Зловживання Росії в Організації Об'єднаних Націй


Скачати 33.62 Kb.
Назва Зловживання Росії в Організації Об'єднаних Націй
Дата 11.04.2013
Розмір 33.62 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Бухгалтерія > Документи
  Зловживання Росії в Організації Об'єднаних Націй
                                   
Структура Організації Об'єднаних Націй (ООН) офіційно складається з більш ніж 190 країн, які є її членами, а також установ, створених в самій ООН, а саме: ЮНЕСКО, Міжнародний суд з прав людини і т.д. Крім того ООН визнає роль неурядових громадських організацій у побудові демократії і дозволяє участь НГО в роботі ООН в спеціальному консультативному статусі. З 2003 року Світовому Конгресу Українців (СКУ) була надана можливість працювати в цій якості.

Після кожного 4-річного періоду своєї діяльності НГО, представленні при ООН, повинні зачитати звіт, який розглядає комітет в кількості 19 осіб зі складу держав-членів. Розглянення цих звітів є часто поверхневе, адже  більше  ніж 3000 НГО, з різним ступенем активності, входять в асоціацію з ООН. Понижче короткий виклад, досить дивного, відхилення від цієї норми в структурі ООН.

У травні 2007 року Світовий Конгрес Українців (СКУ) представив свій звіт за чотирирічний період з 2003 по 2006 роки. На сьогоднішній день цей звіт не є затверджений. Одна  держава-член, Росія, несе одноосібно  відповідальність за затримку.

Російська ворожість проти Світового Конгресу Українців спочатку проявилася в ході першої оглядової сесії в січні 2008 року. З тих пір було проведено декілька оглядових сесій, в тому числі остання у червні 2010 року. У чотирьох випадках делегація Росії втручалася в звіт СКУз питаннями, які можуть бути охарактеризовані тільки як нахабно-політичні, часто провокаційні, абсолютно зверхні та, можливо, навіть образливого характеру. Нижче подаємо більшу частину цих питань без змін:

"1) Яка позиція Вашої організації в спільній заяві з приводу" Голодомору " зробленої в ході 58-ї Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй?
 2) Які  джерела числа смертей від "Великого Голоду" в вашій заяві "?
"Розяснення повязання з урядовими і офіційними структурами в Україні".
"Будь ласка, з'ясуйте, яка є позиція Вашої організації у зв'язку з прославлянням нацистських або воєнних злочинців".
"1. Існує суттєва різниця у Вашому сайті в англійському тексті та його варіанті українською мовою. У зв'язку з цим, зокрема, будь ласка, поясніть  ідеалізацію нацистських або воєнних злочинців,що зазначено на вашому веб-сайті.
 2. Прохання роз'яснити позицію Вашої організації на рахунок ідеалізму та націоналізму.
 3. Будь ласка, поясніть відношення вашої організації до особи, яка була екстрадована до Німеччини з Росії, яку участь ця людина брала у ІІ Світовій Війні. З вашого сайту ми відзначаємо, що ваша організація звернулася до Європейського союзу та інших правових органів щодо звільнення Івана  Демянюка”.

Під час вищезазначеної 58-ї Генеральної Асамблеї, Постійним Представництвом України при ООН було поширено і  зачитано у звіті ООН заяву з приводу "Голодомору". СКУ розповсюдив додатково свою власну заяву, в якій йдеться про 7-10 млн. українських смертей під час
"Голодомору".

СКУ відповів росіянам аналізом на 5 сторінках, з примітками на рахунок цифр, спираючись на кілька джерел,.тобто: книгу Роберта Конквеста "" Жнива скорботи”, Заключну Доповідь Конгресу США Комісії з Голодомору України, висновки Міжнародної комісії визначних юристів-міжнародників скликаної Світовим Конгресом Українців, яка винесла своє остаточне рішення в 1990 році та 2-х переписів населення, що проводилися в СССР за етнічною ознакою до і після голоду 1932-33 років, які підтверджують вищезгадані цифри.

Що стосується інших пунктів з проханням роз'яснити СКУ заявив, що він виступає проти прославлення нацистських і воєнних злочинців, як і комуністичних злочинців і будь-яких інших злочинців; що ні в англійській, ні  в українській версії свого веб-сайту не ідеалізує нацистських або воєнних злочинців,  й СКУ вважає, що ці звинувачення проти нього є абсолютно необгрунтованими і просить негайного спростування ; що СКУ визнає ідеалізм, звичайно ж, віддаючи перевагу його над матеріалізмом, поважає націоналізм всіх націй, якщо це не крайній, такий, як шовінізм, тобто російський націоналізм, який історично межував з шовінізмом та імперіалізмом.
           
Що стосується Івана Демянюка то СКУ вказав, що його звернення в Європейський Союз грунтується на безглуздій правовій аргументації німецького уряду у порушенні судового розгляду. Позиція СКУ була обоснована "inter alia" двома раніше прийнятими рішеннями Верховного Суду Ізраїлю, де обвинувачувальні висновки, щодо справи, яка  в даний час розглядається в Німеччині, були розглянуті і відхилені ізраїльськими судами.

Чотирирічне зіставлення Світового Конгресу Українців з 2007 року, і, зокрема, остання відповідь СКУ на питання Росії, буде розглядатися ревізійним Комітетом, що складається з Росії та 18 невтральних держав-членів ООН в січні 2011 року. Напевно також слід зазначити при цьому, що діяльність провідної української НГО в Росії, Федеральної Національно-Культурної Автономії Українців в Росії в даний час призупинена саме через висвітлення "Голодомору". Російська ворожість щодо інших неурядових організацій є серйозною проблемою, і в даний час розглядається декількома провідними міжнародними організаціями з прав людини. Те, що Організація Об'єднаних Націй може бути родючим грунтом для подібних зловживань з боку Росії є причиною для занепокоєння.

17 вересня 2010                                                                    Аскольд С. Лозинський

Довідка.
Аскольд С. Лозинський-  безпосередньо  в минулому президент СКУ і його нинішній головний представник в ООН

Додати документ в свій блог або на сайт

Схожі:

Організації Об'єднаних Націй

ДЕКЛАРАЦІЯ ПРАВ ДИТИНИ
Проголошена Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй 20 листопада 1959 року
Ознаки систематизації країн світу за методиками Організації Об’єднаних...

Коаліція є неформальним об’єднанням. Створена у наприкінці лютого...
Доповідь, представлена до Універсального періодичного огляду Організації Об’єднаних Націй
СВІТОВИЙ КОНҐРЕС УКРАЇНЦІВ РОЗПОЧАВ У КИЄВІ МІЖНАРОДНУ АКЦІЮ
Свічка моління”, яка від червня до листопада цього року відвідає всі області України і країни проживання української діаспори, а...
Програма ООН-СНІД в Україні
Спільна програма Організації Об'єднаних Націй щодо ВІЛ/СНІДу (ООН-СНІД) почала діяти з січня 1996 року. Співзасновниками цієї Програми,...
ІМ. ТАРАСА ШЕВЧЕНКА
Ліги Націй і створення нової світової організації на цілком нових засадах. Цими за­садами були принципи права, спрямовані на забезпечення...
1. Посланець Росії в Бєлграді Гартвік – міністрові закордонних справ...
Посланець Росії в Бєлграді Гартвік – міністрові закордонних справ Росії С. Д. Сазонову, 17/30 червня 1914 рік
ТЕМА ГРОШОВО-КРЕДИТНА СИСТЕМА РОСІЇ
До 1917 р кредитна система Росії розвивалася за капіталістичними законами. У Російській імперії існувала трирівнева кредитна система,...
Начальник ДПЧ-21 ВОНПР на з\о підполковник внутрішньої служби
Навчальна мета: активізувати мислення слухачів через аргументоване переконання про суспільну шкоду зловживання спиртним
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка