ПРОГРАМА зайнятості населення м. Синельникове на період до 2017 року Мета програми та головні концептуальні положення


Скачати 466.74 Kb.
Назва ПРОГРАМА зайнятості населення м. Синельникове на період до 2017 року Мета програми та головні концептуальні положення
Сторінка 1/3
Дата 17.04.2013
Розмір 466.74 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Економіка > Документи
  1   2   3
Проект
УКРАЇНА

РІШЕННЯ

Синельниківської міської ради

Тридцята сесія VІ скликання
Про Програму зайнятості

населення м. Синельникового

на період до 2017 року
Керуючись статтею 14 Закону України «Про зайнятість населення», наказом Міністерства соціальної політики України від 11.02.2013 №50 «Про розроблення проектів територіальних (місцевих) програм зайнятості населення на період до 2017 року», міська рада вирішила:


  1. Затвердити Програму зайнятості м. Синельникового на період до 2017 року згідно з додатком.

  2. Міськрайоному Центру зайнятості населення /Болтнєва/ здійснювати аналіз показників зайнятості населення і організувати роботу по своєчасному виконанню Програми зайнятості населення.

  3. Управлінню праці та соціального захисту населення міської ради /Шекерська/ щоквартально до 20 числа, що настає за звітним періодом, надавати узагальнену інформацію щодо виконання цього рішення до постійних комісій міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету і фінансів /Турченюк / та з питань соціальної політики та праці, освіти, культури, сім'ї, молоді та спорту /Кірко/.

  4. Вважати таким, що втратило чинність рішення міської ради від 10.02.2012 №276-18/VI «Про Програму зайнятості населення м. Синельникового на 2012- 2014 роки».

  5. Координацію роботи по виконанню рішення доручити заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Шаркевичу Г.І., контроль - постійним комісіям міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету і фінансів /Турченюк / та з питань соціальної політики та праці, освіти, культури, сім'ї, молоді та спорту /Кірко/.


Міський голова Д.І. Зражевський

Додаток

до рішення міської ради

ПРОГРАМА

зайнятості населення м. Синельникове на період до 2017 року
Мета програми та головні концептуальні положення.

Мета Програми – здійснення конкретних заходів, спрямованих на ефективне використання робочої сили на підприємствах усіх форм власності, забезпечення стабільних умов для підвищення продуктивної зайнятості населення, залучення широких верств населення до підприємницької діяльності, мобілізацію і спрямування інвестиційних ресурсів з усіх можливих джерел на соціально-економічний розвиток міста та збільшення кількості нових робочих місць.
Основні завдання Програми:

  • Надання соціальних послуг населенню з метою забезпечення продуктивної зайнятості населення та його соціальної підтримки в разі втрати роботи;

  • Визначення регіональних і галузевих пріоритетів при створенні робочих місць та збалансування підготовки кадрів на ринку праці;

  • Підвищення конкурентоспроможності на ринку праці окремих категорій населення шляхом перенавчання та професійної підготовки, проведення профорієнтаційних заходів;

  • Забезпечення упереджу вальної роботи з робітниками, яким загрожує вивільнення внаслідок реструктуризації, банкрутства або ліквідації підприємства;

  • Відпрацювання надійних механізмів працевлаштування, в тому числі на заброньовані робочі місця для соціально незахищеної категорії незайнятих громадян, які не спроможні на рівні конкурувати на ринку праці;

  • Інформування та створення умов для найширшого залучення незайнятих громадян до оплачуваних громадських робіт;

  • Забезпечення матеріальної підтримки безробітних та членів їх сімей.


І. Основні підсумки виконання Програми зайнятості населення

м. Синельникове за 2012 рік

На протязі 12 місяців 2012 року на обліку в центрі зайнятості перебувало 1447 осіб, що менше запланованого згідно Програми зайнятості (1590 осіб) на 143 особи.

У звітному періоді зареєструвались в службі зайнятості 1108 осіб, з них 601 жінка , що складає 54,2%, молодь у віці до 35 років – 654 особи, що складає 59,0 % від загальної кількості зареєстрованих.

Кількість незайнятого населення на кінець звітного періоду фактично складає 543 особи, в тому числі безробітних – 435 чол.

За 12 місяців поточного року працевлаштовано 592 особи, що складає 98,7 % від передбаченого Програмою зайнятості. Проте рівень працевлаштування перевищив прогнозний на 3,18 % та склав 40,91 % проти 37,74% прогнозного.

Із загальної кількості працевлаштованих жінки становлять 290 осіб (49,0%), молодь 307 осіб( 51,9 %).

На робочі місця, створені за рахунок дотацій роботодавцям з Фонду страхування на випадок безробіття у поточному періоді 2012 року працевлаштовано 35 безробітних осіб при Із загальної кількості працевлаштованих на дотаційні місця - 28 осіб соціально-незахищеної категорії громадян і 4 особи із числа довготривалого та сімейного безробіття.

У звітному періоді 2012 року працевлаштовано шляхом надання одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності 16 осіб.

Для забезпечення тимчасової зайнятості населення службою зайнятості було укладено 10 договорів на 172 робочих місця на виконання громадських робіт на підприємствах міста, таких як СМКП «ВО ЖКГ», ТОВ "Декоративні культури" ТОВ «Плодорозсадник». Громадські роботи проводилися як за рахунок коштів Фонду так і за рахунок коштів підприємств. Протягом 12-ти місяців 2012 року у громадських роботах на підприємствах міста приймали участь 125 безробітних, що складає 80,6 % від прогнозного.

З метою забезпечення найбільш повної та ефективної зайнятості працездатного населення охоплено професійною підготовкою та перепідготовкою протягом 12-ти місяців 2012 року - 164 чол., що складає 75,2 % від запланованого Програмою.

За пропозицією служби зайнятості рішенням виконавчого комітету Синельниківської міської ради №326 від 28.12.2011 року заброньовано 14 робочих місць для працевлаштування соціально - незахищених громадян.

До Синельниківського центру зайнятості протягом 12- и місяців 2012 року звернулося 159 осіб з категорії соціально-незахищених громадян. В звітному періоді всього на обліку знаходилося - 219 осіб цієї категорії

( неповнолітні особи – 2 чол., жінки з дітьми до 6 років та одинокі матері - 128 чол., випускники загальноосвітніх шкіл – 9 чол., випускники вищих та професійно-технічних закладів - 43 чол., демобілізовані особи , які мають перше робоче місце – 1 чол., особи, звільнені з місць позбавлення волі – 0 чол., особи передпенсійного віку - 37 чол. З початку року з них працевлаштовано 89 осіб , у тому числі на заброньовані робочі місця – 5 осіб з категорії жінок, які мають дітей віком до 6 років, 2 – випускники ПТНЗ.

Протягом 12 -и місяців у центрі зайнятості знаходилося на обліку 40 осіб з інвалідністю. З них 27 осіб працевлаштовано. Станом на 01.01.2013 року на обліку у службі зайнятості знаходиться 6 осіб з інвалідністю, з них усі мають статус безробітного, та отримують допомогу по безробіттю.

За поточний період 2012 року по місту створено 368 нових робочих місць. З них 106 – у юридичних осіб ( переважно в галузях транспорту та охорони здоров’я) та 262 для найманих працівників у фізичних осіб-підприємців ( переважно в торгівлі).

У 2012 р. планувалось до вивільнення 497 осіб. Фактично вивільнено тільки 63 особи ( Синельниківська ОДПІ – 25 осіб, СМКП «Водоканал» - 6 осіб, Синельниківський профтехліцей – 1 особа, ПАТ «Державний ощадбанк» - 1 особа, Синельниківська райспоживспілка – 1 особа, Синельниківська санітарно-епідеміологічна станція – 26 осіб, Синельниківський відділ освіти – 2 особи).

За період з 01 січня 2012 року охоплено профорієнтаційними послугами 2135 осіб яким надано 6430 профорієнтаційних послуги.

Протягом 12 місяців 2012 року Синельниківським ЦЗ проведено 139 семінарів з техніки пошуку роботи, 24 семінари з організації підприємницької діяльності, 225 інформаційних семінарів різноманітної тематики, 35 ярмарок та міні-ярмарок вакансій, 64 семінари для роботодавців.

За поточний рік спеціалісти центру зайнятості відвідали СШ №1, №2, № 7 в яких провели профінформаційні уроки з метою визначення інтересів та нахилів учнів та профінформаційний семінар для батьків. В даних заходах прийняли участь 138 учнів, та 41 особа з числа вчителів та батьків. На даний час у всіх школах міста розташовані профорієнтаційні термінали для учнівської молоді, що сприяє формуванню у підростаючого покоління уявленню про стан ринку праці та надає можливість здійснити вибір конкурентоспроможної професії.
II. Основні тенденції соціально-економічного розвитку регіону

та розвитку регіонального ринку праці

Економічний розвиток регіону у до 2017рок супроводжуватиметься змінами у структурі зайнятості, підвищення вимог до якості робочої сили, зростання професійної кваліфікації економічно-активного населення.

Збільшення обсягів виробництва планується за рахунок вдосконалення технологічних процесів на підприємствах міста та введення в експлуатацію нових потужностей, а також введення в дію нового підприємства по виготовленню будівельних матеріалів „Рентал – К” та відкриттям нового цеху з калібровки та переробки насіння соняшника компанією “SI GROUP”.

У 2013 році середня заробітна плата за прогнозними даними збільшиться на 16% в порівнянні з 2012 роком. В абсолютному виразі це складатиме 2610 грн., у 2013 – 3027 грн. Зростання середньої заробітної плати обумовлено плануванням збільшення об’ємів виробництва на підприємствах промисловості (ВАТ “Синельниківський ресорний завод” на 15%, ТОВ “ІНТЕРФОМ-ДНІПРО”на 9%, ТОВ “Атлантіс –на 7%”) та об’ємів вантажних перевезень (на підприємствах залізничного транспорту: дистанція колії на 7%), підвищення ефективності праці. Також планується зростання середньої заробітної плати за рахунок підвищення гарантованого державою мінімального розміру.

У 2013-2017 рр. середньооблікова чисельність складатиме по 7355 осіб щороку.

У 2013 р. по м. Синельникове планується створити по 520 нових робочих місць щорічно, з них 90% - за рахунок розвитку підприємництва.

У рамках міської програми зайнятості населення міста передбачається здійснити комплекс заходів щодо стабілізації стану справ ринку праці. Для підвищення конкурентоспроможності економічно-активного населення передбачається:

  • зростання обсягів підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів на виробництві;

  • збільшення обсягів професійного навчання за професіями і спеціалістами, орієнтованими на потребу ринку праці, а також сприяння зайняттю підприємницькою діяльністю на базі існуючих учбових закладів;

  • удосконалення навчання за рахунок сприяння впровадженню найбільш ефективних навчальних програм та активного втілення прогресивних технологій і методик навчання, зокрема за модульними програмами та індивідуальним навчанням на замовлення роботодавців;

  • надання профорієнтаційних послуг, шляхом проведення соціологічних обстежень, семінарів тренінгів та інше.

Пропозиція робочої сили на ринку праці у 2013 року становитиме 1490 осіб.

З метою соціального захисту незайнятого населення передбачається, що активними заходами сприяння зайнятості населення буде охоплено у 2013 р. понад 61,0% незайнятих громадян.

Профорієнтаційними послугами буде охоплено більше 96% незайнятих громадян, рівень працевлаштування становитиме 37,7%.

Для громадян, які потребують соціального захисту передбачається забронювати на підприємствах і в організаціях по 15 робочих місць щорічно.

З метою підвищення конкурентоспроможності інвалідів передбачається активізувати роботу з їх працевлаштування та працевлаштувати у 2013 р. 40 осіб даної категорії. Залучити до професійного навчання за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового соціального страхування на випадок безробіття планується 4 особи з обмеженими можливостями.

Чисельність осіб, які знаходяться на обліку на кінець року у 2013 р. складатиме 390 чол.
ІІІ. Основні показники ринку праці

Найменування

показника

2011

звіт

2012

звіт

2013

очікуване

2014

прогноз

2015 прогноз

2016 рік

прогноз

2017

прогноз

1. Чисельність зайнятого населення віком 15 – 70 років (у середньому за період), тис. осіб – усього

x

х

x

х

х

х

х

з неї зайнятого населення працездатного віку


x

x

x

x

x

x

х

2. Рівень зайнятості, у % до чисельності населення:

віком 15 - 70 років

x

x

x

x

x

x

х

працездатного віку

x

x

x

x

x

x

х

Віком 15 - 24 років

х

х

х

х

х

х

х

3. Чисельність безробітного населення віком 15-70 років, визначена за методологією МОП (у середньому за період), тис. осіб – усього

x

x

x

x

x

x

х

працездатного віку

x

x

x

x

x

x

х

4. Рівень безробіття, визначений за методологією МОП, у % до чисельності економічно активного населення:

віком 15 - 70 років

x

x

x

x

x

x

х

працездатного віку

x

x

x

x

x

x

х

віком 15 – 24 роки

-

-

-

-

-

-

-
  1   2   3

Схожі:

ПРОГРАМА зайнятості населення м. Синельникове на 2012 2013 роки Мета...
Надання соціальних послуг населенню з метою забезпечення продуктивної зайнятості населення та його соціальної підтримки в разі втрати...
Програми зайнятості населення м. Синельникового на період до 2017 року
Закону України “Про зайнятість населення”, наказом Міністерства соціальної політики України від 11 лютого 2013 року №50 “Про розроблення...
Програми зайнятості населення міста Глухів на період до 2017 року Загальні положення
Основні підсумки виконання Програми зайнятості населення міста Глухів за попередній період
ПРОГРАМА ЗАЙНЯТОСТІ НАСЕЛЕННЯ на 2006 2007 роки м. Іллічівськ Мета...
Програма зайнятості населення м. Іллічівська на 2006 2007 роки (далі – програма) спрямована на виконання завдань, визначених Законом...
ПРОГРАМА зайнятості населення Коломийського району на період до 2017 року
Любов Василівна – начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації
ШОСТЕ СКЛИКАННЯ
Керуючись статтею 14 Закону України «Про зайнятість населення», наказом Міністерства соціальної політики України від 11. 02. 2013...
Програми "Репродуктивне здоров’я населення на період до 2015 року"...
Затвердити районну програму "Репродуктивне здоров’я населення на період до 2015 року" (далі – Програма) (додається)
Про Програму зайнятості населення
Синельниківської міської ради від 28 грудня 2011 року №320 “Про погодження проекту Програми зайнятості населення м. Синельникового...
Соціальної програми розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року
Державної цільової соціальної програми розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року, з метою забезпечення доступності здобуття...
Про виконання Програми зайнятості населення м. Синельникового за 2010-2011 роки
Аналізуючи хід виконання Програми зайнятості населення за 2010-2011рр відмічено позитивні тенденції у соціально-економічному розвитку...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка