Інструкція до створення публікацій за допомогою програми Microsoft Publisher


Скачати 56.84 Kb.
Назва Інструкція до створення публікацій за допомогою програми Microsoft Publisher
Дата 22.09.2013
Розмір 56.84 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Бухгалтерія > Документи
Інструкція до створення публікацій за допомогою програми Microsoft Publisher.

Мета: 1. Ознайомитися з програмою Microsoft Publisher;

2. Придбати навики роботи в Microsoft Publisher;

3. Навчитися створювати публікації: візитна картка та листівка-запрошення.

Хід роботи

  1. Увімкніть комп’ютер.

  2. Запустіть програму Microsoft Publisher. Для цього виконайте слідуючі команди Пуск Þ Все программы Þ Microsoft Office Publisher.

  3. В області завдань Новая публикация, що відображається у лівій частині екрана, у списку типів публікацій, які можна створювати в цій програмі, виберіть тип Публикации для печати, а потім тип Визитные карточки. У правій частині вікна при цьому будуть відображатися зразки різних шаблонів візитних карток (можете їх переглянути за допомогою смуги прокрутки). Після того як ви клацнете на потрібному шаблоні, буде запущений майстер створення візитної картки.

  4. В області завдань Параметры:Визитная карточка, що відображається в лівій частині вікна, в розділі Ориентация виберіть альбомная, а в розділі Копий на листенесколько.

  5. Клацніть на посиланні Шрифтовые схемы. Виберіть один з варіантів шрифтів або, щоб отримати змогу створити власну схему, клацніть на посиланні Стили и форматирование.

  6. У меню Формат виберіть команду Фон, для того щоб застосувати на візитній картці фон. Потім у області завдань Фон виберіть зразок кольору в розділі Применить фон або Дополнительные цвета. Можна клацнути на посиланні Дополнительные типы фона в нижній частині області завдань, якщо ви хочете використати додаткові способи заливки (градієнтну, текстуру, візерунок, відтінки або зображення для фону). Після внесення змін клацніть на кнопці ОК;

  7. Виконайте команду Личные данные з меню Правка. У вікні, що відкриється внесіть свої дані та клацніть на кнопці Обновить. Зміни Ви побачите відразу, на шаблоні.

  8. Виконайте попередній перегляд публікації, клацнувши по кнопці Предварительный просмотр, яка розміщена на панелі інструментів. В режимі попереднього перегляду клацніть на кнопці Изменить число копий на листе…. У вікні, що відкриється задайте слідуючі значення:

  • у полі Боковое поле – задайте 1,48 см;

  • у полі Верхнее поле – 1,33 см;

  • у полі Гориз. Просвет – 1 см;

  • у полі Вертик. Просвет – 1 см.

Після введення значень натисніть кнопку ОК а потім – кнопку Закрыть.

  1. Для збереження своєї публікації Визитная карточка виконайте такі дії:

  • у меню Файл виберіть команду Сохранить как…;

  • у вікні, що відкриється, відкрийте ту папку, в якій буде міститися Ваш файл;

  • введіть ім’я файла «Vizitka» (за допомогою програми Microsoft Publisher файл буде збережено з розширенням .pub);

  • клацніть на кнопці Сохранить.

  1. Виконайте команду Файл Þ Создать, а потім в області завдань Новая публикация, що відображається у лівій частині екрана, у списку типів публікацій, які можна створювати в цій програмі, виберіть тип Пустые публикации, а потім тип Карточка–сгиб сбоку. У правій частині вікна при цьому будуть відображатися зразки різних шаблонів пустих публікацій (можете їх переглянути за допомогою смуги прокрутки). Клацніть на вказаному шаблоні.

  2. Після цього відкриється діалогове вікно. В ньому натисніть на кнопці Да.

  3. В області завдань Макеты публикаций, що відображається у лівій частині екрана, у списку Применить макет виберіть один із макетів (наприклад Цирк). При цьому даний макет буде використовуватися лише до першої сторінки Вашої листівки.

  4. Клацніть правою кнопкою миші по текстовому полі, що міститься в центрі зображення, та виберіть в контекстному меню пункт Формат автофигуры. У вікні, що відкриється, виберіть вкладку Цвета и линии. В полі Заливка встановіть білий колір та прозорість 50%.

  5. Помістіть курсор у верхньому лівому куті першої сторінки та, натиснувши ліву кнопку миші, виділіть всі об’єкти, що розміщуються на сторінці. В нижній частині сторінки з’явиться кнопка Сгруппировать объекты. Клацніть по цій кнопці. Скопіюйте цей об’єкт в буфер обміну.

  6. Використовуючи ярлики сторінок, що розміщені в нижній частині вікна програми, перейдіть на четверту сторінку та вставте сюди згрупований об’єкт, а потім розмістіть його у потрібному місці (це буде обкладинка Вашої листівки).

  7. Клацніть на посиланні Цветовые схемы. Виберіть із списку один з варіантів колірної схеми або клацніть на посиланні Пользовательская цветовая схема і створіть власну колірну схему.

  8. Клацніть на посиланні Шрифтовые схемы. Виберіть один з варіантів шрифтів або, щоб отримати змогу створити власну схему, клацніть на посиланні Стили и форматирование. Після виконання цих операцій закрийте область завдань, що відображається у лівій частині екрана.

  9. Поверніться на першу сторінку і, використовуючи програму текстових спецефектів WordArt, оформіть назву Вашої листівки.

  10. Перейдіть на 2-3 сторінки (тут міститиметься зміст листівки). Виконайте команду Фон з меню Формат.

  11. В області завдань Фон, що відображається у лівій частині екрана, у списку Применить фон виберіть один із макетів. При цьому даний макет буде використовуватися лише для другої та третьої сторінки Вашої листівки. Після цього закрийте область завдань Фон.

  12. Використовуючи панель інструментів програми оформіть зміст листівки-запрошення.

  13. Для збереження своєї публікації Приглашение виконайте такі дії:

  • у меню Файл виберіть команду Сохранить как…;

  • у вікні, що відкриється, відкрийте ту папку, в якій буде міститися Ваш файл;

  • введіть ім’я файлу «Priglasitelna» (за допомогою програми Microsoft Publisher файл буде збережено з розширенням .pub);

  • клацніть на кнопці Сохранить.

  1. Самостійно, використовуючи макети публікацій програми Microsoft Publisher, створіть будь-яку публікацію та збережіть її в своїй папці з ім’ям Publikacia.

  2. Вийдіть з програми Microsoft Publisher. Для цього в меню Файл виберіть команду Выход.

  3. Оформіть звіт про виконання лабораторної роботи.

  4. В кінці звіту дайте відповіді на контрольні запитання.

Схожі:

Тема: Створення візитівки засобами програми Microsoft Publisher. Пізнавальна мета уроку
Пізнавальна мета уроку: навчити використовувати заготовки публікацій, які пропонує програма Microsoft Publisher, зокрема візитних...
Тема : Створення особистої Веб-сторінки та розміщення її в мережі Інтернет
Мета: Створити за допомогою засобів програми Microsoft FrontPage особисту сторінку та розмістити її за допомогою засобів віддаленого...
Міністерство Освіти І НАУКИ України Національний університет "Львівська політехніка"
Мета роботи. Ознайомитися та на практиці засвоїти основні принципи, методи та засоби створення мультимедійних презентацій за допомогою...
Міністерство Освіти І НАУКИ України Національний університет "Львівська політехніка"
Мета роботи. Ознайомитися та на практиці засвоїти основні принципи макетування, методи та засоби автоматизації створення мультимедійних...
Урок формування знань та вмінь учнів
Тема: Поняття комп’ютерної публікації. 3асоби створення публікацій. Види публікацій та їх шаблони
Публікація та види публікацій
...
Тема: Особливості роботи з графічними об’єктами під час створення...

Тема. Практична робота "Створення інформаційного бюлетеня і буклета"
Мета: формування практичних навичок роботи із видавничою системою MS Publisher, створення інформаційних бюлетенів, буклетів, оформлення...
Тема: Ознайомлення з вікном програми MS Excel
Щоб запустити Excel, виконаєте команду Пуск / Програми / Microsoft Office / Microsoft Excel
УРОКУ ІНФОРМАТИКИ НА ТЕМУ: “ ПОНЯТТЯ КОМП’ЮТЕРНОЇ ПУБЛІКАЦІЇ
Тема: Поняття комп’ютерної публікації. Засоби створення публікацій. Види публікацій та їх шаблони
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка