Закони України


Скачати 28.38 Kb.
Назва Закони України
Дата 19.05.2013
Розмір 28.38 Kb.
Тип Закон
bibl.com.ua > Економіка > Закон

6. Тематика курсових робіт, методичні вказівки до їх виконання. Критерії оцінювання


Курсова робота з дисципліни «Фінанси підприємства» є складовою частиною навчального плану підготовки бакалаврів з менеджменту.

Мета виконання курсової роботи — поглиблення і закріплення теоретичних та практичних знань студентів, формування і розвиток у студентів навичок у проведенні самостійного дослідження, аналізу, встановлення проблем та можливих шляхів їх вирішення з питань, які розглядаються в даному курсі.

Тематика курсових робіт.

1. Фінансовий аналіз інвестиційного проекту.

2. Розробка і аналіз бюджету грошових коштів.

3. Організація і технологія укрупненого бюджетування на підприємстві.

4. Управління дебіторською і кредиторською заборгованістю на підприємстві.

5. Аналіз фінансової стійкості підприємства.

Курсова робота складається з 2-х частин: теоретичної і практичної.

Пропонується така структура курсової роботи: вступ, теоретична частина (за індивідуальним завданням), розрахункова частина, висновок, список джерел інформації. Перед вступом подається титульний аркуш, та план курсової роботи. План курсової роботи складається з урахуванням змісту, структури індивідуального завдання, можливості залучення реальних даних конкретного підприємства.. У першому розділі роботи необхідно висвітлити теоретичний аспект теми, а саме: сутність, зміст, функції об’єкта дослідження; точки зору економістів у сучасній економічній літературі з даного питання; історичний аспект досліджуваної теми; зарубіжний досвід у даній галузі. Обсяг першого розділу становить 30—45 відсотків загального обсягу роботи.

Якщо курсова робота виконується за реальними даними підприємства, то необхідно дати загальну характеристику фінансово-господарського стану, проаналізувати форми статистичної звітності за 3 останні періоди; визначити проблеми підприємства в рамках теми курсової роботи.

Третій розділ передбачає виконання можливих шляхів їх вирішення. Обсяг третього розділу становить 20—25 відсотків загального обсягу роботи.

Усі інші вимоги до написання та оформлення роботи спеціалістами такі ж, як зазначені у п. І.

Список використаної літератури складається у наступній послідовності:

  1. Закони України;

  2. Укази Президента України;

  3. Декрети та Постанови Кабінету Міністрів України;

  4. Положення, накази, інструкції та інші нормативні документи;

  5. Спеціальна література і статті в періодичних виданнях (в алфавітному порядку).

Загальний обсяг роботи має складати: 40—50 аркушів (А-4) тексту.

Оцінювання курсової роботи.

Оцінка «відмінно» (А) виставляється за умови, що студентом виконані у повному обсязі вимоги, поставлені у методичних рекомендаціях.

Оцінка «добре» (Б), Студентом виконані основні вимоги методичних рекомендацій, однак їй притаманний описовий характер, відсутній критичний аналіз і зіставлення поглядів різних авторів, неповно узагальнені результати роботи.

Оцінка «добре» (С) – звичайна робота за типовим алгоритмом, у якій допущені неточності у висвітленні теоретичних питань, допущені 1-2 незначні помилки в розрахунках, недостатньо обґрунтовані висновки і шляхи вирішення виявлених проблем.

Оцінка «задовільно» (D) виставляється за умови допущення грубих помилок логічного характеру, за суттю та змістом викладеного матеріалу; відсутності одного із розділів, передбачених методичними вказівками (за винятком розділу, який готується відповідно до пункту 3 індивідуальних завдань), допущено 3—4 помилки при заповненні документів чи форм бюджетної звітності, в розрахунках тощо; недостатньої обґрунтованості шляхів вирішення проблем. Студент не в повному відповідає на запитання викладача при захисті роботи.

Оцінка «задовільно» (Е) – посередня робота зі значними недоліками, але з мінімальними критичними помилками..

Оцінка «незадовільно» (FX) виставляється за умови, що тема не розкрита, а саме: студент не виконав більше як 50 відсотків вимог, наведених у методичних рекомендаціях; допущено більше 5 помилок. Ставляться вимоги щодо доопрацювання роботи.

Оцінка «незадовільно» (F) – потрібне значне доопрацювання роботи. Студент не може осмислено відповісти на запитання комісії щодо змісту і логіки виконаних розрахунків.

Схожі:

Закони термохімії
Хімічна термодинаміка вивчає переходи хімічної енергії в інші форми – теплову, електричну і т п., встановлює кількісні закони для...
Закони сучасної загальної риторики
Більша увага буде приділена тому, як ці закони працюють при безпосередній взаємодії з тим (або з тими), кому ця мова адресована,...
Закони України
Міністерства юстиції України, що забезпечує реалізацію повноважень Державної реєстраційної служби України, – суб'єкта надання адміністративної...
Тема уроку: Газові закони. Комп ’ ютерні презентації. Мета уроку:...
Закон Бойля- Маріотта. Добуток тиску даної маси газу об’єм, що його займає газ за сталої температури, є величиною сталою
Закони України
Про електронні документи та електронний документообіг” №851/IV від 22. 05. 2003 р
РОЗ’ЯСНЕННЯ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ МДПІ ЩОДО ЗЕМЕЛЬНОГО ПОДАТКУ
Основними документами, що регулюють земельні відносини в Україні є Земельний кодекс України, Податковий кодекс України, Закон України...
Закони України
Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності
План: Закони України про ЦЗ. Основні визначення. Структура ЦЗ України
Практична робота № Закон України про ЦЗ. Структура ЦЗ України. Структура ЦЗ на ОНГ
Тема уроку: Фотоефект. Закони фотоефекту. Мета уроку
Навчальна: активізувати знання про методи наукового пізнання природи; сформувати в учнів уявлення про фотоефект і вивчити його закони;...
Закони України
«Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка