Про виконання Програми розвитку малого підприємництва в Петрівському районі на 2009 2010 роки за 2010 рік Основні дані


Скачати 50.88 Kb.
Назва Про виконання Програми розвитку малого підприємництва в Петрівському районі на 2009 2010 роки за 2010 рік Основні дані
Дата 27.03.2013
Розмір 50.88 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Економіка > Документи
ЗАКЛЮЧНИЙ ЗВІТ

про виконання Програми розвитку малого підприємництва в

Петрівському районі на 2009 – 2010 роки за 2010 рік


  1. Основні дані

Головною метою Програми є: спрямування дій місцевих державних органів виконавчої влади, суб’єктів малого підприємництва, центру підтримки підприємництва при Петрівському представництві Кіровоградської торгово – промислової палати, Петрівської районної спілки захисту та підтримки підприємництва, ресурсів суб’єктів господарювання на створення сприятливого середовища для розвитку малого підприємництва.

Реалізація державної політики у сфері розвитку малого підприємства в районі та виконання основних завдань Програма проводиться у напрямках, які забезпечать покращення економічних показників господарської діяльності малого підприємства, збільшить його внесок у вирішення проблем зайнятості населення і наповнення бюджетів усіх рівнів та сприятимуть підвищенню активності і впливу цього сектора економіки на процес становлення громадянського суспільства.
Програма розвитку малого підприємства в Петрівському районі на 2009 – 2010 роки затверджена розпорядження голови районної державної адміністрації від 4 лютого 2009 року № 72 – р.

Розробниками програми є управління економіки та розвитку інфраструктури райдержадміністрації, співрозробниками та виконавцями є районний центр зайнятості, центр підтримки підприємства при Петрівському представництві Кіровоградської торгово – промислової палати, суб’єкти підприємницької діяльності, управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, державний реєстратор та адміністратор райдержадміністрації, Петрівське відділення Олександрійської ОДПІ.



  1. Виконання завдань і заходів.

Станом на 1 січня 2011 році в районі діяло 745 суб`єктів малого підприємництва.

У 2010 році діяло 60 підприємств району, які визнані малими підприємствами, що становить лише 98,8% до показника 2009 року, у кількісному виразі це на 2 підприємства менше.

Обсяг реалізованої малими підприємствами продукції (робіт, послуг) збільшився на 16,4 % порівняно з попереднім роком і склав 40242,7 тис. грн.

Кількість малих підприємств у розрахунку на 10 тис. осіб наявного населення склала 2,35 проти 2,4 у 2009 році. Основні показники Програми наведено в додатку 1 (додається).

Розвиток малого підприємства в районі відбувається неритмічно. Майже 70% загальної кількості діючих суб’єктів підприємництва зосереджено в районному центрі. Орієнтація підприємства спрямована в основному на торгово – посередницьку діяльність. Дуже повільно розвивається підприємництво у сфері побутового обслуговування, особливо в сільській місцевості.

У галузевій структурі, висока частка малих підприємств, зорієнтованих на торгівлю; ремонт автомобілів, сільське господарство і порівняно з попередніми роками залишається майже без змін.
3.Оцінка ефективності виконання.

За підсумками 2010 року чисельність зайнятих працівників на малих підприємствах склала 452 особи, порівняно з 2009 роком середня чисельність найманих працівників зросла на 15,9 % та 0,4% до плану 2010 року.

Середньомісячна заробітна плата одного працівника на малих підприємствах становить 1115,0 грн., що вище рівня 2009 року на 186,6 грн. та 66,4 % до плану 2010року.

Відповідно до звіту директора Центру підтримки підприємництва при Петрівському відділені Кіровоградської торгово – промислової палати протягом 2010 року 7 суб`єктам підприємницької діяльності була надана допомога з підготовки бізнес – планів та бізнес – проектів, 24 суб`єктам у проведені маркетингових досліджень (у збуті продукції місцевими товаровиробниками, тощо). Протягом року надавалися консультації юридичного та фінансового характеру, та консультації з питань відкриття власної справи (24 консультації).

Протягом 2010 року Петрівським центром зайнятості зареєстровано 66 трудових договори суб’єктів підприємництва з найманими працівниками.

Проведений аналіз свідчить по те, що мале підприємство в районі розвивається недосить динамічно, але є наповнювачем до бюджетів усіх рівнів.

У напрямку удосконалення нормативно – правового регулювання сфери підприємництва, подальшого вдосконалення системи відносин між державою і суб’єктами підприємницької діяльності не в повній мірі забезпечено дотримання визначених процедур розробки і затвердження регуляторних актів, які проходять обов’язкове попереднє оприлюднення.

З метою забезпечення вимог Закону України «Про держану реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» проведено роботу щодо удосконалення процедур започаткування та провадження підприємницької діяльності.

Для здійснення безперебійної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності з 2004 року при райдержадміністрації створено орган державної реєстрації, роботу якого забезпечує державний реєстратор райдержадміністрації. Завдяки відпрацюванню практичних механізмів взаємодії з представниками установ та організацій, які працюють в «єдиному вікні» забезпечено реєстрацію та взяття на облік суб’єктів господарювання у термін, що не перевищує однієї доби з моменту подання відповідних документів, протягом усього робочого тижня.

Із 2005 року в райдержадміністрації працює дозвільний центр при райдержадміністрації, роботу якого координує адміністратор дозвільної системи райдержадміністрації, який здійснює моніторинг функціонування дозвільної системи в районі відповідно до впровадження Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» та забезпечує видачу документів дозвільного характеру за принципом організаційної єдності. Уповноваженими представниками дозвільних органів, які мають повноваження приймати участь у роботі дозвільного центру є юридичний відділ райдержадміністрації, відділ регіонального розвитку містобудування, архітектури та ЖКГ Петрівської райдержадміністрації, відділ культури та туризму Петрівської райдержадміністрації, управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, інспекція ДАБК у Кіровоградській області, Петрівський відділ Держкомзему у Петрівському районі, Петрівська СЕС, Петрівський РВ УМНС України у Кіровоградській області, управління державної ветеринарної медицини в Петрівському районі, відділ регулювання природокористування та екологічних програм Держуправління ОНСП у Кіровоградській області.
4. Фінансування.

З метою забезпечення фінансово-кредитної та інвестиційної підтримки малого бізнесу у 2009 році в районному бюджеті на підтримку малого підприємництва для впровадження інвестиційних бізнес-проектів за приоритетними напрямками розвитку (на конкурсній основі) ТОВ “АПФ Лідер” виділено кошти у сумі 50,0 тис.грн., з них 45,0 тис.грн. регіонального фонду та 5 тис.грн. з районного бюджету на умовах співфінансування. Кошти повернуто у повному обсязі. Протягом 2010 року фінансова підтримка малим підприємствам не надавалась.
5. Пропозиції, щодо забезпечення подальшого виконання.

впорядкування нормативно-правового регулювання підприємницької діяльності;

фінансово-кредитна та інвестиційна підтримка, участь у закупівлі товарів, робіт і послуг;

ресурсне та інформаційне забезпечення, подальше формування інфраструктурипідтримки підприємництва, підвищення якості та розширення сектора послуг;

удосконалення системи підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації для малого підприємництва;

підвищення якості і конкурентоспроможності продукції.
6.Заключний висновок.

В результаті конструктивної співпраці місцевих органів виконавчої влади та територіальних органів міністерств і відомств України із суб’єктами підприємницької діяльності вжито комплекс достатніх організаційних заходів щодо забезпечення виконання основних показників та заходів програми розвитку малого підприємництва в Перівському районі на 2009 – 2010 роки за 2010 рік.

Схожі:

Міська програма розвитку малого підприємництва у місті Кременчуці на 2009-2010 роки
Кременчуці на 2009-2010 роки направлена на забезпечення виконання Комплексної Програми розвитку малого підприємництва у Полтавській...
Інформація щодо виконання заходів забезпечення розвитку малого підприємництва...
Розробка та винесення на розгляд сесії міської ради проектів рішень, що гарантують захист законних прав підприємців при здійсненні...
Щодо виконання Комплексної програми розвитку малого підприємництва...
Комплексної програми розвитку малого підприємництва на 2010-2012 роки (далі – програма), заходів щодо її реалізації та була спрямована...
Заходи Міської програми розвитку малого підприємництва у місті Кременчуці...
Заходи Міської програми розвитку малого підприємництва у місті Кременчуці на 2009-2010 роки
ПАСПОРТ міської програми
Назва: Програма розвитку малого підприємництва у м. Синельниковому на 2009 – 2010 роки
Виконання Програми розвитку малого і середнього підприємництва у...
Загальна кількість суб’єктів малого підприємництва в районі становить 947 одиниць, в тому числі фізичних осіб – 795, юридичних осіб...
РАЙОННА ПРОГРАМА розвитку малого підприємництва в Петрівському районі...
Управління економіки та розвитку інфраструктури Петрівської райдержадміністрації
Інформація про виконання заходів Комплексної Програми розвитку малого...
Розробка та винесення на розгляд сесії міської ради проектів рішень, що гарантують захист законних прав підприємців при здійсненні...
Завдань і заходів Програми розвитку малого підприємництва в м. Синельниковому...
Відділ соціально економічного розвитку міста міської ради, головний спеціаліст з питань внутрішньої політики
ЗАХОДИ ПРОГРАМИ РОЗВИТКУ МАЛОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА МІСТА БЕРДЯНСЬКА НА 2013-2014 РОКИ №
Комплексної програми розвитку та підтримки малого підприємництва міста Бердянська на 2010 2012 роки та затвердження Комплексної програми...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка