Збивальні машини


Скачати 85.07 Kb.
Назва Збивальні машини
Дата 11.01.2014
Розмір 85.07 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Фізика > Документи
2

Донецький професійний ліцей

харчової та переробної промисловості

Навчальний елемент

код

Тема: Збивальні машини

Професія: „Пекар; кондитер ”
















2008

Стор.1



Збивальна машина марки АR-10 призначена для збивання кремів, яєчно-цукрової та білкової сумішей, вершків, тіста для бісквітів.
Технічна характеристика:

Діжа 10 літрів
Швидкість 110-420 об/хв.

Час збивання 1-5хв.
Двигун 0,37 кВт








Підйом діжі проводиться за допомогою рукоятки


Опускання діжі проводиться просто і легко.


Донецький професійний ліцей

харчової та переробної промисловості

Навчальний елемент

код

Тема: Збивальні машини

Професія: „Пекар; кондитер ”
















2008

Стор.2





Рукояткою досягається плавне регулювання швидкості.




Обід механізму захоплення.



Механізм захоплення і затиск утримують діжу в робочому стані.


Донецький професійний ліцей

харчової та переробної промисловості

Навчальний елемент

код

Тема: Збивальні машини

Професія: „Пекар; кондитер ”
















2008

Стор.3





Змішування - процес, де використовуються вологі інгрідієнти, майже рідкі і з великим змістом рідини. Мета процесу – змішати різні інгрідієнти в однорідну рідку масу. Для цього процесу застосовується лопатка. Змішування проводиться на середніх швидкостях.



Збивання – процес, де використовуються рідкі інгредієнти. Мета процесу – збити інгредієнти повітрям, зробивши масу повітряною і пишною. Для цього процесу використовується віночок. Збивання проводиться на максимальних швидкостях.



Заміс – процес, де задіяні відносно сухі інгрідієнти, такі як борошно і порошок. Мета замісу - з’єднати сухі інгрідієнти і рідину, перетворивши їх на цільну масу. Для цього процесу використовується крюк (для тісту). Швидкість обертання при замісі відносна мала.


Діжа з неіржавіючої сталі, ємкість 10 літрів.


Донецький професійний ліцей

харчової та переробної промисловості

Навчальний елемент

код

Тема: Збивальні машини

Професія: „Пекар; кондитер ”
















2008

Стор.4


Панель управління:



електронний таймер;

старт;
стоп;
аварійна зупинка;




Органи змішувачів можна встановлювати на зручній висоті ще до встановлення діжі.




Головка, що обертається, змащена на весь термін служби.


Донецький професійний ліцей

харчової та переробної промисловості

Навчальний елемент

код

Тема: Збивальні машини

Професія: „Пекар; кондитер ”
















2008

Стор.5





Для підтримки діжі встановлюється піддон з неіржавіючої сталі




З’ємний захисний кожух з пластика.


З’ємна захисна грата з неіржавіючої сталі


Донецький професійний ліцей

харчової та переробної промисловості

Навчальний елемент

код

Тема: Збивальні машини

Професія: „Пекар; кондитер ”
















2008

Стор.6



Правила експлуатації та безпека роботи:



  1. Перед початком роботи необхідно перевірити санітарний стан машини, справність пускорегулювальної апаратури, заземлення, надійність закріплення бака та збивачки, роботу машини на холостому ходу на першій частоті обертів.



  1. Під час закріплення збивачки необхідно встановлювати зазор 5 мм. між збивачкою та дном бака.



  1. Упевнившись, що збивачка не торкається стінок і дна бака, завантажують продукти, установлюють необхідну частоту, вмикають машину.



  1. Заповнюючи бак продуктами, необхідно врахувати те, що продукти у процесі збивання збільшуються в об’ємі.



  1. Забороняється залишати машину без догляду, завантажувати продуктами та брати пробу при ввімкненій машині.



  1. Чищення, миття машини та усунення несправностей здійснювати тільки у разі вимкнення її з електричної мережі.



  1. Після закінчення роботи збивачку та бачок знімають, промивають гарячою водою та просушують, зовнішню поверхню протирають вологою тканиною



Донецький професійний ліцей

харчової та переробної промисловості

Навчальний елемент

код

Тема: Збивальні машини

Професія: „Пекар; кондитер ”
















2008

Стор.7


Виберіть вірний на Ваш погляд варіант відповіді:
1. Для чого призначений прутковий збивач у збивальних машинах:
а) для збивання масляного крему;

б) для легко рухомих мас (вершки, білки, муси);

в) для приготування дріжджового тіста?
2. Чому під час роботи збивальних машин заборонено завантажувати продукти, якщо немає спеціальних завантажувальних пристроїв;
а) тому що продукти можуть розсипатися через бік робочої

камери;

б) тому що продукти додавати треба поступово, а без пристрою

це зробити неможливо;

в) тому що може привести до травмування рук та погіршення

якості сировини?
3. Для чого потрібна кришка – надставка у збивальних машинах:
а) щоб не розбризкувались продукти;

б) щоб не перевантажувати діжу або бачок;

в) щоб запобігти травмуванню рук і розбризкуванню продуктів?
4. Для чого призначені кінцеві вимикачі у збивальних машинах:
а) для зупинки машини в аварійних випадках;

б) для захисту від перевантаження;

в) для зупинки під час зміни швидкості машини?
5. Як необхідно змінювати швидкість у збивальних машинах різних марок:
а) на ходу машини для кращої якості продукції;

б) при вимкнутому двигуні згідно з технічними вимогами

безпеки праці;

в) на ходу машини, якщо є варіатор швидкості та при

вимкнутому двигуні, якщо є коробка швидкостей.

НАВЧАЛЬНИЙ ЕЛЕМЕНТ:


  • тема: „Збивальна машина марки АR-10”



Схожі:

Технологічні машини можуть здійснювати одну або кілька операцій, тому їх можна поділяти на
Багатоопераційні машини виконують технологічний процес, який складається з кількох операцій. Наприклад, для миття столового посуду...
Навчальну дисципліну «Гідравлічні машини» включено до навчального...
Навчальну дисципліну «Гідравлічні машини» включено до навчального плану підготовки молодших спеціалістів із спеціальності 06010113...
Як навчити машини перекладати
Скорочений варіант опубліковано у журналі “Друкарство” №6 (59) листопад-грудень 2004, стор. 19-23
З проведення обстеження машин на відповідність
Чи не піддавались змінам або фальсифікації заводські (ідентифікаційні) номери машини та реквізити, записи у
ПЕРЕЛІК нових надходжень нормативних документів (НД) у фонд ДП ”Житомирстандартметрологія”...
Машини сільськогосподарські. МЕТОДИ ОЦІНЮВАННЯ ПРИСТОСОВАНОСТІ ДО ТЕХНІЧНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ
ДСПТО
Готувати трактори, ciльськогосподарськi і меліоративні машини та знаряддя до зберігання. Виконувати роботи з додержанням правил і...
ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ
Матеріали, які винесені на іспит, містять окремі розділи таких дисциплін: електротехніка, електричні системи та мережі, електричні...
Повірити не можу, я в ефірі?!
Та я не помітив одного, людей. Повз мене йшли манекени, запрограмовані машини, які поступово почали самознищуватися. Я заплющив очі....
ЕЛЕКТРИЧНИХ МАШИН
Літерні позначення величин та параметрів електричних машин: методичні вказівки до використання в навчальному процесі кафедри «електричні...
Уроку: урок узагальнення та систематизування знань
Обладнання: Конституція України, модель двигуна внутрішнього згоряння, модель парової й газової турбіни, парової машини, над дошкою...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка