Програми соціального захисту окремих категорій громадян у


Скачати 100.57 Kb.
Назва Програми соціального захисту окремих категорій громадян у
Дата 19.05.2013
Розмір 100.57 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Економіка > Документи
Про Порядок реалізації

Програми соціального захисту

окремих категорій громадян у

м. Синельниковому на 2009-2015 роки

На виконання рішення Синельниківської міської ради від 28.11.2008р. №452-27/V „Про Програму соціального захисту окремих категорій громадян у м. Синельниковому на 2009 - 2012роки", рішення сесії Дніпропетровської обласної ради від 21.12.2012 №383-17/VI „Про затвердження Порядку використання субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на виконання обласної міжгалузевої комплексної програми „Здоров’я нації на 2002-2015роки”та соціальний захист населення у 2013 році”, рішення сесії Дніпропетровської обласної ради від 15.03.2013 № 399-18/ VI „Про внесення змін до рішення обласної ради від 21 грудня 2012 року„ 383-17/VI „Про затвердження Порядку використання субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на виконання обласної міжгалузевої комплексної програми „Здоров’я нації на 2002-2015роки”та соціальний захист населення у 2013 році” рішення сесії Синельниківської міської ради від 25.12.2012 №456-28/VІ „Про зміни та доповнення до Програми соціального захисту окремих категорій громадян у м. Синельниковому на 2009-2013роки”, виконавчий комітет Синельниківської міської ради ВИРІШИВ:

  1. Затвердити Порядок реалізації Програми соціального захисту окремих категорій громадян у м. Синельниковому на 2009-2015роки згідно з додатком 1.

  2. Затвердити склад координаційної ради з надання матеріальної допомоги згідно додатку 2.

  3. Вважати таким, що втратило чинність рішення виконавчого комітету міської ради від 18.12.2008 №329 "Про Порядок реалізації Програми соціального захисту окремих категорій громадян у м. Синельниковому на 2009-2011 роки".

  4. Вважати таким, що втратило чинність рішення виконкому від 01.12.2010 № 344 „Про затвердження складу координаційної ради з надання матеріальної допомоги”

  5. Координацію роботи щодо виконання цього рішення покласти на начальника управління праці та соціального захисту населення міської ради Шекерську О.Л., контроль - на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Білого М.С.

Міський голова Д.І.Зражевський

Додаток 1

до рішення виконавчого комітету міської ради від

Порядок

реалізації Програми соціального захисту

окремих категорій громадян у м. Синельниковому

на 2009-2015роки

I. Загальні положення

Цей Порядок розроблено керуючись статті 91 Бюджетного кодексу України, законами України „Про місцеве самоврядування в Україні” та рішення Синельниківської міської ради від 28.11.2008р. №452-27/V "Про Програму соціального захисту окремих категорій громадян у м. Синельниковому на 2009 - 2011 роки", рішення сесії Дніпропетровської обласної ради від 21.12.2012 №383-17/VI „Про затвердження Порядку використання субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на виконання обласної міжгалузевої комплексної програми „Здоров’я нації на 2002-2015роки”та соціальний захист населення у 2013 році”, рішення сесії Дніпропетровської обласної ради від 15.03.2013 № 399-18/ VI „Про внесення змін до рішення обласної ради від 21 грудня 2012 року„ 383-17/VI „Про затвердження Порядку використання субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на виконання обласної міжгалузевої комплексної програми „Здоров’я нації на 2002-2015роки”та соціальний захист населення у 2013 році”, рішення сесії Синельниківської міської ради від 02.11.2010 № 808-51/V „Про зміни та доповнення до Програми соціального захисту окремих категорій громадян у м.Синельниковому на 2009-2011 роки” та рішення сесії Синельниківської міської ради від 25.12.2012 №456-28/VІ „Про зміни та доповнення до Програми соціального захисту окремих категорій громадян у м.Синельниковому на 2009-2013роки”.

Порядок надання допомоги окремим категоріям громадян (далі - Порядок) визначає умови використання коштів міського та обласного бюджетів на надання допомоги окремим категоріям громадян мешканців міста Синельникове.

Управління праці та соціального захисту населення міської ради здійснює моніторинг загальної кількості звернень та кількості задоволених звернень, сум виділених на матеріальну допомогу. В разі необхідності вносить пропозиції щодо змін до Порядку реалізації Програми соціального захисту окремих категорій громадян у м. Синельниковому на 2009-2015 роки.

Інформація про результативність використання коштів, виділених на реалізацію Програми, надається управлінням праці та соціального захисту населення міської ради, щоквартально до 15 числа місяця наступного за звітним, постійній комісії з питань охорони здоров'я, освіти, соціального захисту населення, культури, молодіжної політики, фізичної культури та спорту.
II. Надання допомоги

1.Громадяни, які потребують матеріальної допомоги, звертаються до міського голови з письмовою заявою.

До заяви на матеріальну допомогу додається:

- довідка про склад сім'ї;

- копія документа про право на пільги;

- довідка про доходи (заробітна плата усіх працездатних членів сім'ї протягом не менше шести останніх місяців, розмір пенсії, розмір призначених державних соціальних допомог тощо);

- копія паспорту та довідки про присвоєння ідентифікаційного коду;

- довідка або копія довідки медичного закладу про потребу в лікуванні або операції;

- інші документи, що підтверджують надзвичайні обставини.

- акт обстеження матеріально-побутових умов, який складається працівниками відділення організації надання грошової та натуральної адресної допомоги малозабезпеченим громадянам комунальної установи „Синельниківський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання послуг)”.

Заяви з резолюцією міського голови надходять до управління праці та соціального захисту населення міської ради.

Управління праці та соціального захисту населення міської ради разом з підпорядкованою йому комунальною установою „Синельниківський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання послуг)” готують документи на засідання координаційної ради з питань надання матеріальної допомоги.

Підготований пакет документів надходить на розгляд координаційної ради з питань надання матеріальної допомоги. На засіданні координаційної ради ведеться протокол. Рішення про надання або відмову у наданні матеріальної допомоги, а також: її розміри, приймаються більшістю голосів від загального складу координаційної ради. Протокол координаційної ради підписує голова координаційної ради (в разі його відсутності заступник голови).

Засідання координаційної ради відбувається по мірі необхідності та є правомірним, якщо на ньому присутні більше половини від загального складу координаційної ради.

Протокол координаційної ради надається управлінню праці та соціального захисту населення для проведення виплати матеріальної допомоги громадянам міста.

Матеріальна допомога за рахунок міського бюджету надається один раз на рік. В окремих випадках за поданням депутатів міської ради допомога може надаватись повторно.

2.Матеріальна допомога особам, звільненим з місць позбавлення волі, надається для сприяння реабілітації та соціальної адаптації їх у суспільство на підставі заяви та довідки про звільнення.

3. Матеріальна допомога одиноким непрацездатним громадянам ветеранам війни та праці, які знаходяться на стаціонарному лікуванні в лікувальних закладах, надається за поданням директора комунальної установи „Синельниківський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання послуг)”без врахування інших видів допомог.

Допомога може надаватися декілька разів на рік в залежності від стану здоров'я хворого та його потреби в стаціонарному лікуванні.

4. Матеріальна допомога громадянам-довгожителям до ювілейних дат (90-95-ЮОроків) надається у місяці, в якому цей день настав за поданням директора комунальної установи „Синельниківський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання послуг)”.

5. Матеріальна допомога інвалідам-афганцям та членам сімей загиблих в Афганістані надається згідно зі списком осіб, які приймали участь у боях в Афганістані Синельниківського об’єднаного міського військового комісаріату без пакету документів до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

  1. Матеріальна допомога громадянам постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи (включаючи дітей), надається згідно зі списком осіб, які перебувають на обліку в відділу персоніфікованого обліку управління праці та соціального захисту населення без пакету документів до річниці Чорнобильської катастрофи. Розмір допомоги визначається на засіданні координаційної ради в межах планових призначень.


7.Матеріальна допомога головам квартальних комітетів надається два рази на рік за поданням секретаря міської ради без пакету документів.

8.Матеріальна допомога інвалідам по зору та слуху надається за поданням голів територіальних організацій товариства сліпих та глухих до Міжнародного дня інвалідів.

9. Допомога хворим на активну форму туберкульозу надається в межах річних планових призначень. Управління праці та соціального захисту населення проводить моніторинг цін на продукти, які входять до харчового набору ( 1 банка згущеного молока, 1 банка консерви, 1 літр олії, 1 кг крупи), складає договір з приватним підприємцем, цінова пропозиція якого буде нижчою.

на підставі листа Комунального закладу охорони здоров’я „Синельниківського центру первинної медико – санітарної допомоги” Синельниківської районної ради, згідно рахунку та накладної проводиться закупка харчових наборів. Харчові набори передаються лікарю - фтизіатру Синельниківської центральної районної лікарні згідно з договором, як матеріально-відповідальній особі, про що складається акт прийому - передачи продуктових наборів.

Лікар - фтизіатр Комунального закладу охорони здоров’я „Синельниківського центру первинної медико – санітарної допомоги” Синельниківської районної ради видає продуктові набори хворим на активну форму туберкульозу, які знаходяться на амбулаторному лікуванні та надає відомості про видачу продуктових наборів до управління праці та соціального захист населення міської ради.

10.Допомога на поховання деяких категорії осіб виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов'язалася поховати померлого, надається у розмірі, затвердженому рішенням виконавчого комітету міської ради, що готується щорічно у IV кварталі на наступний рік.(Постанова Кабінету Міністрів від 31.01.2007р. № 99 „Про затвердження Порядку надання допомоги на поховання деяких категорій осіб виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов’язалася поховати померлого”).

11.Компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам, не здатним до самообслуговування, надається на підставі особової справи сформованої відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2004 року №558 "Про затвердження порядку призначення виплат компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги".

12.Матеріальна допомога за рахунок обласного бюджету надається на підставі листа депутата обласної ради згідно з рішенням сесії Дніпропетровської обласної ради від 21.12.2012 №383-17/VI „Про затвердження Порядку використання субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на виконання обласної міжгалузевої комплексної програми „Здоров’я нації на 2002-2015роки”та соціальний захист населення у 2013 році”.

III.Виплата допомоги

Управління праці та соціального захисту населення міської ради надає міському фінансовому управлінню розрахунки фінансового забезпечення виконання Програми та бюджетний запит.

На підставі зазначених у п. 1, п.2, п.3, п.4, п.5, п.6, п.7, п.8, п.9, п.10, п.11,п.12 розділу 2 або протоколу рішення координаційної ради подання депутатів обласної ради та інших вищевказаних документів, начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради видає наказ про надання матеріальної допомоги.

Наказ на виплату матеріальної допомоги по управлінню праці та соціального захисту населення міської ради передається до відділу бухгалтерського обліку управління для нарахування коштів заявникам.

Заявники отримують допомогу через особисті рахунки банківських установ або через соціального працівника комунальної установи „Синельниківський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання послуг)”.

Складання та подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів здійснюється в установленому законодавством порядку.

Міський голова Д.І.Зражевський

Додаток 2

до рішення виконавчого комітету міської ради від

Склад

координаційної ради з надання матеріальної допомоги особам, які отримують допомогу відповідно Програми соціального захисту окремих категорій громадян у м. Синельниковому на 2009 - 2015 роки

Білий

Михайло Сергійович Заступник міського голови

з питань діяльності виконавчих органів міської ради, голова комісії;

Шекерська

Олена Леонідівна Начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради, заступник голови координаційної ради;

Агеєва

Наталія Вікторівна Начальник відділу соціальних гарантій та пільг управління праці та соціального захисту населення міської ради, секретар координаційної ради;

Крошка

Юлія Володимирівна головний спеціаліст з питань внутрішнього фінансового контролю відділу організаційно правового забезпечення, кадрової роботи та контролю управління праці та соціального захисту населення міської ради;

Тарнавська

Валентина Олександрівна Завідувач міської Синельниківської амбулаторії загальної практики сімейної медицини №1, лікар-загальної практики сімейної медицини комунального закладу охорони здоров’я „Синельниківського центру первинної медико – санітарної допомоги” Синельниківської районної ради

Кірко

Лідія Олексіївна Голова постійної комісії міської ради з питань соціальної політики та праці, освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту;

Демиденко

Олена Анатоліївна Завідуюча відділенням організації надання адресної, натуральної та грошової допомоги комунальної установи Синельниківського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).
Міський голова Д.І.Зражевський

Схожі:

Програми соціального захисту окремих категорій громадян у
Програма соціального захисту окремих категорій громадян у м. Синельниковому на 2009-2013 роки була направлена на розв’язання проблем...
УКРАЇНА Д Н І ПРОПЕТРОВСЬКАОБЛАСТ Ь СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ Р І ШЕНН Я
Програма соціального захисту окремих категорій громадян у м. Синельниковому на 2009-2013 роки була направлена на розв’язання проблем...
УКРАЇНА Д Н І ПРОПЕТРОВСЬКАОБЛАСТ Ь СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ Р І ШЕНН Я
З метою виконання Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” в місті діють Програма фінансової...
Про внесення змін до Програми соціального захисту окремих категорій...
Відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та з метою поліпшення ситуації в сфері соціального...
Інформація про роботу управління праці та соціального захисту населення...
На протязі 9 місяців 2012 року управління праці та соціального захисту населення Ново миргородської райдержадміністраці здійснювали...
Виконавчий комітет Синельниківської міської ради
Затвердити Порядок проведення компенсаційних виплат на покриття фактично понесених збитків за пільговий проїзд окремих категорій...
Управління праці та соціального захисту населення Нікопольської міської ради
Управлінням праці та соціального захисту населення Нікопольської міської ради (далі-Управління) впроваджує та вдосконалює стандартну...
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ НІКОПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Затвердити план розподілу передбачених у місцевому бюджеті субвенцій з Державного бюджету України на компенсаційні виплати у липні-серпні...
МЕТОДИКА розрахунку компенсаційних виплат за рахунок субвенції з...
Кабінету Міністрів України, центральних органів виконавчої влади, власні нормативні акти виконавчого комітету, що регулюють відносини...
Менеджменту, податкової та бюджетної політики Волинського національного...
У статті аналізуються програми соціального захисту інвалідів в Україні. На матеріалах вітчизняних досліджень розглядаються питання...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка