|
Скачати 44.65 Kb.
|
Інструкція з техніки безпеки учнів при виконанні робіт з кулінарії ІНСТРУКЦІЯ З ОХОРОНИ ПРАЦІ ПРИ ВИКОРИСТАННІ ЕЛЕКТРИЧНОЇ ПЛИТИ 1. ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПЕРЕД ПОЧАТКОМ РОБОТИ. 1.1. Правильно одягніть спецодяг (застебніть його на всі ґудзики, сховайте волосся під головний убір). 1.2. Ретельно підготуйте своє робоче місце до безпечної роботи. 1.3. Уважно вислухайте вчителя й отримайте завдання на урок. 1.4. Підготуйте до роботи свій інструмент і пристрої, впевнившись у їх справності. 1.5. Забороняється розпочинати роботу без дозволу вчителя. 2. ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС РОБОТИ. 2.1. Під час практичної роботи учні виконують тільки ті види робіт, які доручив учитель. 2.2. Не відволікайтесь під час роботи і не заважайте іншим. 2.3. Слідкуйте за справністю електроарматури. 2.4. Для приготування їжі використовуйте емальований посуд. 2.5. Оберігайте нагрівальні елементи від потрапляння на них жиру і цукристих речовин. 2.6. Посуд із рідиною ставте на плиту перед її ввімкненням, а знімайте після вимкнення. 2.7. Вмикайте і вимикайте плиту сухими руками. 2.8. Не залишайте ввімкнену плиту без нагляду. 2.9. Утримуйте робоче місце в чистоті. 2.10. Дбайливо ставтесь до устаткування, інструментів. 2.11. Інструменти загального користування беріть із дозволу вчителя і відразу після користування повертайте їх. 3. ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПІСЛЯ ЗАКІНЧЕННЯ РОБОТИ. 3.1. Упорядкуйте робоче місце, приберіть матеріал, сміття, відходи. 3.2. Приведіть інструменти у справний стан. 3.3. Старанно приберіть робоче місце. 3.4. Покладіть інструменти в порядок, установлений учителем. 3.5. Приведіть до ладу свій одяг і залиште майстерню з дозволу вчителя. 3.6. Після виходу учнів чергові розпочинають прибирання приміщення. ІНСТРУКЦІЯ З ОХОРОНИ ПРАЦІ ПРИ РОБОТІ З НОЖАМИ, ТЕРТКАМИ 1. ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПЕРЕД ПОЧАТКОМ РОБОТИ. 1.1. Правильно одягніть спецодяг (застебніть його на всі ґудзики, сховайте волосся під головний убір). 1.2. Ретельно підготуйте своє робоче місце до безпечної роботи. 1.3. Уважно вислухайте вчителя й отримайте завдання на урок. 1.4. Підготуйте до роботи свій інструмент і пристрої, впевнившись у їх справності. 1.5. Забороняється розпочинати роботу без дозволу вчителя. 2. ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС РОБОТИ. 2.1. Під час практичної роботи учні виконують тільки ті види робіт, які доручив учитель. 2.2. Використовуйте справний, добре налагоджений інструмент. 2.3. Використовуйте інструмент за призначенням. Інакше можна не тільки зіпсувати його, але й отримати травму. 2.4. При нарізанні будь-яких продуктів пальці лівої руки повинні міцно їх тримати і знаходитися на певній відстані від леза ножа. 2.5. Хліб, овочі та інші продукти нарізайте на дошках. 2.6. Нарізати продукти треба так, щоб лезо ножа було перпендикулярним до дошки. 2.7. Міцно утримуйте продукти при користуванні тертками. Не обробляйте занадто малих частин. 2.8. Не відволікайтесь під час роботи і не відвертайте увагу інших. 2.9. Утримуйте робоче місце в чистоті. 2.10. Дбайливо ставтесь до устаткування, пристосувань, інструментів. 2.11. Інструменти загального користування беріть із дозволу вчителя і відразу після користування повертайте їх. 3. ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПІСЛЯ ЗАКІНЧЕННЯ РОБОТИ. 3.1. Упорядкуйте робоче місце, приберіть деталі, матеріал, сміття, відходи. 3.2. Приведіть інструменти у справний стан. 3.3. Старанно приберіть робоче місце. 3.4. Покладіть інструменти в порядок, установлений учителем. 3.5. Приведіть до ладу свій одяг і залиште майстерню з дозволу вчителя. 3.6. Після виходу учнів чергові розпочинають прибирання приміщення. ІНСТРУКЦІЯ З ОХОРОНИ ПРАЦІ ПРИ РОБОТІ З РІДИНАМИ 1. ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПЕРЕД ПОЧАТКОМ РОБОТИ. 1.1. Правильно одягніть спецодяг (застебніть його на всі ґудзики, сховайте волосся під головний убір). 1.2. Ретельно підготуйте своє робоче місце до безпечної роботи. 1.3. Уважно вислухайте вчителя й отримайте завдання на урок. 1.4. Підготуйте до роботи свій інструмент і пристрої, впевнившись у їх справності. 1.5. Підлога має завжди бути чистою і сухою. 1.6. Забороняється розпочинати роботу без дозволу вчителя. 2. ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС РОБОТИ. 2.1. Під час практичної роботи учні виконують тільки ті види робіт, які доручив учитель. 2.2. Використовуйте справний, добре налагоджений інструмент. 2.3. Використовуйте інструмент за призначенням. Інакше можна не тільки зіпсувати його, але й отримати травму. 2.4. Слідкуйте за тим, щоб при закипанні рідина не виливалася через край. 2.5. Кришки гарячого посуду беріть коротким рушником і відкривайте від себе. 2.6. Не наливайте гарячу рідину у скляний посуд. 2.7. Остерігайтеся потрапляння крапель води у розігрітий жир — це спричинить появу бризок гарячого жиру. 2.8. Не відволікайтесь під час роботи і не відвертайте увагу інших. 2.9. Утримуйте робоче місце в чистоті. 2.10. Дбайливо ставтесь до устаткування, приладів, інструментів. 2.11. Інструменти загального користування беріть із дозволу вчителя і відразу після користування повертайте їх. 3. ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПІСЛЯ ЗАКІНЧЕННЯ РОБОТИ. 3.1. Упорядкуйте робоче місце, приберіть деталі, матеріал, сміття, відходи. 3.2. Приведіть інструменти у справний стан. 3.3. Старанно приберіть робоче місце. 3.4. Покладіть інструменти в порядок, установлений учителем. 3.5. Приведіть до ладу свій одяг і залиште майстерню з дозволу вчителя. 3.6. Після виходу учнів чергові розпочинають прибирання приміщення. |
1. ВСТУП При виконанні цих робіт необхідно керуватись документом „Інструкція з монтажу і введенню в експлуатацію” АПКИ 466137. 220-10 ИМ.... |
НАФТА При виконанні цих робіт необхідно керуватись документом „Інструкція з монтажу і введенню в експлуатацію” АПКИ 466137. 220-10 ИМ.... |
Інструкція з безпеки життєдіяльності для вчителів ОБЖ Керуючись основними законодавчими актами з охорони праці, законами «З охорони праці», «З протипожежної безпеки», «З охорони здоров'я»,... |
ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ ЗАСТУПНИК А ДИРЕКТОРА З ВИХОВНОЇ РОБОТИ Дана посадова інструкція розроблена на основі тарифно-кваліфікаційної характеристики заступника директора. При складанні інструкції... |
ПЛАН проведення семінарського заняття з безпеки праці з особовим складом 4-го караулу СДПЧ-1 Тема №2 „Вимоги безпеки праці при виконанні господарчих робіт на службі та в позаслужбовий час. Правила роботи на верстатах та агрегатах,... |
План-конспект для проведення занять по безпеки праці з особовим складом 3-го караулу СДПЧ-1 Тема : Вимоги правил безпеки праці при виконанні господарчих робіт на службі та в побуті. Правила роботи на верстатах та агрегатах... |
ІНСТРУКЦІЯ З ОХОРОНИ ПРАЦІ при роботі на ЕОМ Державна політика в галузі охорони праці Державна політика в галузі охорони праці визначається відповідно до Конституції України Верховною Радою України і спрямована на створення... |
ТЕЛЕФОНОГРАМА З метою якісної організації проведення занять зі службової підготовки, з особовим складом підрозділів, надсилаємо Вам методичку з... |
Про впорядкування питань при виконанні земляних та ремонтно- будівельних робіт в місті З метою більш ефективного обліку та контролю при виконанні земляних і ремонтно-будівельних робіт на дорогах та інших ділянках міста... |
ПЛАН КОНСПЕКТ проведення заняття з радіотелефоністами та особами, що їх підміняють СДПЧ-1 Тема Тема: Інструкція з охорони праці № ІОП–ГУ-4/2007 з надання першої медичної допомоги потерпілим при нещасних випадках. Затверджена... |