Розвиток машинобудівної галузі промисловості міста за підсумками першого півріччя 2012 року


Скачати 33.87 Kb.
Назва Розвиток машинобудівної галузі промисловості міста за підсумками першого півріччя 2012 року
Дата 25.03.2013
Розмір 33.87 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Економіка > Документи
Розвиток машинобудівної галузі промисловості міста

за підсумками першого півріччя 2012 року
Машинобудівна галузь – є однією з головних складових промисловості міста.

До кола основних підприємств машинобудування входить 14 промислових підприємств, обсяг продукції машинобудування у загальному обсязі реалізованої промислової продукції займає більше 30,0%.

Підприємства виробляють кабельно-провідникову продукцію, насоси та насосні агрегати, стрічки транспортерні, сільськогосподарську техніку для збирання зернових, бобових, круп’яних та інших культур, засоби кріплення вантажів, навісне обладнання, стрічки транспортерні та інше.

Підприємства машинобудівної галузі створюють робочі місця, поповнюють міський бюджет, беруть участь у вирішенні питань соціально-економічного розвитку міста.

Від підприємств машинобудівної галузі до місцевого бюджету щорічно надходить більше 10,0 млн.грн., майже 45% надходжень від усієї промисловості міста.

За інформацією, наданою підприємствами машинобудівної галузі, за січень-червень 2012 року машинобудівними підприємствами реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на суму 231,2 млн.грн., або 102,2% до рівня 2011 року. Збільшення обсягів реалізованої продукції відбулося майже

на 80% підприємств, а саме: ТОВ „Азовгідромаш”, ПрАТ „Азовкабель”, ТОВ „Південний завод гідравлічних машин”, ТОВ „Укрспецмаш”.

Два підприємства галузі займалися інноваційною діяльністю, а саме: ПрАТ „Азовкабель”, ПАТ „Бердянськсільмаш”. Обсяги інноваційної продукції склали 1,2 млн. грн.

Вкладено інвестицій у сумі 8,0 млн. грн., що на 23,1% більше відповідного періоду 2011 року, які було спрямовано на розширення асортименту, реконструкцію основних засобів, заміну основного обладнання.

8 підприємств займалися зовнішньоекономічною діяльністю, а саме: ТОВ „Азовські гідравлічні машини”, ТОВ „Азовська кабельна компанія”, ПрАТ „Азовкабель”, ТОВ „НВО „Азов текнолоджі електрик”, ТОВ „Південний завод гідравлічних машин”, ПАТ „Бердянськсільмаш”, ПАТ „БЗПТО”, ТОВ „Укрспецмаш”. Обсяг зовнішньоторговельного обороту склав 22,6 млн. грн., або 110,2% до першого півріччя 2011 року. У тому числі експорт – 19,7 млн. грн.(87,2%), імпорт –2,9 млн. грн. (12,8%).

Розвиток машинобудування позитивно впливає і на чисельність працюючих. Так, у порівнянні з відповідним періодом 2011 року відбулося збільшення чисельності працюючих на 118 осіб на таких підприємствах, як: ТОВ „Азовські гідравлічні машини”, ТОВ „Азовська кабельна компанія”, ПрАТ „Азовкабель”, ТОВ „НВО „Азов текнолоджі електрик”, ТОВ „Південний завод гідравлічних машин”, БВК-77, ТОВ „Азовкабель-Донелектро”, ТОВ „Укрспецмаш”.

Середньомісячна заробітна плата працівників машинобудівній галузі складає 2106,72 грн., у порівнянні з першим півріччям 2011 року збільшення склало 108,6%.

Для забезпечення стабільного розвитку підприємств машинобудування проводилися заходи щодо збільшення обсягів реалізації продукції, реконструкції виробництва, реалізації інвестиційних проектів, освоєння нових видів продукції, впровадження сучасних технологій.

Так, на ПрАТ „Азовкабель” відбулося збільшення обсягів виробництва за рахунок збільшення кількості замовлень від покупців, впровадження та удосконалення системи якості продукції.

ТОВ „Азовська кабельна компанія” здійснювалося поліпшення маркетингової діяльності, освоєння нових технологічних процесів, розробка та впровадження нових видів кабельно-провідникових виробів, відповідаючих сучасним вимогам щодо надійності та безпеки (пожежно-стійкі, без галогенні, малодимлячі).

ПрАТ „ВО „Бердянський кабельний завод” та ТОВ „Азовкабель-Донелектро” функціонує система управління якості. Підприємствабрали участь у виставках ярмарках у м. Київ, м. Донецьк, м. Бердянськ.

ТОВ „НВО „Азов текнолоджі електрик” проводилися заходи направлені на реалізацію більш рентабельної продукції.

ТОВ „Південний завод гідравлічних машин” розроблено та освоєно нові насоси для нафтових родовищ, для подачі води в котлах, подачі олії в системі мастил.

ПАТ „Бердянськсільмаш” відбулося розробка та освоєння модифікацій жниварок для збирання соняшнику, пристроїв для збирання ріпаку, платформи-підбирача.

ПАТ „БЗПТО” освоєно цілий ряд нових видів продукції, впроваджено оцінку та сертифікацію системи забезпечення якості продукції.

ДП „Бердянський завод сільгосптехніки” проведено розробку 18 зразків моделей та модифікацій нової техніки, поставлено на виробництво 11 зразків нової та модифікованої збиральної техніки, підготовлено до серійного виробництва три види техніки.

Практично на всіх підприємствах забезпечено впровадження функціонування системи управління якістю.

Підприємства активно брали участь у виставкових заходах, як в Україні, так і за її межами.

У перспективі підприємства машинобудівної галузі планують проводити роботи направлені на розробку та впровадження нових видів продукції, підвищення технічного рівня та конкурентоспроможності продукції, технічне переозброєння та модернізацію, розширення ринків збуту по Україні та СНД, с також міжнародного ринку.

Схожі:

Аналіз роботи промислових підприємств міста за підсумками першого півріччя 2012 року
Бердянську займаються 29 підприємств. За січень-червень 2012 року промисловими підприємствами міста реалізовано промислової продукції...
Осадчук Оксани Павлівни Звіт аспіранта за перше півріччя першого року навчання
Протягом першого півріччя 1 – го року навчання в аспірантурі була запланована та виконана наступна робота
Аналіз роботи промислових підприємств міста за підсумками 9 місяців 2012 року
За даними Головного управління статистики у Запорізькій області за січень-вересень 2012 року промисловими підприємствами міста реалізовано...
Звіт аспіранта за друге півріччя першого року навчання
На протязі другого півріччя 1 – го року навчання в аспірантурі було запланована та виконана наступна робота
Оцінка результатів діяльності м. Бердянськ за I півріччя 2013 року
Департаментом економічного розвитку і торгівлі Запорізької обласної державної адміністрації проведено оцінку результатів діяльності...
СПИСОК наукових праць за 2008-2012
Діагностика конкурентоспроможності підприємств машинобудівної галузі в ринкових умовах
Номер, дата створення документа
Про погодження звіту про підсумки виконання «Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2012 рік» за I півріччя...
Довідка про хід виконання Програми розвитку туризму в районі за 2012...
За 2012 рік проведено наступні заходи щодо розвитку туристично-рекреаційної галузі Коломийщини
ЕКОНОМІКА І УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВАМИ МАШИНОБУДІВНОЇ ГАЛУЗІ: ПРОБЛЕМИ ТЕОРІЇ ТА ПРАКТИКИ”
Редакція збірника наукових праць ”Економіка і управління підприємствами машинобудівної галузі: проблеми теорії та практики ” (свідоцтво...
За даними Головного управління статистики у Кіровоградській області...
У вересні 2012р промислове виробництво порівняно з вереснем 2011р збільшилося на 3,7%. За підсумками 9 місяців 2012р приріст виробництва...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка