ПРОГРАМА зайнятості населення м. Синельникове на 2012 2013 роки Мета програми та головні концептуальні положення


Скачати 0.55 Mb.
Назва ПРОГРАМА зайнятості населення м. Синельникове на 2012 2013 роки Мета програми та головні концептуальні положення
Сторінка 1/3
Дата 18.03.2013
Розмір 0.55 Mb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Економіка > Документи
  1   2   3
Додаток

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від 28.12.2011 № 317
ПРОГРАМА

зайнятості населення м. Синельникове

на 2012 – 2013 роки
Мета програми та головні концептуальні положення.

Мета Програми – здійснення конкретних заходів, спрямованих на ефективне використання робочої сили на підприємствах усіх форм власності, забезпечення стабільних умов для підвищення продуктивної зайнятості населення, залучення широких верств населення до підприємницької діяльності, мобілізацію і спрямування інвестиційних ресурсів з усіх можливих джерел на соціально-економічний розвиток міста та збільшення кількості нових робочих місць.
Основні завдання Програми:

  • Надання соціальних послуг населенню з метою забезпечення продуктивної зайнятості населення та його соціальної підтримки в разі втрати роботи;

  • Визначення регіональних і галузевих пріоритетів при створенні робочих місць та збалансування підготовки кадрів на ринку праці;

  • Підвищення конкурентоспроможності на ринку праці окремих категорій населення шляхом перенавчання та професійної підготовки, проведення профорієнтаційних заходів;

  • Забезпечення упереджувальної роботи з робітниками, яким загрожує вивільнення внаслідок реструктуризації, банкрутства або ліквідації підприємства;

  • Відпрацювання надійних механізмів працевлаштування, в тому числі на заброньовані робочі місця для соціально незахищеної категорії незайнятих громадян, які неспроможні на рівних конкурувати на ринку праці;

  • Інформування та створення умов для найширшого залучення незайнятих громадян до оплачуваних громадських робіт;

  • Забезпечення матеріальної підтримки безробітних та членів їх сімей.


І. Основні підсумки виконання Програми зайнятості населення

м. Синельникове за 2010-2011 роки

Аналізуючи хід виконання Програми зайнятості населення за 2010-2011рр. відмічено позитивні тенденції у соціально-економічному розвитку міста, а саме:

Внаслідок пожвавлення ситуації на внутрішньому ринку, активізації діяльності суб'єктів господарювання міста спостерігаються тенденції щодо поступового відновлення позитивної динаміки економічного зростання, збільшення обсягів виробництва та фінансового оздоровлення економіки міста.

Основні тенденції розвитку економіки міста в поточному році знайшли своє відображення в структурі та обсягах виробництва. За попередніми розрахунками зростання обсягів виробництва по м. Синельникове в 2011 році очікується на рівні 110,0 % порівняно з попереднім роком, що обумовлено підвищенням ділової та інвестиційної активності у всіх сферах економічної діяльності, розширенням споживчого попиту на внутрішньому ринку на товари та послуги.

Середня заробітна плата по м. Синельниковому за 2010 рік згідно статистичних даних становила 2027,86 грн. У 2011 році середньомісячна заробітна плата по місту, за прогнозними даними, збільшиться на 15% в порівнянні з 2010 роком. В абсолютному виразі це складатиме 2332 грн.

Заборгованість із заробітної плати по м. Синельникове у 2010 році згідно статистичних даних відсутня.

Середньооблікова чисельність штатних працівників у 2010 році за статистичними даними складала 7285 осіб. У 2011 році скорочення працівників на підприємствах міста не планується, середньооблікова чисельність штатних працівників складатиме 7355 осіб. Збільшення чисельності штатних працівників планується за рахунок збільшення об’ємів виробництва на ТОВ “ІНТЕРФОМ-ДНІПРО” (12 чол.), на підприємствах залізничного транспорту (Дистанція колії – 10 чол.) - за рахунок заповнення необхідних вакансій (чергові по переїздам, сигналісти) згідно штатних розкладів підприємств.

У 2010 році створено 442 нових робочих місць, що складає 110,5 % до плану на рік (згідно плану 400 робочих місць). Нові робочі місця було створено за рахунок розвитку підприємництва (424 робочих місць)).

У 2011 році по м. Синельникове планується створити 400 нових робочих місць, з них 390 - за рахунок розвитку підприємництва.

Аналіз показників діяльності малого та середнього підприємництва за 2011 рік свідчить про активну роль суб'єктів господарювання в економічному житті міста.

У 2010 році у місті налічувалось 20 малих підприємств на 10 тис. наявного населення. На кінець поточного року цей показник очікується на рівні 105,0 % у порівнянні з минулим роком. Завдяки спільним зусиллям міської влади та підприємницького сектора щодо подолання кризових явищ, реалізації заходів, спрямованих на забезпечення стабільних умов ведення бізнесу, у 2011 році очікується збереження позитивної динаміки показників розвитку малого підприємництва. У 2011 році очікується зростання кількості малих підприємств на 10 тис. наявного населення на 3,0 % до 85 одиниць.

Зріс рівень надання соціальних послуг населенню міськрайонним центром зайнятості.

Так, пропозиція робочої сили у 2010 році складала 1386 незайнятих громадян, з них 450 чол., або 32,5 % працевлаштовані за направленням Синельниківського міськрайонного центру зайнятості.
З метою матеріальної підтримки на час пошуку основної роботи та соціально-трудової реабілітації осіб, які тривалий час перебувають у стані безробіття службою зайнятості укладено договори на виконання громадських робіт: у 2010 році – 11 договорів, у 2011 році – 6 договорів, згідно з якими участь у громадських роботах взяли у 2010 році – 105, у 2011 році - 144 безробітних.

Для підвищення конкурентноздатності безробітних на сучасному ринку праці центром зайнятості організована професійна перепідготовка та підвищення кваліфікації безробітних за професіями, які користуються попитом на сучасному ринку праці, в основному під замовлення роботодавців.

У 2010 році пройшли навчання за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття – 159 чол., у 2011 році – 170 чол.

Протягом 2010 року 2290 осіб отримали інформаційно-консультаційні та профорієнтаційні послуги, у 2011 – 2726 осіб.

З метою розвитку малого бізнесу та залученню громадян до самозайнятості у 2010 році 16 чол. отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності, у 2011 році – 26 чол.

Чисельність незайнятих громадян, які перебувають на обліку у центрі зайнятості на кінець 2011 року складатиме – 427 чол.
II. Основні тенденції соціально-економічного розвитку регіону

та розвитку регіонального ринку праці

Економічний розвиток регіону у 2012-2013 роках супроводжуватиметься змінами у структурі зайнятості, підвищення вимог до якості робочої сили, зростання професійної кваліфікації економічно-активного населення.

Збільшення обсягів виробництва планується за рахунок вдосконалення технологічних процесів на підприємствах міста та введення в експлуатацію нових потужностей, а також введення в дію нового підприємства по виготовленню будівельних матеріалів „Рентал – К” та відкриттям нового цеху з калібровки та переробки насіння соняшника корпорацією “S.I.GROUP”.

У 2012 році середня заробітна плата за прогнозними даними збільшиться на 15% в порівнянні з 2011 роком. В абсолютному виразі це складатиме 2681 грн., у 2013 – 3083 грн. Зростання середньої заробітної плати обумовлено плануванням збільшення об’ємів виробництва на підприємствах промисловості (ВАТ “Синельниківський ресорний завод” на 15%, ТОВ “ІНТЕРФОМ-ДНІПРО”на 9%, ТОВ “Атлантіс –на 7%”) та об’ємів вантажних перевезень (на підприємствах залізничного транспорту: дистанція колії на 7%), підвищення ефективності праці. Також планується зростання середньої заробітної плати за рахунок підвищення гарантованого державою мінімального розміру.

У 2012-2013 рр. середньооблікова чисельність складатиме по 7355 осіб щороку.

У 2012-2013 рр. по м. Синельникове планується створити по 400 нових робочих місць щорічно, з них 390 - за рахунок розвитку підприємництва.

У рамках міської програми зайнятості населення міста передбачається здійснити комплекс заходів щодо стабілізації стану справ ринку праці. Для підвищення конкурентоспроможності економічно-активного населення передбачається:

  • зростання обсягів підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів на виробництві;

  • збільшення обсягів професійного навчання за професіями і спеціалістами, орієнтованими на потребу ринку праці, а також сприяння зайняттю підприємницькою діяльністю на базі існуючих учбових закладів;

  • удосконалення навчання за рахунок сприяння впровадженню найбільш ефективних навчальних програм та активного втілення прогресивних технологій і методик навчання, зокрема за модульними програмами та індивідуальним навчанням на замовлення роботодавців;

  • надання профорієнтаційних послуг, шляхом проведення соціологічних обстежень, семінарів тренінгів та інше.

Пропозиція робочої сили на ринку праці у 2012-2013 роках становитиме по 1590 осіб щороку.

З метою соціального захисту незайнятого населення передбачається, що активними заходами сприяння зайнятості населення буде охоплено у 2012-2013 рр. понад 61,0% незайнятих громадян.

Профорієнтаційними послугами буде охоплено більше 96% незайнятих громадян, рівень працевлаштування становитиме 37,7%.

Для громадян, які потребують соціального захисту передбачається забронювати на підприємствах і в організаціях по 15 робочих місць щорічно.

З метою підвищення конкурентоспроможності інвалідів передбачається активізувати роботу з їх працевлаштування та працевлаштувати у 2012-2013 рр. по 35 осіб даної категорії щорічно. Залучити до професійного навчання за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового соціального страхування на випадок безробіття планується 4 особи з обмеженими можливостями.

Чисельність осіб, які знаходяться на обліку на кінець року у 2012-2013 рр. складатиме 465 чол. щорічно.

ІІI. Основні показники соціально-економічного розвитку регіону

Найменування

показника

2010 рік

(звітні дані)

2011 рік


2012 рік
(прогнозні дані)

2013 рік
(прогнозні дані)

перше півріччя


у цілому

за рік


перше півріччя

(звітні дані)

у цілому

за рік

(очікувані дані)

1. Валовий регіональний продукт, млн. грн.

х

881,1

х


970


1100


1243

2. Індекс фізичного обсягу валового регіонального продукту, у % до попереднього періоду



x



x



x



110,1



113,4



113

3. Темп зростання (зниження) валової продукції сільського господарства, у % до попереднього періоду

-

-

-

-

-

-

4. Інвестиції в основний капітал на одну особу, грн.

x

2147,7

x

2450,3

2817,8

3240,5

5. Індекси інвестицій в основний капітал, у % до попереднього періоду

x

114,2

x

114,1

115

115

6. Прямі іноземні інвестиції на одну особу, дол. США

x

289,3

x

290,5

305

320

7. Кількість малих підприємств на 10 тис. осіб наявного населення, одиниць

х

20

х



21



23



25

8. Чисельність наявного населення (у середньому за період), тис. осіб



х

31,6



х



31,6



31,6



31,6

9. Наявний дохід у розрахунку на одну особу, грн.

x


24324

x


27984


32182


37008
  1   2   3

Схожі:

ПРОГРАМА зайнятості населення м. Синельникове на період до 2017 року...
Керуючись статтею 14 Закону України «Про зайнятість населення», наказом Міністерства соціальної політики України від 11. 02. 2013...
ПРОГРАМА ЗАЙНЯТОСТІ НАСЕЛЕННЯ на 2006 2007 роки м. Іллічівськ Мета...
Програма зайнятості населення м. Іллічівська на 2006 2007 роки (далі – програма) спрямована на виконання завдань, визначених Законом...
Про Програму зайнятості населення
Синельниківської міської ради від 28 грудня 2011 року №320 “Про погодження проекту Програми зайнятості населення м. Синельникового...
Програми зайнятості населення Коломийського району на 2012-2014 роки
Управління праці та соціального захисту населення Коломийської райдержадміністрації
Про виконання Програми зайнятості населення м. Синельникового за 2010-2011 роки
Аналізуючи хід виконання Програми зайнятості населення за 2010-2011рр відмічено позитивні тенденції у соціально-економічному розвитку...
Програми зайнятості населення міста Глухів на період до 2017 року Загальні положення
Основні підсумки виконання Програми зайнятості населення міста Глухів за попередній період
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ НІКОПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Схвалити проект Програми зайнятості населення міста Нікополя на 2012-2014 роки (додається)
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ НІКОПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Схвалити проект змін до Програми зайнятості населення міста Нікополя на 2012-2014 роки, затвердженої рішенням міської ради від 06....
ШОСТЕ СКЛИКАННЯ
Синельниківської міської ради від 28. 12. 2011 №320 «Про погодження проекту Програми зайнятості населення м. Синельникового на 2012-2014...
ПРОГРАМА формування позитивного інвестиційного іміджу Ульяновського...
Програма формування позитивного інвестиційного іміджу Ульяновського району на 2012-2013 роки (далі-Програма) розроблена відповідно...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка