РОЗПОРЯДЖЕННЯ


Скачати 130.2 Kb.
Назва РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Дата 21.03.2013
Розмір 130.2 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Економіка > Документи

НІКОПОЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА

Д н і п р о п е т р о в с ь к а о б л а с т ь




РОЗПОРЯДЖЕННЯ



31.05.2012 м. Нікополь № 128-р


Про створення Комітету з

управління впровадженням

Стратегічного плану економічного

розвитку та підвищення

конкурентоспроможності

міста Нікополя до 2015 року

На виконання рішення міської ради від 06.04.2012р. № 63-18/ІV «Про затвердження Стратегічного плану економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності міста Нікополя до 2015 року», з метою системного моніторингу, впровадження затвердженого Стратегічного плану, з метою підвищення конкурентоспроможності міста Нікополя, залучення інвестицій, забезпечення сталого екологічного розвитку території міста, керуючись статтею 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”:

1. Створити Комітет з управління впровадженням Стратегічного плану економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності міста Нікополя до 2015 року у складі згідно з додатком 1.

2. Затвердити Положення про моніторинг Стратегічного плану економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності міста Нікополя до 2015 року (додаток 2).

3. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

Міський голова Р.І.Токар


Додаток 1


до розпорядження міського голови

від ___________ № ___________

СКЛАД


Комітету з управління впровадженням Стратегічного плану економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності міста Нікополя

ТОКАР - міський голова, голова комітету

Руслан Іванович

ОБИДЕННА - заступник міського голови,

Тетяна Славівна заступник голови комітету


КОРОЛЬ - спеціаліст відділу економічного аналізу та

Яна Миколаївна прогнозування, секретар комітету

БЛИЗНЮК - директор благодійного фонду підтримки та

Анжела Михайлівна розвитку громади Нікопольського регіону

«Меценат», депутат міської ради (за згодою)
ГОНТАРЕНКО - голова громадської ради при міському голові

Анатолій Федорович (за згодою)
ДАВИДКО - начальник фінансового управління

Олена Миколаївна
ДУБРАВІНА - начальник управління економічної політики

Оксана Юріївна
ДУКСОВА - заступник міського голови

Лариса Вікторівна

КАЙДА - начальник відділу з питань сприяння розвитку

Вікторія Вікторівна малого та середнього бізнесу



КОВАШОВА - директор міськрайонного центру зайнятості

Олена Василівна (за згодою)
НАДЄЇНА - головний спеціаліст з питань екології

Світлана Анатоліївна
ПАСТУШОК - начальник відділу з питань культури, молоді,

Ольга Іванівна та туризму
РАДІВІЛОВ - член громадської ради при міському голові (за

Юрій Васильович згодою)
РЯБОШАПКА - начальник інформаційно-аналітичного

Володимир Олександрович відділу

ТОКАР - начальник управління архітектури та

Світлана Миколаївна містобудування

ЧЕРНИШОВ - заступник міського голови

Олександр Анатолійович
ХАРЧЕНКО - керуючий справами виконкому

Ірина Володимирівна


Начальник управління

економічної політики О.Ю.Дубравіна

Додаток 2


до розпорядження міського голови

від ___________ № __________
Положення

про моніторинг Стратегічного плану економічного

розвитку та підвищення конкурентоспроможності

міста Нікополя до 2015 року
1. Цілі моніторингу

Основною метою моніторингу є забезпечення реалізації та постійної підтримки актуальності Стратегічного плану економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності міста Нікополя до 2015 року.

У ході моніторингу Стратегічного плану економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності вирішуються наступні завдання:

  • стимулювати реалізацію плану в цілому та в окремих цілях і завданнях,

  • оцінити ступінь досягнення бачення, стратегічних та оперативних цілей Стратегічного плану економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності, надати інформацію для прийняття рішень про розподіл ресурсів на досягнення цілей чи про коригування цілей,

  • оцінити ступінь реалізації цілей, надати інформацію для уточнення і коригування цілей,

  • підтримати в робочому стані структури стратегічного планування.

2. Форми здійснення моніторингу


1.Квартальні звіти відповідальних координаторів (окремо по відповідному напрямку (критичному питанню). Вимоги – у звітах фіксуються:

а) виконані завдання, ступень виконання кожної оперативної цілі, ступінь досягнення кожної стратегічної цілі (Додаток 1, форма1)

б) невиконані завдання, причини (Додаток 1, форма 2)

в) дані за основними індикаторами, що відображають положення по кожному критичному питанню – надаються відповідальними координаторами як додаток до квартального звіту тільки за четвертий квартал (один раз на рік). (Додаток 2)

г) пропозиції відповідальних координаторів щодо внесення змін до основного тексту Стратегічного плану економічного розвитку міста

д) оцінка потреб у бюджетному фінансуванні. По кожній стратегічній цілі вказується сума, яку слід включити до бюджету на стадії його формування (2 півріччя), чи на стадії його коригування (1 півріччя). Додаток 3

е) пропозиції щодо вдосконалення діючої системи моніторингу.

Квартальні звіти відповідальних координаторів надаються для опрацювання обов’язково у електронному та друкованому вигляді.

2. Квартальні огляди відділу економічного аналізу та прогнозування, які розробляються на базі аналізу отриманих квартальних звітів та являють собою аналітичну узагальнену інформацію про просування реалізації Стратегічного плану розвитку по всіх пріоритетних напрямках (критичних питаннях), стратегічних та оперативних цілях. Також містять рекомендації щодо усунення перешкод реалізації та пропозиції щодо коригування Стратегічного плану. Результати квартальних оглядів виносяться на обговорення Комітету з управління впровадженням Стратегічного плану економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності міста Нікополя.

3. Проміжний аналіз фінансових потреб. Один раз на рік, в його середині, спеціалісти відділу економічного аналізу та прогнозування виносять на чергове засідання Комітету з управління впровадженням Стратегічного плану проміжний аналіз фінансових потреб, зведений за всіма пріоритетними напрямками. Затверджений аналіз фінансових потреб надається в фінансове управління міської ради для урахування під час коригування бюджету.

4. Зведений аналітичний моніторинговий звіт. Два рази на рік відділ економічного аналізу та прогнозування готує зведений аналітичний звіт, який вноситься на розгляд та затвердження Комітету з управління впровадженням стратегічного плану. Копії звіту надаються міському голові, заступникам та відповідальним координаторам. Вимоги – у звіті фіксуються:

а) Аналіз зовнішнього оточення (міститься тільки у річному звіті);

б) Аналіз виконання календарних графіків;

в) Аналіз темпів просунення за критичними питаннями;

г) Аналіз виконання планів дій;

д) Пропозиції про винесення питань з реалізації Стратегічного плану на засідання сесії міської ради (коригування основного тексту Стратегічного плану розвитку міста та підвищення конкурентоспроможності міста Нікополя на 2012 -2015 рр.);

е) Рекомендації щодо актуалізації цілей та планів дій;

ж) Оцінки потреб в бюджетному фінансуванні – пропозиції по внесенню до бюджету наступного року.

3. Періодичність звітів

Поточний контроль реалізації Стратегічного плану розвитку здійснюється щокварталу.

Засідання Комітету з управління впровадженням Стратегічного плану відбуваються щокварталу. Члени Комітету у разі неможливості присутності на черговому засіданні усно попереджають про це спеціалістів відділу економічного аналізу та прогнозування, не пізніш як за три дні до дати проведення наради.

Проміжний аналіз фінансових потреб готується на базі наданих відповідальними координаторами даних, виноситься на чергове засідання Комітету, обговорюється та надається до фінансового управління міської ради для врахування під час коригування бюджету.

Офіційна оцінка ступеня реалізації Бачення проводиться раз на рік на підставі аналізу інформації, отриманої від відповідальних координаторів у вигляді квартальних звітів, та на базі проведеного дослідження змін зовнішнього оточення. Зведений аналітичний моніторинговий звіт презентується на засіданні Комітету з управління впровадженням Стратегічного плану економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності. Частина звіту, що стосується аналізу фінансових потреб на наступний рік для реалізації конкретних стратегічних цілей надається до фінансового управління міської ради для врахування під час формування бюджету на наступний рік. Зведений аналітичний моніторинговий звіт публікується в газеті “Нікопольська правда ” у обсязі, визначеному Комітетом.

4. Розподіл відповідальності

Моніторинг процесу реалізації проводиться Комітетом з управління впровадженням Стратегічного плану економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності, відділом економічного аналізу та прогнозування, відповідальними координаторами та виконавчими групами.

Відповідальні координатори особисто відповідають за своєчасне та відповідне вимогам (що їх поставлено у даному документі) надання квартальних звітів та іншої інформації до відділу економічного аналізу та прогнозування з метою якнайбільш якісного проведення моніторингу та сприяння реалізації Стратегічного плану в цілому.

Персональний розподіл відповідальності додається (Додаток 3), виконавчі групи формуються на засадах відповідності їх діяльності до кожного пріоритетного напрямку розвитку, вони покликані надавати допомогу відповідальним координаторам у здійсненні поточного моніторингу.

Відповідальність за контроль над процесом реалізації стратегічного плану в цілому покладається на голову Комітету з управління впровадженням Стратегічного плану економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності міста Нікополя на 2012-2015 рр.

5. Коригування та оновлення Стратегічного плану

Пропозиції з коригування та оновлення Стратегічного плану за стратегічними та оперативними цілями, завданням можуть вноситися:

  • Членами Комітету з управління впровадженням Стратегічного плану економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності міста Нікополя;

  • Відповідальними координаторами;

  • Депутатами міської ради;

  • зацікавленими організаціями, установами, громадськими організаціями та особами (мешканцями міста).

Пропозиції з коригування основного тексту Стратегічного плану розглядаються відділом економічного аналізу та прогнозування, обговорюються на чергових та позачергових засіданнях Комітету і виносяться на розгляд сесії міської ради один раз на рік.

Начальник управління

економічної політики О.Ю.Дубравіна

Додаток 1

до Положення про моніторинг Стратегічного плану

економічного розвитку та підвищення . конкурентоспроможності міста Нікополя до 2015р

затвердженого розпорядженням міського голови

№____________від ____________ 2012 р.
Форми для використання відповідальними координаторами

Під час складання квартального звіту
Квартальний звіт реалізації Стратегічного плану економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності

міста Нікополя до 2015 р.

Критичне питання ______________________________________

______ квартал ____________ р.

Звіт про реалізацію цілей та завдань


Форма 1

Заходи

(цілі, завдання)

Термін виконання

(плановий)

Термін виконання

(фактичний)

Виконавці

Кошторис

(план/факт)

Потреби у бюджетному фінансуванні (сума, бюджетний рік)

В якій мірі виконано

(%)





















Звід про відхилення від планів дій




Форма 2

Заходи, що не виконані, потребують коригування

Причини відхилення від плану

Виконавці












Начальник управління

економічної політики О.Ю.Дубравіна

Додаток 2

до Положення про моніторинг Стратегічного

плану економічного розвитку та підвищення

конкурентоспроможності міста Нікополя до 2015 р.

затвердженого розпорядженням міського голови

№_____________ від ________ 2012р.

Перелік базових індикаторів для

використання відповідальними координаторами

На час складання квартального звіту

за четвертий квартал звітного року


Критичне питання А: Створення сприятливих умов для залучення інвестицій


  1. Об’єм іноземних інвестицій (млн. дол.)

  2. Обсяг інвестицій в основний капітал за рахунок усіх джерел фінансування

  3. Обсяг інвестицій у житлове будівництво

  4. Обсяг інвестицій у промисловість

  5. Обсяг випуску промислової продукції (тис. грн..)

  6. Обсяг прямих іноземних інвестицій всього (дол.. США)

  7. Обсяг експорту, всього

  8. Обсяг експорту у % до попереднього року

  9. Обсяг імпорту, всього

  10. Обсяг імпорту у % до попереднього року


Критичне питання В: Підвищення конкурентоспроможності економіки міста та розвиток бізнесу.


  1. Кількість зареєстрованих малих і середніх підприємств всього

  2. Кількість ліквідованих малих і середніх підприємств всього

  3. Кількість зайнятих працівників всього

  4. Кількість нових робочих місць

  5. Обсяг надходжень до бюджету міста податків та зборів від підприємницької діяльності

  6. Кількість банківських установ, розташованих в місті Нікополь

  7. Кількість безробітних, що отримали одноразову допомогу Нікопольського міського центру зайнятості на початок підприємницької діяльності та сума наданої допомоги


Критичне питання С: Забезпечення екологічної безпеки території міста Нікополь



  1. Кількість забруднених стічних вод, що скидається у поверхневі водойми ( млн.куб.м)

  2. Кількість викидів шкідливих речовин в атмосферне повітря (т)

  3. Обсяги скинутих зворотних вод в Каховське водосховище (тис.куб.м)

  4. Обсяги забраної води з Каховського водосховища (тис.куб.м)

  5. Обсяг фінансування природоохоронних заходів за рахунок місцевого екологічного фонду (тис.грн.)


Начальник управління

економічної політики О.Ю.Дубравіна
Додаток 3

до Положення про моніторинг Стратегічного

плану економічного розвитку та підвищення

конкурентоспроможності міста Нікополя до 2015р.

затвердженого розпорядженням міського голови

№____________ від ________ 2012 р.


Персональний розподіл відповідальності з

реалізації Стратегічного плану економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності міста Нікополя до 2015 року



Голова Комітету з впровадження Стратегічного плану економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності міста Нікополя

Токар Р.І.

Критичні питання

Відповідальний координатор

Виконавча група


Критичне питання А: Створення сприятливих умов для залучення інвестицій


Обиденна Т.С.

Чернишов О.А.

Харченко І.В.

Управління економічної політики;

управління архітектури та містобудування; управління комунальним майном; інформаційно-аналітичний відділ; відділ по роботі з громадськістю


Критичне питання B: Підвищення конкурентоспроможності економіки міста та розвиток бізнесу


Обиденна Т.С.

Дуксова Л.В.

Харченко І.В.

Управління економічної політики; інформаційно-аналітичний відділ; міський центр зайнятості(за згодою); відділ з питань культури, сім’ї , молоді та туризму


Критичне питання С: Забезпечення екологічної безпеки території міста Нікополь


Чернишов О.А.

Дуксова Л.В.


Відділ з питань екології; відділ освіти і науки; управління житлово-комунального господарства

Начальник управління

економічної політики О.Ю.Дубравіна

Схожі:

РОЗПОРЯДЖЕННЯ голови районної державної адміністрації
Про внесення змін до розпорядження голови райдержадміністрації від 04. 08. 2011 року №351
Позивач: Відповідач
Розпорядження Київської міської державної адміністрації (далі – відповідач) №1574 30. 10. 2006 року «Про впорядкування розмірів квартирної...
Екологічна група ПЕЧЕНIГИ
Згідно Розпорядження Кабінету Міністрів України від 10 квітня 2008 р. N 610-р «Деякі питання розпорядження земельними лісовими ділянками»...
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
України та звільнення в запас військовослужбовців у 2013 році”, розпорядження голови облдержадміністрації від 17. 12. 2012р. №431...
РОЗПОРЯДЖЕНН Я
На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 11 вересня 2007 року №731-р „Про затвердження плану дій щодо поліпшення...
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Для службового користування", "Конфіденційно" розпорядження голови Кіровоградської обласної державної адміністрації від 8 червня...
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Відповідно до статті 53 Закону України “Про місцеві державні адміністрації” на виконання розпорядження голови районної державної...
РОЗПОРЯДЖЕННЯ голови районної державної адміністрації
Міністрів України від 05. 07. 04 №835, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 31. 01. 08 №27 «Про порядок контролю...
РОЗПОРЯДЖЕННЯ голови районної державної адміністрації
Міністрів України від 05. 07. 04 №835, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 31. 01. 08 №27 «Про порядок контролю...
РОЗПОРЯДЖЕННЯ голови районної державної адміністрації
Міністрів України від 05. 07. 04 №835, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 31. 01. 08 №27 «Про порядок контролю...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка