РОЗ’ЯСНЕННЯ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ МДПІ ЩОДО ЗЕМЕЛЬНОГО ПОДАТКУ


Скачати 35.16 Kb.
Назва РОЗ’ЯСНЕННЯ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ МДПІ ЩОДО ЗЕМЕЛЬНОГО ПОДАТКУ
Дата 22.03.2013
Розмір 35.16 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
Податкова повідомляє:
РОЗ’ЯСНЕННЯ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ МДПІ

ЩОДО ЗЕМЕЛЬНОГО ПОДАТКУ

Основними документами, що регулюють земельні відносини в Україні є Земельний кодекс України, Податковий кодекс України, Закон України «Про оренду землі», інші закони України та нормативно-правові акти, прийняті відповідно до них.

Відповідно до норм Податкового кодексу України плата за землю - загальнодержавний податок, який справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

При переході права власності на будівлю, споруду (їх частину) податок за земельні ділянки, на яких розташовані такі будівлі, споруди (їх частини), з урахуванням прибудинкової території сплачується на загальних підставах з дати державної реєстрації права власності на нерухоме майно.

До особи, якій перейшло право власності на житловий будинок, будівлю або споруду, що розташовані на орендованій земельній ділянці, також переходить право оренди на цю земельну ділянку.

Слід зазначити, що підставою для нарахування земельного податку є дані Державного земельного кадастру.
ОДЕРЖУЄТЕ ЗАРПЛАТУ В КОНВЕРТАХ – ПОРУШУЄТЕ ПОДАТКОВЕ ЗАКОНОДАВСТВО

Одним із пріоритетних завдань Дніпропетровської МДПІ є легалізація заробітної плати. Щоб уникнути сплати податків, деякі роботодавці вдаються до різних махінацій — виплати «тіньової зарплати», використання фіктивних документів, «відмивання» готівкових коштів. Зокрема, для виплати неофіційної заробітної плати суб'єкти господарювання використовують подвійну бухгалтерію, а при одержанні доходів у значних розмірах не подають декларації до податкових органів.

Існують й інші методи приховування доходу. Наприклад, деякі підприємці, що працюють на фіксованому та єдиному податках, не складають з найманими працівниками трудові угоди і, відповідно, не сплачують за них податки. У таких суб'єктів господарювання, як правило, щомісячну заробітну плату робітники одержують в «конвертах».

Фахівцями Дніпропетровської МДПІ постійно проводиться робота щодо перевірки підприємств, установ та організацій з питань дотримання ними діючого законодавства при виплаті заробітної плати, а також осіб, майновий та фінансовий стан яких викликає сумнів.

Звертаємо увагу найманих працівників на те, що приховування реальної зарплати або ж виплата її, в так званих, «конвертах» безпосередньо відобразиться на вашій майбутній пенсії. Замисліться над цим.

Якщо підприємець бере Вас на роботу, але при цьому не уклав з Вами трудового договору і не зареєстрував його в центрі зайнятості, то Ваша трудова діяльність фактично є нелегалізованою, і від цього Ви багато втрачаєте, а саме:

- у Вас не буде запису в трудовій книжці за цей період робот;

- роботодавець не платить за Вас внески до Пенсійного фонду, що в подальшому негативно вплине на розмір пенсії;

- у разі безробіття законно неоформлений період роботи не зараховується до страхового стажу, що впливає на розмір і виплату допомоги по безробіттю;

- Вам не варто розраховувати на оплату лікарняного листа у разі хвороби;

- при нещасному випадку на виробництві або профзахворюванні Ви втрачаєте гарантії для отримання страхових виплат.

У Дніпропетровській МДПІ розміщена «Скринька» для повідомлення про факти порушення трудового законодавства роботодавцями, а також це можливо зробити за телефоном 374-93-68.
ЄВРОПЕЙСЬКА ІНТЕГРАЦІЯ – ШЛЯХИ ДРУЖБИ ТА СПІВПРАЦІ

Одним з основних зовнішньополітичних пріоритетів України є європейська та євроатлантична інтеграція, що полягає у послідовному процесі зміцнення національної безпеки, поступальному економічному розвитку, утвердженні цінностей демократії, прав і свобод людини, активному, цілеспрямованому та неухильному зближенні з ЄС та НАТО. Державна податкова служба повинна приймати активну участь у процесі реформування податкового законодавства та наближення методів своєї роботи до міжнародних стандартів, бо від її діяльності в першу чергу залежить формування дохідної частини Державного бюджету.

Адаптація – складний та тривалий процес. Тому він має стати загальнонаціональною справою, бо реальний успіх трансформаційних процесів можливий лише тоді, коли реформи та їхні результати відповідають інтересам і сподіванням широких верств населення, а тому отримують достатню суспільну підтримку. Пріоритетом у роботі, що визначено Програмою, є підвищення рівня проінформованості громадян про зміст і шляхи реалізації національних інтересів, мета євроатлантичної інтеграції України, діяльність НАТО та її співробітництво з Україною.

Метою Програми є сприяння виконанню завдань євроатлантичної інтеграції України, створення умов для свідомого самовизначення громадян щодо приєднання України до НАТО, забезпечення підтримки державної політики євроатлантичної інтеграції. І досягти мети Програми передбачається шляхом активізації роботи з інформування населення про євроатлантичну інтеграцію України та діяльність НАТО.
Сектор взаємодії із засобами масової

інформації та громадськості

Дніпропетровської МДПІ

Схожі:

В. О. Піщейко Роз'яснення щодо заповнення
...
В Дніпропетровській МДПІ відбувся практикум (тренінг)
ПДВ, податку на нерухомість, єдиного соціального внеску, а також запровадження РРО з контрольною стрічкою в електронній формі та...
ДОКУМЕНТАЦІЯ КОНКУРСНИХ ТОРГІВ
Порядок проведення зборів з метою роз'яснення запитів щодо документації конкурсних торгів
РОЗ’ЯСНЕННЯ щодо надання пільг дитячим будинкам сімейного типу та прийомним сім’ям
Контроль за функціонуванням сімей та умовами проживання в них дітей здійснюють служби у справах дітей
Зміст документації конкурсних торгів
Порядок проведення зборів з метою роз’яснення запитів щодо документації конкурсних торгів
РОЗ’ЯСНЕННЯ щодо порядку отримання будівельного паспорта забудови земельної ділянки
Для отримання будівельного паспорта замовник звертається до відділу містобудування та архітектури міської ради із заявою, до якої...
Ціль написання та майбутнього друку роз’яснення порядку роботи державних...
Ціль написання та майбутнього друку – роз’яснення порядку роботи державних органів влади… та місцевого самоврядування – та допомога...
РОЗ’ЯСНЕННЯ щодо порядку отримання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки
...
Висвітлення важливих питань на зустрічі з малим та середнім бізнесом
Днями в приміщенні Дніпропетровської МДПІ відбулася зустріч начальника інспекції Ераста Голосуя з представниками малого та середнього...
Інформація, для проведення бесіди з особовим складом караулу щодо...
Відповідно до ч. 3 статті 38КУпАП«Строки накладення адміністративного стягнення»: Адміністративнестягнення за вчинення корупційногоправопорушення може...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка