжений шляхом укладення додаткового Договору.

Для продовження дії Договору Орендар, за 3 місяці до закінчення строку дії договору, подає своє письмове звернення до районної ради.

Договір може бути продовжений на новий строк лише після розгляду питання доцільності його продовження постійною комісією районної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та комунальної власності та прийняття відповідного рішення Лугинською районною радою.
10.7 Чинність цього Договору припиняється внаслідок: - закінчення строку, на який його було укладено; - приватизації Підприємства за участю Орендаря; - загибелі Підприємства; - достроково за взаємною згодою Сторін або за рішенням господарського суду; - банкрутства Орендаря та в інших випадках, прямо передбачених чинним законодавством України.

10.08. Взаємовідносини сторін, неврегульовані цим Договором, регулюються чинним законодавством України.
10.9. Цей Договір укладено в 2-х (двох) примірниках, кожен з яких має однакову юридичну силу: 1-й – Орендодавцю, 2-й – Орендарю.


  1. Платіжні та поштові реквізити сторін:


Орендодавець Орендар

_______________________________ _____________________

______________________________ ______________________

_______________________________ ________________________
12. Додатки

Додатки до цього Договору є його невідє'мною і складовою частиною. До Договору додаються:

- розрахунок орендної плати; - акт оцінки вартості майна, що передається в оренду; - акт приймання-передачі орендованого майна;

- договір купівлі-продажу оборотних матеріальних засобів від «___» _______20____р.; - кредитний договір грошових коштів та цінних паперів від «___»______20____р.
Орендодавець Орендар

_______________________________ _____________________

_______________________________ ______________________

_______________________________ ________________________

(М.П.) (М.П.)
Надано дозвіл на оренду цілісного майнового комплексу комунального підприємства (структурного підрозділу підприємства),що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ району _______________________________

___________________________________________________________________

(рішення Лугинської районної ради)

Заступник голови районної ради В.І.Давидюк

Схожі:

ПОПЕРЕДНІЙ ДОГОВІР оренди земельної ділянки
Дніпропетровська область, м. Синельникове, вул. 40 років Жовтня,14, в особі міського голови Зражевського Дмитра Івановича, діючого...
Діє на підставі регламенту та Закону України „Про місцеве самоврядування” з одного боку
Головфінтех) Міністерства фінансів України, надалі Виконавець в особі заступника директора Татаринова Олександра Петровича, що діє...
Р І ШЕНН Я
Бистрицької сільської ради, відповідно до статті 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», на підставі статті...
РІШЕННЯ
Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Закону України “Про оренду державного та комунального майна”, на підставі...
Підставі регламенту та Закону України „Про місцеве самоврядування”...
Головфінтех) Міністерства фінансів України (далі – Виконавець), в особі заступника директора Татаринова Олександра Петровича, що...
11 червня 2013 року м. Городище №26-2/VІ
Відповідно до ст. 78 Бюджетного кодексу України, п. 23 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись...
РІШЕННЯ Від 25 січня 2012 року м. Городище №18-1/VI Про внесення змін
Відповідно до ст. 78 Бюджетного кодексу України, п. 23 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись...
РІШЕННЯ Від 10 квітня 2013 року м. Городище №25-1/VI Про внесення змін
Відповідно до ст. 78 Бюджетного кодексу України, п. 23 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись...
Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»
Відповідно до пункту 17 статті 55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» голова районної ради щорічно звітує перед...
Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»
Керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи висновок постійної комісії міської ради з питань...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка