КОНКУРС ЗНАВЦІВ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ


Скачати 61.7 Kb.
Назва КОНКУРС ЗНАВЦІВ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ
Дата 14.05.2013
Розмір 61.7 Kb.
Тип Конкурс
bibl.com.ua > Фізика > Конкурс


Заходи, проведені у СЗШ № 242 у період

з 11.03 по 15.03.2013 року

ШЕВЧЕНКІВСЬКІ ДНІ
Традиційно Шевченківським дням присвячена галерея стіннівок. У стінгазетах відображено біографічні відомості, цікаві події з життя Кобзаря, мотиви окремих його творів, висловлюється глибока шана великому українцеві.













КОНКУРС ЗНАВЦІВ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ
Досконалість знання української мови доводили учні 9-А і 10-А класу (учитель-методист української мови та літератури Толочко О.А.). Завдання конкурсу зацікавили не лише учасників, а й уболівальників. Перемога здобувалась у напруженій боротьбі двох команд. У журі були представники обох класів. Ведучі дотримувались нейтралітету. Обидві команди виявили глибокі знання української мови. Підтримку командам виявляли читці художнього слова. Читала вірші також викладач української мови Толочко О.А., яка підготувала захід. Перемогу виборола команда 10-А класу. ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ!





ЛІТЕРАТУРНА ВІКТОРИНА
«Як ми знаємо життя і творчість Т.Шевченка. Сторінками «Кобзаря»

У вікторині взяли участь учні 9-Б класу, які розподілилися на дві команди: біографів та знавців творчості поета. Вікторина виявила знання учнів про життєвий і творчий шлях Шевченка. Команди почергово задавали суперникам заздалегідь підібрані питання. Було і змагання капітанів команд. Перемогла команда знавців творів поета. Відзначились такі учні: Максимчук Ольга, Миколаєнко Максим, Бобир Анастасія, Скуйбіда Валерія, Панченко Іван, Богородська Вікторія.












Вітаємо команду переможців!

Вивчаймо рідну мову!

ШЕВЧЕНКОВЕ СВЯТО
«Благослови той день і час,

Коли прослалась килимами

Земля, яку сходив Тарас

Малими босими ногами…
Вікопомну дату 9 березня 1814 року внесено до календаря знаменних і пам’ятних дат ЮНЕСКО для відзначення в усьому світі. Цього дня 199 років тому Україна подарувала світові Тараса Григоровича Шевченка – Генія, Поета, Пророка, що відкрив світові буття українців і завдяки якому скарби української душі повною рікою влилися в загальний потік людської культури.

10 березня 1861 року завершилося земне життя Тараса Шевченка і почалося його БЕЗСМЕРТЯ. Минають роки, десятиліття, та товща часу не в змозі притлумити гостру актуальність його слова для кожного з наступних поколінь, адже вся його спадщина – поезія і проза, живопис і графіка – усе пронизане любов’ю до України, до людини.

На вшанування пам’яті Т.Г.Шевченка учителі української мови і літератури Саркісова Ю.А. і Романенко І.В. підготували з учнями 8-11 класів урочистий захід. Прозвучали записи творів поета у виконанні діячів мистецтва. Учнів читали вірші, виконували пісні, які торкнулися душі кожного присутнього у залі і дали змогу відчути силу геніальних творів Кобзаря.



МОВНИЙ МАРАФОН

У рамках угоди про співпрацю між Подільською районною в місті Києві державною адміністрацією та міжнародною організацією Британська Рада з метою покращення рівня викладання англійської мови в закладах освіти району викладачем Британської Ради у школі проведені уроки англійської мови для учнів 5-11 класів. Також на уроках були присутні викладачі англійської мови Білічко Н.І., Степанова Г.В. і директор школи Атружба С.Т.













ПРАКТИЧНІ ЗАНЯТТЯ З ТЕПЛОВОГО АУДИТУ

11 березня 2013 року на базі нашої школи були проведені два практичних заняття з теплового аудиту із залученням спеціаліста та спеціалізованого обладнання. На практичних заняттях учні пілотного класу познайомилися з різними видами спеціального обладнання, навчилися користуватися ним та провели тепловий аудит школи під час якого були виявлені місця найбільших тепловтрат та розроблені відповідні рекомендації щодо їхзменшення.




УРОК ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ У 4-Б КЛАСІ
Учні 11-А класу у рамках пілотного проекту «Енергоефективні школи» підготували для молодших школярів цікаву інформацію про енергозбереження. У присутності класовода 4-Б класу Грищенко С.Ф. і директора школи Атружби С.Т. учениця 11-А класу Степасюк Діана ознайомила четверокласників з презентацією на тему «Використання природних ресурсів та енергозбереження».


ЕКСКУРСІЯ У МУЗЕЙ «ЕКСПЕРИМЕНТАНІУМ»
На виконання плану роботи школи, у зв’язку з участю навчального закладу у пілотному проекті «Енергоефективні школи» учні 6-Б і 7-А класів відвідали музей «Експериментаніум»




Завдяки інтерактивним експонатам музею кожен відвідувач зміг відчути себе справжнім дослідником, «доторкнутися» до науки: тут власноруч учні будували мости без жодного цвяха, спостерігали зародження торнадо, зазирнули у нескінченність, створювали блискавку, змушували літати магніт, розбиралися у безлічі головоломок та здійснювали для себе чимало нових відкриттів.

Постійна експозиція музею присвячена таким розділам фізики, як механіка, оптика, електрика, магнетизм, акустика. В окремому залі представлена анатомія, різноманітні оптичні ілюзії та головоломки. Не згубитися у вирі цікавинок школярам допомагали таблички з поясненням, що супроводжують експонати, тому підлітки сміливо самостійно мандрували світом науки. Коли ж щось незрозуміло, на допомогу поспішали доброзичливі екскурсоводи – студенти та випускники провідних технічних вузів.

КОЛЕКТИВ ШКІЛЬНОГО ГУРТКА СПОРТИВНОГО ТАНЦЮ

«SUNDANCESTUDIO» - ПЕРЕМОЖЕЦЬ

«ЧЕМПІОНАТ СГОСТУ»
Запальний танець «Енергія Сонця»вперше був представлений глядачам наУрочистому запуску Програми «Енерго-ефективні школи», у якій бере участь і наша школа. Танець виявився доленосним, оскільки допоміг членам шкільного гуртка спортивного танцю «SunDanceStudio» під керівництвом Скрипки І.О. вибороти перемогу, одержати Диплом та Золотий кубок за І місце в категорії: «Данс – шоу Дорослі Формейшн» на турнірі «ЧемпіонатСГОСТУ».



Гурток користується у школі великою популярністю серед молодших школярів та підлітків. Майстерність керівника Скрипки І.О. та завзятість гуртківців приніс їм ще одну перемогу – Дипломта Статуетку «Зірка креативу» Всеукраїнської газети «Танці для всіх» за стильні вбрання, зовнішній шарм, неординарність танцювальних виступів та привабливість як об’єкта газетно-журнальних публікацій.


Схожі:

Результати участі учнів у районних та обласних конкурсах з української...
Міжнародного конкурсу знавців рідної мови ім. Петра Яцика ІІІ етап
Конкурс знавців укр мови ім. Шевченка- СШ№4 >24. 11. 2012
Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2012/2013 навчальному році
Вікторина для знавців української мови та літератури
Мета: поглибити знання учнів із лінгвістики; формувати навички колективної роботи; сприяти розширенню словникового запасу школярів;...
I етап IX Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика
У формі роздуму продовж висловлювання (обсяг – 1 стор.), дотримуючи публіцистичного стилю
На уроках української мови
У процесі вивчення української мови в початковій школі здійснюється початкова мовна освіта молодших школярів, їх розумовий і мовленнєвий...
ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ
Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика у 2015/2016 навчальному році, з метою підвищення якості знань з української...
НАКА З
Х Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика” серед учнів 3-11 класів, студентів вищих навчальних закладів І-ІV рівнів...
Уроку
Анотація. Урок української мови у 10 класі «Прислівник як частина мови» відповідає чинній програмі з української мови для профільного...
Виховний захід на тему: «До мови доторкнемось серцем» Підготувала:...
...
КОНКУРС ЗНАВЦІВ WORD 10-11 клас
Сьогодні ми перевіримо, наскільки ви гарно вмієте створювати текстові документи, додавати до них таблиці, автофігури, спеціальні...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка