Закон України «Про телекомунікації»


Скачати 499.75 Kb.
Назва Закон України «Про телекомунікації»
Сторінка 1/5
Дата 20.02.2016
Розмір 499.75 Kb.
Тип Закон
bibl.com.ua > Фізика > Закон
  1   2   3   4   5
ТЕРМІНИ, ЯКІ ВИКОРИСТОВУЮТЬ В УКРАЇНСЬКОМУ ЗАКОНОДАВСТВІ

ТА В ЗАКОНОДАВСТВІ КРАЇН ЄС У СФЕРІ ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

І. Терміни, використані в українському законодавстві

Абонент - споживач телекомунікаційних послуг, який отримує телекомунікаційні послуги на умовах договору, котрий передбачає підключений кінцевого обладнання, що перебуває в його власності або користуванні, до телекомунікаційної мережі.

Закон України «Про телекомунікації» від 18.11.03 р, № 1280-IV

Абонентна плата - фіксований платіж, який може встановлювати оператор телекомунікацій для абонента за доступ па постійній основі до своєї телекомунікаційної мережі незалежно від факту отримання послуг.

Закон України, «Про телекомунікації» від 18.11.03p. № 1280-IV

Автоматизована система - система, що здійснює автоматизовану обробку даних і до складу якої входять технічні засоби їх обробки (засоби обчислювальної техніки і зв'язку), а також методи і процедури, програмне забезпечення.

Закон України «Про захист Інформації в автоматизованих системах» від 05.0 7.94 р. № 81/94 -ВР

Автор електронного документа - фізична або юридична особа, яка створила електронний документ.

Закон України «Про електронні документи, та електронний документообіг» від 22.05.03р. № 851-IV

Адресат - фізична або юридична особа, якій адресується електронний документ.

Закон України, «Про електронні документи та електронний документообіг» від 22.05.03 p.№851-IV

Адреса мережі Інтернет - визначений чинними в Інтернеті міжнародними стандартами цифровий та/або символьний ідентифікатор доменних імен в ієрархічній системі доменних назв.

Закон України «Про телекомунікації» від 18.11.03p. № I280-1V

Адресний простір мережі Інтернет - сукупність адрес мережі Інтернет.

Закон України «Про телекомунікації» від 18.11.03 p. № 1280-IV

Адміністрування адресного простору українського сегмента мережі Інтернет - комплекс організаційно-технічних заходів для забезпечення функціонування технічних засобів підтримки адресування, зокрема серверів доменних назв українського сегмента мережі Інтернет, реєстру домену .UA в координації з міжнародною системою адміністрування мережі Інтернет, спрямованих на систематизацію та оптимізацію використання, обліку та адміністрування доменів другого рівня, а також створення умов для використання простору доменних імен на принципах рівного доступу, захисту прав споживачів послуг Інтернет та вільної конкуренції.

Закон України «Про телекомунікації» від 18.11.03 p. № 1280-IV

Акредитація - процедура документального засвідчення компетентності центру сертифікації ключів здійснювати діяльність, пов'язану з обслуговуванням посилених сертифікатів ключів.

Закон України, «Про електронний цифровий підпис» від 22.05.03 р. №852-IV

База даних (компіляція даних) - сукупність творів, даних або будь-якої іншої незалежної інформації у довільній формі, зокрема електронній, підбір і розташування складових частин якої та її упорядкування є результатом творчої праці, і складові частини якої с доступними індивідуально і можуть бути знайдені за допомогою спеціальної пошукової системи на основі електронних засобів (комп'ютера) чи інших засобів. Бази даних t об'єктами авторського права.

Закон України, «Про авторське право і суміжні права» від 23.12.93р. № 3792-12

База даних - іменована сукупність даних, що відображає стан об'єктів та їх відношень у визначеній предметній області.

Закон України «Про Національну програму інформатизації» від 04.02.98р. №74/98-ВР

База даних (компіляція даних) - сукупність творів, даних або будь-якої іншої незалежної інформації в довільній формі, зокрема електронній, підбір і розташування складових частин якої та її упорядкування г результатом творчої праці, складові частини якої доступні індивідуально і можуть бути знайдені за допомогою спеціальної пошукової системи на основі електронних засобів (комп'ютера) чи інших засобів.

Закон України, «Про внесення змін до Закону України, «Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів та фонограм» від 05.07.03 р. M1098-IV

База даних - пойменована структурована сукупність даних, що відносяться до конкретної предметної галузі.

Інструкція про порядок складання звіту про наявність І використання бази даних за формою№4-інф (затверджена наказом. Держкомстату України від 27.08.97 р. № 10)

База знань - масив інформації у формі, придатній до логічної і смислової обробки відповідними програмними засобами.

Закон України «Про Національні/ програму інформатизації» від 04.02.98р. М74/98-ВР

Блокування інформації - дії, наслідком яких г припинення доступу до інформації.

Закон Україна «Про захист Інформації в автоматизованих системах» від 05 07.94р М81/94-ВР

Блокування сертифіката ключа - тимчасове зупинення чинності сертифіката ключа

Закон України «Про електронний цифровий підпис» від 22 05 03p. № 852-IV

Взаємоз'єднання телекомунікаційних мереж - установлення фізичного та/або логічного з'єднання між різними телекомунікаційними мережами з метою забезпечення можливості споживачам безпосередньо або опосередковано обмінюватись інформацією.

Закон України «Про телекомунікації» від 18.11.03 р. № 1280-IV

Викрадення, привласнення, вимагання комп'ютерної інформації або заволодіння нею шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем - це викрадення, привласнення, вимагання комп'ютерної Інформації або заволодіння нею шляхом шахрайства чи зловживання службовою особою своїм службовим становищем

Кримінальний, кодекс України, 05.04.01 р. №2341-1, стаття 362

Витік інформації - результат дій порушника, унаслідок яких інформація стає відомою (доступною) суб'єктам, що не мають права доступу до псі.

Закон України «Про захист Інформації в автоматизованих системах» від 05.07.94р. М81/94-ВР

Відкритий ключ - параметр криптографічного алгоритму перевірки електронного цифрового підпису, доступний суб'єктам відносин у сфері використання електронного цифрового підпису

Закон Україна «Про електронний цифровий підпис» від 22 05 03р. № 52-IV

Власник [електронних Інформаційних] ресурсів - фізична або юридична особа, яка має право власності на ресурси

Концепція формування системи національних електронних Інформаційних ресурсів (затверджена розпорядженням Кабінету Міністрів України від 5 05 03 р №259-р)

Втрата інформації - дія, внаслідок якої інформація в АС перестає Існувати для фізичних або юридичних осіб, які мають право власності на неї в повному чи обмеженому обсязі.

Закон України «Про захист Інформації в автоматизованих системах» від 05.07 94р. №81/94-ВР

Геоінформаційні системи - сучасні комп'ютерні технології, що дають можливість поєднати модельне зображення території (електронне відображення карт, схем, космо-, аерозображень земної поверхні) з Інформацією табличного типу (різноманітні статистичні дані, списки, економічні показники тощо).

Закон України «Про Національну програму Інформатизації» від 040298р.№74/98-ВР

Глобальна комп'ютерна мережа - комп'ютерна мережа, що охоплює значну територію (країна, континент, континенти) і призначена для передачі даних між підприємствами (організаціями), які використовують вузол або станцію для підключення до ГКМ. У глобальних обчислювальних мережах використовуються телефонні (комутовані чи некомутовані), радіо-, супутникові га інші канали зв'язку.

Інструкція про порядок складання звіту про наявність І використання бази даних за формою №4-шф (затверджена наказом Держкомстату України від 27 08 97р. №10)

Графічні засоби - комплекси програм, призначені для вирішення класу графічних задач і дають можливість створювати, друкувати, редагувати, змінювати різноманітні графічні зображення.

Інструкція про порядок складання звіту про наявність І використання бази даних за формою №4-иІф (затверджена наказом Держкомстату України від 27 08.97 р №10)

Дані - Інформація, подана у формі, придатній для іі оброблення електронними засобами.

Закон України «Про електронні документи та електронний документообіг» від 22.05.Q3p. M851-IV

Дані - інформація у формі, придатній для автоматизованої обробки п засобами обчислювальної техніки

Закон України «Про телекомунікації» від 18.11 03р №1280 IV

Договір про легалізацію [комп'ютерних програм в органах виконавчої влади] - договір між Міністерством освіти І науки та особою, яка має виключне право дозволяти використання комп'ютерних програм, який визначає орієнтовну кількість програм, що легалізуються, їх характеристики, строки та порядок постачання примірників програм, пільгові цінові умови, порядок здійснення розрахунків, а також інші умови легалізації.

Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку легалізації комп'ютерних програм в органах, виконавчої влади» від 04 03 04р. №253

Домен - частина ієрархічного адресного простору мережі Інтернет, яка має унікальну назву, що її ідентифікує, обслуговується групою серверів доменних Імен та централізовано адмініструється

Закон України «Про телекомунікації» від 18.11.03р №1280-IV

Домен.UA - домен верхнього рівня Ієрархічного адресного простру мережі Інтернет, створений на основі кодування назв країн відповідно до міжнародних стандартів, для обслуговування адресного простору українського сегмента мережі Інтернет.

Закон України «Про телекомунікації» від 18.11.03р №1280-IV

Домен другого рівня - частина адресного простору мережі Інтернет, що розташовується на другому рівні ієрархії імен у цій мережі.

Закон України «Про телекомунікації» від 18.11.03р № 1280-IV

Електронний документ - документ, інформація в якому представлена у формі електронних даних, включаючи відповідні реквізити документа, зокрема і електронний цифровий підпис, який може бути сформований, переданий, збережений і перетворений електронними засобами у візуальну форму чи на папері.

Закон України «Про платіжні системи та переказ грошей в Україні» від05.04.01 р №2346-111

Електронний підпис - дані в електронній формі, які додаються до інших електронних даних або логічно з ними пов'язані та призначені для ідентифікації підписувача цих даних.

Закон України «Про електронний цифровий підпис» від 22.05.03р. № 852-IV

Електронний цифровий підпис - вид електронного підпису, отриманого за результатом криптографічного перетворення набору електронних даних, який додається до цього набору або логічно з ним поєднується і дає змогу підтвердні й його цілісність та ідентифікувати підписувача. Електронний цифровий підпис накладається за допомогою особистого ключа та перевіряється за допомогою відкритого ключа.

Закон України «Про електронний цифровий підпис» від 22.05.03р. М8'52-IV

Електронний цифровий підпис - сукупність даних, отримана за допомогою криптографічного перетворення вмісту електронного документа, яка дає змогу підтвердити його цілісність та ідентифікувати особу, яка його підписала.

Закон. України «Про платіжні системи та переказ грошей в Україні» від 05.04.01р. №2346-111

Загальнодоступні (універсальні) телекомунікаційні послуги - мінімальний набір визначених цим Законом послуг нормованої якості, доступний усім споживачам на всій території України.

Закон України «Про телекомунікації» від 18.11.03p. № 1280-IV

Засвідчення чинності відкритого ключа - процедура формування сертифіката відкритого ключа.

Закон України «Про електронний цифровий підпис» від 22.05.03р. №852-IV

Засіб електронного цифрового підпису - програмний засіб, програмно-апаратний або апаратний пристрій, призначені для генерації ключів, накладення та/або перевірки електронного цифрового підпису.

Закон України «Про електронний цифровий підпис» від 22.05.03р. M852-IV

Засоби інформатизації - електронні обчислювальні машини, програмне, математичне, лінгвістичне та інше забезпечення, інформаційні системи або їх окремі елементи, інформаційні мережі і мережі зв'язку, що використовуються для реалізації інформаційних технологій;

Закон України «Про Національну програму інформатизації» від 04.02.98 р.№74/98-ВР

Захист інформації - сукупність організаційно-технічних заходів і правових норм для запобігання заподіянню шкоди інтересам власника інформації чи АС та осіб, які користуються інформацією.

Закон України «Про захист інформації в автоматизованих системах» від 05.07.94р. №81/94-ВР

Інтернет - всесвітня інформаційна система загального доступу, яка логічно зв'язана глобальним адресним простором та базується на інтернет-протоколі, визначеному міжнародними стандартами.

Закон України, «Про телекомунікації» від 18.11.03p. M1280-IV

Інформаційна система загального доступу - сукупність телекомунікаційних мереж та засобів для накопичення, обробки, зберігання та передавання даних.

Закон України «Про телекомунікації» від 18.11.03p. № 1280-IV

Інформаційна безпека телекомунікаційних мереж - здатність телекомунікаційних мереж забезпечувати захист від знищення, перекручення, блокування інформації, її несанкціонованого витоку або від порушення встановленого порядку її маршрутизації.

Закон України «Про телекомунікації» від 18.11.03p. M1280-IV

Інформація - відомості, подані у вигляді сигналів, знаків, звуків, рухомих або нерухомих зображень чи в інший спосіб.

Закон України «Про телекомунікації» від 18.11.03p. № 1280-IV

Інформація в автоматизованих системах - сукупність усіх даних і програм, які використовуються в АС незалежно від засобу їх фізичного та логічного подання.

Закон України «Про захист інформації в автоматизованих системах» від 05.07.94р. №81/94-ВР

Інформатизація - сукупність взаємопов'язаних організаційних, правових, політичних, соціально-економічних, науково-технічних, виробничих процесів, що спрямовані на створення умов для задоволення інформаційних потреб громадян та суспільства на основі створення, розвитку і використання інформаційних систем, мереж, ресурсів та інформаційних технологій, які побудовані на основі застосування сучасної обчислювальної та комунікаційної техніки.

Закон України «Про Національну програму Інформатизації» від 04.02.98р. М74/98-ВР

Інформаційна послуга - дії суб'єктів щодо забезпечення споживачів інформаційними продуктами.

Закон України «Про Національну програму Інформатизації» від 04.02.98р.№ 74/98-ВР

Інформаційна система - автоматизована система, комп'ютерна мережа, система зв'язку.

Наказ Держпідприємництва України, Департаменту спецтелекомсистем СБУ «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності, пов'язаної з розробленням, виробництвом, впровадженням, обслуговуванням, дослідженням ефективності систем і засобів технічного захисту інформації, наданням послуг у галузі технічного захисту інформації» від 29.12.2000р. №89/67

Інформаційна система - система оброблення даних засобами накопичення, зберігання, обновлення та їх пошуку і відображення.

Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Концепції створення Єдиної державної автоматизованої паспортної системи» від 20.01.97р. №40

Інформаційний продукт (продукція) - документована інформація, підготовлена і призначена для задоволення потреб користувачів.

Закон України «Про Національну програму інформатизації» від 04.02.98 р. № 74/98-ВР
  1   2   3   4   5

Схожі:

ПРОВАЙДЕР
Національної комісії з питань регулювання зв’язку України серії АГ №506710, керуючись Законом України «Про телекомунікації», Правилами...
НАДАННЯ ТА ОТРИМАННЯ ПОСЛУГИ
Правила розроблені згідно Законів України «Про телекомунікації», «Про захист прав споживачів», «Про телебачення і радіомовлення»,...
НАДАННЯ ТА ОТРИМАННЯ ПОСЛУГИ
Правила розроблені згідно Законів України «Про телекомунікації», «Про захист прав споживачів», «Про телебачення і радіомовлення»,...
Закон №889 Закон України «Про податок з доходів фізичних осіб»
КпАП — Кодекс України про адміністративні правопорушення від 07. 12. 84р. №8073-Х
ПРАВИЛА надання та отримання телекомунікаційних послуг Загальна частина
України “Про телекомунікації”, “Про телебачення і радіомовлення”, “Про радіочастотний ресурс України”, “Про захист прав споживачів”,...
УКРА Ї Н А ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА МІСЬКА РАДА
Астапенка М. В. щодо запровадження плати за використання нерухомого комунального майна операторами зв’язку, теле-, радіокомунікацій,...
Закон України про бібліотеки і бібліотечну справу
Закон вводиться в дію Постановою Верховної Ради України №33/95-ВР від 27. 01. 95 р
Закон України „Про місцеве самоврядування в Україні”, Закон України...
Керуючись ст ст. 142,143 Конституції України, п п. 22 ст. 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, п. 9 ст. 91 Бюджетного...
ЛЕКЦІЯ З КУРСУ РОЗГЛЯД ОКРЕМИХ КАТЕГОРІЙ
Закон України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (надалі – Закон про банкрутство)
ПОСАДОВІ ОБОВ'ЯЗКИ учителя зарубіжної літератури та російської мови
Закон України «Про освіту», Закон України «Про загальну середню освіту», інші законодавчі й нормативно-правові акти та документи...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка